Skład na sezon 2014
Re: Skład na sezon 2014
Start złożył wniosek o upadłość układową, to samo czeka Bydzię... No to lista promocyjnych zawodników będzie dłuuuuuuuuuuga....
"To, że nikt nie składa reklamacji nie oznacza że wszystkie spadochrony działają bez zarzutu"
Nie da się ukryć że Ułamek na 1-ligę to mega zawodnik. Ciężko jednak będzie wygrać batalię z takimi klubami jak Bydgoszcz czy Rzeszów nie wspominając o szalejącym na rynku transferowym Rybniku. Moim zdaniem Sebastian wybierze klub z aspiracjami jak najszybszego powrotu do E-ligi. Jeleniewski jak przejdzie do Grudziądza to rozmieni się na drobne. Tak, tak już widzę Dannego szalejącego w Grudziądzu 
Ja mysle tak samo, Grudziadz nie jest dla Jelenia i skonczy tam jak Knapp w Gdansku. No ale jego wola. Co do tych upadlosci ukladowych itp itd to ja powiem tak, powinni wypierniczyc Gniezno do II ligi i "Prezesi" by poszli po rozum do glowy. A tak kombinacje, przekrety i choroba rozwija sie dalej. Jeszcze jak w Gnieznie wyladuje taki Bjarne z Ulamkiem to juz na prawde bedzie cyrk do kwadratu.
Ułamek to z pewnością zawodnik na sam czub I ligi, bez względu jakie armaty będą tutaj startować.
Jednak przypomina mi to sytuację z 2005 r. i sprowadzenie Śwista do nas. Ułamek jest mniej więcej (jeśli nie dokładnie) w tym samym wieku w jakim wówczas był Świst. Kiedyś czołowy zawodnik ekstraligi, przychodzi do I ligi po nieudanym sezonie w ekstralidze. W I lidze oczekiwania wobec Śwista były bardzo duże, podobnie z pewnością byłoby w stosunku do Ułamka. Obawiam się powtórki z historii. A jeżeli taki zawodnik nie wypali, to skutki można obserwować na przykładzie ubiegłorocznego Gniezna, albo Lublina z 2005 i 2006 r.
Co do Bobera, to jego poważne podejście do sprawy bardzo dobrze o nim świadczy. Zresztą jak udzielał wywiadu parę miesięcy temu to też wyglądał na ogarniętego gościa. Mam nadzieję, że uzgodni ze Sprawką takie warunki, dzięki którym będzie mógł się rozwijać i dzięki którym klub będzie miał z niego pożytek.
A, i może talentu nie ma - ja nie jestem takim znawcą, żeby czyjś talent określać - ale talent w sporcie to nie wszystko. Może i Gollobem nie będzie, ale czołowym juniorem I ligi, a później niezłym zawodnikiem tej ligi może się stać jedynie ciężko pracując.
Jednak przypomina mi to sytuację z 2005 r. i sprowadzenie Śwista do nas. Ułamek jest mniej więcej (jeśli nie dokładnie) w tym samym wieku w jakim wówczas był Świst. Kiedyś czołowy zawodnik ekstraligi, przychodzi do I ligi po nieudanym sezonie w ekstralidze. W I lidze oczekiwania wobec Śwista były bardzo duże, podobnie z pewnością byłoby w stosunku do Ułamka. Obawiam się powtórki z historii. A jeżeli taki zawodnik nie wypali, to skutki można obserwować na przykładzie ubiegłorocznego Gniezna, albo Lublina z 2005 i 2006 r.
Co do Bobera, to jego poważne podejście do sprawy bardzo dobrze o nim świadczy. Zresztą jak udzielał wywiadu parę miesięcy temu to też wyglądał na ogarniętego gościa. Mam nadzieję, że uzgodni ze Sprawką takie warunki, dzięki którym będzie mógł się rozwijać i dzięki którym klub będzie miał z niego pożytek.
