Lubelski klub w sezonie 2013
Re: Lubelski klub w sezonie 2013
jerry78 pisze:Dlatego śmieszyło mnie to, że kibice tak wstawiali się za zawodników. Oni na pewno nie kierują się przywiązaniem do kibiców przy podpisywaniu kontraktów.
Tutaj Sprawka ma moje 100% poparcie, że dba o interes klubu a nie zawodników.
Ale w tej sprawie to on ma poparcie wszystkich kibiców. Tyle osób już o tym pisało. KAŻDY, lekko tylko myślący, na jego miejscu chciałby w tej sytuacji ograniczenia zarobków zawodników. Pełna zgoda całego forum. Ale sposób w jaki to zrobił świadczy o jego wybitnej ignorancji myślowej. Jestem przekonany, że "dbając" o finanse klubu w sporze z zawodnikami stracił wpływy z biletów na poziomie 100 - 150 tys zł. Nie mówiąc o stratach wizerunkowych. Za takie dbanie o finanse to ja dziękuję. Czego się nie dotknie to spieprzy.
niespokojny napisał(a):
Sprawka to człowiek mentalnie z jakiegoś starego, skrajnego PGRu na zadupiu. Kononowicz kuźwa.
Sprawka to człowiek mentalnie z jakiegoś starego, skrajnego PGRu na zadupiu. Kononowicz kuźwa.
jerry78 pisze:...
Dlatego śmieszyło mnie to, że kibice tak wstawiali się za zawodników. Oni na pewno nie kierują się przywiązaniem do kibiców przy podpisywaniu kontraktów.
Tutaj Sprawka ma moje 100% poparcie, że dba o interes klubu a nie zawodników.
Jerry weź przeczytaj sobie jeszcze raz dokładnie tego mojego posta, bo mam wrażenie, że jesteś kolejną osobą, która z premedytacją nie chce dostrzec sedna sprawy, bo nie sądzę, że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem...
viewtopic.php?p=302306#p302306
Ja mikas więc o co Tobie chodziło.
Ale nie zgadzam się z tym, że wszystkim kibicom chodziło tylko o sposób wdrożenia tego oszczędzania, ale też o samo oszczędzanie i zamartwianie się o brak możliwości zarabiania przez zawodników.
Przecież było wiele osób, które chciały atakować eligę mimo wszystko.
Kibice też na trybunach krzyczeli, że skoro klub oszczędza to i oni będą oszczędzać na dopingu.
Ale nie zgadzam się z tym, że wszystkim kibicom chodziło tylko o sposób wdrożenia tego oszczędzania, ale też o samo oszczędzanie i zamartwianie się o brak możliwości zarabiania przez zawodników.
Przecież było wiele osób, które chciały atakować eligę mimo wszystko.
Kibice też na trybunach krzyczeli, że skoro klub oszczędza to i oni będą oszczędzać na dopingu.
jerry78 pisze:Tutaj Sprawka ma moje 100% poparcie, że dba o interes klubu.
Licze, ze kiedys zostanie wyjasnione to, w jaki sposob zmniejszanie frekwencji wplywa pozytywnie na interes klubu...
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Czy na meczach z Rawiczem, Ostrowem czy Daugavpils ta frekwencja aż tak bardzo się nie różniła, od tego co widzieliśmy w ostatnią niedzielę? Mecz bez stawki to i kibiców mniej.
Trochę to zamieszanie miało wpływ, ale całkowity aspekt finansowy (mniejsza liczba punktów do wypłaty i mniejsze stawki dla Maćka i Daniela) i tak był pozytywny dla klubu.
Nie wierzę w to do końca, że po cichu udałoby się choć trochę zmniejszyć kontrakty zawodników.
I tak by to wypłynęło do kibiców. Od tego mamy tutaj mlodego
Trochę to zamieszanie miało wpływ, ale całkowity aspekt finansowy (mniejsza liczba punktów do wypłaty i mniejsze stawki dla Maćka i Daniela) i tak był pozytywny dla klubu.
Nie wierzę w to do końca, że po cichu udałoby się choć trochę zmniejszyć kontrakty zawodników.
I tak by to wypłynęło do kibiców. Od tego mamy tutaj mlodego
Cooper pisze:Licze, ze kiedys zostanie wyjasnione to, w jaki sposob zmniejszanie frekwencji wplywa pozytywnie na interes klubu...
Wziales kiedys paragon fiskalny za bilet?
No...
To tak wpływa..
A ty skad? Z Malty?
go! pisze:Cooper pisze:Licze, ze kiedys zostanie wyjasnione to, w jaki sposob zmniejszanie frekwencji wplywa pozytywnie na interes klubu...
Wziales kiedys paragon fiskalny za bilet?
No...
To tak wpływa..
A ty skad? Z Malty?
Dawno nie byles na meczu w Lublinie
Czas na zmiany :]
To prawda, zawsze dostaje paragon.
jerry78 pisze:Czy na meczach z Rawiczem, Ostrowem czy Daugavpils ta frekwencja aż tak bardzo się nie różniła, od tego co widzieliśmy w ostatnią niedzielę? Mecz bez stawki to i kibiców mniej.
Mecz bez stawki??!!
Ale to sie wlasnie o to rozchodzi, ze Prezes wmowil wszystkim, ze to mecz bez stawki, a chce zauwazyc, ze szanse na awans (przy odpowiednim podejsciu) byly wiecej niz matematyczne. Dodatkowo ludzie w euforii po ostatnim meczu rundy zasadniczej itp. Mozna bylo ten ogien podtrzymac jeszcze 1-2 kolejki...
To prawda co pisze Cooper. Moja żona poszła pierwszy raz właśnie na Gdańsk. Na Grudziądz była tak zajarana, że po tym meczu nie mogła dojść do siebie i 2 godziny próbowałem jej wytłumaczyć o co tu k chodzi. Nie zrozumiała.
Cooper pisze:Mecz bez stawki??!!
Ale to sie wlasnie o to rozchodzi, ze Prezes wmowil wszystkim, ze to mecz bez stawki, a chce zauwazyc, ze szanse na awans (przy odpowiednim podejsciu) byly wiecej niz matematyczne. Dodatkowo ludzie w euforii po ostatnim meczu rundy zasadniczej itp. Mozna bylo ten ogien podtrzymac jeszcze 1-2 kolejki...
Proszę Cię Cooper, bo pomyślę, że się żużlem interesujesz od roku. Bo tylko takim kibicom można wmówić, że bylibyśmy w stanie odrobić 5pkt do Gdańska.
I wlasnie takich 1000 kibicow nie przyszlo na mecz...
No i ...? Stracił 20tyś. A teraz policz ile zaoszczędził na dwóch meczach z Grudziądzem i z Dauga na wyjeździe.
Jerry, Ty na prawdę tak? A nie można było nie tracić tych 200 tys? Na Jeleniu, Kuciapie i Camie to ile oszczędził? 50 tys to max zakładając 3 kotlety. Czyli i tak jest 150 tysi w plecy. Mecz z Długopisami to inna sprawa.
Jerry, a 1000 * 20 * kilka lat meczów? Proszę Cię. No chyba że ten klub nie ma żadnego celu i istnieje sobie pro forma, to ok. Jak teraz pójść do sponsorów? - O, witam Panie Sprawka, na cholerę ja mam Panu te pieniądze dać? - No bo chcę sobie pojeździć parę meczów na żużlu.
Davv pisze:Jerry, Ty na prawdę tak? A nie można było nie tracić tych 200 tys? Na Jeleniu, Kuciapie i Camie to ile oszczędził? 50 tys to max zakładając 3 kotlety. Czyli i tak jest 150 tysi w plecy. Mecz z Długopisami to inna sprawa.
Jakich 200 tyś? Ja pisałem o 20 tyś. Czyli byłby za sam mecz z Grudziądzem jak piszesz w plecy 30tyś, a za Dauga powiedzmy 100tyś. W sumie zaoczędził 130tyś za dwa mecze.
Misionis pisze:Jerry, a 1000 * 20 * kilka lat meczów? Proszę Cię
Jakie kilka lat? Te 1000 osób to kibice sukcesu. Będzie drużyna wygrywała to przyjdą już za rok. Zobaczysz.
Kolejny PR-owski sukces Sprawki. Gratulujemy.
http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,48724, ... #LokLubTxt
http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,48724, ... #LokLubTxt
niespokojny napisał(a):
meesha pisze:Koper pisze:Trochę klasyki nie zaszkodzi ale zamiast podprowadzających mam inną fotę
http://static.sport24.pl/blogi/jawka/image/P1014361.JPG
Ehhh, gdzie ci chłopcy... i dziewczęta :/
To byli sezonowcy
No raczej :p
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
-
mariusz1987
- Junior
Strach pomyśleć co by było gdybyśmy wygrali rundę zasadniczą, wycofałby prezes drużynę z rundy finałowej bo by nie było kasy nawet na wariant oszczędnościowy?? 
ten artykul z GW to niezly shit tak swoja droga
METHANOL ADVENTURE TEAM
jerry78 pisze:Misionis pisze:Jerry, a 1000 * 20 * kilka lat meczów? Proszę Cię
Jakie kilka lat? Te 1000 osób to kibice sukcesu. Będzie drużyna wygrywała to przyjdą już za rok. Zobaczysz.
Jerry, uważasz, że jak ktoś nie przychodzi na mecz, bo dowiaduje się, że klub nie chce wygrywać, to jest to kibic sukcesu?
grzesieck pisze:ten artykul z GW to niezly shit tak swoja droga
Czy ja wiem? W wielu miescach napisali jak jest,jak to widzą kibice.Arykuł nieco ironiczny ale prawdziwy.