Lubelski klub w sezonie 2013
Re: Lubelski klub w sezonie 2013
Ale przecież wyraźnie napisałem, że moje przewidywania dotyczą dość bliskiej przyszłości a Ty mi tu z science-fiction wyjeżdżasz
Obudź się, jaka Ekstraliga?
a czego wypociny wytłumacz mi czego.
A myślisz, że znajdzie się jeszcze 6 takich Bogdanek, żeby było w ogóle z czym w tej Elidze starować? Bez 6-8 baniek to nawet nie ma tam czego szukać. Tak się zhermetyzowała ta ekstraliga przez ostatnie lata, że przepaść w stosunku do I ligi jest jak stąd do Mogadiszu...
Ale co tam, łatwo sobie popisać na necie bez pojęcia o czymkolwiek.
Ale co tam, łatwo sobie popisać na necie bez pojęcia o czymkolwiek.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
meesha, wez..
Bogdanka moze w kazdej chwili dac 6-8 baniek, nie trzeba jej mnożyć (Bogdanki). Poza tym sa jeszcze setki firm z calej Polszy, ktorych nikt nie pytal
Bogdanka moze w kazdej chwili dac 6-8 baniek, nie trzeba jej mnożyć (Bogdanki). Poza tym sa jeszcze setki firm z calej Polszy, ktorych nikt nie pytal
No Bogdanka może dać nawet i 59 baniek, tylko jakoś urwa nie ma w tym interesu.
Oczywiście jak odejdzie Sprawka to te pieniądze się znajdą. Oczywiście...
Oczywiście jak odejdzie Sprawka to te pieniądze się znajdą. Oczywiście...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
meesha pisze:Oczywiście jak odejdzie Sprawka to te pieniądze się znajdą. Oczywiście...
Tego nie powiedzialem, natomiast twierdze, ze Bogdanka nie musi zniknac razem z cudownym Prezesem Dariuszem S. Aczkolwiek jest to bardzo prawdopodobne. Dlatego tez twierdze, ze nie chce Sprawki, Bogdanki i zuzla w Lublinie. Nie mam przyjemnosci stresowac sie przez cale to towarzystwo. Marze, zeby w Lublinie prezesem klubu byl jakis pasjont, kibic, znawca...
Szantaz (typowy dla Ciebie), ze zuzla w takim wypadku, wogole nie bedzie nie trafia do mnie - niech nie bedzie!
Ależ kto Ci każe go oglądać? Nie jesteś sam na trybunach (ba, w ogóle tam nie jesteś z tego co się orientuję), żeby decydować czy żużel ma być czy nie.
NervGal pisze:Ależ kto Ci każe go oglądać?
Nikt mnie tez specjalnie nie zachęca.
To dla siebie to wszystko robia?
PS. A tak na marginesie, to gdybym odkladam do swinki pieniadze wydane w moim zyciu na zuzel, to dzis bym sobie biedny NervGalu kupil cala ta druzyne razem z twoim zasranym prezesem, wiec to jest moje prawo glosu.
Ostatnio zmieniony 18 sierpnia 2013, o 02:25 przez go!, łącznie zmieniany 1 raz.
No, jak nie dla Ciebie to chyba wychodzi na to, że dla siebie.
A może dla tych, którzy jutro zjawią się na trybunach, bo mają zajoba na punkcie żużla niezależnie od reprezentowanego poziomu? Albo dla tych, którym nie w smak to, co dzieje się wokół lubelskiego klubu, ale chcieliby móc za rok pooglądać speedway na żywo?
Ok, z taką żelazną logiką nie ma co dyskutować, skoro użytkownik go! zadecydował to rzeczywiście trzeba klub zamknąć i zaorać. A przeliczyłeś stare PLNy na nowe?
Jeszcze tak w ramach sprostowania to nie pracuję w KMŻ ani nie wybierałem prezesa, więc nie jest w żaden sposób mój. A zasrany jest na pewno, narobił do mediów niezłej sraki, na dodatek pozarażał wszystkich dookoła
A może dla tych, którzy jutro zjawią się na trybunach, bo mają zajoba na punkcie żużla niezależnie od reprezentowanego poziomu? Albo dla tych, którym nie w smak to, co dzieje się wokół lubelskiego klubu, ale chcieliby móc za rok pooglądać speedway na żywo?
Ok, z taką żelazną logiką nie ma co dyskutować, skoro użytkownik go! zadecydował to rzeczywiście trzeba klub zamknąć i zaorać. A przeliczyłeś stare PLNy na nowe?
Jeszcze tak w ramach sprostowania to nie pracuję w KMŻ ani nie wybierałem prezesa, więc nie jest w żaden sposób mój. A zasrany jest na pewno, narobił do mediów niezłej sraki, na dodatek pozarażał wszystkich dookoła
Ostatnio zmieniony 18 sierpnia 2013, o 02:35 przez NervGal, łącznie zmieniany 2 razy.
