Skład na sezon 2014

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
jerry78
Trener

Re: Skład na sezon 2014

#501 Postautor: jerry78 » 13 listopada 2013, o 09:38

Pamiętajcie, że okres transferowy to jest gra, gra na inteligencję i spryt. Wiele osób "niby poinformowanych" staje się współgraczami, a wszystkie wypuszczane informacje czemuś służą.
Jedyne prawdziwe informację są dopiero wtedy jak jest ogłaszany oficjalnie podpisany kontrakt z danym zawodnikiem.
Z drugiej strony coś na tym forum się dzieje i nie ma nudy, ale ile tutaj głupot można przeczytać to trzeba mieć niezłą wyobraźnię, żeby to wszystko powymyślać :)

Dariusz Sprawka musi mieć niezłą radochę z czytania tego forum :)

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#502 Postautor: $korzen$ » 13 listopada 2013, o 09:51

Radocha to jest jak w/w Pan robi poraz setny z geby ..... :)

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#503 Postautor: niespokojny » 13 listopada 2013, o 10:37

Żeby się nie śmiał baranim głosem na koniec okresu transferowego :-P
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Ramzes

#504 Postautor: Ramzes » 13 listopada 2013, o 10:58

Jest to gra wszystkich: prezesów i zawodników. Tylko ciekawi mnie jedno- czemu zaden z dziennikarzy nie skontaktowal sie z Danielem, tylko ze Sprawka?

Daniel jesli rzeczywiscie jeszcze rozwaza oferty jest jak najbardziej do przekonania, w Ulamka nie wierze w zadnym calu., odbieram to w kategoriach cudu. Pozyjemy zobaczymy.
Ja bym chciał w Lublinie jeździć... O wiele nie proszę...
Tylko o kurę znoszącą złote jajka i krowę z Milki.

Awatar użytkownika
pavell

#505 Postautor: pavell » 13 listopada 2013, o 13:56

Wcześniej niż w ostatnim tygodniu okresu transferowego, raczej nic się nie dowiemy..... Także trzeba uzbroić się w cierpliwość.

Awatar użytkownika
Masi
Senior

#506 Postautor: Masi » 13 listopada 2013, o 16:50

stefanzdzialek pisze: na razie to niech Sprawka nazbiera na Bobera, żebyś się nie zdziwił jak Piszcz będzie jedynym wychowankiem.

Jeśli to prawda co słyszałem o wymaganiach Bobera (a w zasadzie jego rodzinki) to niech Sprawka sie nawet nie zastanawia i wypierdoli go na zbity pysk, bo za tę kasę co on chce (chociaz nie w gotówce, tylko sprzęcie) może mieć trzech takich jak on. I to, że wychowanek nie ma tu żadnego znaczenia, bo chłopak nie zapowiada się kapitalnie i szału nie robi.
To taki mój apel do Prezesa, bo wiem, że forum czyta. Niech Bober nie dokazuje, bo nie jest z niego znowu taki cud.
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także... :D

Awatar użytkownika
Bozena
Senior

#507 Postautor: Bozena » 13 listopada 2013, o 18:24

Loljan pisze:witam!
wg mojej wiedzy jest spora szansa na zakontraktowanie niejakiego Ułamka Sebastiana. Prócz Roberta M. jest to podstawowy cel DS.

Witaj Loljanie, tym razem na naszym forum :)
Zrażona tegorocznym sezonem obawiam się, że podstawowym celem może być jazda o maximum pierwszą czwórkę - nie więcej !!! :(
Może tego samego obawiają się również sami zawodnicy w tym Daniel :?:

Bulbulator

#508 Postautor: Bulbulator » 13 listopada 2013, o 18:27

chłopak chce cie rozwijac to potrzebuje sprzętu. lecz zginie jak klimek bez mechanika u boku. rady tatusiow ktorym sie wydaje ze wiedza jak, nie wiele pomogą

Zaratustra
Kadrowicz

#509 Postautor: Zaratustra » 13 listopada 2013, o 19:47

No to po Ułamku :lol: :

"Zawodnik nie wyklucza zatem tego, że spędzi najbliższy sezon w I lidze. - Nie chciałbym się w tym temacie deklarować. Oczywiście rozważam na pierwszym miejscu Ekstraligę, ponieważ chciałbym jeszcze startować w najwyższej klasie rozgrywek. W przeszłości miałem przygodę z I ligą, gdy startowałem w barwach Unii Tarnów, ale bardzo szybko awansowałem z tym zespołem do Ekstraligi. Jeśli więc wybiorę klub z niższej ligi, to tylko taki, który będzie aspirował do szybkiego awansu o klasę wyżej. Oferty, jakie otrzymam, będą do rozważenia - podsumował Ułamek." - źródło SF

