Motor Lublin - Wybrzeże Gdańsk 8.09.2013 godz. 19.00

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Mad
Senior

Re: Motor Lublin - Wybrzeże Gdańsk 8.09.2013 godz. 19.00

#51 Postautor: Mad » 8 września 2013, o 11:34

Podpisując z zawodnikami umowy również mówił że żadnych wirtualnych i stabilizacja finansowa. Nie wierzę już żadnym słowom prezia. Wszystko co mówi to kłamstwo.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#52 Postautor: kilar » 8 września 2013, o 11:35

truskawa pisze:To idźcie sobie szerzyć ten defetyzm gdzie indziej, bo widzę że na mecz nie idziecie, ale na bezcelowe posty i sabotowanie żużla w Lublinie zawsze jest czas.

<obiecałem sobie, że nie będę obrażał>

Sabotowanie ? Daj spokoj, przeciez nikt nie zmusza do chodzenia na zuzel.

meesha
Trener
Kontakt:

#53 Postautor: meesha » 8 września 2013, o 11:39

pav pisze:Aż tu nagle przed rundą finałową mości panujący Prezes KMŻ stwierdza, że 3 tysiące kibiców mniej lub więcej nie stanowi dla niego różnicy.
No to głupio bardzo stwierdza. Ale ja na przykład chodzę na żużel dla żużla, a nie dla prezesa. Czujesz to?
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#54 Postautor: Kargolo » 8 września 2013, o 11:41

Ja idę na mecz i będę dopingował bo jadą zawodnicy którzy na to zasłużyli. Ale błagam - Meesha, Truskawa - nie palcie głupa że wszystko jest ok..
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

meesha
Trener
Kontakt:

#55 Postautor: meesha » 8 września 2013, o 11:47

A gdzie ja mówię, że jest ok? Po prostu idę bo lubię. Sezon 2013 sportowo należy uznać za zakończony i przestać się niezdrowo podniecać. Weszliśmy do czwórki, bo nie wejście do niej mogło skutkować spadkiem, taka była sytuacja. A że system rozgrywek mamy taki, a nie inny to wygląda to teraz jak wygląda. Na pewno nie pochwalę władz klubu za styl w jakim to zostało zrobione, ale za samą koncepcję owszem.
Mam nadzieję, że dziś jednak chłopaki się sprężą i pan Terlecki będzie mógł wreszcie zluzować zwieracze. Oby tylko zrobił to już poza Lublinem :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#56 Postautor: Hayden » 8 września 2013, o 11:51

Dajcie już spokój, będzie luźniej na parkingu pod mosirem :p
Motor mocny

meesha
Trener
Kontakt:

#57 Postautor: meesha » 8 września 2013, o 11:58

Ja tam na tym parkingu i tak tłoku nie robię :p

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#58 Postautor: truskawa » 8 września 2013, o 11:59

Stanie na straganie nigdy nie było moją bajką i nie przywiązywałem do tego większej wagi. Nie było mnie tam. Miejsce kibica jest na stadionie i w sprawach bezpośrednio z nim związanych. Wątpliwe są moim zdaniem wymierne skutki takiego "promowania". Przerost formy nad treścią. W Stowarzyszeniu (tak, ty też jesteś w jej władzach ;) ) jest kilkadziesiąt osób i każdy może w nim realizować swoje pomysły, m.in. to stoisko na zlocie motocyklowym. A to, że później czują się wydymani... ich indywidualna sprawa. Nikt, a na pewno Sprawka im tam jechać nie kazał i do niczego w zamian się nie zobowiązywał.

pav pisze:Za czasów TŻ też bywały dziury w składzie i braki zawodnika (wtedy powstał transparent) ale dla tamtejszych władz był to powód do wstydu a nie do dumy jaką prezentuje w mediach mości panujący Prezes KMŻ, że jedziemy ogórkami i brakiem zawodnika ale nie będziemy mieli długów i pierwsi będziemy mieć licencję. Pożyjemy - zobaczymy.

