Dariusz '100 tysięcy? Nie, dziękuje!' Sprawka
Re: Dariusz '100 tysięcy? Nie, dziękuje!' Sprawka
No ja też się cieszę z wyniku, bo spodziewałem się góra 25 punktów, a tu taka niespodzianka. Może nawet o bonusa powalczymy? 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Oglądam wypowiedzi po meczu, chyba 4 raz, i nie rozumiem czegoś. Czy oni to na serio gadają, czy dla jaj?
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
-
mariusz1987
- Junior
No jak tu się nie cieszyć, nie łapało się do składu w 2 lidze,a tu śmigają w pierwszej czwórce 1 ligi w pierwszym składzie, stąd ta radość może 
Ale ten Dariusz to jest...... smieszny gosc. Najbardziej zabawne sa odniesienia do Dlugopisow w kwestii odpuszczenia przez nich rundy finalowej w zeszlym sezonie. Oczywiscie nasz mega zajebisty Prezes musial zagiac rzeczywistosc i zapomnial dodac, ze dlugopisy jechaly w roku poprzednim w ramach oszczednosci w RF mimo wszystko najsilniejszym skladem i tamtejszy Prezes nie zrobil z klubu, zawodnikow i kibicow posmiewiska na cala zuzlowa Polske 
Panie Sprawka może Opla należy sprzedać na spłatę zobowiązań
A Sprawka jako kierowca w gratisie do Opla... Tylko kto by chciał? 
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
Prezes poczytał forum i podzielił sie swoimi spostrzeżeniami:
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/38338 ... ma-kibicow
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/38338 ... ma-kibicow
Każdemu jego Everest...
Czy tylko ja odniosłem wrażenie, że Pan Sprawka nadal nie rozumie o co naprawdę chodzi kibicom i dlaczego nie przychodzą na stadion?
Dalej nie widzi w tym żadnej swojej winy
I jeszcze jedno:
I tu właśnie jest pies pogrzebany w błędnym myśleniu prezesa. Tak się składa, że najpiękniejsze porażki czasami dają większa radość niż wygrana i już nie jeden taki piękny przegrany mecz kibice oglądali, żeby chociażby przywołać nasze pierwsze spotkanie z Grudziądzem gdy tor zrobił Plech.
Ten facet naprawde nie rozumie, że kibice woleli by np. w ostatnim meczu, skoro już i tak o nic nie jedziemy, przegrać 44:46, ale po emocjonującym i ciekawym meczu niz ogolić Lokomotiv 60:30 po jeździe gęsiego.
On w ogole nie rozumie ducha sportu i po raz kolejny to potwierdził.
Szkoda tylko, że nie potrafi kibiców słuchać, o wyciąganiu wniosków juz nawet nie wspominając :/
Dalej nie widzi w tym żadnej swojej winy
I jeszcze jedno:
Dariusz Sprawka pisze: Oczekujemy tego samego, co kibice, a więc radości z jazdy i ze zwycięstwa, dla nas to jest najważniejsze. Nawet najlepsze, najpiękniejsze porażki nie dają tej nadziei, radości.
I tu właśnie jest pies pogrzebany w błędnym myśleniu prezesa. Tak się składa, że najpiękniejsze porażki czasami dają większa radość niż wygrana i już nie jeden taki piękny przegrany mecz kibice oglądali, żeby chociażby przywołać nasze pierwsze spotkanie z Grudziądzem gdy tor zrobił Plech.
Ten facet naprawde nie rozumie, że kibice woleli by np. w ostatnim meczu, skoro już i tak o nic nie jedziemy, przegrać 44:46, ale po emocjonującym i ciekawym meczu niz ogolić Lokomotiv 60:30 po jeździe gęsiego.
On w ogole nie rozumie ducha sportu i po raz kolejny to potwierdził.
Szkoda tylko, że nie potrafi kibiców słuchać, o wyciąganiu wniosków juz nawet nie wspominając :/
Zostawcie sobie trochę żółci na okres transferowy. Przyda się. To już za parę tygodni. Będzie można film o tym nakręcić. Oby tylko komedię.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Na przeprosiny Lampart wystarczy. 
