Motor Lublin-GKM Grudziądz - 18.08.2013 g. 19.30
Re: Motor Lublin-GKM Grudziądz - 18.08.2013 g. 19.30
Mamy w tym sezonie pecha nie tylko na torze ale i powiedzmy "wizerunkowo". Kudriaszow robi to samo co np. Pieszczek a dostaje karę 4 meczów i czerwoną kartkę. Renegocjacja kontraktów i odsuwanie od składu też nie jest tegoroczną nowością - vide Bydgoszcz. Ale tam jakoś "rozeszło się po kościach" a u nas szykuje się niezła afera. Tak jak napisał jerry - zawodnicy załatwili prezesa jego własna bronią. Zamiast siąść razem przy stole i sie po prostu dogadac to trzeba było się wypróżniać medialnie ze spraw, które de facto obchodzą tylko prezesa. Nie wiem co prezes chciał tym osiągnąć. Na razie osiągnął syf jakiego dawno nie było. Ale żeby nie było tylko że jedna strona jest winna - zawodnicy (w sensie ogólnym) też nie są w porządku. Jeżdżą po ligach szwedzkich czy angielskich za stawki pięć razy niższe i zaden nie pisze oświadczeń jaki klub jest zły i jak ich oszukuje. Nasi zawodnicy w większosci są niejako rozgrzeszeni, bo poza Jeleniem reszta nigdzie nie startuje i lubelski klub jest dla nich jedynym źródłem dochodu. I tu rozumiem frustrację. Wciąż liczę, że panowie jakoś się dogadają. Tym bardziej, że jak mozna wywnioskować zarząd podjął decyzję i bez słowa postawił zawodników pod murem. Tak się spraw nie załatwia.
lombard pisze:Miejcie pretensje do sponsorów że za mało dają. Gdyby Bogdance zależało to sypnęłaby teraz z pół melona żeby pojechać i powalczyć o ekstaligę a nie jechać ogórkami. [...] I tu jest chyba problem, że Bogdanka, Tyskie i kilku innych sponsorów po prostu za mało finansuje żużel. Sporo ale za mało przy tych realiach ligowych.
A kto umowy z tymi sponsorami podpisywał, nie Sprawka? Jak mu trzeba było więcej pieniędzy na sezon to mógł lepiej negocjować. To jest i było jego zadanie.
A już pretensje do Bogdanki to chyba jakiś kompletny żart.
Nawet sponsorzy tytularni w ekstralidze nie dają tyle, co u nas Bogdanka (żeby nie było wątpliwości, załatwiona przez prezydenta Żuka), w I lidze nawet minimalnie nie zbliżają się do tej kwoty.
Problem polega na tym, że inne kluby mają jeszcze dziesiątki bądź setki mniejszych sponsorów, którym ktoś (prezesi) potrafił zaoferować i sprzedać atrakcyjny produkt w postaci zawodów żużlowych na które przychodzi tysiące potencjalnych klientów tych firm. A u nas jak jest każdy widzi... zbastuj więc, bo bardzo bardzo się zapędziłeś.
lombard pisze:Miejcie pretensje do sponsorów że za mało dają. Gdyby Bogdance zależało to sypnęłaby teraz z pół melona żeby pojechać i powalczyć o ekstaligę a nie jechać ogórkami. [...] I tu jest chyba problem, że Bogdanka, Tyskie i kilku innych sponsorów po prostu za mało finansuje żużel. Sporo ale za mało przy tych realiach ligowych.
Idź sie leczyć człowieku ale tylko nie do psychologa czy psychiatry bo do nich to już za późno. Takich bzdur to nie czytałem jeszcze na tym forum i szczerze powiedziawszy to do głowy mi nie przyszło, że coś takiego może ktos napisać. To już szczyt arogancji i bezczelności o jakiej nie czytałem i słyszałem w żadnym innym klubie. Podejrzewam tylko, ze to nie jest twój autorski pomysł bo chyba za wysokie progi. Musiałeś to pewnie usłyszeć od najwiekszego mózgu w tym klubie bo to do niego pasują takie wystrzałowe idee
niespokojny napisał(a):
Sprawka to człowiek mentalnie z jakiegoś starego, skrajnego PGRu na zadupiu. Kononowicz kuźwa.
Sprawka to człowiek mentalnie z jakiegoś starego, skrajnego PGRu na zadupiu. Kononowicz kuźwa.
dumbli pisze:lombard pisze:Miejcie pretensje do sponsorów że za mało dają. Gdyby Bogdance zależało to sypnęłaby teraz z pół melona żeby pojechać i powalczyć o ekstaligę a nie jechać ogórkami. [...] I tu jest chyba problem, że Bogdanka, Tyskie i kilku innych sponsorów po prostu za mało finansuje żużel. Sporo ale za mało przy tych realiach ligowych.
Idź sie leczyć człowieku ale tylko nie do psychologa czy psychiatry bo do nich to już za późno. Takich bzdur to nie czytałem jeszcze na tym forum i szczerze powiedziawszy to do głowy mi nie przyszło, że coś takiego może ktos napisać. To już szczyt arogancji i bezczelności o jakiej nie czytałem i słyszałem w żadnym innym klubie. Podejrzewam tylko, ze to nie jest twój autorski pomysł bo chyba za wysokie progi. Musiałeś to pewnie usłyszeć od najwiekszego mózgu w tym klubie bo to do niego pasują takie wystrzałowe idee
Za to tobie słoma z butów wystaje i buractwo wieje na 100km. Wypowiedział się, i uszanuj to a nie siejesz popeline i wyzywasz ludzi. Gdzie tacy ludzie się rodzą? Bierz przykład z mikasa, skrytykował ale uzasadnił i kulturalnie się wypowiedział. Trudno? Bez odbioru.
P.s sponsorzy są winni bo sami kazali na zebraniu zarządu oszczędzać i jechać rezerwami w ostateczności. Nie sztuką jest zadłużyć klub.
- _piotrusss
- Kadrowicz
Nie rozumiesz najbardziej podstawowej zależności w tym wszystkim. Sponsor "da" jeśli będzie tam widział dla siebie interes. Z tego co się orientuję to miasto też dąży do tego by płacić klubowi żużlowemu za promowanie swojej marki, nie zaś przyznawać dotacje.
Takie właśnie podejście jakie zaprezentowałeś jest chorobą tego klubu. Problemem jest miasto i sponsor bo mało dają, problemem są zawodnicy bo dużo biorą no i problemem są kibice bo coraz mniej ich przychodzi.
Nikt działający na rynku nie ucieknie od jego zasad. Dopóki DS czy jakikolwiek jego następca nie stworzy atrakcyjnego produktu dla sponsorów i kibiców, a jedynie będzie żebrał w mediach o pieniądze z miasta (tym samym masakrując wizerunek klubu jako poważnej organizacji) to nic z tego wielkiego nie będzie. Z obecnym prezesem jest jeszcze taki problem że dużo gada i albo nic z tego nie wynika, albo w starciu z rzeczywistością okazuje się to być kompletną pomyłką. To powoduje słuszną złość środowiska.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
spokojny pisze:
P.s sponsorzy są winni bo sami kazali na zebraniu zarządu oszczędzać i jechać rezerwami w ostateczności.
Chodzi o Panów Zająców? A pozostali sponsorzy także euforycznie zaakceptowani ten pomysł?
Każdemu jego Everest...
Spokojny sluchaj bo nalezysz do tych, ktorzy chyba nie bardzo czaja temat. Nikt ale to abolutnie nikt nie mial by takich pretensji i zalow gdyby nie jeden zasadniczy fakt = Prezes (uprzednio zadluzajac klub) cala zime dziadowal, ze nie ma hajsu i w Lublinie kokosow nie bedzie. Beda za to kontrakty, ktore zapewnia stabilnosc finansowa i wyplacalnosc przez caly sezon i te kontrakty sprawia, ze przejedziemy bez problemu caly sezon w optymalnym skladzie. Wowczas zadowolony bedzie prezes, zadowoleni beda sponsorzy i zadowoleni beda kibice. Nastepnie Prezes rzeczywiscie olewa temat Miskowiaka, Stachyry i Cama. Podpisuje z Trojanowskim i reszta chlopakow bebnac co 2 dzien w mediach, jakie to fenomenalne kontrakty podpisal i jak to wdzieczny jest zawodnikom, ze zdecydowali sie na jazde w Lublinie za smieszny hajs. Cel postawiony jasno i wyraznie = pierwsza czworka. Cel zrealizowany, chlopaki robia swoje zapewniajac kibicom sezon pelen emocji i kolejnych 6 spotkan. No i co sie nagle dzieje? Nagle okazuje sie, ze Prezes zrobil z geby dupe i poraz kolejny pokazal, ze nie nadaje sie na to stanowisko. Hajsu nie ma (jakim cudem?) a przed nami 2 miesiace sezonu. Wszystkiemu winni oczywiscie zawodnicy, bo to oni bebnili cala zime o fenomenalnych kontraktach i to oni postawili za cel awans do czworki. Prezes jasno daje do zrozumienia, ze ma w dupie czy przyjdziemy na stadion czy nie, a zawodnicy jakims pieprzonym aneksem dowiaduja sie, ze nie jada do konca sezonu no chyba, ze zdecyduja sie na obnizke rzedzu 50-70%. Zaznaczam, ze wszystko ma odbyc sie na zasadzie jakiejs jednorazowej wyplaty, ktora ma starczyc na 6 ostatnich spotkan. Wszystko odbywa sie oczywiscie bez negocjacji i na warunkach, ktore w dzisiejszych czasach sa po prostu niepowazne. W*****i sa kibice, sponsorzy, zawodnicy i poraz kolejny nasz nieudacznik tylko niszczy pozytywna koniunkture, ktora budowana byla przez caly sezon. Juz daaaaaawno nie widzialem w Lublinie takiego szalu jak podczas 15 biegu z Ostrowem czy po zwyciestwie z Gdanskiem.... ale co z tego, skoro prezes znowu daje dupy i zalatwia wszystko od dupy strony. Robiac przy okazji z geby dupe i kompromitujac siebie, klub, sponsorow i kibicow. To nie tak mialo byc. Rozumiesz? Ja wysiadam z tego pociagu i zadna zlotowka z mojej prywatnej kieszeni w tym sezonie w kasie klubowej nie wyladuje i jest juz wieeele osob, ktore znam i ktore zrobia dokladnie to samo. No chyba, ze sie dogadaja, ale wrobelki cwierkaja, ze szansa sa marne.
Który sponsor zechce wspomagać klub, o którym mówi obecnie w sensie jak najbardziej negatywnym niemal cała żużlowa Polska?
Poza tym jak można winić za cokolwiek sponsorów, którzy wykładają pieniądze? Przecież to chore, żeby wysuwać sugestie, że winni są sponsorzy. Czemu są winni? Szczytem bezczelności jest sugerowanie, że może sponsorzy dają za mało.
Póki co mamy syf totalny i tutaj rodzi się pytanie - czy i jak uda się z tego bagna teraz wybrnąć?
Poza tym jak można winić za cokolwiek sponsorów, którzy wykładają pieniądze? Przecież to chore, żeby wysuwać sugestie, że winni są sponsorzy. Czemu są winni? Szczytem bezczelności jest sugerowanie, że może sponsorzy dają za mało.
Póki co mamy syf totalny i tutaj rodzi się pytanie - czy i jak uda się z tego bagna teraz wybrnąć?
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
spokojny pisze:dumbli pisze:lombard pisze:Miejcie pretensje do sponsorów że za mało dają. Gdyby Bogdance zależało to sypnęłaby teraz z pół melona żeby pojechać i powalczyć o ekstaligę a nie jechać ogórkami. [...] I tu jest chyba problem, że Bogdanka, Tyskie i kilku innych sponsorów po prostu za mało finansuje żużel. Sporo ale za mało przy tych realiach ligowych.
Za to tobie słoma z butów wystaje i buractwo wieje na 100km. Wypowiedział się, i uszanuj to a nie siejesz popeline i wyzywasz ludzi. Gdzie tacy ludzie się rodzą? Bierz przykład z mikasa, skrytykował ale uzasadnił i kulturalnie się wypowiedział. Trudno? Bez odbioru.
P.s sponsorzy są winni bo sami kazali na zebraniu zarządu oszczędzać i jechać rezerwami w ostateczności. Nie sztuką jest zadłużyć klub.
Słome i buraka znajdziesz przed lustrem i do tego jeszcze prymitywa, który nie wie o co chodzi. Ja wsadzam gościowi, który opluwa naszych sponsorów a ty bredzisz o zadłużaniu klubu.
A poza tym to kto rządzi tym klubem? Sprawka czy sponsorzy, czy zarząd, czy ten kto pierwszy wstanie? Jak Sprawka wydał pieniądze bez głowy i teraz brakuje mu na rundę to niech zapieprza do nowych sponsorów i szuka, cały czas szuka. To jest jego zadanie na teraz a nie robienie z gęby dupy na całą Polskę i jeszcze robienie wody z mózgu swoim przybocznym przydupasom, którzy nic nie czają i wypisują później te bzdety na forum.
niespokojny napisał(a):
Wracając do tematu, skład oszczędnościowy typu Piszcz, Łopata, Tadek, i stranieri( nie daj Boże za drogi ) Gavenda uciułają te 35pkt?? Nie ważne jakim składem stawi sie GKM, to mecz do jednej bramki...proponuje komisarza toru
i 3 karetki w zapasie panie Darku 
no rlz!
$korzen$ pisze:Spokojny sluchaj bo nalezysz do tych, ktorzy chyba nie bardzo czaja temat. Nikt ale to abolutnie nikt nie mial by takich pretensji i zalow gdyby nie jeden zasadniczy fakt = Prezes (uprzednio zadluzajac klub) cala zime dziadowal, ze nie ma hajsu i w Lublinie kokosow nie bedzie. Beda za to kontrakty, ktore zapewnia stabilnosc finansowa i wyplacalnosc przez caly sezon i te kontrakty sprawia, ze przejedziemy bez problemu caly sezon w optymalnym skladzie. Wowczas zadowolony bedzie prezes, zadowoleni beda sponsorzy i zadowoleni beda kibice. Nastepnie Prezes rzeczywiscie olewa temat Miskowiaka, Stachyry i Cama. Podpisuje z Trojanowskim i reszta chlopakow bebnac co 2 dzien w mediach, jakie to fenomenalne kontrakty podpisal i jak to wdzieczny jest zawodnikom, ze zdecydowali sie na jazde w Lublinie za smieszny hajs. Cel postawiony jasno i wyraznie = pierwsza czworka. Cel zrealizowany, chlopaki robia swoje zapewniajac kibicom sezon pelen emocji i kolejnych 6 spotkan. No i co sie nagle dzieje? Nagle okazuje sie, ze Prezes zrobil z geby dupe i poraz kolejny pokazal, ze nie nadaje sie na to stanowisko. Hajsu nie ma (jakim cudem?) a przed nami 2 miesiace sezonu. Wszystkiemu winni oczywiscie zawodnicy, bo to oni bebnili cala zime o fenomenalnych kontraktach i to oni postawili za cel awans do czworki. Prezes jasno daje do zrozumienia, ze ma w dupie czy przyjdziemy na stadion czy nie, a zawodnicy jakims pieprzonym aneksem dowiaduja sie, ze nie jada do konca sezonu no chyba, ze zdecyduja sie na obnizke rzedzu 50-70%. Zaznaczam, ze wszystko ma odbyc sie na zasadzie jakiejs jednorazowej wyplaty, ktora ma starczyc na 6 ostatnich spotkan. Wszystko odbywa sie oczywiscie bez negocjacji i na warunkach, ktore w dzisiejszych czasach sa po prostu niepowazne. W*****i sa kibice, sponsorzy, zawodnicy i poraz kolejny nasz nieudacznik tylko niszczy pozytywna koniunkture, ktora budowana byla przez caly sezon. Juz daaaaaawno nie widzialem w Lublinie takiego szalu jak podczas 15 biegu z Ostrowem czy po zwyciestwie z Gdanskiem.... ale co z tego, skoro prezes znowu daje dupy i zalatwia wszystko od dupy strony. Robiac przy okazji z geby dupe i kompromitujac siebie, klub, sponsorow i kibicow. To nie tak mialo byc. Rozumiesz? Ja wysiadam z tego pociagu i zadna zlotowka z mojej prywatnej kieszeni w tym sezonie w kasie klubowej nie wyladuje i jest juz wieeele osob, ktore znam i ktore zrobia dokladnie to samo. No chyba, ze sie dogadaja, ale wrobelki cwierkaja, ze szansa sa marne.
Oczywiście zgadzam się z tobą, Sprawka się skompromitował, ale co ma zrobić? Chodzi mi o to, że sytuacja jest żałosna i kompromitująca, ale cóż poradzić? Sponsorów szukac na 5 ostatnich meczy? Kto ci na to pójdzie. Nie będzie czym łatać długów, nie znam stawek kontraktów ale widocznie byly one nie dokonca ok i wyszlo jak zwykle. Pozytywów bym upatrywał że mamy wychowanka, dojdzie drugi, mamy polewaczkę i ciągnik ma być i to można uznać za sukces organizacyjny ale czym okupiony? Sami widzicie. Jest źle i tyle.
Awizowane:
1 Harris
2 Karpov
3 Kościuch
4 Chrzanowski
5 Nicholls
6...
7Rujner
9...
10 Rempała
11 Łopaczewski
12 Miesiąc
13 Baran
14 Łukaszewski
15 Madej
1 Harris
2 Karpov
3 Kościuch
4 Chrzanowski
5 Nicholls
6...
7Rujner
9...
10 Rempała
11 Łopaczewski
12 Miesiąc
13 Baran
14 Łukaszewski
15 Madej
- Łoptymista
- Trener
12 i 13 do wymiany. a 9 to kto?
lubelska taktyka "brak zawodnika" 
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Łoptymista pisze:12 i 13 do wymiany. a 9 to kto?
Z 9 zawsze Hans Nielsen jeździł.
to pod 9 Kasper Lykke Nielsen powiadasz Konrad? Bo innego Nielsena to na stanie nie mamy chyba. 
lepiej, żeby mnie dwunastu sądziło, niż czterech niosło.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Myślę, że ten Nielsen którego mamy na stanie nie wystąpi w tym meczu. Obstawiam, że pod 9 wystąpi lubelski wychowanek.
Skład wskazuje, że targi będą trwały aż do niedzieli. Możliwe, że prawdziwy skład poznamy dopiero w niedzielę na stadionie. Tylko co ja powiem dziecku jeśli faktycznie nie będzie naszych zawodników z rundy zasadniczej?
"Tata, dlaczego nie ma Daniela, Maćka, Pawła, Karola....? Ja nie znam tych zawodników. To nie są nasi zawodnicy! To nie jest nasza drużyna!"
Szczęśliwie jest w składzie Mateusz, jego ulubieniec, więc może jakoś da sobie to przetłumaczyć. Pewności jednak nie mam....
"Tata, dlaczego nie ma Daniela, Maćka, Pawła, Karola....? Ja nie znam tych zawodników. To nie są nasi zawodnicy! To nie jest nasza drużyna!"
Szczęśliwie jest w składzie Mateusz, jego ulubieniec, więc może jakoś da sobie to przetłumaczyć. Pewności jednak nie mam....
Każdemu jego Everest...
a co powiesz jak zapyta czemu jestescie sami na trybunie ?
- Łoptymista
- Trener
....ze maja bilet w VIP roomie
na syfach jest nieco inny sklad
Lubelski Węgiel KMŻ Lublin:
9.
10. Mateusz Łopaczewski
11. Paweł Miesiąc
12. Jacek Rempała
13. Karol Baran
14. Michał Łukaszewski
15. Arkadiusz Madej
Czy mozna wstawic kogos za brak zawodnika jesli wymieni się dwóch innych zawodników? Czy tez jest juz przesadzone ze jedziemy bezetem?
Wstawienie KB pod 13 tez jest mocno zaskakujące.
Ciekawe czy trener przyjedzie na mecz?
na syfach jest nieco inny sklad
Lubelski Węgiel KMŻ Lublin:
9.
10. Mateusz Łopaczewski
11. Paweł Miesiąc
12. Jacek Rempała
13. Karol Baran
14. Michał Łukaszewski
15. Arkadiusz Madej
Czy mozna wstawic kogos za brak zawodnika jesli wymieni się dwóch innych zawodników? Czy tez jest juz przesadzone ze jedziemy bezetem?
Wstawienie KB pod 13 tez jest mocno zaskakujące.
Ciekawe czy trener przyjedzie na mecz?
Można wstawić pod 9 dowolnego zawodnika, ale traktowane to jest już jako jedna zmiana.
A ja sie zastanawiam programy z jakim skladem pójdą do druku
moze byc troche kreslenia , no i kiedy zostaną podane ceny biletow? Te tez trzeba wydrukowac
A ja sie zastanawiam programy z jakim skladem pójdą do druku
Ostatnio zmieniony 14 sierpnia 2013, o 21:20 przez jerry78, łącznie zmieniany 1 raz.
Chłopaki chcą dojść do porozumienia i mam nadzieje, że do piątku coś w tej kwestii się zmieni..
I znów się okaże, że parę stron forumowych płaczów pójdzie na darmo :p
Motor mocny
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Oczywiście, że chcą dojść do porozumienia. Nie po to przesłali pismo do mediów w takim, a nie innym czasie, żeby nic nie wskórać. Prezes da trochę więcej, zawodnicy trochę opuszczą i pojadą...na osiołkach
Szkoda tylko smrodu, który znowu poszedł w Polskę oraz tego, że zamiast szykować się po sezonie do "negocjacji" z zawodnikami, klub będzie się borykał z długiem, którego miało już tym razem na pewno nie być.
Szkoda tylko smrodu, który znowu poszedł w Polskę oraz tego, że zamiast szykować się po sezonie do "negocjacji" z zawodnikami, klub będzie się borykał z długiem, którego miało już tym razem na pewno nie być.
mlody26 pisze:Chłopaki chcą dojść do porozumienia i mam nadzieje, że do piątku coś w tej kwestii się zmieni..
A nie macie przypadkiem tam w Rzeszowie żadnego gościa dzisiaj?