Treningi

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

Re: Treningi

#7576 Postautor: Gelo » 17 sierpnia 2013, o 10:26

Bez obrazy, ale Ty tez nie zadales im ani jednego pytania z tych, ktore napisales na forum

nie zadałem, bo nie było takiej potrzeby. to pytania, na które znam odpowiedzi. W sumie oprócz tego kto jest przywódcą buntu i informacji, że zawodnicy nie pojadą w niedzielę - nie dowiedziałem się niczego nowego, czego nie było w oświadczeniu.

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#7577 Postautor: dannie » 17 sierpnia 2013, o 10:30

ermen pisze: Paweł mówił, że nie ma zapisu w kontrakcie (takiego jak Karol), który umożliwia mu odmowę startu w przypadku powołania na mecz. Na pytanie co w takim razie zrobi, odpowiedział, że nie wie,

Jak to, co zrobi? Pojedzie za stawkę, którą ma w kontrakcie :D
Jakoś nie wydaje mi się, aby miał w umowie klauzulę umożliwiającą klubowi jednostronną zmianę stawek wynagrodzenie :]
Obrazek

Piguła
Szkółkowicz

#7578 Postautor: Piguła » 17 sierpnia 2013, o 11:46

Właśnie też mi się wydaje, że w tym przypadku nie ma żadnego problemu, jak zawodnicy zostaną powołani to pojadą i wystawią faktury zgodnie z tym co mają w kontrakcie, chyba, że chodzi o to, że zostanie powołany tylko Paweł i nie będzie mógł odmówić startu, by być solidarnym z pozostałymi.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#7579 Postautor: Kargolo » 17 sierpnia 2013, o 12:59

Przecież może sobie nawet przyjechać i zrobić (d,d,d,-) ;)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
Popek
Senior

#7580 Postautor: Popek » 17 sierpnia 2013, o 14:39

Pojedzie, walnie 10+ i zbierze kase, a nie bedzie sie solidaryzowal z reszta 8)

jerry78
Trener

#7581 Postautor: jerry78 » 17 sierpnia 2013, o 14:56

Widzę, że Davv bardzo został poruszony tym, jak Gelo wyjaśnił kto jest prowokatorem tego buntu.
Może Davv to sam Jeleniewski albo osoba powiązania z Jeleniewskim?
W takim razie może Davv będzie wiedział dlaczego w tamtym roku Jeleniewski nie był taki wyszczekany? Dlaczego w tamtym roku nie zwoływał konferencji i nie tłumaczył się kibicom i dziennikarzom ze swojej beznadziejnej i żenującej postawy? Dlaczego wtedy nie głosił wszem i wobec, że zawalił kilka meczów i zaprzepaścił awans drużyny do eligi? Dlaczego wtedy nie mówił, że zasługuje na obniżkę pensji i odstawienie od składu, bo jest beznadziejny? A kontrakt miał jeden z najwyższych jak nie najwyższy.
Wtedy nic nie miał do powiedzenia kibicom?
A teraz wielki zbawiciel kibiców i prowodyr buntu.
Kibic ma krótką widocznie pamięć, ale tak samo za rok jak drużyna zacznie wygrywać, nikt nie będzie rozpaczał za złotówą Jeleniewskim.

harry
Trener

#7582 Postautor: harry » 17 sierpnia 2013, o 15:10

Jerry a rozmawiałeś z zawodnikiem czy opierasz się tylko na zaznaniach jednej strony i uważasz, ze to jedyna prawda?
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Davv
Kadrowicz

#7583 Postautor: Davv » 17 sierpnia 2013, o 15:35

jerry78 pisze:Gelo wyjaśnił kto jest prowokatorem tego buntu.

