Motor Lublin-GKM Grudziądz - 18.08.2013 g. 19.30

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

Re: Motor Lublin-GKM Grudziądz - 18.08.2013 g. 19.30

#226 Postautor: K.A.M.I.L. » 17 sierpnia 2013, o 10:56

Masz do tego prawo, tak samo jak większość ma prawo zbojkotować tą żenadę. Nie wrzucaj wszystkich bojkotujących do jednego worka, że to meliniarze wszczynający burdy.
Wszystko wyjdzie po sezonie, czy otrzymamy zapowiedzianą (kolejną rzecz) przez prezesa licencję w pierwszym terminie. Czy zakontraktuje zawodników, którzy nawiążą równorzędną walkę z pozostałymi zespołami w przyszłym sezonie. Przypominam, z E-ligi lęcą Gniezno, Bydgoszcz, Rzeszów/Wrocław. Wizerunek klubu i cała otoczka wyklaruje się pewnie coś ok. listopada/grudnia. Jeżeli "prezes" kolejny raz pomyli się w obliczeniach oszczędnościowych, to zapewne wszystkim puszczą nerwy, sponsorom, bo nam kibicom już puściły.
MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#227 Postautor: Maxx » 17 sierpnia 2013, o 11:02

JohnGotti pisze:Mowcie za siebie, ja w niedziele sie wybieram na stadion i zamierzam oklaskiwac tych wysmiewanych przez was ogorkow. Kibicuje Motorowi, zuzlowcom bez wzgledu na to jacy sa i skad sa. Wasza postawa jest zenujaca. Lepiej pojsc przeciez do Ludowego wypic pare piw, ponarzekac na Sprawke a po meczu drzec morde pod parkingiem :)

Żenująca jest postawa prezesa a nie kibiców. Każdy z nas kibicuje temu klubowi i TYM ZAWODNIKOM, którzy wywalczyli pierwszą czwórkę. Nie ma za to zgody kibiców na to, co obecnie dzieje się w klubie w kontekście składu na rundę finałową. Nie ma zgody na sposób załatwienia sprawy oszczędności przez prezesa. Nie ma zgody na to, w jaki sposób potraktowano naszych żużlowców. Nie ma zgody na to, że i kibice i zawodnicy zostali najzwyczajniej w świecie oszukani.
Forma protestu jest w tym przypadku jak najbardziej uzasadniona.
Był kiedyś słynny tekst w filmie "Psy" i można go z powodzeniem przełożyć na obecną sytuację: "W imię zasad...".

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#228 Postautor: ravajas » 17 sierpnia 2013, o 11:04

Powtarzam zatem: nie ma co oglądać się na Sprawkę, tylko brać sprawy w swoje ręce, założyć klub, zebrać kasiorę, zakontraktować petardy i zdobywać świat! Kto pierwszy?

Maxx pisze:Żenująca jest postawa prezesa a nie kibiców. Każdy z nas kibicuje temu klubowi i TYM ZAWODNIKOM, którzy wywalczyli pierwszą czwórkę. Nie ma za to zgody kibiców na to, co obecnie dzieje się w klubie w kontekście składu na rundę finałową. Nie ma zgody na sposób załatwienia sprawy oszczędności przez prezesa. Nie ma zgody na to, w jaki sposób potraktowano naszych żużlowców. Nie ma zgody na to, że i kibice i zawodnicy zostali najzwyczajniej w świecie oszukani.
Był kiedyś słynny tekst w filmie "Psy" i można go z powodzeniem przełożyć na obecną sytuację: "W imię zasad...".
No więc zasadami chciał Sprawka nakarmić zawodników w rundzie finałowej, ale okazało się, że im chodzi i pieniądze i zasad nie chcieli jeść.

A czy gdyby prezes powiedział, że podnosi ceny biletów na rundę finałową, aby mógł startować najlepszy skład, to ilu by Was przyszło? :)
Ja wiem, że za dużo oglądacie telewizji i naszego najlepszego ministra finansów w europie wschodzącej, ale naprawdę nie da się płacić powietrzem.