Różnica jest taka, że TŻ pomimo braku zawodnika spadał w przepaść, a KMŻ dzięki brakowi zawodnika w przyszłym sezonie znowu pewnie będzie golił papierowych faworytów. Pozyjemy, zobaczymy :)
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#59 Postautor: $korzen$ » 8 września 2013, o 12:20

Generalnie to nie lubie wtracac sie do dyskusji takich jak ta powyzsza, bo slowo kibic, kibicowanie, przywiazanie do klubu to na prawde bardzo szeroki temat i kazdy postrzega to inaczej. Temat rzeka. Ale nie do konca rozumiem Ge(l)a. Truskawy czy Meeshy. Podkreslacie na kazdym kroku jakimi to zajebistymi i wiernymi kibicami jestescie (na prawde doceniam) z ironia pietnujecie postawe kibicow, ktorzy maja dalsza czesc sezonu w d***e i generalnie probujecie tutaj owe osoby umoralniac miedzy zdaniami podkreslajac pewne wartosci. Ok, ja to rozumiem i macie absolutnie bardzo duzo racji. Ja bym sie nawet pod tym podpisal i wspieral wasze w/w dzialania, ale jest jeden problem, ktory srednio zauwazacie. Jezeli "prezes" Dariusz Sprawka juz tyle naklamal i jezeli mowi na lamach prasy wprost, ze ma w dupie czy przyjde na mecz ja, kilar czy Meesha to nie dziwcie sie, ze ludzie czuja sie dotknieci i maja w dupie taki klub i takie traktowanie, bo kibic to zwlaszca dla takiego amatorskiego tworu jak KMZ powinna byc rzecz swieta! Jezeli chcecie/uwazacie za stosowne zeby isc i dopingowac naszych, super, idzcie... ale dajcie sobie spokoj z pewnymi zaczepkami bo wobec pewnych faktow, ktore mialy miejsce wyglada to czasami komicznie. Takie rzeczy, ktore mialy miejsce po awansie do rundy finalowej nie powinny miec nigdy miejsca. Ja tez dzisiaj ide na mecz - glownie jednak po to, zeby zobaczyc Miska, z pewnymi osobami ktore niestety reprezentuja KMZ identyfikowac sie nie mam zamiaru. Najchetniej to walilbym z miejsca w morde, ale na areszty i sprawy sadowe na dzien dzisiejszy pozwolic sobie nie moge.

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#60 Postautor: truskawa » 8 września 2013, o 12:24

$korzen$ pisze:Jezeli "prezes" Dariusz Sprawka juz tyle naklamal i jezeli mowi na lamach prasy wprost, ze ma w dupie czy przyjde na mecz ja, kilar czy Meesha

To skoro prezes tak ciągle kłamie w tej prasie, to może tym razem jest podobnie i tak naprawdę bardzo mu zależy żebyście przyszli? 8)

Może po prostu nie czytajcie mediów albo podchodźcie do tego z dystansem? Suma sumarum i na meczu z GKM i dzisiaj z GKS skład jest prawie optymalny. Wystarczy przyjść i obejrzeć.
Ostatnio zmieniony 8 września 2013, o 12:28 przez truskawa, łącznie zmieniany 1 raz.
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

meesha
Trener
Kontakt:

#61 Postautor: meesha » 8 września 2013, o 12:27

probujecie tutaj owe osoby umoralniac

Ja nikogo nie próbuję - jak to nazywasz - umoralniać. Tylko nie wiem po cholerę to pisanie ciągle czy ktoś idzie czy nie idzie. Kogo to karwa obchodzi???
Żużel jest moją pasją i żaden Sprawka czy Zając tego nie zmieni. End of story.

Awatar użytkownika
losiu
Junior

#62 Postautor: losiu » 8 września 2013, o 12:30

Przestańcie identyfikować Sprawkę z żużlem. On jest TYLKO prezesem klubu i skoro ludzie mówią, że nie idą na mecz bo Sprawka obrzydził im żużel to widać jak bardzo kochacie ten sport :lol: :lol:
Karol Baran Karol!

Czarek
Trener

#63 Postautor: Czarek » 8 września 2013, o 12:39

losiu pisze:Przestańcie identyfikować Sprawkę z żużlem. On jest TYLKO prezesem klubu i skoro ludzie mówią, że nie idą na mecz bo Sprawka obrzydził im żużel to widać jak bardzo kochacie ten sport :lol: :lol:

Pełna zgoda. Jeśli Sprawka będzie prezesem w przyszłym sezonie to konsekwencja nakazuje tym ludziom by dalej nie przychodzili na stadion.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#64 Postautor: $korzen$ » 8 września 2013, o 12:42