A, i może talentu nie ma - ja nie jestem takim znawcą, żeby czyjś talent określać - ale talent w sporcie to nie wszystko. Może i Gollobem nie będzie, ale czołowym juniorem I ligi, a później niezłym zawodnikiem tej ligi może się stać jedynie ciężko pracując.
Jednak przypomina mi to sytuację z 2005 r. i sprowadzenie Śwista do nas. Ułamek jest mniej więcej (jeśli nie dokładnie) w tym samym wieku w jakim wówczas był Świst. Kiedyś czołowy zawodnik ekstraligi, przychodzi do I ligi po nieudanym sezonie w ekstralidze. W I lidze oczekiwania wobec Śwista były bardzo duże, podobnie z pewnością byłoby w stosunku do Ułamka. Obawiam się powtórki z historii.
Masz rację, wiekowo podobna sytuacja jak ze Świstem (38 a Colgejt 39 w przyszłym roku) ale zobacz, że Kuciapa w 2012 roku wykręcił w Elidze o 0,556pkt/bieg mniejszą niż Ułamek w tym roku. Jak radził sobie Kuciapa, każdy widział. Różnica między pierwszą ligą a ekstraligą jest ogromna. Mało prawdopodobne, aby w przyszłym roku w pierwszej lidze zszedł poniżej 2,000pkt/bieg. Co nie zmienia faktu, że w kolejce po niego stoją nie takie tuzy jak my i chyba tylko ze względu na firmę REALL jeszcze przewija się jego nazwisko w kontekście startów w Lublinie. Dziwie się czytając wpisy, że Grudziądz zagiął parol na Jelenia. Pod nosem mają Kościechę, który obwędrował już wszystkie krainy geograficzne pomorza ruszając się najdalej do Piły. Jest jeszcze kilku ciekawych zawodników na rynku, którzy mogliby pociągnąć wynik: Okoniewski, Bjarne Pedersen, Watt, Kościecha, Lindbaeck, Świderski, Kildemand, Hariss, Nicholls czy Ljung. Wszystko zależy od prezesa Sprawki.
trening czyni mistrza.
Co do Oskara to nie znam szczegółów, może chce zbyt dużego wsparcia, ale na pewno klub jeśli chce z nim podpisać musi wreszcie zainwestować w chłopaka. Oskar klubowi nie zawdzięcza zupełnie nic, więc nie można wymagać że będzie tu jeździł tylko z miłości do miasta i klubu, bo musi się rozwijać. Widzę , że legenda Oskara trochę upada, bo pamiętam jak niejedni widzieli w nim bóg wie jaki talent, bo po prostu był jedyny w Lublinie, ale nie będę się wypowiadał na temat talentu, bo nie wiem na jakim sprzęcie jeździł i mało widziałem go na żywo. Jasne jest że nie szokuje wynikami jak Zmarzliki czy inne Pawlickie od razu po licencji.
A co do prawnika, ja też bym skorzystał z usług, w ogóle nie wiem czy chciałbym z kimś takim jak Sprawka po tegorocznej akcji rozmawiać, jeśli już to raczej w ostatniej kolejności.
A co do prawnika, ja też bym skorzystał z usług, w ogóle nie wiem czy chciałbym z kimś takim jak Sprawka po tegorocznej akcji rozmawiać, jeśli już to raczej w ostatniej kolejności.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
a może jest po prostu tak, że Oskar ze względu na wiek nie ma jeszcze pełnej zdolności do czynności prawnych? i stąd ten prawnik
Ze względu na brak pełnej zdolności do czynności prawnych potrzebny jest jego rodzic, a nie prawnik.
Przestańcie pisać pierdoły. Ktoś na forum puścił bąka o prawnikach i furach z kosmosu i wszyscy to podłapali.
Z prawnikiem, Oskar był w klubie zaraz po licencji, gdy podpisywał pierwszy w życiu kontrakt. I nie jest to chyba nic nadzwyczajnego.
Fur z kosmosu też nie chce. Chłopak nie chce na rękę też pieniędzy, tylko trochę części.
Lepiej by było jakby podpisał kontrakt za darmo i po 2 meczach powiedział, że nie ma na czym jechać?
