Polska - Mistrzowie Świata 12 Października Lublin

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

Re: Polska - Mistrzowie Świata 12 Października Lublin

#451 Postautor: mustafa » 13 października 2013, o 01:12

Łoptymista pisze:Skąd w tym narodzie tyle maród.

O ile sobie przypominam jesteś naczelnym marudą w stosunku do lubelskiego klubu (tak wiem... "Sprawka oszczędź wstydu")

Łoptymista pisze:Poproszę o więcej takich "nudnych" zawodów z takimi zawodnikami. Nie wiem jak inni, ale ja kilka mijanek widzialem :p

W żużlu kolejny raz potwierdziła się istotna sprawa: czy to druga liga, czy pierwsza, czy Elita, dopóki nie ma dobrego ścigania i walki o "coś" - o stawkę, o awans, utrzymanie, czy czwórkę, zawody są zwyczajnie nudne i nic na to nie poradzą światowe nazwiska. Pomimo, że organizacja i frekwencja była bardzo dobra, to same zawody były średnie plus kilka niezłych akcji. Ze mną było kilka osób i każdy miał mieszane uczucia. W 2004 na barażu z Zielonką też było zimno, ale każdy był rozgrzany. Tutaj przestało się 15 wyścigów i nic nadzwyczajnego się nie wydarzyło - może gdyby inny tor, może gdyby Gollob i Woffinden... Kilka moich znajomych którzy nie są zapaleńcami żużlowymi powiedziało, że jednak lepiej bawiło się na niektórych meczach ligowych (naszego pierwszoligowego skromnego klubiku).
Tak czy inaczej chylę czoło organizacji, frekwencji i nazwiskom które udało się ściągnąć do Lublina.

Krzysztof

#452 Postautor: Krzysztof » 13 października 2013, o 01:49

Witam,

W skrócie napiszę, bo po wielu latach specjalnie "przyjechal ja" i...

+ Kupno na allegro (zero problemów + dostawa gratis w PL)
+ SZUUUM o wydarzeniu... Ludzie, którzy mnie po wielu latach spotkali = na żużel wpadłeś ? wiesz o tym co się dzieje na Motorze ?
+ Cena biletów (zawodniki z tych lepsiejszych...)
+ Frekwencja...
+ Mozna piwo pić na koronie (znaczy płyn piwopodobny)
+ TVP SPORT

no i ... (Ty Kaźmisz na wszystko nazekasz... Bo JA prawdziwy POLAK...)...

- Czy nie da się zrobić tzw "taśm" i strefy wejść (bramy "łotwarte musowo"). Gdyby nie znajomi, to pewnie bym kisł pewnie do 3 biegu...
- HYMN
- Mikrofony - od połowy było oki
- TOR, TOR, TOR !!!!!!!! Ja rozumiem, że chodzi o TV i ... no właśnie o co ??? (upadki\koiec sezonu) ale do UJA Wacława... to ma być SHOW a nie jakaś JE*A*A popierdułka...

To takie moje najbardziejsze plusy i minusy....

Mimo syćko...
Warto było przyfrunąć :-)

Pozdr
...

Czarek
Trener

#453 Postautor: Czarek » 13 października 2013, o 09:05

ravajas pisze:
tezetomaniak pisze:Zdecydowanie brakowało lekko przyczepniejszego toru,
W takich zawodach tor niestety musiał być regulaminowy, więc...

więc od pierwszego biegu meczu tor był wybitnie nieregulaminowy posiadając twardą ścieżkę przy krawężniku i sporo miękkiej, odsypanej nawierzchni na zewnętrznej jego części.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
piv
Junior

#454 Postautor: piv » 13 października 2013, o 09:46

Krzysztof pisze:- Czy nie da się zrobić tzw "taśm" i strefy wejść (bramy "łotwarte musowo"). Gdyby nie znajomi, to pewnie bym kisł pewnie do 3 biegu...

Dotarłem na stadion pare minut przed prezentacją . Nie było nikogo przy kasach i wejściu.