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
Czarek pisze:Zostawcie sobie trochę żółci na okres transferowy. Przyda się. To już za parę tygodni. Będzie można film o tym nakręcić. Oby tylko komedię.
A gdzie Ty tam widzisz zółć?
Zwykłe ocenianie działań prezesa klubu, do czego każdy ma prawo.
Każda krytyka musi zaraz powodować takie przesadzone reakcje jak Twoja?
Najlepiej niech bez względu na wszystko każdy śpiewa łubu dubu...
Ciężko chwalić to co nam kibicom pan prezes szanowny przygotował na rundę finałową. Żółć? Nie, raczej czarno na białym. A, że pada wiele słów pełnych krytyki i dezaprobaty świadczy ni mniej ni więcej jak tylko o tym, że ktoś na nie zasłużył.
Sprawka swoimi działaniami zdemolował atmosferę a nie kibice "sukcesu". Można było powiedzieć otwarcie i wprost o co chodzi i zacząć od rozmów z zawodnikami a kibicom coś nie coś wyjaśnić zamiast zaczynać od podpisywania kontraktów z emerytami i którymś tam "garniturem" 3 ligi.
Zabrakło wielu rzeczy ale tego nie cofniemy.
Smród za to pozostanie na długo...
Sprawka swoimi działaniami zdemolował atmosferę a nie kibice "sukcesu". Można było powiedzieć otwarcie i wprost o co chodzi i zacząć od rozmów z zawodnikami a kibicom coś nie coś wyjaśnić zamiast zaczynać od podpisywania kontraktów z emerytami i którymś tam "garniturem" 3 ligi.
Zabrakło wielu rzeczy ale tego nie cofniemy.
Smród za to pozostanie na długo...
MOTOR LUBLIN
-
Mateusz111
- Junior
Mikas, tylko trzeba spojrzeć na te działania prezesa też z drugiej strony. Ja również będę jednym z ostatnich, którzy będą bili brawo Sprawce, ale staram się go poniekąd zrozumieć. Ciężko jest oszacować budżet przed sezonem, bo ma na niego wpływ dużo czynników zewnętrznych. Zakładam, że były mniejsze od spodziewanych wpływy z biletów, z tego względu, że aż 4 mecze odbyły się w czerwcu. Raz, że miesiąc wakacyjny, a dwa to nie każdego stać żeby pójść 4 razy w przeciągu miesiąca z rodziną na zawody.
Po drugie, po odejściu dwóch liderów zakładane było zapewne, że będziemy zdobywali dużo mniej punktów na wyjazdach. Dla przypomnienia: średnia na wyjeździe Miśkowiaka: 2,068 i Stachyry 2,046.
A tu:
W Łodzi 42pkt
Rawicz 52pkt
Gdańsk 43pkt
Grudziądz 39pkt
Dauga 45pkt
Ostrów 50pkt
No i cóż pieniędzy zaczęło brakować. Przed meczem z Gdańskiem, mega mobilizacja, bo w przypadku porażki moglibyśmy spaść do 2 ligi. Po zwycięstwie, Sprawka idzie do zawodników, oni nie zgadzają się na obniżkę kontraktów, więc żeby nie popadać w długi kontraktujemy amatorów. Później Dariusz idzie do mediów i zaczyna rozgłaszać, że jedziemy składem oszczędnościowym - przez co robi się niezły smród... z tym, że gdyby nie zaczął o tego rozgłaszać w gazetach, a my w środę przed meczem zobaczylibyśmy nagle skład awizowany, a w nim Gavenda, Piszcz, Rempała i Kostro, to dopiero byłby dym...
Tak sobie staram się to tłumaczyć, ale jeżeli przez te oszczędności w następnym sezonie nie zobaczę przynajmniej dwóch zawodników pokroju Miśkowiaka to sam taczkę kupię.
