Skład na sezon 2014

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
pav
Junior

Re: Skład na sezon 2014

#51 Postautor: pav » 25 września 2013, o 12:36

Nie zapominajcie, że głównym celem mości panującego Prezesa jest (oprócz kapitalnego efektu finansowego) utrzymanie się na intratnym stołku i jakim budżetem by nie dysponował to nie zbuduje składu na awans bo klub musiałby zmienić status na Spółkę Akcyjną ... a taka musi mieć przejrzyste finanse.

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#52 Postautor: truskawa » 25 września 2013, o 13:07

jerry78 pisze:Ze słów Jacka Ziółkowskiego wnioskuję, że skład ma być budowany z myślą o "czwórce". A o nią wcale nie będzie łatwo przy spodziewanym składzie I ligi.

Nie no, tak jak w tym sezonie można było sobie trochę pożartować tym składem w rundzie finałowej, tak w przyszłym kibice mają prawo oczekiwać włączenia się do realnej walki o awans. Nie mówię, że trzeba koniecznie awansować, ale klub ma zrobić wszystko, by nadzieje zachować do końca. Jeśli seniorka nie będzie złożona z żadnych gwiazd, tak jak w tym roku, to muszą zorganizować do pary z Boberem przynajmniej jednego mocnego juniora.
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

go!
Trener

#53 Postautor: go! » 25 września 2013, o 13:23

truskawa pisze:tak w przyszłym kibice mają prawo oczekiwać włączenia się do realnej walki o awans.

Prezes Sprawka musialby na konto klubu dostac jeszcze w listopadzie 10 baniek, zeby sie wlaczyc do realnej walki w przyszlym roku. Tak wiec ja (przynajmniej) nie mam zludzen odnosnie tego co nas czeka w sezonie 2014.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#54 Postautor: $korzen$ » 25 września 2013, o 14:16

Co nie zmienia faktu, ze jak chcemy sie w miare spokojnie utrzymac, to trzeba nam koniecznie jakiegos kozaka. Obecny sklad i obecna koncepcja za rok nie przejdzie, nie ma takiej opcji. Ja z obecnego skladu zostawil bym jedynie Jelenia i Cama. Mozne jeszcze pomyslec nad Miesiacem, ale Sprawka nawijal, ze beda szukac betoniarzy takze.... a z Baranem dalbym sobie spokoj. Kuciapy nie wymieniam z przyczyn oczywistych.

go!
Trener

#55 Postautor: go! » 25 września 2013, o 14:37

$korzen$ pisze:Co nie zmienia faktu, ze jak chcemy sie w miare spokojnie utrzymac, to trzeba nam koniecznie jakiegos kozaka. Obecny sklad i obecna koncepcja za rok nie przejdzie, nie ma takiej opcji..

Dokladnie tak!
Mam tylko obawy, ze albo bedzie jeden kozak i miernoty z opcja cudu/zaskoku, albo caly sklad sredniakow bez gwarancji wynikow. A takie opcje tez wydaja sie za slabe.

Sledzio
Trener
Kontakt:

#56 Postautor: Sledzio » 25 września 2013, o 17:20

1.Kołodziej
2.Vaculik
3.A.Laguta
4.Świderski
5.Iversen
6.Bober
7.Zmarzlik

Hia :lol:

go!
Trener

#57 Postautor: go! » 25 września 2013, o 17:31

i Jeleniewski na rezerwie, bez gwarancji startow :D

Czarek
Trener

#58 Postautor: Czarek » 25 września 2013, o 17:33

Wiadomość dnia, jeśli oczywiście Prezes nie mija się z prawdą:"Bardzo istotne jest też dla nas to, że nasz sponsor, Bogdanka, ujął nas w swoich planach marketingowych na sezon 2014. To otwiera nam drogę do podpisania umowy na kolejny rok i jeszcze w tym tygodniu wyjdzie z naszej strony oferta. Później pozostanie nam tylko czekać na jej akceptację. Bardzo się cieszymy, bo to już kolejny sezon znaleźliśmy się w planach marketingowych tej spółki."
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/38694 ... em-sprawka
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#59 Postautor: Gelo » 25 września 2013, o 17:36

a ja mam nadzieję, że wreszcie będzie tak jak jest np. we Wrocławiu czy Rzeszowie - jednego czy dwóch "mocarzy" biorą na siebie sponsorzy "indywidualni" i oni płacą za ich starty. tu taka mała ciekawostka:
https://www.google.pl/search?newwindow= ... B750%3B500

miedziany
Senior

#60 Postautor: miedziany » 25 września 2013, o 18:09

Gelo pisze:a ja mam nadzieję, że wreszcie będzie tak jak jest np. we Wrocławiu czy Rzeszowie - jednego czy dwóch "mocarzy" biorą na siebie sponsorzy "indywidualni" i oni płacą za ich starty. tu taka mała ciekawostka:

A czy przypadkiem Jeleń nie ma takiego kontraktu?