I jak Was traktować poważnie?
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#229 Postautor: K.A.M.I.L. » 17 sierpnia 2013, o 11:13

Z tego co pamiętam w przeszłości była już taka sytuacja, podnoszenia biletów na rundę finałową czy play-off. Chyba w 2 lidze i na frekwencji się to nie odbiło, bo jasno mówiono walczymy do końca. Każdy pokręciłby pewnie nosem, ale przyszedłby, na zawodników, którzy ten awans do RF wywalczyli.
MOTOR LUBLIN

janek
Kadrowicz

#230 Postautor: janek » 17 sierpnia 2013, o 11:28

Po tym co się narobiło przez kilka ostatnich dni w lubelskim żużlu, nasuwają się pytania
1.Czy Sprawka rzeczywiście podpisał z zawodnikami kontrakty w promocji -60%, czy tak nie jest?
Dlaczego Rempale, który z tuningu ma sporą kasę, opłaca się jechać za 30% , a naszym nie?
Jakim cudem w innych klubach dużo drożsi zawodnicy jadą do końca? (jakie mają stawki)
Może nasz Prezes po prostu przepłaca za zawodników, tak czy inaczej.
2.Sprawka rzeczywiście chce odzyskać włożone prywatne pieniądze, a kiedy jak nie teraz.

Davv
Kadrowicz

#231 Postautor: Davv » 17 sierpnia 2013, o 11:38

janek pisze:1.Czy Sprawka rzeczywiście podpisał z zawodnikami kontrakty w promocji -60%, czy tak nie jest?

60% może nie, ale są niższe niż w 2012.
janek pisze:Dlaczego Rempale, który z tuningu ma sporą kasę, opłaca się jechać za 30% , a naszym nie?

Co znaczy opłaca? Widocznie Rempała ceni swoją jazdę dużo niżej niż Kuciapa, Jeleń, Baran i Miesiąc.
janek pisze:Jakim cudem w innych klubach dużo drożsi zawodnicy jadą do końca? (jakie mają stawki)

Mają większe budżety? Mit milonowych dotacji z Bogdanki już dawno obalono.
janek pisze:Może nasz Prezes po prostu przepłaca za zawodników, tak czy inaczej.
Widocznie było go stać. Ewentualnie jest słabym prezesem i nie umie liczyć.
janek pisze:Sprawka rzeczywiście chce odzyskać włożone prywatne pieniądze, a kiedy jak nie teraz.
Włożone? Najpierw policzmy ile do tej pory wyciągnął tych pieniędzy. Na pewno sobie finansowej krzywdy nie da zrobić.

Shack
Administrator

#232 Postautor: Shack » 17 sierpnia 2013, o 11:46

jaja to bedą jak sie okaże ze Piszcz z Rempała dostali wiecej kasy jak propozycje złożone naszym chłopakom :-) bo mieli być tylko straszakami a nie występować w meczu

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#233 Postautor: ravajas » 17 sierpnia 2013, o 11:57

a jeszcze jak zrobią po kotlecie to ho hooo ;)
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#234 Postautor: Kshyhu » 17 sierpnia 2013, o 12:01

Motor mocnyj!

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#235 Postautor: Hans » 17 sierpnia 2013, o 12:10

Wiwat Sprawka, Wiwat KMŻ !

Myślałem, że mnie Prezes już nie będzie w stanie niczym dobić. A jednak jest to kurfa możliwe.

klops
Junior

#236 Postautor: klops » 17 sierpnia 2013, o 12:11

No Camerona to mi autentycznie szkoda w tej całej sytuacji.

W ferworze walki o kasę zapomnieli o nim i włodarze klubu i koledzy z toru.

Jedyny plus z tej wypowiedzi to fakt, że przynajmniej Cam rozliczony.
a czego wypociny wytłumacz mi czego.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#237 Postautor: $korzen$ » 17 sierpnia 2013, o 12:22

ravajas pisze:
A czy gdyby prezes powiedział, że podnosi ceny biletów na rundę finałową, aby mógł startować najlepszy skład, to ilu by Was przyszło? :)

Akurat tutaj to grubo sie mylisz. Jakbysmy na maxa jechali o e-lige w optymalnym skladzie to jestem pewien, ze na mecz przyjdzie tyle samo ludzi co z Gdanskiem nawet jak Sprawka podniosl by bilety do ceny 25 studencki 35 normalny. Ludzie w tym miescue uwielbiaja mecze o stawke i az dziwie sie, ze jeszcze tego nie zauwazyles. Jezeli lubisz, jak ktos pluje ci w twarz i ma w dupie czy przyjdziesz na stadion czy nie to idz i plac 25zl. Nikt ci nie broni. Ja dziadostwa i walenia w ***** takiego jak Sprawka nie popieram i placil za to nie bede.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#238 Postautor: ravajas » 17 sierpnia 2013, o 13:01

może
pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#239 Postautor: Kargolo » 17 sierpnia 2013, o 13:12

ravajas pisze:No więc zasadami chciał Sprawka nakarmić zawodników w rundzie finałowej, ale okazało się, że im chodzi i pieniądze i zasad nie chcieli jeść.