Awatar użytkownika
Loljan

#510 Postautor: Loljan » 13 listopada 2013, o 19:56

Podobno na spotkanie negocjacyjne p. Bober przybył z prawnikiem...poważne podejście do tematu :D

Witaj Loljanie, tym razem na naszym forum

witaj! mam podobne odczucia ale myślę że farciarz DS znowu dostanie 2-3 promocyjnych zawodników ze względu na kłopoty Bydzi czy Gniezna. pozdrawiam
"To, że nikt nie składa reklamacji nie oznacza że wszystkie spadochrony działają bez zarzutu"

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#511 Postautor: Dobromir » 13 listopada 2013, o 20:32

A co dla niego za różnica o co będzie walczył klub. Pójdzie tam gdzie najlepsza kasa i punktów najwięcej będzie można nastukać czyli napewno nie w ekstralidze. No ale trzeba podkreślić, że się ma ambicje itp...

Mad
Senior

#512 Postautor: Mad » 13 listopada 2013, o 21:05

Dobromir pisze:A co dla niego za różnica o co będzie walczył klub. Pójdzie tam gdzie najlepsza kasa i punktów najwięcej będzie można nastukać czyli napewno nie w ekstralidze. No ale trzeba podkreślić, że się ma ambicje itp...

Chyba nie myślisz, że Ułamek u nas dostanie najwięcej ze wszystkich klubów w Polsce :o

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#513 Postautor: niespokojny » 13 listopada 2013, o 21:24

A ten Reall wszedł w końcu w sponsorowanie klubu czy nie? Ktoś tu pisał że tak, ale dziwne że Sprawka się nie pochwalił.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#514 Postautor: Dobromir » 13 listopada 2013, o 21:25

Nie ale nie wszystkie kluby w Polsce będą się o niego starać. Sądzę, że odpuści sobie ekstraligę, bo umie liczyć więc zostanie mu wybór między zadłużonym Gnieznem i Bydgoszczą, nami, Grudziądzem, Rzeszowem.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#515 Postautor: Gelo » 13 listopada 2013, o 22:16

Dokładnie tak - ja o Ułamku pisałem jakieś półtora miesiąca temu, kiedy zobaczyłem kto go sponsoruje oraz kto jest sponsorem... Betardu. Wystarczy, że za jego biegopunktówkę zapłaci sponsor indywidualny - na co po cichu liczę. Ułamek nie cieszy się w Polsce dobrą sławą - jest to raczej Jaś Wędrowniczek po klubach i jakoś nie kojarzy mi się z sukcesami drużyn w których startował, ale na 1 ligę to mocny gość - zwłaszcza, że plotki o Jeleniu w Grudziądzu są mocniejsze z każdym dniem. Jak mamy się pewnie utrzymać, tracąc Jelenia - to musimy mieć w składzie takich pewniaków jak Ułamek czy Misiek. Sezonu 2014 nie da się odjechać podcieraniem tyłka szkłem.

Awatar użytkownika
Masi
Senior

#516 Postautor: Masi » 13 listopada 2013, o 23:27

Loljan pisze:Podobno na spotkanie negocjacyjne p. Bober przybył z prawnikiem...poważne podejście do tematu :D

Słyszałem tak samo, więc to zapewne prawda. Nie ma to jak wzajemne zaufanie na linii wychowanek-klub. :?
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także... :D

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#517 Postautor: Hans » 13 listopada 2013, o 23:35

Nie wiem jakie armaty szykuje Sprawka skoro z rozmowy z miesiącem na SF można wywnioskować, ze nawet od nas oferty nie dostal. No chyba ze czekamy na promocje -70% od 8 grudnia. Tylko czy do tego czasu jeszcze ktoś względny zostanie na rynku?

Mad
Senior

#518 Postautor: Mad » 13 listopada 2013, o 23:36

Zaufanie do klubu to może i ma ale nie do tego co ma z nim umowę podpisać.

