Grzegorz Knapp

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#26 Postautor: GIGI » 4 czerwca 2004, o 16:21

Cooper pisze:On jest swietny "psychicznie", ambitny jest niesamowicie. I w koncu w parze idzie sprzet.

Na pewno jazda w parze z Karlikiem bardzo mobilizuje Grześka. Ma od kogo się uczyć. Stachyra zrobił świetny manewr wystawiając Karlika z Knappem ;)

Awatar użytkownika
KubuÅ›
Junior
Kontakt:

#27 Postautor: KubuÅ› » 4 czerwca 2004, o 17:09

Na pewno jazda w parze z Karlikiem bardzo mobilizuje Grześka. Ma od kogo się uczyć. Stachyra zrobił świetny manewr wystawiając Karlika z Knappem

Zgadzam sie z toba w 100% i sadze ze jak wszystcy beda tak jezdzic to te pary co byly z Lotosem sa dobre. Grzesiek w koncu sie przelamal i robi to co mowil przed sezonem. Brawo dla niego za dobra jazde oby tak dalej :P

Awatar użytkownika
istred
Trener

#28 Postautor: istred » 4 czerwca 2004, o 18:09

Cooper pisze:Może się narażę co niektórym "forumowiczom", ale uważam, że Knapp to jedyny zawodnik, który może być w pierwszym składzie, po (prawdopodobnym?) awansie do Extraligi.

Nie przesadzalbym z tym tak bardzo, wydaje mi sie, ze u nas kazdy zawodnik jest w stanie jechac dobrze w e lidze tylko potrzeba sprzetu odpowiedniego, efekt widzimy na przykladzie Grzeska. Piszcz wiadomo dobry sprzet i poooszedl ! Frankow robil 8pkt/mecz w e lidze w zeszlym roku i mysle, ze przy odpowiednim sprzecie moze to byc nasz najlepszy zawodnik. Trudno powiedziec co ze Sledziem, ale mysle, ze po ewentualnym awansie klub zakupi jakiegos "klasowego" seniora i Darek moglby walczyc o miejsce w skladzie - byla by konkurencja, ktorej brak obecnie. Tylko czy Sledz zgodzilby sie na taki scenariusz, czy wolalby miec pewne miejsce w 1-ligowym zespole.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#29 Postautor: ravajas » 5 czerwca 2004, o 12:54

własnie, odnosnie ustawienia par, to wydaje mi sie, że trzeba się przyjrzeć takiemu, jakie było podczas meczu z lotosem. Mieć co najmniej jedną parę na 5:1 i resztę chocby na remisy.

Śledź - Franków to para co najmniej na remis
Piszcz - junior to kolejna para co najmniej na remi
Karlsson - Knapp to para na 5:1
więc w róznych opcjach mozna sie kusic na wygrywanie meczów. U siebie wszystko, a na wyjazdach już trudniej. Ale też nie bez mozliwości.

pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#30 Postautor: Cooper » 5 czerwca 2004, o 14:49

hmmm. no to bardzo smiale stwierdzenie, ze Piszzc i junior to para na CO NAJMNIEJ REMIS. (najlepszy przyklad w meczu z Gdanskiem). Szczegolnie w obecnej sytuacji, gdy juniora nie ma:) To para niestety CO NAJWYZEJ na 3 pkt. A na wyjazdach to dalbym 2.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Geest
Senior

#31 Postautor: Geest » 5 czerwca 2004, o 15:07

a ja slyszalem, i to na tym forum, ze w meczu z Ostrowem mamy miec nawet dwoch podstawowych juniorow, choc ich dyspozycja na pewno jest poki co wielka niewiadoma

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#32 Postautor: dannie » 5 czerwca 2004, o 16:10

na treningu jezdzili obaj wiec mysle ze i w Ostrowie zobaczymy nasza podstawowa pare - pewnie to jeszcze nie ta dyspozycja jaka byla przed kontuzjami (szczegolnie u Dawida) ale mysle ze i tak lepsze to niz Wrona i Balabuch... w biegu juniorskim powinno byc dobrze... a w zwiazku z tym:

Gazeta Wyborcza pisze:Niewykluczone, że w Ostrowie wystąpi już Daniel Jeleniewski. Podstawowy młodzieżowiec TŻ-u wraca do zdrowia po kontuzji. - Jak na razie wszystko idzie w dobrą stronę - twierdzi Jeleniewski. - Ręka się zrasta i niedługo wracam na tor. Nie da się tego przyśpieszyć, bo w półtora tygodnia jeszcze nikomu się nie zrosły kości, trzeba swoje poczekać. Lekarz powiedział, że trzy tygodnie to minimum, przy takiej kontuzji. Liczę, że w meczu z Gorzowem w Lublinie pojadę na pewno, ale spróbuję wystąpić już w Ostrowie.

choc to troche nie na temat :wink:

Awatar użytkownika
KubuÅ›
Junior
Kontakt:

#33 Postautor: KubuÅ› » 5 czerwca 2004, o 22:36

a ja slyszalem, i to na tym forum, ze w meczu z Ostrowem mamy miec nawet dwoch podstawowych juniorow, choc ich dyspozycja na pewno jest poki co wielka niewiadoma

Ale i tak nie mamy nic do stracnia a sadze ze tylko zyskamy bo Jelen i Dawid napewno pojada lepiej niz Balabuch i Wrona. Mam nadzieje ze w biegu juniorskim bedzie conajmniej 3:3.

harry
Trener

#34 Postautor: harry » 5 czerwca 2004, o 23:30

Jeżeli Grzesiek z Peterem pojadą tak jak z Gdańskiem to mecz jest wygrany bo ustawienie par jest takie pod nich. Śledź z Frankiem wtedy mają zrobić plus (13p) w podstawowym, Piszcz z juniorem 10p w podst. K+ K -18p, juniorzy 3p,=44 przed nominowanymi. To nawet jest zapas a to nie są wygórowane rzeczy!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#35 Postautor: Gelo » 5 czerwca 2004, o 23:41

mimo wszystko jest to mało prawdopodobne żeby Jędrzejaka przywiezli na 5:1. Moim zdaniem bedzie trudno także z resztą. Nie liczę na taki występ jak z Gdańskiem ale im tego życzę i sobie tez ;)

harry
Trener

#36 Postautor: harry » 5 czerwca 2004, o 23:59

18p. zakłada taką stratę a z Jędrzejakiem chyba pojadą raz no chyba, żę Grabowski wyczaił o co chodzi! Zresztą, jak pisałem jest trochę rezerwy a jak juniorzy pojadą trochę lepiej to będzie extra.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#37 Postautor: GIGI » 6 czerwca 2004, o 00:32

harry pisze:Jeżeli Grzesiek z Peterem pojadą tak jak z Gdańskiem to mecz jest wygrany bo ustawienie par jest takie pod nich. Śledź z Frankiem wtedy mają zrobić plus (13p) w podstawowym, Piszcz z juniorem 10p w podst. K+ K -18p, juniorzy 3p,=44 przed nominowanymi. To nawet jest zapas a to nie są wygórowane rzeczy!

harry , ty już przed meczem wygrałeś spotkanie ;) Oby tak było ;)

harry
Trener

#39 Postautor: harry » 6 czerwca 2004, o 00:35

Nie zauważyłeś na początku "jeżeli"? Niemniej uważam, że są duze szanse przy pełnej mobilizacji!

harry
Trener

#40 Postautor: harry » 6 czerwca 2004, o 00:39

Gawrzyk pisze:gigi a Ty przed meczem juz sie naprułes chyba :P

To piękna sprawa, Wiem to z autopsji, że jak jeszcze pociągnie jeszcze ze 2-3 godziny to obudzi sie w Ostrowie jak młody Bóg. W przeciwieństwie do tych co zaczną w Jastkowie i mecz tzreba będzie im opowiadać.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#41 Postautor: GIGI » 6 czerwca 2004, o 00:39

Gawrzyk pisze:gigi a Ty przed meczem juz sie naprułes chyba :P

HEHE , mam dobry humor Gawrzyku ;) Mam zamiar ostro dopingować jutro, kichy nie zrobię , bez obaw ;)

harry pisze:Nie zauważyłeś na początku "jeżeli"? Niemniej uważam, że są duze szanse przy pełnej mobilizacji!