Po drugie, po odejściu dwóch liderów zakładane było zapewne, że będziemy zdobywali dużo mniej punktów na wyjazdach. Dla przypomnienia: średnia na wyjeździe Miśkowiaka: 2,068 i Stachyry 2,046.
A tu:
W Łodzi 42pkt
Rawicz 52pkt
Gdańsk 43pkt
Grudziądz 39pkt
Dauga 45pkt
Ostrów 50pkt
No i cóż pieniędzy zaczęło brakować. Przed meczem z Gdańskiem, mega mobilizacja, bo w przypadku porażki moglibyśmy spaść do 2 ligi. Po zwycięstwie, Sprawka idzie do zawodników, oni nie zgadzają się na obniżkę kontraktów, więc żeby nie popadać w długi kontraktujemy amatorów. Później Dariusz idzie do mediów i zaczyna rozgłaszać, że jedziemy składem oszczędnościowym - przez co robi się niezły smród... z tym, że gdyby nie zaczął o tego rozgłaszać w gazetach, a my w środę przed meczem zobaczylibyśmy nagle skład awizowany, a w nim Gavenda, Piszcz, Rempała i Kostro, to dopiero byłby dym...
Tak sobie staram się to tłumaczyć, ale jeżeli przez te oszczędności w następnym sezonie nie zobaczę przynajmniej dwóch zawodników pokroju Miśkowiaka to sam taczkę kupię.
Nie zgadzam sie z tym, że wpływy z biletów były mniejsze od spodziewanych. Tak wysokiej frekwencji jak w tym sezonie nie było w Lublinie od lat, wiec jak była zakładana jeszcze wieksza to te założenia były mega hurra optymistczne i nie mogły sie sprawdzić (szczególnie gdy z góry było mówione, że nie jedziemy o awans w tym sezonie i takie info poszło w prasie), a jeśli tak było należałoby uznać to za błąd zarządu, którego można było uniknąć.
Kolejne założenie odnośnie spodziewanej ilości zdobywanych punktów na wyjazdach, też przed sezonem nie może być takim w którym z góry np. przegrywamy wszystkie mecze, szczególnie że co roku nastawiamy się na zdobywanie punktów bonusowych.
Z drugiej strony możemy przy tych Twoich przykładach meczów wyjazdowych powiesić na szali mecze u siebie i zdobycie na własnym torze jedynie 46 pkt z Ostrowem, 44 z Łodzią, 44 z Grudziądzem czy 46 z Gdańskiem. Zdobycia tak małej ilości punktów w meczach u siebie też na pewno nikt z zarządu klubu nie zakładał, więc moim zdaniem Twoje tezy odnośnie przyczyn braku pieniędzy przedstawione przez Ciebie wyżej są błędne.
Kolejne założenie odnośnie spodziewanej ilości zdobywanych punktów na wyjazdach, też przed sezonem nie może być takim w którym z góry np. przegrywamy wszystkie mecze, szczególnie że co roku nastawiamy się na zdobywanie punktów bonusowych.
Z drugiej strony możemy przy tych Twoich przykładach meczów wyjazdowych powiesić na szali mecze u siebie i zdobycie na własnym torze jedynie 46 pkt z Ostrowem, 44 z Łodzią, 44 z Grudziądzem czy 46 z Gdańskiem. Zdobycia tak małej ilości punktów w meczach u siebie też na pewno nikt z zarządu klubu nie zakładał, więc moim zdaniem Twoje tezy odnośnie przyczyn braku pieniędzy przedstawione przez Ciebie wyżej są błędne.
mikas pisze:Nie zgadzam sie z tym, że wpływy z biletów były mniejsze od spodziewanych. Tak wysokiej frekwencji jak w tym sezonie nie było w Lublinie od lat,
W poprzednim roku frekwencja była o prawie 10% wyższa:
2012 średnio 4437 widzów:
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/318671/frekwencja-na-stadionach-zuzlowych-w-2012-roku
2013 (tylko runda zasadnicza) 4083 widzów:
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/376144/frekwencja-na-stadionach-zuzlowych-i-liga-dogania-enea-ekstralige/2
...dodaj do tego najważniejsze,planowane przychody od sponsorów też nie zawsze mają pokrycie w rzeczywistości,kryzys dopada czasem firmy bardziej niż się tego spodziewają i wtedy pierwsze cięcia idą
we wszelkich sponsoringach...
we wszelkich sponsoringach...
Gecko pisze:mikas pisze:Nie zgadzam sie z tym, że wpływy z biletów były mniejsze od spodziewanych. Tak wysokiej frekwencji jak w tym sezonie nie było w Lublinie od lat,
W poprzednim roku frekwencja była o prawie 10% wyższa:
2012 średnio 4437 widzów:
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/318671/frekwencja-na-stadionach-zuzlowych-w-2012-roku
2013 (tylko runda zasadnicza) 4083 widzów:
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/376144/frekwencja-na-stadionach-zuzlowych-i-liga-dogania-enea-ekstralige/2
Ale skąd te dane? Bo nie mogłem znaleźć nigdzie źródła. Jeżeli podał te dane prezes to OK ale raczej myślę, że są to dane korespondentów SF a one mogą się zasadniczo różnić. A wtedy w dyskusji te linki nie są wyznacznikiem prawdziwej frekwencji.
Najlepszy przykład to ostatni mecz, gdzie niektórzy widzieli 1500 osób a ja naliczyłem max 800 osób. Dodam że na meczu nie byłem ale zobaczyłem na retransmisji że najwięcej ludzi było na "Żylecie". A tam był 160 osób. Tak, tyle.
Ten pomysł z tym obniżaniem kontraktów to niestety największy niewypał jaki odpalono w tym klubie. Przeliczyłem to dokładnie i wyszło mi że to totalna porażka. Klub nic nie zaoszczędził na tym tylko mnóstwo smrodu sobie narobił. Wystarczyło dogadać się z zawodnikami na obniżkę o 20-25% i już byłoby na zero. A tak to jeszcze klub będzie w plecy z 80 klocków.
Brawo
Ostatnio zmieniony 11 września 2013, o 21:37 przez harry, łącznie zmieniany 1 raz.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
zobaczyłem na retransmisji że najwięcej ludzi było na "Żylecie". A tam był 110 osób. Tak, tyle.
To chyba w czasie przerwy na fajkę/siusiu/browara/hot-doga. Podczas biegów wizualnie było na stadionie tyle osób, że gdyby siadły "w kupie" to zajęłyby 3 duże sektory. A to jakieś 1800 osób. Może to złudzenie optyczne, ale na pewno nie aż takie
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
Jeżeli szybko nie zmieni się Prezes, to cięzko będzie wystartować w sezonie 2014r bez sponsorów 
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych

meesha pisze:zobaczyłem na retransmisji że najwięcej ludzi było na "Żylecie". A tam był 110 osób. Tak, tyle.
To chyba w czasie przerwy na fajkę/siusiu/browara/hot-doga. Podczas biegów wizualnie było na stadionie tyle osób, że gdyby siadły "w kupie" to zajęłyby 3 duże sektory. A to jakieś 1800 osób. Może to złudzenie optyczne, ale na pewno nie aż takie
To jest włąśnie złudzenie optyczne. Wyglada że sektor jest pełny ale tam jest tyle pustych miejsc pomiędzy kibicami że okazuje się że wypełnienie jest na 30%, niestety. Na prezentacji na retransmisji jest taki moment, że cała "Żyleta" jest bardzo dobrze widoczna. Zrobiłem stop i policzyłęm osoby. Wyszło około 160 człenia. Reszta sektorów nie dorasta do pięt żylecie to o czym mowa?
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
"Żyleta"... nigdy nie wyjdziecie z zaścianka.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
To znaczy ja i kto ?

A gdzie jest zaścianek? 
MOTOR LUBLIN