harry
Trener

#519 Postautor: harry » 13 listopada 2013, o 23:43

Póki co nie podniecajcie się żądaniami strony Bobera. Żądania żądaniami ale nie wiemy wszystkich innych warunków które są równie ważne. I dopóki nie jest wiadome na ile ma byc podpisany kontrakt, jakie są warunki na ewentualne przyszłe lata, itd itp to ja bym nie zabierał głosu na temat czy to opłacalne czy nie. Zawodnik czy tam jego strona chca sprzetu a nie pieniędzy i to dla mnie jest bardzo ważny argument, bo świadczy o dobrym podejściu zawodnika. Z tego co wiem to zawodnik Bober nie korzystał ze sprzetu klubowego przez tych kilka lat szkółki. To już są olbrzymie oszczędności dla klubu i spory argument do negocjacji. Wszystko teraz zależy od umiejętności negocjacyjnych prezesa. Na pewno jest spore pole do manewru. I tu też trzeba wykazać się "nosem". Bo mozna przyjąc warunki Bobera, liczyc że sie rozwinie i bedziemy mieli takiego zawodnika jak np Lebiediew na kilka długich lat. Można nie uwierzyć w jego talent i podpisać na rok bez wielkich wydatków. Ale jak chłopak wystrzeli to wtedy mozna żałowac, bo jak będzie podpisany kontrakt na jeden rok to zaraz mocniejsi po niego sie znajda. A jaki opierdziel od kibiców by był. A jak nie wystrzeli to można sie cieszyć że nie wydało sie pieniędzy. Dlatego nie ma co na razie komentować negocjacji znając jakieś częściowe dane.
Owszem, można wziąć jakiegoś zawodnika na wypożyczenie z innego klubu. Tylko i tak mamy sporo wydatków, a chłopak jak zrobi wynik to już go nie zobaczymy. I tak źle i tak niedobrze. Ma nad czym prezes myślieć.

A że przyszedł z prawnikiem? Ktoś się dziwi? Ja to sie zdziwię, jak po ostatnim sezonie jakiś zawodnik przyjdzie do klubu BEZ prawnika. " Kto sieje wiatr ten zbiera burzę", "jak pościelisz tak się wyśpisz", " mądry Polak po szkodzie", itd, no niestety, cos za coś.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
stefanzdzialek
Senior

#520 Postautor: stefanzdzialek » 14 listopada 2013, o 00:04

Mars pisze:Stefan i Henio cóż za boski skład razem pijecie ??;) :lol: :lol: :lol:

Walimy razem Amarenę na działkach, a co zazdrościsz?

Masi pisze:
stefanzdzialek pisze: na razie to niech Sprawka nazbiera na Bobera, żebyś się nie zdziwił jak Piszcz będzie jedynym wychowankiem.

Jeśli to prawda co słyszałem o wymaganiach Bobera (a w zasadzie jego rodzinki) to niech Sprawka sie nawet nie zastanawia i wypierdoli go na zbity pysk, bo za tę kasę co on chce (chociaz nie w gotówce, tylko sprzęcie) może mieć trzech takich jak on. I to, że wychowanek nie ma tu żadnego znaczenia, bo chłopak nie zapowiada się kapitalnie i szału nie robi.
To taki mój apel do Prezesa, bo wiem, że forum czyta. Niech Bober nie dokazuje, bo nie jest z niego znowu taki cud.

Po pierwsze, "rodzinka" póki co jest jedynym sponsorem Oskara więc chyba ma prawo z chłopakiem uczestniczyć w negocjacjach, po drugie "wypierdolić" to się możesz sam, ręką, po trzecie ci trzej juniorzy w cenie jednego to już mieli w Lublinie szanse , z dziesięciu może Tadzio Kostro i Łukaszewski w kilku meczach coś pojechali reszta to dno.

Większość ludzi która tu pisze nie ma pojęcia jak wygląda żużel w innych ośrodkach w Polsce i pierd..i takie dyrdymały, a w Lublinie chłopak który chce jeździć, na prawdę musi mieć na dzień dobry 50-100 tys. od rodziców lub sponsorów na wejście w pierwszy juniorski sezon bo od klubu nie dostanie NIC. Teraz nawet koła sobie nie napompuje w parku maszyn jak nie będzie miał sprężarki na busie albo pompki dym-dym.

Więc jak już się znalazł jeden rodzynek na 10 lat to najlepiej go cyt. "wypier..ic" bo nie chce jeździć za darmo. Najpierw powinien spłacic dług wobec klubu, który go wychował, kilkoma kompletami w I lidze i dopiero po sezonie 2014 jak osiągnie średnią >2,0 może poprosić pana Darka o pieniądze na przygotowanie do sezonu 2015.

henek1234
Szkółkowicz

#521 Postautor: henek1234 » 14 listopada 2013, o 07:46

Hans pisze:Nie wiem jakie armaty szykuje Sprawka skoro z rozmowy z miesiącem na SF można wywnioskować, ze nawet od nas oferty nie dostal. No chyba ze czekamy na promocje -70% od 8 grudnia. Tylko czy do tego czasu jeszcze ktoś względny zostanie na rynku?

nie rozmawia z Miesiącem ? a w ogóle to rozmawia jakimkolwiek zawodnikiem czy jak zwykle czeka na promocję :) a może tylko wysyła oferty klubu oszczędnościowego do zawodników którzy przyśnią się w nocy prezesowi :) GKM G już ogłosił że gotowy jest do przyznania licencji a nasz prezes siedzi cicho o licencji nic nie wspomina tylko liczy , liczy, liczy, liczy..........................................