Alez zauważyłem harry i popieram , trzeba wierzyć , nie krytykuję ciebie;) Wierzę że będzie dobrze. To co napisałeś jest realne ;) i oby tak było ;)

PS. Sorry za zastawienie bramy wjazdowej na stadion ;)

Awatar użytkownika
Tadzix

#42 Postautor: Tadzix » 6 czerwca 2004, o 22:52

No i Knapol w Ostrowie moglby pojechac lepiej... Mam nadzieje, ze ten temat nie uderzyl mu do glowy jak woda sodowa :?

harry
Trener

#43 Postautor: harry » 7 czerwca 2004, o 00:31

Przed wyjazdem do pierwszego swojego biegu w silniku Gregora coś intensywnie zaczęło stukać. No i cały mecz musiał męczyć się na rezerwowym sprzęcie z mizernymi efektami!

arek200
Szkółkowicz
Kontakt:

#44 Postautor: arek200 » 7 czerwca 2004, o 00:38

Tadzix pisze:No i Knapol w Ostrowie moglby pojechac lepiej... Mam nadzieje, ze ten temat nie uderzyl mu do glowy jak woda sodowa :?

Też myślę, że ten mecz z Ostrowem nie wyszedłmu specjalnie. ale z drugiej strony to Grzesiek ma tę lipę, że w każdym biegu już na starcie miał tylko 2 pkt możliwe do zdobycia bo trójkę zgarniał Peter. Więc jakby nie jechał Peter to Knappik miałbym w każdym biegu po 1 pkt więcej, więc 8pkt na 4 biegi to już nieźle. No ale to niestety tylko gdybanie i o ile porażkę z jędzrzejakiem i dymem można wybaczyć (przy czym trzeba zauważyć że przy okazji pokonał Klingberga) to chyba wpadką jest 4 miejsce za Pietrzykiem i Fajferem.

Trzymam jednak za Grześka kciuki bo dla mnie jest on największym walczakiem w naszej drużynie i nawet jak zostaje na starcie można na niego liczyć.

arek200
Szkółkowicz
Kontakt:

#45 Postautor: arek200 » 7 czerwca 2004, o 00:40

harry pisze:Przed wyjazdem do pierwszego swojego biegu w silniku Gregora coś intensywnie zaczęło stukać. No i cały mecz musiał męczyć się na rezerwowym sprzęcie z mizernymi efektami!

A to nie ma tego złęgo co by na dobre nie wyszło. Czyli to jednak wypadek przy pracy i nie ma się co obawiać o postawę Grześka w następnych meczach. Dzięki za ten post, trochę lepiej będzie mi się spało (może przesadzam:) )

harry
Trener

#46 Postautor: harry » 7 czerwca 2004, o 00:44

harry pisze:Jeżeli Grzesiek z Peterem pojadą tak jak z Gdańskiem to mecz jest wygrany bo ustawienie par jest takie pod nich. Śledź z Frankiem wtedy mają zrobić plus (13p) w podstawowym, Piszcz z juniorem 10p w podst. K+ K -18p, juniorzy 3p,=44 przed nominowanymi. To nawet jest zapas a to nie są wygórowane rzeczy!

Chyba sie sprawdziło!!!!!!! Prorok jaki czy co?

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#47 Postautor: Maxx » 14 czerwca 2004, o 09:15

To co wczoraj w meczy ze Stalą Gorzów pokazał Grzesiek to było Mistrzostwo Świata. Pościgi w jego wykonaniu za Zetterstromem i Hlibem były niesamowite.
Gratulacje Grzesiek!

A tak poza tym, to na Grześka wielki apetyt ma Bydgoszcz...

Awatar użytkownika
ggumiss

#48 Postautor: ggumiss » 14 czerwca 2004, o 10:43

Fakt jest faktem Grzesio jeżdzi równo i z głową (szkoda tego defektu) Zrobił kawał dobrej roboty. Gdyby jeszcze juniorzy brali z niego przykład to było by super naprawde super!!!!!!

KOZIOŁEK

#49 Postautor: KOZIOŁEK » 14 czerwca 2004, o 11:21

Grzesio Knapp po prostu doprowadził wczoraj swoją przebojową jazdą cały stadion w zachwyt!Widać, że dopasował już swoje "rumaki" do naszego toru a meczach z Wybrzeżem i Stalą pokazał, że nie ma na niego kozaka w Lublinie!

natka
Kontakt:

#50 Postautor: natka » 14 czerwca 2004, o 12:41

Chyba wszyscy jesteśmy pod wrażeniem rewelacyjnej jazdy Grzesia. Oby tak dalej. Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!