Losiu Ja ubostawiam zuzel, ale byly momenty, kiedy mialem tego sportu dosc. Ostatnio w 2006 roku, wczesniej w 1998 bodajze po meczu z Rybnikiem, gdzie chodzilem chyba tylko ze wzgledu na Adorjana, ktory jak na owe czasu naszego zuzla potrafil cokolwiek na torze pokazac wartosciowego. Kryzys tez mialem w 1996 roku po meczu z Lesznem gdzie dostalismy do okolo 20 pkt u siebie a Piotr Styczynski wygladal na torze 10 razy gorzej niz Siwy Jacek (potrafisz sobie wyobrazic!? 8) ) Wiec uwierz mi, zuzel mozna obrzydzic, ja jednak jestem juz na tyle zainfekowany, ze bede chodzil chyba do konca swoich dni, ale jednoczescie rozumiem ludzi, ktorzy wobec pewnych zdarzen ostatnich tygodni maja to bagno w dupie. Ja sobie nie przypominam, zeby wczesniej jakis Prezes powiedzial, ze ma w dupie czy przyjdzie 3 tys ludzi czy nie przyjdzie :shock: Do dzisiaj zachodze w glowe jak Sprawka mogl pierdnac cos takiego...

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#65 Postautor: _piotrusss » 8 września 2013, o 13:06

losiu pisze:Przestańcie identyfikować Sprawkę z żużlem. On jest TYLKO prezesem klubu i skoro ludzie mówią, że nie idą na mecz bo Sprawka obrzydził im żużel to widać jak bardzo kochacie ten sport :lol: :lol:

Ale tutaj naprawdę nie o to chodzi. Idę na żużel bo wiem, że zawodnicy będa ambitnie walczyć o zwycięstwo a sam klub stawia przed nimi i przed sobą jakiś cel sportowy. Gdybym żużel odbierał jedynie zmysłami to bym chodził na wszystkie treningi i się zadowalał zapachem, pyłem i warkotem motocykli. Chodzi o to czego się szuka w tym widowisku... Ja dzisiaj więcej tego znajdę przed monitorem ogladając ekstraligę. I to pomimo tego że nie poczuję zapachu i nie usłyszę prawdziwego warkotu na stadionie.
A co do pisania tutaj... Nie zauważyłem żeby był wysyp krótkich postów z deklaracjami dotyczacymi obecności na meczu. Piszą ludzie, którzy jako kibice czują się zawiedzeni tym co się dzieje wokół klubu i nie zgadzam się z pozbawianiem ich tego prawa. Jeśli kogoś to nudzi to po prostu niech tego nie czyta. Nikt nikogo nie chce umoralniać i jest pełen luz, ale jakoś każdy kolejny wpis jak ten mikasa działa na niektórych jak płachta na byka.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#66 Postautor: kilar » 8 września 2013, o 13:58

truskawa pisze:
Różnica jest taka, że TŻ pomimo braku zawodnika spadał w przepaść, a KMŻ dzięki brakowi zawodnika w przyszłym sezonie znowu pewnie będzie golił papierowych faworytów. Pozyjemy, zobaczymy :)

A w tym roku golil papierowych fawotrytow ? Grudziadza i mocarza Orla nie ogolil, a z rownie "mocnymi" serkami wygral cwaniactwem.

Ja tylko mam nadzieje, ze trenerowi Wardzale nie odechciewa sie lubelskiego zuzla i za rok bedzie rowniez tu pracowal.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#67 Postautor: kibicLBN » 8 września 2013, o 14:00

W tej chwili jak bym miał iść na mecz to dla samego żużla, dopingu i żeby tym biletem wesprzeć klub. Ale klub mówi wprost że nasze bilety są niepotrzebne, dopingu nie będzie więc motywacja spada zdecydowanie i w perspektywie egzaminu jutro, wolę się pouczyć, serio. Tak to rozegrał nasz mistrz, który 2 razy więcej straci na małej frekwencji niż zarobiłby puszczając amatorów, zamiast 1 składu na obniżonych stawkach.
A w licencję w listopadzie nie wierzę.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#68 Postautor: istred » 8 września 2013, o 16:41

meesha pisze:Ja nikogo nie próbuję - jak to nazywasz - umoralniać. Tylko nie wiem po cholerę to pisanie ciągle czy ktoś idzie czy nie idzie. Kogo to karwa obchodzi???
Żużel jest moją pasją i żaden Sprawka czy Zając tego nie zmieni. End of story.

Mnie obchodzi, a jak Ciebie nie to nie czytaj.

