Skład na sezon 2014

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

Re: Skład na sezon 2014

#126 Postautor: mustafa » 15 października 2013, o 11:10

weźmie się takiego jednego zawodnika "petardę", a tu on złapie kontuzję na początku sezonu tak jak Thomas H. Jonasson w Gdańsku (tylko, że oni mieli więcej lepszych zawodników).

Żeby nie ryzykować trzeba brać od razu dwie takie petardy ;)

edit: Cooper mnie wyprzedził :)
Ostatnio zmieniony 15 października 2013, o 11:16 przez mustafa, łącznie zmieniany 1 raz.

Mad
Senior

#127 Postautor: Mad » 15 października 2013, o 11:13

Powiem tak nie sztuką jest wyłapać dwie armaty! Sztuką jest dojechać nimi do końca sezonu. W tym roku i bez armat tego nie zrobiliśmy. Az strach pomyśleć co się może dziać w 2014?!

soniak
Szkółkowicz

#128 Postautor: soniak » 15 października 2013, o 11:39

jerry78
Trener

#129 Postautor: jerry78 » 15 października 2013, o 11:48

henek1234 pisze:i obudziłeś się czy zmieniłeś dilera :lol:

Fajnie, że umiesz czytać, tylko szkoda, że pani w szkole nie nauczyła ze zrozumieniem. Wyluzuj.

Piguła
Szkółkowicz

#130 Postautor: Piguła » 15 października 2013, o 12:07

henek1234 pisze:zapomnijmy o takim składzie , nie stać nas na Bobera to o czym mowa :(

to czy klub stać na podpisanie kontraktu z Oskarem to nie tylko od klubu zależy, rodzice mogą chcieć szybkiego zwrotu inwestycji i tu może być pies pogrzebany

go!
Trener

#131 Postautor: go! » 15 października 2013, o 13:36

henek1234 pisze:i obudziłeś się czy zmieniłeś dilera :lol:

Chyba nie zaczailes czegos. Normalnie to sie nazywa "ironia"
Dac ci linka do slownika, czy sam sobie wygooglujesz?
soniak pisze:Oskar Bober czeka na propozycje

Nieglupi chlopak. Calkiem skladnie sie wypowiedzial.
Ale poki co jesli nie zostanie u nas to jedynie 2 liga, albo rezerwowy junior. No i co z ekwiwalentem za szkolenie? Jest to jeszcze?

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#132 Postautor: $korzen$ » 15 października 2013, o 14:23

Cooper pisze:
$korzen$ pisze:Popieram i to samo napisalem w innym temacie, mozna spokojnie domniemywac jaki wplyw na frekwencje bedzie mial taki Harris, Lindgren czy nawet Miskowiak. Taki scenariusz (kozak+reszta)

Miskowiak magnesem dla kibicow? Dla ktorych?

A czy scenariusz sie zawsze sprawdzal? Ja pamietam niejakiego Pulpeta, calkiem sie nie sprawdzil. Z tymi "petardami" to jest tak, ze jak okaza sie niewypalem to dopiero wtedy jest lament, a i w kasie pustka. Dariusz raczej takich ruchow bedzie unikal.

Zeby nie bylo, tez jestem za tym, zeby podpisal u nas jakis Hancock, ale smieszy mnie ta slepa wiara w model "kozak+reszta". Wszystko zalezy od tego jaka to jest reszta. Kozak sie rozwali w 3 meczu i reszta jest w II lidze.

A jakie jest lekarstwo na powyzsze watpliowsci? Zatrudnic 2 petardy;] Taki model sprawdza sie w Extralidze (Holder+Gollob, Hampel+Protas, Emil+Grigorij), a trzeba podpatrywac najlepszych, co nie?

A to juz nie pamietasz jaki byl placz jak bylo juz niemalze wiadomo, ze Misiek odejdzie? Przeciez sponsorzy byli gotowi pokryc w 30% jego indywidualny kontrakt i dziwnym trafem w Olimpie Misiek byl bardziej oblegany niz taki Kolodziej czy Dudek. Od czasu Richardssona zaden zawodnik nie cieszyl sie w Lublinie taka sympatia. Jensen petarda w 2005?? pamietam jak dzis jak Harry mowil, ze Jensen byl 5 na jego liscie i wzieto go na zasadzie "niech juz bedzie moze sie uda" nijak Jensen ma sie do Richardssona czy Okularnika. No i historii oszukac sie nie da, taki model zawsze nas bronil. A co do 2 petard to tutaj masz moje pelne poparcie :) A w przypadku Oskara sytuacja jest klarowna, starzy chlopaka wiedza, ze jestesmy pod sciana wobec przejscia Lukaszewskiego w wiek seniora i chca utargowac jak najwiecej. Ale nie zapominajmy, Bober poki co nie pokazal NIC zeby na dzisiaj robic z niego gwiazde nie wiadomo jakiego formatu i placic mu nie wiadomo jakie pieniadze. Teraz to sie chlopak musi wykazac a nie grac twardego negocjatora.