{...}gdybym odkladam do swinki pieniadze wydane w moim zyciu na zuzel, to dzis bym{...}
Sorki, że tak do zarzygania o tym będę pisał, ale nie zapomnij doliczyć przede wszystkim kasy, którą wydałeś na ten nasz żużel w roku dwa tysiące ósmym. To był dopiero szał, obyśmy za rok znów mieli takie ściganie na Zygmuntowskich.
To ja do zarzygania powtorze: mnie ineteresuja emocje, a nie dziadostwo (szeroko pojete) i zaden to na mnie straszak, ze: tak? tak? OK, OK, to nie bedzie zuzla wogole w Lublinie...
A ch*j z nim, w tym wykonaniu... I wyjatkowo nie jest to wina zawodnikow
PS. Domyslam sie meesha, ze byles przeciwny publikacji ostatniego listu otwartego SE?
A ch*j z nim, w tym wykonaniu... I wyjatkowo nie jest to wina zawodnikow
PS. Domyslam sie meesha, ze byles przeciwny publikacji ostatniego listu otwartego SE?
Przeciw nie byłem, ale nie wyrażałem poparcia :p Poza tym ja już nie jestem w SE więc jebiemieto, że tak powiem...
I dla mnie fajna jazda w pierwszej lidze, tak jak to miało miejsce w ubiegłym i w dotychczasowym sezonie, to nie jest "dziadostwo". Tak bym raczej nazwał postawę Gniezna w Elidze w tym roku, a naprawdę wydawali się dobrze przygotowani na starty tamże.
Zresztą... nie chce mi się już o tym gadać, jak będziesz w Lublinie to się możemy spotkać i omówić to przy jakimś piwku
Ciężko pewne kwestie właściwie przekazać tak na ekranie :p
I dla mnie fajna jazda w pierwszej lidze, tak jak to miało miejsce w ubiegłym i w dotychczasowym sezonie, to nie jest "dziadostwo". Tak bym raczej nazwał postawę Gniezna w Elidze w tym roku, a naprawdę wydawali się dobrze przygotowani na starty tamże.
Zresztą... nie chce mi się już o tym gadać, jak będziesz w Lublinie to się możemy spotkać i omówić to przy jakimś piwku
Fajna jazda sie zaczyna w sierpniu/wrzesniu.
Generalnie wiem co masz na mysli i oczywiscie nie pozostajesz bez racji. Tylko nie lubie tej naszej lubelskiej zasciankowosci i minimalizmu, Strach podniesc glowe, bo mozna dostac w łeb.
PS. Spotkanie w Polsce, przy piwku, oczywiscie zawsze i chetnie. Ostatnio spedzilem w Lublinie, w sumie jakies 4h (na 8 dni) wiec moze byc ciezko, ale jakos damy rade (tylko napisz gdzie sie teraz bywa, w zastepstwie H2O)
Generalnie wiem co masz na mysli i oczywiscie nie pozostajesz bez racji. Tylko nie lubie tej naszej lubelskiej zasciankowosci i minimalizmu, Strach podniesc glowe, bo mozna dostac w łeb.
PS. Spotkanie w Polsce, przy piwku, oczywiscie zawsze i chetnie. Ostatnio spedzilem w Lublinie, w sumie jakies 4h (na 8 dni) wiec moze byc ciezko, ale jakos damy rade (tylko napisz gdzie sie teraz bywa, w zastepstwie H2O)
To w te 4h też coś da radę wypić
Jakoś się zgadamy, a tymczasem EOT 
A Ty oczywiście jak zwykle przedstawiasz i obalasz ten sam argument, którego nikt poza Tobą nie podnosi.Oczywiście jak odejdzie Sprawka to te pieniądze się znajdą. Oczywiście...
Pisałem o tym na forum jakieś dwa tygodnie temu. Mnie osobiście również nie jara ekscytowanie się samą egzystencją klubu i celowaniem w odjechanie sezonu bez długów.Po co właściwie klub istnieje, skoro nie chce awansu?
Co do sponsorów (wracając do Meeshy), to nikt nie ma pojęcia, czy po odejściu Sprawki nowi sponsorzy waliliby drzwiami i oknami czy starzy po się zawijali. Jednak zdroworozsądkowo można wierzyć, że z pewnością nie byłoby gorzej ponieważ to nie Sprawka sprowadził sponsorów do klubu i wydaje się, że to nie jest człowiek, który ich przy klubie trzyma. A wydaje się, że mogłoby być lepiej patrząc na sposób zarządzania klubem, fatalne błędy PR-owskie i ogólną olewkę na sponsorów, kibiców, zawodników i wszystkich dookoła. Osobiście gdybym szukał reklamy, to z pewnością nie chciałbym być utożsamiany z KMŻ - po prostu byłoby mi wstyd. ...ale to takie pitolenie, bo nie od kibiców zależy kto będzie prezesem. Ja osobiście mam osobistą olewkę na ten klub od dwóch lat.
Był wałkowany, ale czas leci... Kępy osobiście nie znam i mogę napisać jedynie co mi się wydaje. Gość wrócił do żużla, został komisarzem toru, stara (ł?) się organizować poważny turniej w Lublinie - czyli robi coś, czego nie przez prawie 20 lat nie robił. Dodając fakt, że obecnie funkcja prezesa nie jest funkcją charytatywną to nie skreślałbym Kępy od razu na wstępie.Zapomnijcie o Kepie, temat byl walokowany, bodaj ze dwa razy..
-
K.A.M.I.L.
- Zawodowiec
- Kontakt:
Osobiście trzymam kciuki, żeby po tym jak się dogadali, nie było sytuacji w której DS powie przed otrzymaniem licencji, że są długi bo jechali podstawowi zawodnicy w RF. Żeby nie było tłumaczenia, no przecież kibice tak nalegali, straszyli bojkotami to zgodziliśmy się na generowanie długów. Tylko tak jak prezes podkreśla, że ma na pokrycie tych renegocjowanych kontraktów pieniądze.
MOTOR LUBLIN
Mogę się założyć, że dokładnie tak będzie. Problemy z licencją (ale pod kontrolą), później kontraktowanie w posezonowej promocji i realne kontrakty, które pozwolą przejechać sezon bez długów i otrzymać bez problemów licencję w następnym roku, nie tak jak te wszystkie inne złe kluby, które kontraktują ponad stan.
Czyli cyrku na kółkach ciąg dalszy.
Czyli cyrku na kółkach ciąg dalszy.
Nikt nie pamięta, że ten klub dostał najwięcej kasy w historii lubelskiego żużla. Poza tym jak ma się takie długi to zaczyna się program oszczędnościowy od cięcia kosztów administracyjnych (te jak wiemy są wysokie), pozbycia się samochodu klubowego i wielu innych rzeczy, o których zwykli śmiertelnicy nie mają pojęcia. Ale tak to jest jak polityka miesza się ze sportem. Wiadomo po co.
A tak się kręci, ludzie mają pracę, dobrze zarabiają.
A tak się kręci, ludzie mają pracę, dobrze zarabiają.
Ja bym chciał w Lublinie jeździć... O wiele nie proszę...
Tylko o kurę znoszącą złote jajka i krowę z Milki.
Tylko o kurę znoszącą złote jajka i krowę z Milki.
http://kmzlublin.pl/index.php?option=co ... &Itemid=54
Byl ktos? Podawali jakies szczegoly
?
Haha, sorry myslalem ze ta konferencja byla 15 sierpnia
Byl ktos? Podawali jakies szczegoly
Haha, sorry myslalem ze ta konferencja byla 15 sierpnia
- niespokojny
- Trener
Kuciapy już w przyszłym sezonie w naszych barwach nie zobaczymy
. Ciekawe jak z Baranem i Miesiącem.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
-
mechanizator
- Junior
Rzeszów 1liga 
No to nasi zawodnicy juz dlugo nie beda nasi... generalnie okrutnie smiac mi sie chce z Rzeszowa a Marta chyba schodzi wlasnie na zawal serca
ogromna sensacja. Bydzia jechala bez Hancocka.
$korzen$ pisze:No to nasi zawodnicy juz dlugo nie beda nasi...
Nie możemy do tego dopuścić! Trzeba jakiś list wystosować i zrobić bojkot. Tylko jeszcze nie wiem czego
kibice zawsze stoją murem za zawodnikami, a zawodnicy bez żadnych sentymentów i chwili zastanowienia opuszczą nasz klub dla większych pieniędzy, które Rzeszów im zapłaci. i też tak samo by się stało jakby nie było tej całej "aferki" 
Ostatnio zmieniony 18 sierpnia 2013, o 17:54 przez mustafa, łącznie zmieniany 1 raz.
$korzen$ pisze:No to nasi zawodnicy juz dlugo nie beda nasi... generalnie okrutnie smiac mi sie chce z Rzeszowa a Marta chyba schodzi wlasnie na zawal sercaogromna sensacja. Bydzia jechala bez Hancocka.
Myslalem korzen ze troche inny jestes. Smiac sie z cudzego nieszczescia... To nasi sasiedzi i zycze im jak najlepiej. Katastrofa dla Rzeszowa. Oby wrocili w przyszlym sezonie do elity.
Bo mieli zlepek zawodników,a nie drużynę.Ale spadek z takim budżetem to niespodzianka