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#522 Postautor: lombard » 14 listopada 2013, o 07:56

Bo ludzie w Polsce są zazdrośni i jak usłyszą kwotę to od razu przyrównują do swoich często nędznych zarobków. :lol:
A ja wam powiem, że mnie nie interesuje ile kto chce zarobić albo weźmie. Mnie interesuje co daje w zamian.
I jeżeli mówimy tu o boberku to życzę mu jak najlepiej i jak najwięcej sukcesów i kasy (oby w naszym klubie). Z drugiej strony nie wyobrażam sobie, żeby wchodząc dopiero w ligę zabrał nam jakiś określony większy % budżetu klubu. No chyba, że zagwarantowałby te minimum 10 pkt. w meczu. To byłby argument. 8)
W tym układzie muszę pochwalić harrego bo dobrze napisał. Z jednej strony musi starczyć na wszystko i wszystkich, a z drugiej strony nie powinniśmy go zmarnować jak swego czasu Klimka. 8)

Masi pisze:To taki mój apel do Prezesa, bo wiem, że forum czyta.

No jak piszesz w podpisie, że kłamca to wychodzi na to, że nie czyta- zaprzeczenie samo w sobie :lol:
Ja na wszelki wypadek usunął bym to. Raz, że jakby się trochę zdewaluowało a dwa, że może ktoś poczuć się dotknięty. 8)

Co do ewentualnego Ułamka i ułamko-podobnych to bardzo fajnie i wszystko się zgadza. Czy są w naszym zasięgu? Pieniądze leżą na torze. Będą wyniki, będą kibice, będzie kasa. Myślę, że jakiś skład na pierwszą czwórkę zmontujemy. Być może po raz kolejny w ostatniej chwili, bo gdybyśmy mieli rzeczywiście tyle kasy ile sobie ktoś zamarzy to już mielibyśmy komplet. Jednak od tego kogo uda się zakontraktować będzie zależało czy zagramy o najwyższą stawkę. Obecność lub brak w składzie zawodnika pokroju Ułamka może o tym zadecydować. Dlatego klub który go ewentualnie zakontraktuje samo przez się będzie walczył o najwyższe cele. Tak czy owak garnitur zawodników chyba się radykalnie zmieni bo raz, że zadra z tamtego sezonu a dwa, że jak się walczy (czyta) o ewentualnych wyższych celach to i stawki idą w górę a to może nie być w określonym pułapie do zaakceptowania przez klub.
Poczekajmy cierpliwie na rozwój wydarzeń. Wtedy będzie można to ocenić. Na pewno Prezes na konferencji przedstawi dlaczego skład wygląda tak a nie inaczej i o co jedziemy w nowym sezonie. 8)

Awatar użytkownika
Loljan

#523 Postautor: Loljan » 14 listopada 2013, o 09:24

Też jestem zdania że z p. Boberem DS powinien się dogadać tak po ludzku i podpisać długoterminowy kontrakt. Wsparcie sprzetowe jak najbardziej wskazane i wierzę ze chłopak z przyzwoitym zapleczem i wsparty doświadczeniem jakiegoś seniora wyrośnie nam na dobrego zawodnika.

Co do seniorów to obstawiam promocje czyli będą u nas jeździć zawodnicy "zbyt długo się zastanawiający". Nie zdziwiłbym się gdyby Woodward wylądował w Rzeszy a do nas przyszedł Scott. Już rok temu był blisko jazdy w Lbl ale Fiałek nas przebił.
"To, że nikt nie składa reklamacji nie oznacza że wszystkie spadochrony działają bez zarzutu"

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#524 Postautor: $korzen$ » 14 listopada 2013, o 09:47

Co do Bobera, ja chlopaka i jego rodzine rozumiem i to doskonale, problem jednak polega na tym, ze ja i zapewne prezes nie widze w tym chlopaku zadnego wiekszego talentu. Takze podstawianie mu kilka kozackich fur to igranie z ogniem. No chyba ze podpisze z nami przynajmniej na 3 lata.

Awatar użytkownika
malyex
Szkółkowicz

#525 Postautor: malyex » 14 listopada 2013, o 09:56

$korzen$ pisze:Co do Bobera, ja chlopaka i jego rodzine rozumiem i to doskonale, problem jednak polega na tym, ze ja i zapewne prezes nie widze w tym chlopaku zadnego wiekszego talentu. Takze podstawianie mu kilka kozackich fur to igranie z ogniem. No chyba ze podpisze z nami przynajmniej na 3 lata.

Ludzie, kto wam takich bajek naopowiadał?