Stadion

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
max3
Zawodowiec

Re: Stadion

#5401 Postautor: max3 » 11 października 2013, o 09:15

To sie nazywa profesjonalizm ! Kepa na prezesa i może doczekamy sie extraligii

meesha
Trener
Kontakt:

#5402 Postautor: meesha » 11 października 2013, o 10:59

Oczywiście przez ostatnich kilkanaście lat był na Księżycu, a teraz wrócił i nagle zachce to wszystko ciągnąć? No niech tam...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#5403 Postautor: Cz@rek » 11 października 2013, o 11:22

Pewnie że nie ma co sie od razu podniecać,jednak całosezonowa liga a jednorazowy turniej to zupełnie inna bajka...
Poczekajmy chwile,niech odbedą sie zawody,później zobaczymy co sie wydarzy...

Awatar użytkownika
istred
Trener

#5404 Postautor: istred » 11 października 2013, o 11:59

Jasne, że jedne zawody to nie cała liga, szkoda tylko, że przez te kilkanaście lat nikt nie potrafił zrobić choćby właśnie tych jednych zawodów.
A co ma się wydarzyć po zawodach? Nic. Wszyscy pewnie wrócą do swoich codziennych obowiązków.

harry
Trener

#5405 Postautor: harry » 11 października 2013, o 12:15

Oczywiście i mi przyszedł do głowy pomysł, że jakby panowie Kępa i Cugowski zostali sternikami w naszym klubie to poszłoby to jakoś dużo łatwiej zdobywanie tej ekstraligi. Pokazali to bezbłędnie. Przyznam że jestem lekko zszokowany skalą zmian jakie udało im się załatwić. Chociaż zdawałem sobie z tego sprawę już dużo wcześniej. Ile to razy naprosiłem się Marka żeby został prezesem lub chociaż prezesem honorowym ale on WTEDY nie chciał o tym słyszeć. Teraz niedawno też zagadnąłem go o to z lekka. Nie wykazał niestety entuzjazmu. Ale może nie ja powinienem o tym z nim rozmawiać tylko zupełnie ktoś inny? Wiem, że Marek ma w tej chwili dużo więcej czasu ( synowie już się usamodzielnili) a fakt, że wrócił do żużla jako komisarz wskazuje, że jednak ciągnie wilka do lasu. Nie mam żadnych wątpliwości, że razem z Krzyśkiem dużo mocniej pociągneliby ten wózek i co najważniejsze nie baliby się awansować do extraligi.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

henek1234
Szkółkowicz

#5406 Postautor: henek1234 » 11 października 2013, o 13:54

harry pisze:Oczywiście i mi przyszedł do głowy pomysł, że jakby panowie Kępa i Cugowski zostali sternikami w naszym klubie to poszłoby to jakoś dużo łatwiej zdobywanie tej ekstraligi. Pokazali to bezbłędnie. Przyznam że jestem lekko zszokowany skalą zmian jakie udało im się załatwić. Chociaż zdawałem sobie z tego sprawę już dużo wcześniej. Ile to razy naprosiłem się Marka żeby został prezesem lub chociaż prezesem honorowym ale on WTEDY nie chciał o tym słyszeć. Teraz niedawno też zagadnąłem go o to z lekka. Nie wykazał niestety entuzjazmu. Ale może nie ja powinienem o tym z nim rozmawiać tylko zupełnie ktoś inny? Wiem, że Marek ma w tej chwili dużo więcej czasu ( synowie już się usamodzielnili) a fakt, że wrócił do żużla jako komisarz wskazuje, że jednak ciągnie wilka do lasu. Nie mam żadnych wątpliwości, że razem z Krzyśkiem dużo mocniej pociągneliby ten wózek i co najważniejsze nie baliby się awansować do extraligi.

może ten turniej pokaże sponsorom , prezydentowi Miasta Lublina nie wspomnę o prezesie Honorowym że w klubie LW KMŻ LUBLIN czas na zmiany :?
Ten turniej powinien być wykładnikiem że i w Lublin zasługuje na ENA E :D

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#5407 Postautor: $korzen$ » 11 października 2013, o 14:38

No i co z tego ze zasluguje? Bez przynajmniej 5 baniek nie ma sensu nawet startowac, skonczymy jak Rybnik nie tak dawno temu. Trzeba drugiej Bogdanki + 2x wiecej mniejszych sponsorow.. a to i tak gwarantowalo by tylko walke o utrzymanie. Torem bysmy troche zaskoczyli, ale nic poza tym. Ja tak jak i kilku innych uzytkownikow sledzac zwlaszcza historie Gniezna czy wczesniej Gdanska zszedlem na ziemie.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#5408 Postautor: istred » 11 października 2013, o 14:45

Trzeba drugiej Bogdanki
Bzdura.
Nawet sama Bogdanka bez problemu byłaby w stanie sfinansować walkę o medal DMP.
Kwestia ich chęci. Jeżeli ich nie ma, to może trzeba ich do tego przekonać?
A jeśli nie da się ich przekonać to jest jeszcze wiele innych wariantów - między innymi taki, o którym napisałeś, z tym, że nie potrzeba "drugiej Bogdanki", tylko drugiego sponsora z zaangażowaniem podobnym do Bogdanki, a to już brzmi dużo realniej.
Trzeba tylko (albo aż) osoby, która będzie w stanie któryś z takich wariantów zrealizować.