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#133 Postautor: truskawa » 15 października 2013, o 15:51

Cooper pisze:Taki model sprawdza sie w Extralidze (Holder+Gollob

No Toruń to miał moim zdaniem 3,5 petardy, bo Ward wcale nie gorszy, a i Miedziński palcem robiony nie jest. A i tak dzielenie składu na petardy i nie-petardy to takie filozofowanie dla sztuki.
Ad Korzeń. Miśkowiak magnesem dla kibiców? A ilu jest takich kibiców, którzy nie przyjdą na mecz tylko dlatego, że nie ma akurat Miśkowiaka, ew. przyjda tylko wtedy gdy będzie Miśkowiak? Ja takich nie znam.
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#134 Postautor: $korzen$ » 15 października 2013, o 15:58

Wy jestescie jacys oderwani od rzeczywistosci albo jeszcze nie ochloneliscie po akcji Kasprzaka :) To powiedz mi kto dla Ciebie bedzie wieksza petarda z zastrzezeniem, ze wymieniamy zawodnikow na ktorych nas przynajmniej w zalozeniu moze byc stac? No chyba, ze macie jakies info o mega kasie w naszym klubie i wybieramy miedzy Lindgrenem, Pedersenem i Harrisem to ok.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#135 Postautor: istred » 15 października 2013, o 16:03

soniak pisze:Oskar Bober czeka na propozycje

http://www.itvl.pl/news/oskar-bober-czeka-na-propozycje

Żeby nie siać niepotrzebnie zamętu to powinno być "Oskar Bober czeka na propozycję".

Co do koncepcji z liderem, to wszystko fajnie, tylko bardzo trudno teraz trafić na takiego zawodnika. Obecnie - jak pokazały poprzednie sezony - pewniakiem na TOP3 I ligi byłby tylko zawodnik z GP i to też nie każdy.

Ja najbardziej się obawiam pozycji juniorskich. Jeśli juniorzy nie będą zdobywać punktów to musimy mieć wyjątkowo mocny skład seniorski nawet jeśli mielibyśmy walczyć o utrzymanie. A nie zapowiada się, żeby nagle jakiś punktujący junior do nas dołączył.

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#136 Postautor: truskawa » 15 października 2013, o 16:10

Pisałem o Miśkowiaku nie w kontekście, że nie jest petardą, tylko, że nie jest żadnym magnesem. Realnym magnesem na niezdecydowanych januszy może być tylko GP rider.
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#137 Postautor: $korzen$ » 15 października 2013, o 17:07

To trzeba podpisywac szybko ze Smolinskim 8) 8)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#138 Postautor: Gelo » 15 października 2013, o 17:22

Zakładając, że po dwóch zawodników gp będzie jeździło w ekstralidze, należy się skupić na gościach spoza tej szesnastki - powiedzmy grupie "okołograndprixowej". Jest tu bardzo interesująca grupa - na szybko: Lindgren (mało realny ale ponoć na wylocie z Leszna), Lindbaeck, Madsen, Harris a także nazwijmy to grupa z epizodami w GP: Ljung, Nicholls, Andersen, Watt, Kildemand, Schlein. Miejsce Karola lub Łełka mógłby na drugiej linii zająć dziadek Peter (już bez euforii z mojej strony). Średnia podobna ale jednak pewniejszy i ciągle jeszcze mogą mu się trafiać mecze jak w Gdańsku. Szkoda go do 2 ligi moim zdaniem. Rzecz jasna - w realnych pieniądzach. A budowę składu zacząłbym od juniorów - tu mamy dziurę jak kanion Kolorado.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#139 Postautor: $korzen$ » 15 października 2013, o 17:34

Gelu wez usun tego Schleina i Andersena, az nie wierze, ze ich wymieniles. Chyba sie starzejesz albo cos w ten desen ;]

Awatar użytkownika
DrPaiHiWo
Senior

#140 Postautor: DrPaiHiWo » 15 października 2013, o 18:54

Misiek podobno dobrze wspomina Lublin. Słyszałem ,że w ciągu ostatnich trzech lat Motor najlepiej się wywiązywał się z finansowych zobowiązań wobec niego. Także fajnie by było gdyby wrócił na stare śmieci. Z obco według mnie najlepiej kogoś z Ljung/Pedersen/Lindbaeck. Zdecydowane NIE dla Karola B.
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#141 Postautor: niespokojny » 15 października 2013, o 19:11

$korzen$ pisze:Gelu wez usun tego Schleina i Andersena, az nie wierze, ze ich wymieniles. Chyba sie starzejesz albo cos w ten desen ;]

