#180 Postautor: mechanizator » 16 sierpnia 2013, o 11:36
Generalnie pogodziłem się, że zawodnicy się nie dogadają i będziemy jechać RF jakimiś ogórkami. Czy ktoś przyjdzie na mecz czy nie przyjdzie to już jest kwestia indywidualna. Każdy musi sobie przekalkulować 25 zl bilet, cena dojazdu, czegoś się napić, kupić program i patrzeć na ten cyrk. Bo to nie będą zawody sportowe. To będzie cyrk.
Osobiście nie jestem za zadłużaniem klubu po uszy bo na awans i tak nie mamy szans patrząc obiektywnie. Miałem nadzieje że się dogadają i chociaż w Lublinie będzie jeździł pierwszy skład. Chociażby dla nas kibiców.
I co z tego ,że dostaniemy jako pierwsi licencję. Wcale to nie oznacza, że jedni z pierwszych zaczniemy kontraktować. Znając Dariusza Sprawkę będzie facet czekał aż będzie znał budżet na sezon 2014. A jestem przekonany, ze to prędko nie nastąpi. Najpierw się zacznie nerwowa atmosfera z Bogdanka. Będą dalej sponsorować czy dadzą sobie spokój. Jak będą to ile dadzą, kiedy dadzą, jakie mają wymagania Itd. Potem się zacznie z miastem ile Żuk przeznaczy na żużel. Kiedy, ile, w ilu ratach, Potem zacznie się szukanie innych sponsorów, których się oczywiście nie znajdzie. I tak już będzie styczeń. I jak znam życie kontraktować zaczniemy ostatni znów po promocji 60% (patrząc na dwa poprzednie lata i licząc na farta ze ten skład wypali)
A, że w lidze będzie Gniezno, Bydgoszcz, Wrocław/Rzeszów Gdańsk/Grudziądz to trzeba będzie bardzo dużego farta aby ktoś sensowny dla nas został.