Gelo to może se wyjaśniać. Tak samo jak większość stał w parkinku i słuchał tego co wszyscy. Znając jego uprzedzenie do Jelenia to choćby Daniel słowem się nie odezwał to i tak by była jego wina.

jerry78 pisze:dlaczego w tamtym roku Jeleniewski nie był taki wyszczekany?
A czemu Sprawka ciągle taki wyszczekany? Czy nie warto czasem właśnie przemilczeć pewnych kwesti i nie prowokować tłumu? Tym bardziej jeśli nie ma się do powiedzenia nic sensownego i kłamie się co drugie słowo.
jerry78 pisze:A teraz wielki zbawiciel kibiców i prowodyr buntu.
O czym Ty bredzisz? Jaki prowodyr? Jaki bunt? Zbawiciel kibiców? Ktoś leci jawnie w kulki z zawodnikami i oni mają potulnie jak baranki się na wszystko godzić? Sprawka widocznie sam był świadomy swojej głupoty, skoro jeszcze nim wysłał chłopakom te nowe "oferty" to już dogadywał swoich nowych milusińskich. O tym nie napiszesz?
jerry78 pisze:za rok jak drużyna zacznie wygrywać

Oby wystartowała. Kulawy Piszcz, Siwy Jacek, Wygadany Łopaczewski i paru innych już czekają na swoją drugą szansę.
harry pisze:Jerry a rozmawiałeś z zawodnikiem czy opierasz się tylko na zaznaniach jednej strony i uważasz, ze to jedyna prawda?

A jest inna prawda niż Sprawda?

Sztyvny
Szkółkowicz

#7584 Postautor: Sztyvny » 17 sierpnia 2013, o 16:02

Ktoś leci jawnie w kulki z zawodnikami i oni mają potulnie jak baranki się na wszystko godzić?

Czytajac te wpisy od poczatku calej afery, wkurza mnie jedna rzecz - wielka obrona zawodnikow, bo sie im krzywda dzieje. Krzywda to dzieje sie kibicom (a juz zwlaszcza tym, ktorzy nie sa w temacie, zaplaca za bilety i zobacza to co zobacza w niedziele) i atmosferze wokol klubu.

Jesli zas chodzi o zawodnikow to sprawa zostala postawiona jasno - jedziemy za mniejsza kase. Jak chcecie, to jedzcie. Jak nie, to nie. I tyle. Nie ma mowy o zadnym oszukiwaniu, karaniu i innych takich kwestiach. Jesli zawodnicy nie maja w kontraktach gwarancji startow, to klub nie ma obowiazku wystawiac ich do skladu w kazdym spotkaniu. A skoro w klubie nie ma pieniedzy i wystawienie zawodnikow na dotychczasowych zasadach = powaznemu zadluzaniu klubu, to wykorzystano mozliwosc odstawienia zawodnikow od meczy (proponujac wczesniej warunki, na ktore oni sie nie zgodzili i byl to ich wybor).
Jesli jakikolwiek punkt kontraktu ktoregos z zawodnikow zostal zlamany, maja oni prawo ubiegac sie o swoje racje poprzez odpowiednie instytucje.

Jesli jednak chodzi o cala sytuacje, to jest ona po prostu zalosna, w glownej mierze przez regulanim niestety. Przeciez gdyby walka o utrzymanie toczyla sie do konca sezonu, nie byloby mowy o takich zagrywkach. Podobnie z awansem - walka o awans przez caly sezon i brak przyzwolenia na jazde na kredyt, i nagle okazuje sie, ze Gdansk (czy Gniezno w ubieglym sezonie) siadaja na tylkach i grzecznie jada lige na takim poziomie jak inne druzyny...
Tymczasem wychodzi na to, ze mozna jechac przez 2/3 sezonu, zlapac "immunitet" i potem wlasciwie odpuscic sobie calkowicie, wystawiajac do skladu kogokolwiek.

Druga sprawa to prezes i kontrakty. Podpisal jak podpisal - gdyby od razu powiedzial jak jest, to czesc zawodnikow poszlaby tam, gdzie obieca sie im wirtualne pieniadze i klub by spadl. Nasz przypadek nie rozni sie niczym od tego, co dzieje sie w wiekszosci klubow jadacych ponad stan. Tyle tylko, ze jestesmy chyba pierwszym klubem (no dobra, drugim po bydgoszczy), ktory zamiast sie zadluzac, odpuscil. A, ze medialnie wyszlo tak jak wyszlo, to juz inna sprawa. Bo niestety, wyszlo zalosnie i tyle. Ale czego sie spodziewac, majac w pamieci wypowiedzi prezesa po meczu z ostrowem...
A niestety jeszcze bardziej zalosnie wyjdzie w niedziele, gdy nieswiadomi ludzie zaplaca po 25 zl. za bilet i zastana to, co zastana.