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#61 Postautor: Marcinex » 25 września 2013, o 18:36

jakby miał to jechałby na wyjazdach w rundzie finałowej...
chyba że po zwołaniu "konferencji" w parkingu po której nic nie utargował dla reszty, zjednoczył się z kolegami z drużyny i jechał tylko w lbn 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
istred
Trener

#62 Postautor: istred » 25 września 2013, o 19:14

Gelo pisze:a ja mam nadzieję, że wreszcie będzie tak jak jest np. we Wrocławiu czy Rzeszowie - jednego czy dwóch "mocarzy" biorą na siebie sponsorzy "indywidualni" i oni płacą za ich starty. tu taka mała ciekawostka:
https://www.google.pl/search?newwindow= ... B750%3B500

Nie w Lublinie. Na czym by wtedy "przycinał" Sprawka?
I renegocjowanie kontraktów było by bez sensu. Nie, to nie dla nas.

Sponsor jak chce dać to niech przeleje kasę na konto klubu, a jak nie to niech wyp... ;)

go!
Trener

#63 Postautor: go! » 25 września 2013, o 19:57

Zaraz, zaraz...
Klub moze zabronic wspierac zawodnika? Moze odmowic przestrzeni reklamowej na kewlarze zawodnika prywatnemu sponsorowi? Pytam, bo nie wiem, nie dlatego, ze nie wierze.
A jesli ktos chcialby zaplacic prywatnie, ze swojej kieszeni za zdobyte punkty to mieliby cos naprzeciw?

Awatar użytkownika
istred
Trener

#64 Postautor: istred » 25 września 2013, o 21:50

Zabronić nie może. Tylko Gelowi chyba chodziło o wspieranie de facto klubu poprzez finansowanie kontraktu zawodnika z klubem.
Co do powierzchni na kewlarze, to z tego co mi wiadomo to klub się dzieli tą powierzchnią z zawodnikiem. Pamiętam, że były uregulowania tej kwestii z góry ze strony władz ligi (o ile pamiętam zawodnik miał nie mieć w ogóle powierzchni do dyspozycji), ale nie wiem jak to się ostatecznie skończyło.

zombie
Szkółkowicz

#65 Postautor: zombie » 26 września 2013, o 21:43

profil na fejsie "Speedway Motor Lublin" twierdzi ze bogdanka zostaje z nami

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#66 Postautor: tezetomaniak » 29 września 2013, o 23:12

Dobra wiadomość, ale poczekałbym na oficjalny komunikat z KMO.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#67 Postautor: Maxx » 1 października 2013, o 23:12

Mam wrażenie, że dalej będzie "mielenie" byle czego, żeby było bez jakichs szczytnych celów. Właczenie się do walki o awans? Póki co wedlug mnie - nierealne.

Talmai
Junior

#68 Postautor: Talmai » 2 października 2013, o 02:26

Mam identyczne. Wsparcie będzie ale zbyt małe, żeby liczyć na inne cele niż tegoroczne.
Z tego co mi się obiło o uszy, z tegorocznego składu ma zostać dwóch żużlowców.
Wiadomo ze pierwszy to Jeleniewski.
Drugi ? Miesiąc. Z dwójki Paweł-Karol jest bardziej perspektywiczny, Kuciapę pewnie już wszyscy widza w Rzeszy, natomiast Woodward pewnie i tak ich oleje na zasadzie 'Jak klub Camowi..'
Zostaje Miesiąc, co niezbyt mnie cieszy, gdy sobie przypominam jego płacze nad cięciami
których u niego jeszcze nie było.
W ogóle średnio pożądam w składzie zawodników ze sławetnej konferencji, ale też zbytnio mnie to nie obchodzi, jak nie oni to przyjdą podobni albo gorsi.
Zarząd nie był fair, ale zawodnicy w porządku też nie byli.
O obniżeniu stawek gadali w każdej gazecie, a nie przypominam sobie,
żeby zwierzyli się, gdy dostali kasę ponad program.

W składzie widzialbym wielu, więc wymienię tych którch bym nie widział.
Z obecnego składu - co jest oczywiste - Łukaszewskiego i Kudriaszowa.
To cieniasy. Za słabi na 1 ligę, tym bardziej jako seniorzy.
Nie chciałbym też Stachyry, ten gość jest totalnie nieobliczalny, gdy nie trafi idealnie strasznie kaleczy.
Miśkowiaka. Bo wolałbym Ułamka (tudzież Bjarne - ten od święta jeszcze kogoś objedzie). Jest równie nudny ale dużo pewniejszy na 1 ligę.
Zwiedził wszystkie tory 1-ligi przy okazji dziesiątek turniejów o puchar burmistrza, wójta, prezydenta.. Zaufanie klubów SE do tego pana jest na wykończeniu.
Jeśli jednak Miśkowiak nie pójdzie do E-ligi (a ja na jego miejscu bym się bał) to pewnie trafi do KMŻ
(podobno pierwsze rozmowy już były).
Duet Ułamek - Jeleń mający za zadanie wygrywać starty i gnać do przodu jest ok.
Nie chciałbym też żadnego gościa w składzie.
Po pierwsze - ta instytucja to wiocha. Po drugie - i tak zaserwują nam cieniasa.
Objeżdżać Bobera i załatwić jakiegoś juniora który ze dwa trzy razy przywiezie jakiegoś seniora przeciwnej. Nie wiem, Fajfer to jeszcze junior będzie ?
Nie widzę też rzecz jasna nikogo z KMŻ "final round", no chyba że Piszcz jako atrakcja dla kibiców gdy spadek będzie przesądzony, jako taki krupówkowy niedźwiedź. Ale będę patrzył podejrzliwie na każdy tego typu kontrakt warszawski

