Stadion
Re: Stadion
To ja sie pytam gdzie sa kraty w Ostrowie, Grudziadzu, Lodzi, Gdansku, czy chocby na Narodowym w Warszawie? Tamtejsza policja jest skrajnie nieodpowiedzialna!
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Cooper pisze:To ja sie pytam gdzie sa kraty w Ostrowie, Grudziadzu, Lodzi, Gdansku, czy chocby na Narodowym w Warszawie? Tamtejsza policja jest skrajnie nieodpowiedzialna!
Dlatego właśnie na Narodowym Policja nie dopuściła do rozegrania meczu o Puchar Polski.
Nie wiem czy na pozostałych stadionach grają piłkarze z jakimiś powazniejszymi grupami chuliganów.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
istred pisze:Dlatego właśnie na Narodowym Policja nie dopuściła do rozegrania meczu o Puchar Polski.
Nie wiem jak było w przypadku Pucharu Polski ale w przypadku Superpucharu jednym z głównych powodów był brak łączności:
http://www.polskieradio.pl/43/265/Artyk ... -lacznosci
- rAdEk23
- Junior
- Kontakt:
Panowie niema się co rozczulać na temat krat bo innej opcji jak ich zdjęcie nie widzę ... Policja wymyśliła sobie ze to powstrzyma kiboli, a prawda jest taka ze oni taka kratę wyłamują i wielkiej trudności im to nie sprawia najlepszy przykład mecz Motor Lechia...
http://www.youtube.com/watch?v=zLWKQhN-U_4
http://www.youtube.com/watch?v=zLWKQhN-U_4
Sipma Lublin

Piocze pisze:Czarek pisze:Cooper pisze:Bardzo sie z powyzszym postem zgadzam. Moment i pretekst jest idealny.
Lepszego nie będzie aż do czasu przeprowadzki piłkarzy na Krochmalną. Swoją drogą nie potrafię nazwać ludzi (brzydkie słowo), którzy pozwolą by na stadionie z monitoringiem kibice oglądali reprezentację Polski przez kraty.
Problem w tym, że kraty to wymóg policji i obawiam się że właśnie do czasu przeprowadzki piłkarzy na Krochmalną to badziewie zostanie na Zygmuntowskich.
Bzdura z tym wymogiem policji! Miasto dało się zbyć krótkim "nie!" jakiegoś lenia, a wystarczyło użyć krótkiego argumentu: masz gamoniu monitoring, dzięki któremu jest spokój, a w czasie meczu można wyłowić z tłumu i aresztować nawet osobę, rzucającą racę. Kraty były przyczyną największych tragedii na europejskich stadionach i dlatego je usunięto. Na mecz 12 października przyjdą tłumy. Może dojść do tragedii.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Dopóki w naszym kraju nie będzie normalnych kar za chulgaństwo to i żadne kraty nie pomogą!
A jakie to są "normalne kary"?
Żaden organ nie weźmie na siebie tej decyzji, bo jak dojdzie do jakiejś tragedii to będzie spalony i się będzie musiał gęsto tłumaczyć.
I monitoring nic nie pomoże, gdyby pomagał to zwierzęta w zoo byłyby monitorowane, a nie trzymane w klatkach
Żaden organ nie weźmie na siebie tej decyzji, bo jak dojdzie do jakiejś tragedii to będzie spalony i się będzie musiał gęsto tłumaczyć.
I monitoring nic nie pomoże, gdyby pomagał to zwierzęta w zoo byłyby monitorowane, a nie trzymane w klatkach
istred pisze:Żaden organ nie weźmie na siebie tej decyzji, bo jak dojdzie do jakiejś tragedii to będzie spalony i się będzie musiał gęsto tłumaczyć.
Dziwnym trafem w Lublinie od czasu zamontowania pełnego monitoringu trybun nie było ŻADNEJ zadymy, a największe burdy (mecze z Avią, Lechią i Widzewem) miały miejsce na okratowanym stadionie, obrońco krat. Idź do Sprawki na rzecznika prasowego, bo w strzałach we własną stopę (tutaj klubu i kibiców) i robieniu złego PR-u przy użyciu idiotycznych argumentów jesteś lepszy od niego.
Dlaczego nazywasz mnie obrońcą krat i starasz się mnie przy tym obrazić?
istred pisze:Dlaczego nazywasz mnie obrońcą krat i starasz się mnie przy tym obrazić?
Bo opowiadasz bajki i dajesz argumenty do rąk tym, którzy ich nie chcą zdjąć. Porównanie do zwierząt idiotyczne. Czy mają one swój własny regulamin i boją się monitoringu, bo dzięki niemu zdjęto z trybun kilku ludzi, którzy popełnili drobne przewinienia (race) i zostali za to ukarani?
Z pewnością osoby decyzyjne wejdą na forum zuzel.info i zyskają nowe argumenty... tymi samymi argumentami wszelkie walki o zdemontowanie krat były zbywane od lat i nie jest to nic odkrywczego.Bo opowiadasz bajki i dajesz argumenty do rąk tym, którzy ich nie chcą zdjąć.
Idiotyczne to jest czytanie tekstu ze zrozumieniem u ciebie. Nawet emotikona nie pomogła...Porównanie do zwierząt idiotyczne.
Stadion przy Al. Zygmuntowskich zamieni się w centrum sportów motorowych
"W związku z imprezą żużlową zaplanowaną na 12 października pan Marek Kępa (organizator meczu – red.) przedstawił nam listę próśb, dotyczącą zmian na stadionie – informuje Miłosz Bednarczyk rzecznik prasowy MOSiR Bystrzyca. – Jedną z nich było usunięcie metalowych baraków znajdujących się od strony ulicy i położenie nowej nawierzchni na placu, na którym w czasie zawodów znajduje się park maszyn – dodaje. "
ciekawe czy kraty też były na tej liście
"W związku z imprezą żużlową zaplanowaną na 12 października pan Marek Kępa (organizator meczu – red.) przedstawił nam listę próśb, dotyczącą zmian na stadionie – informuje Miłosz Bednarczyk rzecznik prasowy MOSiR Bystrzyca. – Jedną z nich było usunięcie metalowych baraków znajdujących się od strony ulicy i położenie nowej nawierzchni na placu, na którym w czasie zawodów znajduje się park maszyn – dodaje. "
ciekawe czy kraty też były na tej liście

..ale jak na stadionie pracują złodzieje to muszą być i kraty 
W końcu mamy prezydenta który coś działa w naszym mieście na skale światową 
- stefanzdzialek
- Senior
Dziś przez cały dzień wzmocniona ekipa pracowników Mosir-u spawała konstrukcję boksów dla zawodników , którą sami kilka dni temu pocięli i zdemontowali. Następnie ją zapewne potną i zdemontują po 08.09, ułożą kostkę zgodnie z wymogami postawionymi przez p. Marka Kępę. I teraz pytanie czy będą ją znów spawali na mecz 22.09 i cięli dzień po, czy uda się dzielnej ekipie Mosir przed 22.09 zmontować boksy, które docelowo posłużą zarówno 22.09 jak i 12.10.
Teraz już wiem dlaczego na tegoroczne prace modernizacyjne przeznaczono 200 tys zł. Tyle razy ciąć i spawać, to są koszty.
Teraz już wiem dlaczego na tegoroczne prace modernizacyjne przeznaczono 200 tys zł. Tyle razy ciąć i spawać, to są koszty.
Czy tylko dla mie argumenty przeciw scieciu krat wydaja sie irracjonalne? Jesli policja nie chce dopuszczac do konfrontacji kibicow, to niech wyspawa klatke z dachem, najlepiej wzmocniona zelbetonem dla gosci, a reszta wtedy moze ogladac mecz w cywilizowanych warunkach?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Masz rację tylko po za jednym ,,żelbeton,, chyba jakiś kosmiczny materiał bo na ziemi nie występuje
Jestem budowlańcem i jest tylko żelbet! 
jak zawsze przy tym temacie pojawia się powoływanie na rzekome "zakazy policyjne". Wiec niech pan policjant pokaże kibicom zapis w ustawie o bezpieczenstwie imprez masowych, że na stadionie ma być żelazna krata o wysokości conajmniej 4 metrów. Niestety ale ja już straciłem nadzieję, że w Lublinie będzie kiedyś normalnie. Nawet jak przyszło co do czego i można było się żelastwa pozbyć to osoba najbardziej zainteresowana zagłosowała przeciwko. Najwyraźniej trzeba poczekać na pozbycie się kopaczy i ich kibiców z Zygmuntowskich i wtedy znikną wirtualne argumenty policji.
- _piotrusss
- Kadrowicz
Cooper pisze:Czy tylko dla mie argumenty przeciw scieciu krat wydaja sie irracjonalne?
Wygląda na to, że jedynie dla policji te argumenty nie są irracjonalne.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Na stadionie Lublinianki krat nie ma i monitoringu chyba też jeśli się nie mylę. To jak oni mogą tam w ogóle mecze rozgrywać i kibiców wpuszczać, gdzie jest policja? 
Mad pisze:..ale jak na stadionie pracują złodzieje to muszą być i kraty
??? można wiedzieć jacy złodzieje pracują na stadionie? Czy tylko piszesz aby pisać?
a tacy z AŚ.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Cooper pisze:Jesli policja nie chce dopuszczac do konfrontacji kibicow, to niech wyspawa klatke z dachem, najlepiej wzmocniona zelbetonem dla gosci, a reszta wtedy moze ogladac mecz w cywilizowanych warunkach?
Przykład ze stadionu w Pruszkowie:

W liście kibiców jak i w komentarzach pod artykułem Kuriera jest tyle argumentów nie do zbicia przeciwko kratom, że wystarczy, iż sekretarka spisze je prezydentowi Żukowi na kartce, a ten załatwi na policji zgodę na usunięcie krat. Jeśliby nie chciał - w co nie wierze, bo to mąż stanu wielkiej klasy - podobną listę należy skierować do policji, która ma obowiązek odpowiedzieć, a nie widzę możliwości sensownej odmowy.