W calej sytuacji najbardziej przegrali kibice i sport. Potem wizerunek klubu. Na koncu zawodnicy.

JohnGotti

#7585 Postautor: JohnGotti » 17 sierpnia 2013, o 16:08

A jak kiedys Piszcz walil po 12-15 punktow dla Motoru to byl fajny? Teraz juz kulawy? Wiecej szacunku do zawodnikow. Gadasz caly czas o zasadach i szacunku a sam go nie masz do innych.

Davv
Kadrowicz

#7586 Postautor: Davv » 17 sierpnia 2013, o 16:23

Tomek był, jest i pewnie bedzie fajny. Jednak teraz jako żuzlowiec jest kulawy. Taki fakt.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#7587 Postautor: Kargolo » 17 sierpnia 2013, o 16:29

Piszcz był kiedyś dobrym zawodnikiem pierwszoligowym. Aktualnie jest już tylko amatorem. Ja mam do niego duży sentyment i szacunek ale gość nie jest w stanie zrobić wyniku więc powinien dać sobie spokój.
Jeleń też jak walił punkty w tym sezonie to był dobry a jak nie chce jeździć za grosze, bo się trochę ceni to jest be?
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

JohnGotti

#7588 Postautor: JohnGotti » 17 sierpnia 2013, o 17:09

A ja nie mowie ze jest be, cenie tak samo Jelenia jak i Piszcza czy Kostre. Po prostu rozumiem Sprawke. Wedlug mnie lepiej jechac oszczednosciowym skladem w sytuacji gdy i tak Eliga nam nie grozi, niz sie zadluzac w imie zdania kibicow!

Deri
Senior

#7589 Postautor: Deri » 17 sierpnia 2013, o 17:28

Z moich info wiem ze Sprawka proponował naszej 4 po 25 tys na łepka za RF ,chłopaki się zgodzili ale pod jednym warunkiem .Sprawka do tego opłaca mechaników, kupuje opony i koszty związane z transportem na wyjazdy. Czy tak dużo chcieli nasze chłopaki?
ps. Pytanie do Harego mógłbyś podliczyć w przybliżeniu koszty opon i mechaników 8)
opona chyba cos koło 200 zł na mecz potrzeba 2? mogę się mylić .
Kobieta, która jęczy w nocy, nie warczy w dzień
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p

meesha
Trener
Kontakt:

#7590 Postautor: meesha » 17 sierpnia 2013, o 17:37

To ja mam taką koncepcję - chcemy oglądać naszych cztrech muszkiweterów w rundzie finałowej? To zrzućmy się i pokryjmy im te koszty (opony, mechanicy, dojazd) :) Niech każdy kibic przeznaczy kwotę, którą by wydał na wyjazdy do Gdańska, Grudziądza i Dauga na tych zawodników. Będzie tego co najmniej 500 zł licząc przejazd, bilety na mecze i "gaz". Na razie jest nas dwóch chętnych to zrobić. Ale żeby to miało sens to musi się znaleźć ze 100 osób minimum. Znajdą się tacy czy tylko będziecie dalej klepać w klawiaturę???

Oczywiście wtedy na te wyjazdy raczej nie pojedziemy, ale mówi się trudno, czasem się trzeba poświęcić. To jak? :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Deri
Senior

#7591 Postautor: Deri » 17 sierpnia 2013, o 17:43

Ja się pisze :)

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#7592 Postautor: ravajas » 17 sierpnia 2013, o 17:45

opony nie są aż tak drogie. ja wiem, że to używka, ale nowa nie kosztuje 200 zł.

http://allegro.pl/ht-opona-3-75-19-mita ... 32445.html
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

harry
Trener

#7593 Postautor: harry » 17 sierpnia 2013, o 17:58

Deri pisze:Z moich info wiem ze Sprawka proponował naszej 4 po 25 tys na łepka za RF ,chłopaki się zgodzili ale pod jednym warunkiem .Sprawka do tego opłaca mechaników, kupuje opony i koszty związane z transportem na wyjazdy. Czy tak dużo chcieli nasze chłopaki?
ps. Pytanie do Harego mógłbyś podliczyć w przybliżeniu koszty opon i mechaników 8)
opona chyba cos koło 200 zł na mecz potrzeba 2? mogę się mylić .

Opona jest na dwa biegi czyli na mecz 2,5 opony licz trzy moze być rezerwa taktyczna. Opony 600 zł na mecz.
Mechanik od 500- 600zł w zależności od zakresu pracy, to plus minu 200zł. Mechanik mozna liczyć 600zł na mecz.
Transport chyba się liczy 10 litrów napedu na 100 km. Czyli 1000 km ( Gdańsk) to 100 litrów x 5.5zł.
Czyli np wyjazd do Gdańska na zawodnika to 1800zł w przybliżeniu.

Edit:
Rafał! Przestań już! Na takiej oponie to na treningu możesz jeździć :lol: :lol: :lol:

Edit II Po szybkich rachunkach wyszło że Sprawka na te rzeczy powinien dołożyć około 40 tys zł na RF.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Deri
Senior

#7594 Postautor: Deri » 17 sierpnia 2013, o 18:13

To można powiedzieć ze cała afera rozchodzi się o 40 tys??? :shock:
Nie mam więcej pytań.

harry
Trener

#7595 Postautor: harry » 17 sierpnia 2013, o 18:30

Z tego co piszesz wynika że Sprawkka chciał dać chłopakom po 4167 zł z mecz. Oni chcieli po jakieś 6000zł.

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#7596 Postautor: Kshyhu » 17 sierpnia 2013, o 18:39

Czyli poniżej 50k zabrakło, by się dogadać i nie okryć hańbą marki lubelskiego klubu. Szok.
Motor mocnyj!

Deri
Senior

#7597 Postautor: Deri » 17 sierpnia 2013, o 18:39

jeśli tak wyliczyłeś to na to wynika ,tylko nie wiem do końca czy nie było mowy o przeglądzie silnika. Nie mam pojęcia ile kosztuje taki przegląd. Hary liczę na ciebie i twoja wiedze :)
ps.Jeszcze chciałbym żeby to Młody potwierdził:)

harry
Trener

#7598 Postautor: harry » 17 sierpnia 2013, o 18:47

Przegląd jest to już baaaardzo szerokie pojecie i w takie rzeczy to bym się nie wdawał na miejscu prezesa.
Można wymienić podstawowe rzeczy typu pierścienie czy inne za dwa - trzy tysie, można pojść dalej i dorzucić np sprężyny zaworowe, a można jeszcze i tłoka i korbowód i zależy jakiej firmy i u jakiego majstra i może dycha zbraknąć...
Jezeli już to 5 tys zł na całą RF za ten nieszczęsny przegląd i basta. Chociaż na miejscu prezesa mocno bym sie z tym zapierał.

Awatar użytkownika
mlody26
Junior

#7599 Postautor: mlody26 » 17 sierpnia 2013, o 18:59

Opona kosztuje 220 zl, zazwyczaj kupuje się 3 sztuki i na pierwsze 3 biegi nowy kapeć, reszta biegów to juz już strony, albo 2 pierwsze i na ostatni nowy. Jeden mecz to jakieś 2 oleje-100 pln. Mechanik wychodzi ok 800-1000, choć duzo zawodnikow płaci swoim pomagierom w zaleznosci od wynikow, jakis tam procent(dziwne). *Przeglad silnika to nieduze koszta, mozna z reszta samemu jak sie ma sprzet.
Jak ktos dmucha na zimne i jest bogaty to przekladki sprzeglowe wymienia co 2-3 mecze, chyba, ze popękają to wyjścia nie ma-1000 pln ;)
Pomijam juz fakt, ze ramy pękaja srednio co mecz, urwane lancuszki niszczą sprzęgła, nowy silnik sie zatrze, padnie zapłon.. Dużo tego 8)

Edit: *przeglad oczywiscie u swojego, miejscowego mechanika ale Np. Taki graversen bierze ok 900 euro za przeglad 2 silnikow

Edit2: przeglad doslownie, czyli zaglądniecie do silnika, sprawdzenie luzow, czy stoi czy sie moze przestawił itd. ;)

verter

#7600 Postautor: verter » 23 sierpnia 2013, o 11:59

czy ktoś może wie co się działo wczoraj na stadionie ??
widziałem busa zmarzlika :)