Reszta drużyny powinna się składać z żużlowców którzy potrafią walczyć i naprawdę wyprzedzać,
żeby nie wiało nudą, ważne są też preferencje. Nie możemy mieć np całej drużyny bojącej się betonu. Jako uzupełnienie ekipy/rezerwę poszukałbym jakiegoś utalentowanego gościa
ze wschodu, na szybko Czałow najbardziej wpada do głowy.

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#69 Postautor: Dobromir » 2 października 2013, o 12:03

Tak na dobrą sprawę to zostawił bym Jelenia, Miesiąca i Barana. Każdy z nich miał udany sezon, poprawił średnią z ubiegłego sezonu. Kuciapę, który pewnie wróci do Rzeszowa zastąpiłbym, Miśkiem, Bjarne albo Ułamkiem. Do tego znaleźć jakiegoś betoniarza za Woodwarda i Kudriaszowa i będzie fajny składzik. O juniorach nawet nie wspominam bo i tak nic z tego nie wyjdzie.

Zaratustra
Kadrowicz

#70 Postautor: Zaratustra » 2 października 2013, o 12:30

Dobromir pisze: Kuciapę, który pewnie wróci do Rzeszowa zastąpiłbym, Miśkiem, Bjarne albo Ułamkiem.

Nie to, żebym miał do tego coś "naprzeciwko", ale kto Ci za któregoś z nich zapłaci ? :) Prezesu wbił nam już do głów, że wirtualnych kontraktów nie podpisze 8) A na takich zawodników chrapkę w lidze będzie miało kilka ekip.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#71 Postautor: niespokojny » 2 października 2013, o 12:37

To jesteśmy najbiedniejsi?
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

meesha
Trener
Kontakt:

#72 Postautor: meesha » 2 października 2013, o 12:43

Bidni, ale solidni ;)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Zaratustra
Kadrowicz

#73 Postautor: Zaratustra » 2 października 2013, o 12:54

Taki Pedersen, czy Miśkowiak, mogą prowadzić kilka poważnych negocjacji, by wybrać najkorzystniejszą ofertę. Już prezesu się o to postara, że nie z nim te numery "Brunner" i przepłacać nie będzie ;) A "wraz" się zdarzy, że taki Misiek zostanie na lodzie i będzie skazany na Lublin. Poza tym, Sprawka musi zbudować ekipę, która ewentualnie zgodzi się na renegocjacje kontraktów w trakcie sezonu ;)

Tak na poważnie, to przecież wszyscy wiemy, że u nas zawsze sprawdzała się opcja zdecydowany lider + reszta. Tylko tak jakoś się złożyło, że od pewnego czasu takie rozwiązanie nie jest brane pod uwagę w Lublinie

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#74 Postautor: Dobromir » 2 października 2013, o 14:18

Ja mam tylko nadzieje, że prezes zdaje sobie sprawę, że liga będzie za rok dużo mocniejsza. Nie będzie Rawicza a dojdzie 3 ekipy z ekstraligi. Nie da się już sezonu przbimbać i się załapać fartem do czwórki. Jeżeli nie stać nas będzie na pierwszoligową "armatę" jak Miśkowiak, Bjarne czy Ułamek to lepiej od razu zgasić światło.

Zaratustra
Kadrowicz

#75 Postautor: Zaratustra » 2 października 2013, o 17:48

Czemu zgasić? Spokojnie. Już nie takie rzeczy żużel "widział" :) Prezesu ma "zmysł" do kontraktowania niewiadomych, które potem się sprawdzają. Zawsze można dać się komuś odbudować (Stachyra ;) - już kiedyś na nim psy wieszano ), wyciągnąć przeciętniaków z szansami na niezły wynik (Gafurow, Porsing, Kylmaekorpi, Schlein, Jamróg), poszukać startowca (Puszakowski) lub ruszyć zadek, poszperać w młodych gniewnych (np. z Australii) i zaryzykować z nimi, jak zrobiono niegdyś w Łodzi, a ostatnio w Ostrowie. Można też spróbować poczekać na wyniki negocjacji klubów, które będą prężyć muskuły i zgarnąć kogoś, kto zostanie na lodzie.

Ja bym się na razie nie denerwował i dał na luz, bo za kilka tygodni usłyszymy z ust prezesu, że on będzie czekał, bo cuda się mogą z licencjami dziać i fajnych zawodników można będzie do worka złapać za niekoniecznie wielkie pieniądze ;)

Wiadomo, że zostać powinien Jeleniewski. Resztę da się zastąpić.