Zasadami? Skoro te zasady to obniżka zarobków w nagrodę za dobre wyniki to ja dziękuję.

janek pisze:Dlaczego Rempale, który z tuningu ma sporą kasę, opłaca się jechać za 30% , a naszym nie?

Rempała to aktualnie amator. Runda finałowa w Lublinie to dla niego łatwy zarobek.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#240 Postautor: ravajas » 17 sierpnia 2013, o 13:39

Nie zrozumiałeś: miał ich nakarmić obietnicami, że wszystko będzie ok i klepaniem po plecach? Skoro nie ma pieniędzy, to czym innym może ich nakarmić?
Ktoś tu wrzucał jako przykład sytuację bodaj z Leszna czy Gorzowa, że tam prezes mówił, że stanie na uszach, żeby znaleźć pieniądze dla zawodników, by tylko jeździli pełnym składem. A ja się pytam: a jeśli nie znajdzie pieniędzy to co im powie: no nie udało się :) ?
pozdrawia:
Rafał Borowski

go!
Trener

#241 Postautor: go! » 17 sierpnia 2013, o 13:56

ravajas pisze:Nie zrozumiałeś: miał ich nakarmić obietnicami, że wszystko będzie ok i klepaniem po plecach? Skoro nie ma pieniędzy, to czym innym może ich nakarmić?

Nie ma i juz! Przywyknij jeden z drugim...
Przypomina sie MIŚ i scena z szatni: "Skund wzne jak nie mom?"

harry
Trener

#242 Postautor: harry » 17 sierpnia 2013, o 14:11

ravajas pisze:Nie zrozumiałeś: miał ich nakarmić obietnicami, że wszystko będzie ok i klepaniem po plecach? Skoro nie ma pieniędzy, to czym innym może ich nakarmić?
Ktoś tu wrzucał jako przykład sytuację bodaj z Leszna czy Gorzowa, że tam prezes mówił, że stanie na uszach, żeby znaleźć pieniądze dla zawodników, by tylko jeździli pełnym składem. A ja się pytam: a jeśli nie znajdzie pieniędzy to co im powie: no nie udało się :) ?

Miałem już nie pisać na ten temat bo po zbadaniu całej sytuacji wychodzi, że on jakiś dziwny i nie można dowiedzieć się prawdy, ale w tej jednej sprawie jestem pewny.

Co to znaczy, że nie ma pieniędzy. Przestańcie bredzić że nie będzie pieniędzy ( raczej, że nie byłoby).
Gdyby klub zamiast pierdaczyć bzdury w mediach o cieciu kontraktów zaczął roztaczać wizję awansu to z meczu z GKM byłoby 100tys zł a z pozostałych dwóch też jeszcze po 60-70- tys a może i więcej. W sumie minimum 200 do 250 tys zł jeszcze można było liczyć. Tylko co innego trzeba było gadać w mediach. Uczcie się od prezesa Fijałkowskiego, który cały sezon opowiada o elidze i ma ciągle pełny stadion. Inni w to nie wierzą ale on twardo gada to samo. Po odliczeniu kosztów zostałoby jeszcze 200 - 220 tys zł do podziału na sześć meczów. Przy założeniu że zdobywaliby w meczu po 40 punktów ( piękny wynik) to wychodzi za punkt po 880. Zakładając, że srednia za jeden punkt w sezonie jest około jeden tysiąc zł to obniżka nie wydawała by się duża. Nie wiem czy ktoś to kalkulował, czy ktoś o tym myślał ale

Niech mi nikt nie wciska kitu i głupot że nie byłoby pieniędzy na rundę finałową!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Robić, myśleć gadać ale między sobą i z sensem a nie walić bzdury przed kamerami!!!!!!!!

I opowiadać bajki niezorientowanym kibicom.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#243 Postautor: $korzen$ » 17 sierpnia 2013, o 14:52

"ten czlowiek nawet jednego slowa prawdy nie powiedzial"

woocash
Szkółkowicz

#244 Postautor: woocash » 17 sierpnia 2013, o 14:57

Może chytry plan prezesa zakładał, że niezależnie od wystawionego składu, kibice kochający swój klub stawią się w podobnej liczbie jak podczas ostatniego, domowego meczu i wtedy wiadomo ... kapitalny aspekt finansowy ;)

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#245 Postautor: Kshyhu » 17 sierpnia 2013, o 15:02

harry, nie wziąłeś pod uwagę, że w klubowym budżecie być może już w tym momencie jest dziura jak lej po bombie atomowej... a Sprawka umyślił sobie, że zapłaci grosze ogórkom, a głupi kibic się nie zorientuje, że oferuje mu się widowisko 3. czy 4. kategorii i nadal będzie tłumnie przybywał na Zygmuntowskie (składając się przez to na załatanie tej dziury)...
Motor mocnyj!

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#246 Postautor: K.A.M.I.L. » 17 sierpnia 2013, o 15:03

Harry, ale ci co piszą w ten sposób, no co ma zrobić, nie ma i tyle, jeszcze bardziej pogrążają "prezesa". Większości właśnie chodziło o to, żeby wszystko rozwiązać w zaciszu, a w mediach nagłośnić walkę o jak najlepszy wynik i tak jak mówisz, o pieniądze nie musiałby się martwić. Jeżeli teraz "prezes" ma pieniądze na obniżone umowy, niezależnie od ilości kibiców w najbliższych meczach w Lublinie, to ja kompletnie tego nie rozumiem.
MOTOR LUBLIN

meesha
Trener
Kontakt:

#247 Postautor: meesha » 17 sierpnia 2013, o 15:17

Hehe, zawsze mówiłem że w świecie idealnym budżet klubu powinien być wyliczany tylko na podstawie kwot uzyskanych od sponsorów, bo z frekwencją nigdy do końca nie wiadomo i jak będzie z tego kasa to traktować ją można jako bonus i np. wypłacić na koniec sezonu premie zawodnikom, albo odłożyć, żeby było na "przygotowanie do sezonu" kolejnego.
No i proszę, nasz prezes Dariusz chyba próbuje to wprowadzić w życie :D
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

harry
Trener

#248 Postautor: harry » 17 sierpnia 2013, o 15:44

Kshyhu pisze:harry, nie wziąłeś pod uwagę, że w klubowym budżecie być może już w tym momencie jest dziura jak lej po bombie atomowej... a Sprawka umyślił sobie, że zapłaci grosze ogórkom, a głupi kibic się nie zorientuje, że oferuje mu się widowisko 3. czy 4. kategorii i nadal będzie tłumnie przybywał na Zygmuntowskie (składając się przez to na załatanie tej dziury)...

No waśnie też tak myślałem ale tak jak pisałem popytałem tu i ówdzie i okazało się że jest zupełnie znośnie a do tego jeszcze Cam to dzisiaj potwierdził. Dlatego już w ogóle nie wiem o co chodzi?
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Davv
Kadrowicz

#249 Postautor: Davv » 17 sierpnia 2013, o 15:57

Jak wszyscy gdybają to i ja.Może jest znośnie z wypłatami bo płacili tym co mieli od sponsorów? Może te pieniądze się już skończyły? Może budżet na resztę sezonu oparty jest na biletach i tym co ktoś (żarcik) jeszcze dołoży?

Ciekawe czy w tym budżecie środki na stałe wypłaty dla pana prezesa i reszty ekipy biurowej są zamrożone czy też zależą od stanu konta?

JohnGotti

#250 Postautor: JohnGotti » 17 sierpnia 2013, o 16:06

ravajas pisze:Powtarzam zatem: nie ma co oglądać się na Sprawkę, tylko brać sprawy w swoje ręce, założyć klub, zebrać kasiorę, zakontraktować petardy i zdobywać świat! Kto pierwszy?

Maxx pisze:Żenująca jest postawa prezesa a nie kibiców. Każdy z nas kibicuje temu klubowi i TYM ZAWODNIKOM, którzy wywalczyli pierwszą czwórkę. Nie ma za to zgody kibiców na to, co obecnie dzieje się w klubie w kontekście składu na rundę finałową. Nie ma zgody na sposób załatwienia sprawy oszczędności przez prezesa. Nie ma zgody na to, w jaki sposób potraktowano naszych żużlowców. Nie ma zgody na to, że i kibice i zawodnicy zostali najzwyczajniej w świecie oszukani.
No więc zasadami chciał Sprawka nakarmić zawodników w rundzie finałowej, ale okazało się, że im chodzi i pieniądze i zasad nie chcieli jeść.

Ja wiem, że za dużo oglądacie telewizji i naszego najlepszego ministra finansów w europie wschodzącej, ale naprawdę nie da się płacić powietrzem.

I jak Was traktować poważnie?

Piona ravajas. Nareszcie jakis rozsadny gosc na tym forum, ktory nie traktuje zawodnikow jak swietych krow.

Caly czas gadacie o zasadach pod katem Sprawki. A co z zawodnikami? Jak nas kibicow tak kochaja i jada dla idei to niech to pokaza!
Rempala i reszta moze jechac, znaczy da sie z tego oplacic mechanika, team i jeszcze pare zlotych zostanie!