Lubelski klub w sezonie 2013

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
henek1234
Szkółkowicz

Re: Lubelski klub w sezonie 2013

#451 Postautor: henek1234 » 13 sierpnia 2013, o 10:00

Czarek pisze:
dumbli pisze:Rozsądku to już dawno nie ma w tym klubie. Tylko długi , długi i długi.

Masz rozsądniejszą propozycję by nie generować długu w tym sezonie?

bardzo proste :) zawiesić pensję prezesa do odwołania :) brat prezesa był takim fanatykiem żużla że mógł pożyczyć za fri auto zwane Hondą dla klubu to i prezes może popracować ( o ile to co robi zwie się pracą ) za darmo
dodatkowo autko zwane Opel wystawić na licytację :) wtedy i kaska będzie za autko i nie będą generowane długi w postaci paliwa , napraw ectr...

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#452 Postautor: KosaRKS » 13 sierpnia 2013, o 10:06

Ale zaraz, to zawodników wina że są długi? Dlaczego oni mają teraz jeździć za darmo ? Sprawka mógł spokojnie zaoszczędzić trochę kasy, gdyby nie brał co miesiąc swojej 'wypłaty'. Jest w tym klubie kolejny rok i przez te kilka lat gość nie potrafi zapewnić stabilności finansowej klubu. Co sezon mówi, że to jest dla niego NAJWAŻNIEJSZE i co sezon płacze we wszystkich możliwych mediach, że są problemy finansowe. Przecież to już nawet nie jest śmieszne ;]
Naczelny obrońca Karola Barana.

henek1234
Szkółkowicz

#453 Postautor: henek1234 » 13 sierpnia 2013, o 10:12

jerry78 pisze:http://www.kurierlubelski.pl/artykul/967378,lubelski-wegiel-kmz-zgodza-sie-na-mniejsze-pieniadze-albo-pojada-inni,id,t.html

jak Cam to przetłumaczy sobie :) to się chłopina będzie zastanawiać gdzie on z tą reprezentacją będzie teraz jezdził :shock:
a co na to pozostali zawodnicy , przecież podpisali już kontrakty przed sezonem i tak już okrojone !!! o co chodzi w tym klubie ?? czy nigdy nie będzie normalnie ??

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#454 Postautor: Łoptymista » 13 sierpnia 2013, o 10:13

Kosa, nie przetłumaczysz tego ludziom. :)
Sprawkodziamoelnie przysłoniło im to co jest podstawą dzialalności klubu zuzlowego. Nie pensja prezesa i utrzymanie przez niego stolka, tylko udzial w rozgrywkach sportowych. Skoro dla naszego prezesa nie liczy sie ilosc kibicow na stadionie, nie liczy sie jakosc druzyny jaka wystawi, a tylko stabilnosc finansowa, ktorej od lat nie jest w stanie zapewnic, to o czym my tu mamy mowic.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#455 Postautor: $korzen$ » 13 sierpnia 2013, o 10:15