I daruj sobie januszy. Widzisz - jednych bawi, że są kibice, którzy w żużlu szukają widowiska, emocji i jeśli takie się nie zapowiadają to szukają rozrywki gdzie indziej, a innych bawi jeżdżenie "za swoją ukochaną drużyną" kilka tysięcy kilometrów w sezonie i wywieszanie prześcieradeł na płotach.
Każdy może do tego podchodzić jak chce i po uj się do tego wtrącać?
Słabe jest, że jedni czują się lepsi od innych, ale to świadczy tylko o osobach, które takie opinie wypowiadają.

meesha
Trener
Kontakt:

#69 Postautor: meesha » 8 września 2013, o 17:01

A czy Tadzio Kostro walczący w Daugavpils z Lebiedievsem to są gorsze emocje niż jadący za sobą w 20-metrowych odstępach Kuciapa, Miśkowiak i Baran? Nie rozumiem.

I w ogóle to może powinniśmy oddzielny temat założyć, żeby każdy mógł opowiedzieć swoją historię jak go skrzywdził prezes klubu i dlaczego nie przyjdzie na mecz. To naprawdę może być interesujące. Bo nie wiem czemu w wątku meczowym piszą ci, których ten mecz nie obchodzi.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#70 Postautor: Perez » 8 września 2013, o 17:04

Kuciapa dzisiaj będzie?
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
istred
Trener

#71 Postautor: istred » 8 września 2013, o 17:08

A czy Tadzio Kostro walczący w Daugavpils z Lebiedievsem to są gorsze emocje niż jadący za sobą w 20-metrowych odstępach Kuciapa, Miśkowiak i Baran? Nie rozumiem.
Ta... bo z pewnością w Dźwińsku Tadzio Kostro tnie się z Lebiedievsem na każdym okrążeniu, a w Lublinie wszystkie biegi w 20 metrowych odstępach :D
Zresztą nieważne. Dla jednych to emocje gorsze dla innych lepsze. Nie musisz tego rozumieć, tak jak inni nie muszą rozumieć Ciebie.
I w ogóle to może powinniśmy oddzielny temat założyć, żeby każdy mógł opowiedzieć swoją historię jak go skrzywdził prezes klubu i dlaczego nie przyjdzie na mecz.
Cóż, taki urok forum, że każdy może napisać co chce, o ile nie łamie pewnych zasad.
Równie dobrze - co kogo obchodzi kogo jakiś forumowicz widziałby w składzie drużyny, a jednak przez co najmniej pół roku część forumowiczów temat wałkuje.
Jak nie pasuje, to przecież masz swoje forum, tego możesz nie czytać.

meesha
Trener
Kontakt:

#72 Postautor: meesha » 8 września 2013, o 17:26

istred pisze:
Ta... bo z pewnością w Dźwińsku Tadzio Kostro tnie się z Lebiedievsem na każdym okrążeniu, a w Lublinie wszystkie biegi w 20 metrowych odstępach :D

Ale na tym to właśnie polega, że nigdy do końca nie wiadomo co się wydarzy. Mnie by było żal przegapić coś ciekawego zostając w domu. Ale jak inni wolą się skupiać na j**aniu Sprawki zamiast na swojej ponoć ulubionej dyscyplinie no to cóż...
Równie dobrze - co kogo obchodzi kogo jakiś forumowicz widziałby w składzie drużyny, a jednak przez co najmniej pół roku część forumowiczów temat wałkuje.
No tego też nie rozumiem bo przecież wpływu na skład i tak to żadnego nie ma :D

Awatar użytkownika
istred
Trener

#73 Postautor: istred » 8 września 2013, o 17:53

meesha pisze:Ale na tym to właśnie polega, że nigdy do końca nie wiadomo co się wydarzy. Mnie by było żal przegapić coś ciekawego zostając w domu. Ale jak inni wolą się skupiać na j**aniu Sprawki zamiast na swojej ponoć ulubionej dyscyplinie no to cóż...

A mi, żal przegapić coś ciekawego spędzając kilkanaście godzin w podróży.
Każdy skupia się po swojemu. Jedni jadą po Sprawce, inni jeżdżą za drużyną, jeszcze inni mają w nosie KMŻ i jeżdżą na GP czy mecze Polska - Reszta Świata. Tylko po uj jedni uważają się za lepszych kibiców niż inni i stawiają się w roli alfy i omegi, która za dobre posty chwali, a za złe gani i tłumaczy jak powinien zachowywać się prawdziwy kibic i co powinien robić, a co nie. Proponuję skupić się na sobie, a nie innych.

meesha
Trener
Kontakt:

#74 Postautor: meesha » 8 września 2013, o 18:00

Jak masz z tym problem to - jak ktoś tu wspominał - nie czytaj 8) I można tak w kółko i bez końca...

Rudy
Junior

#75 Postautor: Rudy » 8 września 2013, o 19:24

Widzę na TV ,że "tłumy" na stadionie ;-) .
"Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem".