Skład na sezon 2014
Re: Skład na sezon 2014
Jakoś ciężko mi uwierzyć w odejście Daniela. Sentymenty, sentymentami, a biznes biznesem. Jeleniowi mimo wszystko powinno zależeć na jeździe w Lublinie, a jeśli się czegoś obawiał, to wystarczyło stworzyć zapis w kontrakcie, że dany zawodnik jedzie we wszystkich meczach fazy zasadniczej i rundy finałowej po określonej w kontrakcie stawkach, pod warunkiem, iż jego średnia nie będzie poniżej średniej "x" w określonej liczbie meczów. Poza tym Daniel "był już" i w Rybniku i w Grudziądzu, dlatego poczekałbym spokojnie na oficjalne info 
Póki co to poza Rybnikiem to żadnego transferu w naszej lidze nie było, a część forumowiczów już biadoli że Sprawka czeka na promocje. Nawet w Ekstralidze tacy zawodnicy jak Hancock, Pedersen czy Zagar nie mają klubów. Poczekajcie trochę z wydawaniem opinii że będziemy jechać Gavendami czy Piszczami - w ostatnich dwóch sezonach udało się zmontować całkiem fajne ekipy i trzeba mieć nadzieję że tak też będzie tym razem.
A to że nie ma żadnego przecieku z klubu z kim gadamy - bardzo dobrze, bo jakby Sprawka wyszedł i powiedział tak jak Mrozek w Rybniku że negocjujemy z tym i tym to by chyba pół forum wywoziło go na taczce że nie zna się na negocjacjach.
A to że nie ma żadnego przecieku z klubu z kim gadamy - bardzo dobrze, bo jakby Sprawka wyszedł i powiedział tak jak Mrozek w Rybniku że negocjujemy z tym i tym to by chyba pół forum wywoziło go na taczce że nie zna się na negocjacjach.
To prawda. Mnie tylko drażni to, że od kilku lat jesteśmy we wszystkim ostatni w Polsce. Jako ostatni kontraktujemy zawodników, jako ostatni dopinamy budżet, jako ostatni wyjeżdżamy na tor na wiosnę. Nie widzę powodu dla którego klub nie miałby podpisać jednego kontraktu i rzucić jakiegoś ochłapa kibicom, żeby nie biadolili.
budżet bedziemy mieli pierwsi 
jacek1985a1 pisze:GIGI pisze:To już administratorzy nie moderują postów nowych użytkowników? Wydaje mi się że kiedyś pierwsze posty musiały uzyskać akceptację administratora zanim trafiły na forum.
Zarzucasz mi kłam ? Sprawdź ich forum sam
Czy ja gdzieś wymieniłem Twój nick? Czytać fora internetowe innych klubów może każdy. A już czytać i cytować niepotwierdzone informacje potrafią tylko najlepsi
Jesli faktycznie Jeleniewski w Grudziadzu, to jest to dla Lublina jeden z najlepszych newsow okresu transferowego.
Od lat kontraktowanie skladu w 1 lidze zaczynalo sie od niego, zawsze podchodzac do sprawy z silnym przekonaniem, ze "mamy lidera na tor u nas" i liczenie, ze w domu jest to zawodnik na 12+ w kazdym meczu. I byl luzki. No bo skoro mamy zawodnika u siebie na 12+, do tego zazwyczaj jeszcze jakiegos "innego lidera ogolnego", ktorego tez liczono na 12+, to reszta skladu mogla byc taka sobie i bylo ok.
A potem wychodzilo tak, ze owszem, w meczach ktore byly wygrane, Jelen robil sporo powyzej 12 punktow. Tyle tylko, ze trafial sie jeden albo dwa mecze, w ktorych trzeba bylo wziac na siebie presje bo wynik byl na styku i juz nie bylo tak rozowo. Nagle pojawialy sie jakies wpadki i mecz w plecy. Nawet nie chodzilo o to, ze jego wystep w tych meczach byl bardzo slaby (chociaz i tak sie zdarzalo) - po prostu w decydujacych momentach nie bylo tej "kropki nad i". Wystarczy zobaczyc co bylo w meczu z Gnieznem w tamtym roku albo w spotkaniu z Lodzia w tym roku.
Ktos moze napisac, ze przeciez to nie Jeleniewski przegrywal, tylko cala druzyna. Jasne, ze tak. Tyle tylko, ze tak jak pisalem wyzej - podczas kontraktowania, Jelen jest zawsze liczony na "lidera wlasnego toru", czyli kogos, kto bedzie tutaj wymiatal i wygrywal w kluczowych momentach.
