Skoro już się tak cytujemy:
"Legitymacja studencka poświadcza uprawnienia do 50% ulgi przy przejazdach środkami komunikacji miejskiej, a także uprawnia do korzystania (do ukończenia 26 roku życia) z ulgowych przejazdów środkami publicznego transportu zbiorowego autobusowego i kolejowego na podstawie odrębnych przepisów"
Całą reszta jest indywidualna, sprzedawca/usługodawca określa zasady co dla kogo i za ile. A tak na marginesie, jakby była zniżka studencka na browary i nie byłoby określonego wieku, to już widzę jak wszyscy lecą do organizatora imprezy, aby się upewnić, czy na pewno im się to piwo należy

Jak widać, punkt widzenia, zależy od punktu siedzenia.
Wieczny student? Nie sądzę, ja to robię z konkretnych powodów. Nie mierz wszystkich swoją dość niską miarą.
Osoby, które przysłały do mnie wp, przepraszam, że nie odp ale mam za mało postów i nie mogę wysyłać jeszcze wiadomości prywatnych. Postaram się to jak najszybciej nadrobić i wtedy odpiszę, tutaj jak widać nie ma sensu, bo niektórzy nie mogą przeboleć, że się mówi, ale nie o nich.
Pieniądze możesz sobie przeznaczyć na zeszyty, kredki, co tam chcesz, w końcu rok szkolny trwa już dobry miesiąc a może ci jeszcze czegoś brakuje w tornistrze :]