Gecko
Szkółkowicz

#455 Postautor: Gecko » 13 października 2013, o 10:06

Do plusów dodam jeszcze fakt pojawienia się band z nie widzianymi w Lublinie sponsorami: Nescafe, PKP Cargo czy puławskie Azoty. Jako że firmy te dostawały darmowe bilety to może jest szansa że ktoś decyzyjny z tych firm złapie bakcyla żużlowego i zobaczymy go w gronie sponsorów pierwszoligowego klubu. Tak więc panie Darku Kępa z Cugowskim uchylili drzwi więc działaj dalej.

Do wielkiego minusa niestety zaliczę Lorka - fajnie się go słucha jak ktoś ma jako takie pojęcie o żużlu. Ale kompletnie nie nadaje się do komentowania takich zawodów jak wczoraj - gdzie połowa kibiców jest pierwszy raz na stadionie, albo nie było ich od czasu Nielsena. Dlatego ciekawiej się słuchało jak wyciągnęli Dudka do kibiców niż Lorka opowiadającego że sponsor Warda dostarcza części do motocykli. No i dodatkowo do organizatorów - jak się przeprowadza wywiady to wypadałoby tą muzykę wyłączyć.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#456 Postautor: GIGI » 13 października 2013, o 10:22

Gecko pisze: Tak więc panie Darku Kępa z Cugowskim uchylili drzwi więc działaj dalej.

nie znam takiego ;)
Gecko pisze:
Do wielkiego minusa niestety zaliczę Lorka - fajnie się go słucha jak ktoś ma jako takie pojęcie o żużlu. Ale kompletnie nie nadaje się do komentowania takich zawodów jak wczoraj - gdzie połowa kibiców jest pierwszy raz na stadionie, albo nie było ich od czasu Nielsena.

To mieli okazję trochę poznać trochę historii ;)

Generalnie impreza bardzo na plus. Miło było zobaczyć znów pełne trybuny. Biorąc pod uwagę fakt że Best Speedway Promotion po raz pierwszy organizowała takie wydarzenie uważam że lista minusów jest naprawdę niewielka.

Awatar użytkownika
Bozena
Senior

#457 Postautor: Bozena » 13 października 2013, o 10:30

Fotki z meczu :)
Sądząc po komentarzach wszystkim bardzo podobały się nasze podprowadzające, a ktoś z Gorzowa napisał "Pod ty względem Lublin jest już EEL :) "
Fakt, dziewczyny pięknie się prezentowały:
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/zdjec ... hoto-start

meesha
Trener
Kontakt:

#459 Postautor: meesha » 13 października 2013, o 10:49

GIGI pisze:
Gecko pisze: Tak więc panie Darku Kępa z Cugowskim uchylili drzwi więc działaj dalej.

nie znam takiego ;)

Panie Darku [stop] Kępa z Cugowskim [...] :p

Do wielkiego minusa niestety zaliczę Lorka - fajnie się go słucha jak ktoś ma jako takie pojęcie o żużlu

I jeśli zna się angielski. Gadał z Ermolem jakieś 10 minut, a później tłumaczył minutę. Z Nielsenem podobnie :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

luckylbn
Szkółkowicz

#460 Postautor: luckylbn » 13 października 2013, o 11:09

Rudy
Junior

#461 Postautor: Rudy » 13 października 2013, o 12:27

Ja też napiszę ,bo dopiero trzeźwieje ;-) . Ogólnie dzięki za zorganizowanie meczu i sprowadzenie zawodników,ale liczyłem na tor przyczepny i super mijanki przy tej obsadzie,a tego niestety nie było . Z tego powodu jedynym minusem były wyścigi gęsiego .
"Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem".