Sprawa jest generalnie smieszna. Ja sie teraz zastanawiam po jakiego grzyba Sprawka przed sezonem bebnil, ze co by nie bylo to kasy nam starczy na caly sezon! No a teraz wychodzi po prostu na debila i dziada - takie sa fakty. Jak szary kibic ma na to patrzec? Najpierw zapewnienia, ze przez caly sezon jedziemy optymalnym skladem i starczy nam kasy + redukcja dlugu a nagle slysze, ze za pare dni byc moze bede musial ogladac beduinow i zajechanego Piszcza? No co to ma byc? Przeciez to jawne wypinanie dupy na kibicow. Jezeli do tego dojdzie i prezes za ta farse zarzyczy sobie 25zl za bilet normalny to pierwszy raz od 2006 roku z wlasnej nieprzymuszonej woli odpuszcze sobie mecz z Grudziadzem i z usmiechem na twarzy pojade sobie gdzies nad wode. Masochista nie jestem i nie mam zamiaru placic 25zl za cos, co poziomem nie zbliza sie nawet do czwartkowych treningow i na pewno za to gowno nie zaplace wiecej niz 15zl za glowe a na mecz zaznaczam nie przychodze sam. Oprocz tego (tak jak ktos madrze zauwazyl wyzej) nie uwierze, ze klub musi doplacac do meczu z Gdanskiem czy Ostrowem :shock: Jezeli by tak bylo to dlaczego prezes w wielu wywiadach podkreslal, ze wplywy z biletow to jakies 20% budzetu :shock: Jezeli do kazdego meczu doplaca to skad te liczby? Schizofrenia u Prezesa czy jak? To jest kolejny dowod, ze ten czlowiek robi z geby dupe a pozniej chcac wyjsc z gowna robi z siebie jeszcze wiekszego pajaca. Ja rozumiem, nie chce wejsc w gowno wieksze niz to w ktorym jest obecnie... ale po jakiego grzyba bylo siac na cala Polske te przedsezonowe wypociny o mega zajebistych kontraktach, ktore z reszta obalil teraz Jerry....

Awatar użytkownika
istred
Trener

#456 Postautor: istred » 13 sierpnia 2013, o 10:20

To co napisał jerry uważam za kompletnie chybioną diagnozę.

Ja uważam, że chore jest, jeśli zawodnik zarabia za 1 wygrany wyścig tyle co przeciętny Polak za 2 miesiące pracy.
A ja uważam, że chore jest to, że człowiek pędzi 100 km/h po torze na motocyklu bez hamulców i ściga się z trzema innymi wariatami narażając bardzo poważnie własne życie i zdrowie.
Doszło do sytuacji, że tylko pojedyncze kluby są w stanie to wytrzymać, a reszta jedzie na kredytach. Tylko patrzeć jak wszystko runie z wielkim hukiem.
Bajka opowiadana od wielu lat. ...i jakoś żuzel jak był, tak jest i pewnie nic się w tej kwestii nie zmini.
Potem należałoby obniżyć ceny biletów, bo jest to jeden z czynników powodujących, że ludzi jest coraz mniej na stadionach.
Kolejna bajka. ...że jeszcze ktoś w nią wierzy. Przykłady można mnożyć: kina, teatry, filharmonie, koncerty - sale pełne po brzegi, a bilety dużo droższe niż na żużel, nie wspomniając już o piłce nożnej, na którą mimo żenującego poziomu i bardzo wysokich cen przychodzi po kilkadziesiat tysięcy ludzi i nieraz całymi rodzinami.
Z drugiej strony mamy koszykówkę czy piłkarki ręczne w Lublinie - bilety niemal za darmo, a spotkania oglądają tylko zapaleńcy.
Nie cena decyduje o frekwencji, a jakość produktu, i umiejętnośc jego sprzedania.
W latach 90-tych to był żużel, teraz jest nadmuchany balon, który niedługo pierdyknie z całą mocą.
Bajka. Zazwyczaj dawne czasy wspominamy z sentymentem. Babcie czy dziadkowie zawsze mówią, że za ich młodości to cośtam cośtam. Tak samo z żużlem... z 15 lat kolejne pokolenia będą pisać, że w 2013 roku to był żużel, nie to co teraz ;)

ermen
Zawodowiec

#457 Postautor: ermen » 13 sierpnia 2013, o 10:24

Rozumiem, że w klubie jest dług i może być jeszcze większy. Rozumiem, że musimy renegocjować kontrakty. Rozumiem, że nie jest to dla nikogo miłe, ale konieczne dla dalszego istnienia (egzystowania?) klubu.
Nie rozumiem jednak dlaczego Prezes ciągle o tym mówi, dając wywiady na lewo i prawo, zamiast załatwić sprawę w zaciszu gabinetu.
Każdemu jego Everest...

jerry78
Trener

#458 Postautor: jerry78 » 13 sierpnia 2013, o 10:24

Istred, jesteś mistrzem w dorabianiu własnych teorii :) Gratuluję :)
Zostań prezesem, płać po 5 tyś za punkt, zrób żeby bilety były po 50zł a przy tym zadbaj żeby na stadionie było 10 tyś ludzi.
Aaa zapomniałem. Ty nie jesteś od tego. Ty jesteś tylko od pisania na klawiaturze.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#459 Postautor: Cooper » 13 sierpnia 2013, o 10:29

Dwie rzezczy w tych dramatycznych okolicznosciach budza zastanowienie;

- od poczatku kariery prezesowskiej DS mowi, ze najwazniejsza jest stabilnosc finansowa. Jak dotad jeszcze nigdy nie udalo sie tego zrealizowac na zapowiadanym poziomie. Paniczne ruchy w tym sezonie po wesjciu do 4-ki pozwalaja sadzic, ze sytuacja finansowa juz teraz jest zla.

- nie wiem ile potrzeba kasy, by pojechac te pozostale 6 meczow "na bogato". Ale niesamowite wrecz jest to, ze nie mowi sie nic o tym, ze DS zalatwil choc 1000 dodatkowych zlotych na runde finalowa... Tyle lat "stabilnej sytuacji", calkiem niezlej opinii "w Polsce" (tu akurat serio), a klub jak sie opieral na żebrach z miasta tak sie dalej opiera...Tyskie sie napatoczylo fartem, a poza tym? Czy klub zaprzestal juz poszukiwan kasy w Lublinie? W pazdzierniku w Lublinie odbedzie sie test mecz reprezentacji - ciekaw jestem ile lubelskich firm pojawi sie tam jako sponsorzy. Wiem, ze Marek Kepa ostro dziala z ofertami sponsorskimi, kraza one po lubelskich firmach - w pazdzierniku bedziemy mieli wiec tez test-mecz pt. "ilu sponsorow bylo chetnych dac kase na zuzel w Lublinie, ale KMZ jakos do nich nie dotarl" 8) Sam jestem ciekaw, bo nie mam rowniez pojecia czy sa juz jacys sponsorzy test-meczu.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
istred
Trener

#460 Postautor: istred » 13 sierpnia 2013, o 10:35

Heh, tylko że to nie ja, a Ty piszesz jak powinno być i co zrobić żeby było lepiej :)

Dalej pisz bzdury, że bilety powinny być po 5 zł, po 10 zł płać za punkt - na meczu będzie cały Lublin, klub będzie krainą mlekiem i miodem płynącą :)

Wiesz to przecież Ty, wie Sprawka tylko żaden nie potrafi zrobić.
Jak to pisał harry: Eunuch i krytyk z jednej są parafii, obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi ;)

Awatar użytkownika
mlody26
Junior

#461 Postautor: mlody26 » 13 sierpnia 2013, o 10:38

Na chwilę obecną Paweł, Karol i Maciek + Cam nie jadą. Nie zanosi sie też na zmiane sytuacji w tym temacie.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#462 Postautor: Gelo » 13 sierpnia 2013, o 10:40

Rzeszów murem stoi :)

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#463 Postautor: Łoptymista » 13 sierpnia 2013, o 10:43

Ciekawe jak postapi Jelen i mlodzi?

Mlody26 a mozesz powiedziec cos o propozycjach prezesa? To mniejsza punktowka, ryczałt a może ryczałcik?

Awatar użytkownika
mlody26
Junior

#464 Postautor: mlody26 » 13 sierpnia 2013, o 10:47

Ryczałcinka ;)

mariusz1987
Junior

#465 Postautor: mariusz1987 » 13 sierpnia 2013, o 10:49

a ja jestem ciekaw jak wyglądać będą negocjacje kontraktowe na następny sezon, po takiej akcji Ci co jeździli u nas teraz już drugi raz na taki numer się nie nabiorą, smród pójdzie w Polske, że za dobry wynik się u nas nie nagradza, a "kara", więc może czas się przyzwyczaić do Łopaczewskich w składzie,którzy przyjdą do nas jeździć za grosze:) poza tym w przyszłym roku można spodziewać się mocniejszej 1 ligi, spadają 3 ekipy, kilku niezłych zawodników będzie musiało odejść z elity, może być ciężko...

Mad
Senior

#466 Postautor: Mad » 13 sierpnia 2013, o 10:58

Szkoda, że to nie my zajęliśmy 5 miejsca.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#467 Postautor: $korzen$ » 13 sierpnia 2013, o 11:01

mlody26 pisze:Na chwilę obecną Paweł, Karol i Maciek + Cam nie jadą. Nie zanosi sie też na zmiane sytuacji w tym temacie.

I ja to absolutnie popieram, puszczal Sprawka baki przed sezonem i szczycil sie kontraktami jakby przynajmniej starozytny Rzym opanowal. Ciekaw jestes co na to Bogdanka i pozostali sponsorzy, bo ja bym sie mowiac delikatnie mocno zdenerwowal i wypial na Sprawke dupe tak jak on wypina na nas. Odbije nam sie to czkawka nie mniejsza niz -400tys wspomnicie moja slowa :) 18-ego do Rzeszowa przyjezdza Falubaz takze mimo ujow ktore zaraz w moja strone poleca ja wybiore sie na mecz do Jozefow. Nie bede placil 25zl za ogladanie takiej padliny wiedzac, ze Sprawka jawnie pluje mi w morde i gowno go obchodzi czy bede na tym meczu czy nie.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#468 Postautor: Łoptymista » 13 sierpnia 2013, o 11:16

fabulaza jedzie w czwartek
a co do reszty zgoda, w ciagu kilku dni prezes narobil niesamowitych szkod i zniszczen
wiele wskazuje na to, ze to nawet do niego nie dociera

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#469 Postautor: KosaRKS » 13 sierpnia 2013, o 11:27

W sumie dobrze, że to wyszło na jaw:
Na anakesie widnieje propozycja jednorazowej ryczałtowej opłaty za występ w meczach do końca sezonu.
Pięniądze które zaproponował klub ledwo pokrywają koszty jednych zawodów.

źródło: http://www.speedwaystudio.com

armia Sprawki - dalej nie rozumiecie dlaczego zawodnicy są na prawdę poszkodowani w tym momencie i jakiego smrodu narobił prezes?
Naczelny obrońca Karola Barana.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#470 Postautor: Cooper » 13 sierpnia 2013, o 11:33

mariusz1987 pisze:a ja jestem ciekaw jak wyglądać będą negocjacje kontraktowe na następny sezon, po takiej akcji Ci co jeździli u nas teraz już drugi raz na taki numer się nie nabiorą, smród pójdzie w Polske

Nijak. Sezon 2013 nie ma nic do sezonu 2014. Dajesz przed sezonem 100 tysi za podpis i mozesz wybierac w spoooorym gronie zawodnikow. I zadnego z nich smrod jakis nie bedzie interesowal. Nie zapominajmy w tym calym zamieszaniu o tym, ze zuzlowcy to solidne zlotowy :)

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#471 Postautor: K.A.M.I.L. » 13 sierpnia 2013, o 11:38

mlody26 pisze:Na chwilę obecną Paweł, Karol i Maciek + Cam nie jadą. Nie zanosi sie też na zmiane sytuacji w tym temacie.

Brawo chłopaki, niech jeszcze reszta się przyłączy. Po co były te wszystkie jak się teraz okazuje śmieszne wysiłki przed meczem z Ostrowem i Gdańskie. Trzeba było spaść do 2 ligi i jechać za śmieszne stawki w przyszłym sezonie. Przecież takim działaniem zniechęca sponsorów i kibiców. Teraz nie potrafi znaleźć sponsorów, przed rozpoczęciem sezonu też nie potrafił, to przed kolejnym też nie znajdzie. Czy tego człowieka w końcu ktoś zmieni na stanowisku, może nowa osoba nie będzie "paplała" takich głupot do gazet.
MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
istred
Trener

#472 Postautor: istred » 13 sierpnia 2013, o 11:39

A ja myślę, że jednak jakoś.
Zmuszanie zawodników do jazdy przez znaczną część sezonu za stawki mniejsze niż uzgadniane przed sezonem mimo wszystko nie są standardem i w KMŻ chyba zdarzają się po raz pierwszy. Zawodnicy będą o tym pamiętali i kalkulując propozycje kontraktowe na kolejny sezon wezmą pod uwagę, że w Lublinie może się to zdarzyć ponownie i ci bardziej zapobiegliwi mogą próbować się przed tym zabezpieczyć, albo w kontrakcie, albo wybierając inny klub nawet za mniejszą stawkę.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#473 Postautor: Cooper » 13 sierpnia 2013, o 11:50

W przyszlym roku nie ma KSMow. E-liga ma 8 druzyn. To oznacza, ze wszystkie Sucheckie, Jablonskie, Hliby, a moze nawet Nermarki czy inne BjarenPederseny i Toninha beda szukac zatrudnienia w I lidze. Bedzie z czego wybierac, gotowke przed sezonem chetnie kazdy z nich przyjmie i malo bedzie ich wzruszac to, ze Pawel Miesiac koncowke sezonu jezdzil za ryczalt.

mechanizator
Junior

#474 Postautor: mechanizator » 13 sierpnia 2013, o 11:51

To prezes podziękował zawodnikom i nam kibicom za sezon. Żeby mu to bokiem przypadkiem nie wyszło i za tydzień nie było płaczu w gazetach, że nie ma frekwencji na trybunach. Facet chyba nie umie liczyć. liczba kibiców na meczu z Gdańskiem 5500 bilety średnio po 20 zl daje 110 000. Niech na mecz z Grudziądzem przyjdzie 3000 kibiców którzy nie będą znać składu przed zawodami to juz jest 50 000 w plecy. A na Łotyszy i Gdańsk przyjdzie jeszcze mniej. Lekko licząc 200 000 przeleci mu obok nosa. Ale skoro facet ma w dupie kibiców to i kibice będą mieli w dupie jego i ten cyrk co teraz robi.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#475 Postautor: GIGI » 13 sierpnia 2013, o 12:00

Cooper pisze:W przyszlym roku nie ma KSMow. E-liga ma 8 druzyn. To oznacza, ze wszystkie Sucheckie, Jablonskie, Hliby, a moze nawet Nermarki czy inne BjarenPederseny i Toninha beda szukac zatrudnienia w I lidze. Bedzie z czego wybierac, gotowke przed sezonem chetnie kazdy z nich przyjmie i malo bedzie ich wzruszac to, ze Pawel Miesiac koncowke sezonu jezdzil za ryczalt.

Tylko pytanie czy my tą gotówkę będziemy mieli? Przedsezonowe wypowiedzi naszego ''magika'' zapowiadały pełen sukces sportowy( pozostanie w lidze) i finansowy klubu. A tymczasem po zakończeniu rundy zasadniczej już szukamy oszczędności. Pytanie moje brzmi: Kto będzie chciał inwestować pieniądze w klub który jest zarządzany przez takiego nieudacznika? I który na dodatek wszystkie problemy klubu nagłaśnia w mediach. Ciekawe czy te 7 tys./mc pensji pozostawił sobie czy tez narzucił ryczałt np: 3 tys do końca sezonu?
Ostatnio zmieniony 13 sierpnia 2013, o 12:06 przez GIGI, łącznie zmieniany 1 raz.