Mamy, jeśli nie najbogatszego, to zdecydowanie jednego z najbogatszych sponsorów spośród wszystkich drużyn żużlowych w Polsce. Warto o tym pamiętać.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#5409 Postautor: $korzen$ » 11 października 2013, o 16:50

Wszystko racja, ale mnie na ziemie sprowadzila wypowiedz przedsezonowa jednego z Bogdankowych Bossow. Brzmialo to w przyblizeniu tak "Fajnie jakby byla e-liga, za awans dali bysmy nawet jakas premie, ale I liga tez jest ok wiec robcie co chcecie. My tego wozka sami ciagnac nie bedziemy. No i fajnie by bylo, jakby jacys wychowankowie sie pojawili. Milego i owocnego sezonu KMZ-ecie" Takze mimo tego, ze marzy mi sie e-liga to jednak nie wiem skad i jak mieli bysmy ogarnac te przynajmniej 5 baniek. Sytuacja patowa, ale dobra to temat na zimowe wieczory trzeba sie cieszyc jutrzejszymi mega zawodami.

meesha
Trener
Kontakt:

#5410 Postautor: meesha » 11 października 2013, o 16:54

5? Chyba 10 :) Z pięcioma to tylko cud pozwoliłby się utrzymać :/
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#5411 Postautor: $korzen$ » 11 października 2013, o 17:35

Gniezno ile mialo w tym roku? Kolo 6 ? Ale oni wybitnie nie trafili z murzynem i Ulamkiem, chyba nikt sie nie spodziewal, ze pojada taka padake.

harry
Trener

#5412 Postautor: harry » 11 października 2013, o 19:13

No to właśnie odpowiedziałeś sobie czy dalibyśmy sobie radę w elidze. Pieniadze owszem są potrzebne ale ważniejsze jest trafienie w dobrego, dwóch zawodników. Gdyby Gniezno wzięło Taia zamiast Ułamka to gdzie by dzisiaj było ? I 6 baniek by w zupełności starczyło.
A zobacz jaki jest głód dobrego żuzla w mieście. Bilety po 50 zeta i już nie ma 8 tys. Wpływ 400 tys zł! Z jednego meczu! Jeżeli Marek i Krzysiek nie chcieliby wejść do władz lub coś więcej to zrobić SA ich na prezesów honorowych i dalej jazda.
Miasto dałoby z 1,5 b. Bogdanka na pewno sama tego by nie pociągneła ale na 1,5b też można by było liczyć. Z ludzi 1,5 do 2b też dodać. Firmy obecne 1,5 razy więcej jak dzisiaj i też by z 1b wyciągnął. To już jest 5,5 do 6b. A gdyby dobrze się rozejrzeć? I nie tylko po Lublinie i okolicach? Chociaż jest pewien z tego co widzę przy okazji tego meczu że i w naszym województwie też by sporo zebrał. Ale to na poziomie Marka, Krzyśka, Prezydenta czy Marszałka. Muszą to być osoby z "przebiciem". Zwykły prezes z nikąd nic sam nie wskóra.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Czarek
Trener

#5413 Postautor: Czarek » 11 października 2013, o 19:23

harry pisze:No to właśnie odpowiedziałeś sobie czy dalibyśmy sobie radę w elidze. Pieniadze owszem są potrzebne ale ważniejsze jest trafienie w dobrego, dwóch zawodników. Gdyby Gniezno wzięło Taia zamiast Ułamka to gdzie by dzisiaj było ? I 6 baniek by w zupełności starczyło.
A zobacz jaki jest głód dobrego żuzla w mieście. Bilety po 50 zeta i już nie ma 8 tys. Wpływ 400 tys zł! Z jednego meczu! Jeżeli Marek i Krzysiek nie chcieliby wejść do władz lub coś więcej to zrobić SA ich na prezesów honorowych i dalej jazda.
Miasto dałoby z 1,5 b. Bogdanka na pewno sama tego by nie pociągneła ale na 1,5b też można by było liczyć. Z ludzi 1,5 do 2b też dodać. Firmy obecne 1,5 razy więcej jak dzisiaj i też by z 1b wyciągnął. To już jest 5,5 do 6b. A gdyby dobrze się rozejrzeć? I nie tylko po Lublinie i okolicach? Chociaż jest pewien z tego co widzę przy okazji tego meczu że i w naszym województwie też by sporo zebrał. Ale to na poziomie Marka, Krzyśka, Prezydenta czy Marszałka. Muszą to być osoby z "przebiciem". Zwykły prezes z nikąd nic sam nie wskóra.

Przyznaję, że są to ciekawe argumenty. W ogóle po zdjęciu stadionowych krat ujrzałem lepszą przyszłość lubelskiego żużla.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
poli
Senior
Kontakt:

#5414 Postautor: poli » 11 października 2013, o 20:04

z kratami byla jakosc vga z lat 90 :D teraz bedzie hd :D

Czarek
Trener

#5415 Postautor: Czarek » 12 października 2013, o 19:58

Warto zauważyć, że mit 20 tys. kibiców i więcej na stadionie przy Zygmuntowskich został dzisiaj ostatecznie obalony.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#5416 Postautor: Maxx » 12 października 2013, o 20:35

Perła całkiem fajnie wkomponowała się dzisiaj w otoczenie stadionu 8)

NervGal
Junior

#5417 Postautor: NervGal » 12 października 2013, o 20:35

Hmmm mysle, ze nie do konca, bo krzeselka jednak "zabieraja" duzo miejsca i na betonie czy laweczkach mozna sie o wiele bardziej scisnac. A jest jakies oficjalne info ile ludzi bylo?

Sledzio
Trener
Kontakt:

#5418 Postautor: Sledzio » 12 października 2013, o 21:17

Gdy były ławeczki każdy sektor liczył tysiąc osób. Jest ich 18. Więc stadion mógł pomieścić 18 tyś. Teraz gdy są plastiki to stadion się skurczył.

LublinM

#5419 Postautor: LublinM » 12 października 2013, o 21:24

Sektorów nie ma 18, co Ty mówisz! Jest większych 9 i niby 4 mniejsze, w tym pod dachem. Nigdy nie miało prawa być na meczu więcej jak 15 tys, oczywiście za starych czasów.

Czarek
Trener

#5420 Postautor: Czarek » 12 października 2013, o 21:57

LublinM pisze:Sektorów nie ma 18, co Ty mówisz! Jest większych 9 i niby 4 mniejsze, w tym pod dachem. Nigdy nie miało prawa być na meczu więcej jak 15 tys, oczywiście za starych czasów.

Zgadza się. Jeśli ktoś nie wierzy niech sobie weźmie zdjęcie wypełnionego stadionu, powiększy i policzy ludzi na sektorze.

Speedway-Mati
Zawodowiec

#5421 Postautor: Speedway-Mati » 14 października 2013, o 12:18

Odnośnie postów kliku użytkowników tego forum dotyczących ewentualnego poprowadzenia klubu przez panów Kępę i Cugowskiego:

Magazyn Sportowy z dnia 13 października.
http://www.tvp.pl/lublin/sportowe/magaz ... 3/12692489

Fragment związany z meczem żużlowym od 10:20 minuty, fragment z udziałem Marka Kępy i Krzysztofa Cugowskiego w studiu od 14:30, natomiast "słowa klucze" od 20:00 do 20:15 - (wypowiedź Cugowskiego i wyraźny gest Kępy).
Nic raczej nowego, bardziej potwierdzenie przypuszczeń większości kibiców.
Obrazek

go!
Trener

#5422 Postautor: go! » 14 października 2013, o 12:32

W kazdym razie mit, ze Azoty nigdy! nie wejda w zuzel zostal obalony z hukiem. Rowniez kilka innych. Kwestia podejscia i sily przebicia. Lublin MA potencjalnych sponsorow na elige i temu chyba juz nikt nie bedzie zaprzeczal. Bo to byl jeden z argumentow, aby tkwic w nieskonczonosc w czworce I ligi :(

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#5423 Postautor: Łoptymista » 14 października 2013, o 12:46

Spoko za chwile cos ktos wymysli i pojawia sie dogmaty w stylu: ze to tylko raz i wiecej nie bedzie, ze sie nie da itp itd.

harry
Trener

#5424 Postautor: harry » 14 października 2013, o 13:18

No póki co nie słychać, bo chyba są pod wrażeniem jednak tej imprezy ( pomijając te małe potknięcia), ilości ludzi i sponsorów. Każdy kto będzie próbował wysuwać takie argumenty co najmniej wystawi się na śmieszność a dla niektórych wyjedzie na kompletnego głupka, więc lepiej to chyba przemilczeć i przeczekać aż ucichnie wrzawa po tym wydarzenia a potem wrócić do swojej cichej i spokojnej roboty.
No i jedynie martwic się żeby jak najmniejszym kosztem utrzymać się w I lidze i coby starczyo na wypłaty

Awatar użytkownika
bartosch
Kadrowicz
Kontakt:

#5425 Postautor: bartosch » 19 października 2013, o 14:19

jako, ze euforia po meczu kadry z mistrzami juz minela przejezdzajac codziennie obok stadionu zastanawiam sie gdzie klubowi wlodarze zorganizuja teraz zaplecze dla szkolki zuzlowej (chyba, ze takowa przechodzi do lamusa to nie ma tematu). na kazdym zuzlowym stadionie jest takie miejsce warsztatem zwane gdzie adepci trzymaja nie tylko swoj sprzet ale moga korzystac z pomocy klubowego mechanika. ciekawe czy jest plan zbudowania takowego zaplecza? mysle, ze takowa inwestycje bez problemu mozna rozpisac z wplywow od miasta bez uzycia narzedzi kreatywnej ksiegowosci, bo chyba biorac pod uwage wplywy w tym sezonie i stawki za jakie jezdza zawodnicy bez kreatywnej ksiegowej ciezko to wszystko rozliczyc...
carpe diem!