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#462 Postautor: GIGI » 13 października 2013, o 12:49

Z torem przyczepnym w Lublinie w wyścigu pań poradziłaby sobie tylko Krupickowa. Trzeba przyznać że tor był bardzo bezpieczny i równy jak stół. Nie było upadków i z tego trzeba się cieszyć.

meesha
Trener
Kontakt:

#463 Postautor: meesha » 13 października 2013, o 12:52

Najbardziej bezpieczny tor to był na finale ligi w Zielonce - nikt się nie przewrócił, ani nawet nikim nie szarpnęło ani razu. W takim kierunku zmierza ten "sport" :p
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#464 Postautor: Perez » 13 października 2013, o 12:57

Mam nadzieje ze przelotówki Dembskiego wejda w życie i powoli zaczniemy wracac do porządnego ścigania 8)
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

meesha
Trener
Kontakt:

#465 Postautor: meesha » 13 października 2013, o 12:58

Perez pisze:Mam nadzieje ze przelotówki Dembskiego

Kogo? :D

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#466 Postautor: $korzen$ » 13 października 2013, o 13:28

No a jaki mial byc tor wobec zeszlosezonowej kary i tranmisji w tv? to raz, dwa dlaczego zostal polany dopiero po 8 biegu? to dwa. No i niezle z was marudy to trzy. Akcji Kaspera, Kolodzieja i Warda nie widzieliscie? Generalnie jak cpanie nie skonczy Warda to bedzie najwiekszym kozakiem przez dlugie lata. Wygladal fantastycznie na naszym torze, zero niepotrzebnych ruchow i idealna technika. To samo Hampel. No ale nie ukrywam, najbardziej podobal mi sie Kolodziej, szkoda tylko, ze nie zawsze ma takie fury pod tylkiem. Duzy minus dla Jonssona, ktory wygladal jak statysta i rzeczywiscie jest w jakims mega kryzysie. Najwiekszy plus za frekwencje, moze ktos w koncu zrozumie komu w tym miescie trzeba budowac stadion i zespol z prawdziwego zdarzenia. Mi sie bardzo podobalo i az zal czlowieka bierze, ze w takiej Zielonce czy Leszne maja takie zawody praktycznie co tydzien. No i Jelen z Miskiem chyba zrozumieli ile im jeszcze brakuje do tej najwyzszej ligi.

Brak hymnu kompromtacja po calosci! Brakowali tylko maszyny startowej do kompletu. :?

mariusz1987
Junior

#467 Postautor: mariusz1987 » 13 października 2013, o 13:57

$korzen$ pisze: Duzy minus dla Jonssona, ktory wygladal jak statysta i rzeczywiscie jest w jakims mega kryzysie

Włączaj Polsat sport, patrząc jak dziś trzaska to był krótki kryzys :wink:

Awatar użytkownika
Masi
Senior

#468 Postautor: Masi » 13 października 2013, o 14:09

Co do polewania to w mojej skromnej opinii przy wczorajszej pogodzie i tak twardym torze jego polewanie spowodowałoby tylko jeszcze większa ślizgawkę na torze. Ale może ja się nie znam.
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także... :D

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#469 Postautor: Hela » 13 października 2013, o 14:57

Fajnie, że żużel z najlepszymi zawodnikami trafił do Lublina, bo można wyciągnąć z tego fajne wnioski.
Najważniejszy z nich jest taki, że zapotrzebowanie na żużel na wysokim poziomie jest w Lublinie O G R O M N E. Mi udało się dotrzeć na stadion przed samą prezentacją i oczy mi wyszły widząc pełen stadion.
Druga dobra informacja jest taka, że jest grono sponsorów, którzy chętnie wykupią reklamę podczas meczów w Lublinie, a którzy do tej pory tego nie robili. Trzecia dobra informacja jest taka, że są ludzie, którzy potrafią zapełnić trybuny, zapewnić finansowanie i ściągnąć najlepszych zawodników. Mają przy tym poparcie polityczne co jest niezwykle ważną kwestią. Wiem wiem, to jedne zawody, a liga to co innego. Ale wczorajsze zawody to najlepsza rekomendacja i kolejnym krokiem dla ludzi którzy to zrobili powinno być przejęcie zarządzania klubem. Wydaje się, że mieliby nadrzędną wizję jazdy w ekstralidze i walczenia o najwyższe cele. Bo niestety wydaje mi się, że wizja naszego obecnego prezesa, a jazda w ekstralidze to dwie sprzeczności.

Druga sprawa to frekwencja. Cieszy mnie bardzo, że w końcu padł mit 15, 20, ba 30 tys. ludzi na Zygmuntowskich. Nawet tych 5-6 tys. ludzi na meczach KMŻ to często przestrzelone szacowania o 100%.

Na koniec o samych zawodach - no, niestety ale było trochę nudnawo. I na to narzekało sporo osób. Jaka tego przyczyna? Standardowo zawsze narzeka się, gdy brak widowiska, na tor lub tłumiki.
Tor przygotowywał wielbiony przez wielu ludzi Komisarz Plech. Zatem ciężko wierzyć, że coś spaprał.
Tłumiki? Patrząc na akcje Warda to obalił on wczoraj dwie legendy. Że na nowych tłumikach nie da się wyprzedzać, nie da się wyprzedzać po szerokiej, a tym bardziej na pierwszym łuku w Lublinie.
Co zatem zdecydowało o tym, że było nudnawo?

I słówko do tych, którzy obruszali się na podobne wpisy.
Nie narzekam. Bardzo mi się wczoraj wszystko podobało i oby teraz wzięli się ludzie z fundacji za lubelski klub. Wiem wiem - mam nie wierzyć w Marka Kępę i jego klubową działalność. Ale tak czytając między wierszami i przyglądając się przygotowaniom do meczu wydawało mi się, że za dużo spraw odpowiadał Kuba Kępa. Może tędy droga?
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

Ge(L)o
Trener

#470 Postautor: Ge(L)o » 13 października 2013, o 15:07

Nie było nudnawo, tylko nudno. Dlatego, że :
- nie jechał Motor, więc odpadło emocjonalne zaangażowanie
- zawodnicy prezentowali wysoki poziom, nie było strat pozycji spowodowanych ewidentnymi błędami
- tor był beton
- mistrzowie świata myślami byli na wakacjach w ciepłych krajach.

Step

#471 Postautor: Step » 13 października 2013, o 16:02

RE !!! WE !!! LA !!! CJA !!!
Malkontenci niech się zachwycają grą naszych patałachów z drużyny piłkarskiej.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#472 Postautor: Lublin_Fan » 13 października 2013, o 17:29

Hela pisze:Druga dobra informacja jest taka, że jest grono sponsorów, którzy chętnie wykupią reklamę podczas meczów w Lublinie, a którzy do tej pory tego nie robili.

+ 2 godziny transmisji live w telewizji. To też jest bardzo ważne dla sponsorów.
Kluby pierwszoligowe nie mają tego atutu. Tymczasem w elidze każda drużyna ma w sezonie kilka spotkań na żywo i powtórki.
Eliga to oprócz wyższych kosztów również większa ilość rzeczowych argumentów w rozmowach ze sponsorami.

Czarek
Trener

#473 Postautor: Czarek » 13 października 2013, o 18:23

GIGI pisze:Z torem przyczepnym w Lublinie w wyścigu pań poradziłaby sobie tylko Krupickowa. Trzeba przyznać że tor był bardzo bezpieczny i równy jak stół. Nie było upadków i z tego trzeba się cieszyć.

Z takim podejściem do żużla można już się cieszyć ze wszystkiego.

PS. Nie oglądaj w tym tygodniu ligi angielskiej, bo się przerazisz, zwłaszcza widząc, któregoś z wczorajszych zawodników jak będzie orał tamtejsze kartoflisko.
Ostatnio zmieniony 13 października 2013, o 19:51 przez Czarek, łącznie zmieniany 1 raz.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#474 Postautor: GIGI » 13 października 2013, o 18:37

Chyba źle mnie zrozumiałeś. Mówiłem tylko i wyłącznie o wczorajszych zawodach. Nie zapominaj o biegu oldbojów i kobitek. Jakiś kompromis musiał być. A ligę angielską miałem prawie co tydzień i to na żywo ;)

Shack
Administrator

#475 Postautor: Shack » 13 października 2013, o 20:11

The meeting in Lublin yesterday was well organized & a full house. Hats off to Polish legend Marek Kepa & his son for their involvement too✊

tweet Grega