Brak kontraktu z Jeleniewskim wymusza jedna rzecz - zakontraktowanie zawodnika, ktory moze na domowym torze jechac na conajmniej 11 - 12+ w kazdym meczu. I to nie zamiast "glownego lidera druzyny", tylko obok. To daje nam 2 dobrych zawodnikow, ktorzy moga pojechac na roznych torach, nie tylko "u siebie".
Trudno tez zapomniec wystep Jeleniewskiego w meczu z "reszta swiata". Pewnie, ze to scisla czolowka, ale przepasc byla ogromna. Jesli chcemy realnie myslec o awansie (nawet w jakiejs perspektywie czasu), to warto jednak kontraktowac zawodnikow, ktorzy w razie czego beda w stanie cokolwiek ujechac lige wyzej.
Kontrakt Jeleniewskiego to jak dla mnie coroczny klasyk - nastawiamy sie na wygrane u siebie, na wyjazdach jakos tam bedzie i celujemy w spokojne utrzymanie.
A bez Jeleniewskiego moze byc roznie - albo sklad z duzo wyszym potencjalem (rowniez wyjazdowym), albo totalna lipa i calkowite odpuszczenie jakiejkolwiek walki w lidze. Po zeszlorocznych oszczednosciach zakladam, ze jednak blizej do tej pierwszej opcji.
Od lat kontraktowanie skladu w 1 lidze zaczynalo sie od niego, zawsze podchodzac do sprawy z silnym przekonaniem, ze "mamy lidera na tor u nas" i liczenie, ze w domu jest to zawodnik na 12+ w kazdym meczu. I byl luzki. No bo skoro mamy zawodnika u siebie na 12+, do tego zazwyczaj jeszcze jakiegos "innego lidera ogolnego", ktorego tez liczono na 12+, to reszta skladu mogla byc taka sobie i bylo ok.
A potem wychodzilo tak, ze owszem, w meczach ktore byly wygrane, Jelen robil sporo powyzej 12 punktow. Tyle tylko, ze trafial sie jeden albo dwa mecze, w ktorych trzeba bylo wziac na siebie presje bo wynik byl na styku i juz nie bylo tak rozowo. Nagle pojawialy sie jakies wpadki i mecz w plecy. Nawet nie chodzilo o to, ze jego wystep w tych meczach byl bardzo slaby (chociaz i tak sie zdarzalo) - po prostu w decydujacych momentach nie bylo tej "kropki nad i". Wystarczy zobaczyc co bylo w meczu z Gnieznem w tamtym roku albo w spotkaniu z Lodzia w tym roku.
Ktos moze napisac, ze przeciez to nie Jeleniewski przegrywal, tylko cala druzyna. Jasne, ze tak. Tyle tylko, ze tak jak pisalem wyzej - podczas kontraktowania, Jelen jest zawsze liczony na "lidera wlasnego toru", czyli kogos, kto bedzie tutaj wymiatal i wygrywal w kluczowych momentach.
Brak kontraktu z Jeleniewskim wymusza jedna rzecz - zakontraktowanie zawodnika, ktory moze na domowym torze jechac na conajmniej 11 - 12+ w kazdym meczu. I to nie zamiast "glownego lidera druzyny", tylko obok. To daje nam 2 dobrych zawodnikow, ktorzy moga pojechac na roznych torach, nie tylko "u siebie".
Trudno tez zapomniec wystep Jeleniewskiego w meczu z "reszta swiata". Pewnie, ze to scisla czolowka, ale przepasc byla ogromna. Jesli chcemy realnie myslec o awansie (nawet w jakiejs perspektywie czasu), to warto jednak kontraktowac zawodnikow, ktorzy w razie czego beda w stanie cokolwiek ujechac lige wyzej.
Kontrakt Jeleniewskiego to jak dla mnie coroczny klasyk - nastawiamy sie na wygrane u siebie, na wyjazdach jakos tam bedzie i celujemy w spokojne utrzymanie.
A bez Jeleniewskiego moze byc roznie - albo sklad z duzo wyszym potencjalem (rowniez wyjazdowym), albo totalna lipa i calkowite odpuszczenie jakiejkolwiek walki w lidze. Po zeszlorocznych oszczednosciach zakladam, ze jednak blizej do tej pierwszej opcji.
Gelo pisze:... Nie widzę powodu dla którego klub nie miałby podpisać jednego kontraktu i rzucić jakiegoś ochłapa kibicom, żeby nie biadolili.
Klub już przecież spełnił ten warunek i podpisał z Kudriaszowem.
Jeleniewski na własnym torze miał 2 średnią w lidze. 1 był Kildemand, lepszy o 0,04 pkt. Zatem rezygnowanie z gościa, który u siebie na torze jest dość pewnym zawodnikiem, jest, delikatnie mówiąc, dość sporym ryzykiem. Bo kto za Jeleniewskiego?
Wydaje mi się, że dorabiasz ideologię do sytuacji, dla której nie można znaleźć wyjaśnienia. Chyba, że Jeleniewski sam zrezygnował bo ma po zeszłorocznych doświadczeniach dość współpracy z KMŻ.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Hela pisze:Brak kontraktu z Jeleniewskim wymusza jedna rzecz - zakontraktowanie zawodnika, ktory moze na domowym torze jechac na conajmniej 11 - 12+ w kazdym meczu. I to nie zamiast "glownego lidera druzyny", tylko obok. To daje nam 2 dobrych zawodnikow, ktorzy moga pojechac na roznych torach, nie tylko "u siebie".
Jeleniewski na własnym torze miał 2 średnią w lidze. 1 był Kildemand, lepszy o 0,04 pkt. Zatem rezygnowanie z gościa, który u siebie na torze jest dość pewnym zawodnikiem, jest, delikatnie mówiąc, dość sporym ryzykiem. Bo kto za Jeleniewskiego?
Wydaje mi się, że dorabiasz ideologię do sytuacji, dla której nie można znaleźć wyjaśnienia. Chyba, że Jeleniewski sam zrezygnował bo ma po zeszłorocznych doświadczeniach dość współpracy z KMŻ.
Właśnie chciałem to napisać! Zgoda w całej rozciągłości!
Hela pisze:Brak kontraktu z Jeleniewskim wymusza jedna rzecz - zakontraktowanie zawodnika, ktory moze na domowym torze jechac na conajmniej 11 - 12+ w kazdym meczu. I to nie zamiast "glownego lidera druzyny", tylko obok. To daje nam 2 dobrych zawodnikow, ktorzy moga pojechac na roznych torach, nie tylko "u siebie".
Jelenia mozna brac, ale za rozsadna kase. Ja nie postawie nawet grosza, ze powtorzy zeszly sezon. Pamietajcie, ze odeszlo mu kilka wyjadow. Pamietam rowniez bardzo dobrze co Jelen wyczynial 2 lata temu na wyjazdach. Za cienki w uszach jest zeby robic z siebie gwiazdora. Jak chce byc przydupasem Fialkowskiego to krzyzyk na droge. Kto za Jelenia?:
Ljung
Lindgren
Miskowiak
Bomber
Okoniewski
Kosciecha
Kildemand
To tak bez namyslu ale jeszcze kilku bym do tej listy dorzucil.
Co Wy tak nienawidzicie tego Jelenia? Jednopostowiec przepisał informację z grudziądzkiego forum i na tej podstawie nazywacie Daniela "przydupasem Fiałkowskiego".
Gość miał bardzo dobry sezon i u siebie i na wyjazdach (nie licząc tych meczów zaraz po kontuzji) a niektórzy skreślają go bo nie dał rady Hancockowi czy Pedersenowi w nic nie znaczącym meczu po sezonie.
Ja chciałbym Daniela u nas. Może mit Daniela - pewniaka na Zygmuntowskich został obalony, ale lepiej żeby gość z 2 średnią domową w lidze zdobywał dla nas te 12 pkt niż żeby miał przyjechać i wygrać mecz Grudziądzowi.
Gość miał bardzo dobry sezon i u siebie i na wyjazdach (nie licząc tych meczów zaraz po kontuzji) a niektórzy skreślają go bo nie dał rady Hancockowi czy Pedersenowi w nic nie znaczącym meczu po sezonie.
Ja chciałbym Daniela u nas. Może mit Daniela - pewniaka na Zygmuntowskich został obalony, ale lepiej żeby gość z 2 średnią domową w lidze zdobywał dla nas te 12 pkt niż żeby miał przyjechać i wygrać mecz Grudziądzowi.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Wszedłem na ich nieoficjalną stronę bo innego raczej nie mają i nigdzie tam nie ma, że Jeleń podpisał z GKM-em co nie znaczy, że temat nie jest tam komentowany ale to po wiadomościach na naszym forum z Danielem a nie odwrotnie.
Zarówno Daniel jak i GKM nabrali wody w usta i czekają prawdopodobnie na jeszcze jeden lub dwa kontrakty i dopiero będą ogłaszać. Z bliskiego otoczenia Daniela wiem, że temat Grudziądza jest bardzo zaawansowany aczkolwiek tego czy już tam podpisał czy jeszcze nie nikt nie chciał potwierdzić.
Ja bym chciał w Lublinie jeździć... O wiele nie proszę...
Tylko o kurę znoszącą złote jajka i krowę z Milki.
Tylko o kurę znoszącą złote jajka i krowę z Milki.
Ramzes pisze:temat Grudziądza jest bardzo zaawansowany, aczkolwiek tego czy już tam podpisał czy jeszcze nie nikt nie chciał potwierdzić.
Trzeba wziąć też pod uwagę, że takie plotki mogą być wypuszczane celowo aby wywrzeć presję. Podobne dezorientacje i "bałagan" informacyjny już na tym forum się działy w poprzednim sezonie
Dajcie spokój już. Będzie jeździć gdzie chce... Nie tylko on gwarantuje 12 punktów. Dajmy na luz. Za dwa tygodnie beędziemy wiedzieć więcej. Zawsze się denerwujemy i siejemy ferment, a i tak skład jest dobry. Stawiam, że wszystko będzie wporządku i chciałbym żebyśmy mogli wykrzykiwać takie nazwiska:
Robert MIŚKOWIAK
Paweł MIESIĄC
Cameron WOODWARD
Andriej KUDRIASZOW
Daniel JELENIEWSKI

MOTOR!
Robert MIŚKOWIAK
Paweł MIESIĄC
Cameron WOODWARD
Andriej KUDRIASZOW
Daniel JELENIEWSKI
MOTOR!
Żużel moim życiem MOTOR
- niespokojny
- Trener
I znowu heroiczny bój o utrzymanie?
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
pawelK pisze:Dajcie spokój już. Będzie jeździć gdzie chce... Nie tylko on gwarantuje 12 punktów. Dajmy na luz. Za dwa tygodnie beędziemy wiedzieć więcej. Zawsze się denerwujemy i siejemy ferment, a i tak skład jest dobry. Stawiam, że wszystko będzie wporządku i chciałbym żebyśmy mogli wykrzykiwać takie nazwiska:
Robert MIŚKOWIAK
Paweł MIESIĄC
Cameron WOODWARD
Andriej KUDRIASZOW
Daniel JELENIEWSKI
MOTOR!
dwóch juniorów takich na 6-7 pkt plus P Kildemand lub podobnej klasy zawodnik i walczymy o najwyższe cele , tylko kto za to zapłaci kto
Jak to kto? Ten od oszczędności w rundzie finałowej 
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
Ja jestem dziwnie spokojny o skład na nowy sezon
.
P.S Myślę że w końcu będzie to taki zespół na jaki liczymy.
P.S Myślę że w końcu będzie to taki zespół na jaki liczymy.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych

na czym opierasz swój optymizm?
Optymizm to podstawa jak mawiają. Chciałbym go podzielić ale opierając się na kanwie doświadczeń z ostatniego sezonu zachowam pewien sceptycyzm. Nie miałbym nic przeciw aby wreszcie zmontowano w Lublinie skład, który powalczy o coś więcej niż utrzymanie. Do hurraoptymizmu jednak droga daleka.
MOTOR LUBLIN
Nasz Prezes przez ostatni sezon doznał kolejnych dużych dawek doświadczeń, że opłaca się jechać na kredyt.. co do składu to jeżeli ma nie być Jelenia to chyba płakać nie należy 
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych

Maxx pisze:Optymizm to podstawa jak mawiają. Chciałbym go podzielić ale opierając się na kanwie doświadczeń z ostatniego sezonu zachowam pewien sceptycyzm. Nie miałbym nic przeciw aby wreszcie zmontowano w Lublinie skład, który powalczy o coś więcej niż utrzymanie. Do hurraoptymizmu jednak droga daleka.
Wreszcie? Nie licząc ostatniego sezonu to co sezon walczymy o coś więcej niż utrzymanie... Rok temu mecz w Gnieźnie decyduje o awansie, dwa lata temu awans, trzy lata temu mecz w Łodzi i braże...
Karol Baran Karol!
Pominąłeś ostatni rok i "sławne" oszczędności...
MOTOR LUBLIN
Jak przeczytasz jeszcze raz mój post to zauważysz, że nie pominąłem.
Karol Baran Karol!