A co Ty masz do Schleina? Nie podobało Ci się jak załatwił Jelenia na trasie i zapewnił 3 pkt Łodzi? I nie wyjeżdżać mi tu ze świetnie dopasowanym sprzętem bo po primo nikt innym nie broni tak dobrze dopasować, a po drugie tak szeroko to tylko Ward na sobotnim meczu chodził. W Łodzi z kolei Miśka skroił na dystansie w ostatnim wyścigu na ostatnim łuku i zapewnił Łodzi jeden pkt z Gdańskiem, jak się później okazało i utrzymanie. Świetną miał końcówkę sezonu i ja bym się nie zastanawiał, żeby nie było później jak z Kildemandem.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

harry
Trener

#142 Postautor: harry » 15 października 2013, o 19:39

Potwierdzam, Schlain i ( sam nie wierzę , że to piszę) Andersen Hans. Schlaina widziałem w tym roku kilka razy i zrobił na mnie dobre wrażenie. Andersena też kilka razy widziałem i to jest ten Andersen ze swoich najlepszych lat.
Ale o ile Schlain jest w naszym zasięgu to raczej oczekiwania Andersena przyprawiły by o zawał prezesa.
No i fakt, jeżeli mamy jeżdzić na betonie to koniecznie Smoliński.

I tak jakby się udało to
Jeleniewski
Miśkowiak
Schlain
Smoliński
Miesiąc/Woodward/kuciapa
Mazur
Bober

I już nie byłoby źle, i chyba wcale nie najdrożej.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

BR
Senior

#143 Postautor: BR » 15 października 2013, o 19:51

Żeby spokojnie odjechać sezon potrzeba juniora na 6-7 pkt w meczu + drugiego na 3-4 pkt. Wtedy można sobie już eksperymentować z seniorami. Jeśli jednak skład będziemy opierać na seniorach to nie może być już żadnej dziury.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#144 Postautor: kibicLBN » 15 października 2013, o 20:12

DrPaiHiWo pisze:Misiek podobno dobrze wspomina Lublin. Słyszałem ,że w ciągu ostatnich trzech lat Motor najlepiej się wywiązywał się z finansowych zobowiązań wobec niego. Także fajnie by było gdyby wrócił na stare śmieci. Z obco według mnie najlepiej kogoś z Ljung/Pedersen/Lindbaeck. Zdecydowane NIE dla Karola B.

Tam gdzie Misiek tam kasy zaczyna brakować, to klątwa ;)
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#145 Postautor: niespokojny » 15 października 2013, o 20:15

Jeleniewski
Schlein
Miśkowiak
Miesiąc
Harris/Lindbaeck/Nicholls

O takie coś mi się marzy :)
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
istred
Trener

#146 Postautor: istred » 15 października 2013, o 20:41

BR pisze:Żeby spokojnie odjechać sezon potrzeba juniora na 6-7 pkt w meczu + drugiego na 3-4 pkt. Wtedy można sobie już eksperymentować z seniorami. Jeśli jednak skład będziemy opierać na seniorach to nie może być już żadnej dziury.

Bądźmy realistami. 6-7 pkt na mecz, nawet w Lublinie, dla obu juniorów to byłby w naszym przypadku bardzo dobry wynik.

harry
Trener

#147 Postautor: harry » 15 października 2013, o 20:58

niespokojny pisze:Harris/Lindbaeck/Nicholls

Ja bym bardziej zastanowił się nad Jasonem Doylem. Jego jazda robi wrażenie. Trzeba by tylko go naprawdę dobrze dosprzetowić i mógłby wszystkich zaskoczyć.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

miedziany
Senior

#148 Postautor: miedziany » 15 października 2013, o 21:46

Oprócz Jelenia który powinien być priorytetem, widziałbym Stachyrę(odbudował się u nas raz, odbuduje się drugi), Miśka w parze z Łełkiem lub Karolem i Nicholls z Oskarem i Mazurem. W rezerwie Andrej i inny młody zawodnik np Ilja Czałow, Kildemand. Marzy mi się trzech wychowanków w składzie. Tak czy inaczej ciekawe czy prezes wyciągnął wnioski z 5 lat, jeden dobry junior to podstawa!

max3
Zawodowiec

#149 Postautor: max3 » 15 października 2013, o 21:53

1)Jeleniewski
2)Kuciapa ,Woodward ,
3)Miskowiak
4)Ljung
5)Schlein,marzy mi sie Lindbaeck/Watt
6)Bober
7)Może uda sie Borowicza wypożyczyć
Mam nadzieje ,ze Sprawka jest świadomy jak ciężko będzie w tym sezonie wygrywać i zmontuje dobry skład bez żadnych wynalazków typu Trojanowski za 40tys zł .

harry
Trener

#150 Postautor: harry » 15 października 2013, o 22:32

Ale co wy tak z tym Nicholsem? 6 razy byłem w tym roku w Grudziądzu i ze 3 razy widziałem go na wyjeździe i tak naprawdę to może ze dwa razy mi sie podobał. To już wole zdecydowanie Karola w dobrej formie.