Z prawnikiem, Oskar był w klubie zaraz po licencji, gdy podpisywał pierwszy w życiu kontrakt. I nie jest to chyba nic nadzwyczajnego.
Fur z kosmosu też nie chce. Chłopak nie chce na rękę też pieniędzy, tylko trochę części.
Lepiej by było jakby podpisał kontrakt za darmo i po 2 meczach powiedział, że nie ma na czym jechać?
Nie wiadomo czy lepiej, z pewnością po lubelsku
-
Bulbulator
Ludzie jaki ułamek! to chyba najdroższy zawodnik jaki by jeździł w 1 lidze. Podobno swoją propozycję baran wysłał do prezesa i do tej pory odpowiedzi nie usłyszał.
Tak człowiek czyta sobie forum i SF to można wywnioskować, ze my( lubelscy kibice) mamy marzenia transferowe a GKM (Grudziądz) chce je spełnić 
- niespokojny
- Trener
Loljan pisze:Start złożył wniosek o upadłość układową, to samo czeka Bydzię... No to lista promocyjnych zawodników będzie dłuuuuuuuuuuga....
Poczytałem twoje wpisy na SF i tu, z wczoraj + dzisiaj no i niezłą pakę nam zapowiadasz jak tak pozbierać wszystko do kupy:
Ułamek
Okoniewski
Nicholls
Miśkowiak
Jeleniewski
Miesiąc
Baran
Niech jeden z dwóch pierwszych trafi do nas i jeden z 3 środkowych a będzie dobrze jak na lubelskie warunki. W tamtym roku też byli tacy co z Harrisami się witali a jak się skończyło każdy pamięta. Prawdziwej gwiazdy nigdy się Sprawce nie udało zakontraktować, bo mimo wszystko ciężko nazwać kimś takim Miśkowiaka.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
-
mariusz1987
- Junior
Pocisk musi być konkretny z tym pajacem,jeb................go
Chora głowa?
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Teraz Prezes musi się baaaardzo postarać by kibice przyszli na stadion. Na szczęście na jeszcze szansę.
PS. Kontrakt był przesądzony już jakiś czas temu, ale ostatnio tak się wkurzyłem chyba w 1993 r, jak Marek Kępa poszedł do Bydgoszczy.
PS. Kontrakt był przesądzony już jakiś czas temu, ale ostatnio tak się wkurzyłem chyba w 1993 r, jak Marek Kępa poszedł do Bydgoszczy.
Ostatnio zmieniony 14 listopada 2013, o 19:28 przez Czarek, łącznie zmieniany 1 raz.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
-
mariusz1987
- Junior
Ale po co, przecież dla niego nie ma różnicy czy przyjdzie 1 tys czy 5 tys 
smutno...
- MikeMistrz
- Senior
Mam nadzieję, że Jeleń odszedł dlatego, że jest za słaby, żeby załapać się do składu jaki szykuje Sprawka. 
- Łoptymista
- Trener
Szkoda. Stalo sie co się miało stać. Danielowi wypada życzyć powodzenia w nowym klubie. Pytanie co u nas, oby nie kolejne dni ciszy.
MikeMistrz pisze:Mam nadzieję, że Jeleń odszedł dlatego, że jest za słaby, żeby załapać się do składu jaki szykuje Sprawka.
Trochę sprytu i ryzyka, a naprawdę taka sytuacja może mieć miejsce.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
To by chyba było na tyle jeżeli chodzi o robienie z Daniela lokalnej gwiazdy sportu (czytanki na deptaku itp.).
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Przyda się przewietrzenie atmosfery. Jeśli po cyrkach z RF Panowie nie chcieli już współpracować, to po co się męczyć? Na rynku jest wielu zawodników którzy z powodzeniem są w stanie zastąpić Daniela.
a czego wypociny wytłumacz mi czego.
- niespokojny
- Trener
To teraz trzeba dopilnować żeby nie mógł poćwiczyć w Lublinie, bo przyjedzie i nastuka ze 13.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych