Lubelski klub w sezonie 2013

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

Re: Lubelski klub w sezonie 2013

#326 Postautor: niespokojny » 6 sierpnia 2013, o 16:38

istred pisze:Cel jako istnienie dla samego istnienia do mnie nie przemawia.
.

Tutaj się zgadzam. Oszczędności w tym sezonie po to, żeby w przyszłym zrobić krok do przodu. Tak było powiedziane przed sezonem i mam nadzieję, że słowo zostanie dotrzymane. Wegetacja z roku na rok do niczego dobrego nie może doprowadzić.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
mlody26
Junior

#327 Postautor: mlody26 » 6 sierpnia 2013, o 16:49

Nie dość, ze chłopaki jadą od dłuższego czasu za darmo to jeszcze teraz taki strzał.. Już to sobie wyobrażam.. "Maciek, nie pojedziesz w meczu bo byłeś najlepszym rajderem w lidze i wywalczyłeś awans do 4." :o

Ps. Pieszczek w wywiadzie nie owijał w bawełnę. U nas sie milczy.

JohnGotti

#328 Postautor: JohnGotti » 6 sierpnia 2013, o 17:25

To jest az tak tragicznie z finansami? Wiec wariant oszczednosciowy na pewno zwyciezy. Nie wyobrazam sobie zajecia 3 miejsca w imie idealow, a za rok koniec zuzla w Lublinie. Wole 4 miejsce i lige na przyzwoitym poziome za rok i finanse na zero.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#329 Postautor: $korzen$ » 6 sierpnia 2013, o 17:37

No przeciez to co pisze mlody jest niedorzeczne :? To co sie znowu dzieje w tym klubie? Podpisalismy dziadowskie kontrakty to raz, dwa prezes jasno mowil, ze cel to awans do czworki i tam walka o w miare dobry wynik. Przeciez Sprawka jasno i wyraznie mowil, ze podpisane przez nas kontrakty zapewniaja spokojny byt klubu przez caly sezon! Wiec co sie tu k*** znowu dzieje!!?? Odpuscilismy Miskowiaka, Stachyre i kilku innych. Podpisalismy na promocji z Baranami, Miesiacami itp itd i teraz w sierpniu nie mamy juz kasy i chlopaki cisna za darmo? No to gdzie sa te oszczednosci i mega-super kontrakty gwarantujace nam wyjscie na 0? Pomijam, ze nie dosc, ze mielismy wyjsc na 0 to jeszcze mielismy znacznie zredukowac dlug na prawie pol banki. Makabra....

meesha
Trener
Kontakt:

#330 Postautor: meesha » 6 sierpnia 2013, o 17:40

"Tata, a młody powiedział..." odc. 1746
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

JohnGotti

#331 Postautor: JohnGotti » 6 sierpnia 2013, o 18:04

Moze Karol nie dostal tysiaczka jakiegos i mlody26 dramatyzuje :D Bylo juz tak pare razy :)

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#332 Postautor: truskawa » 6 sierpnia 2013, o 18:33

mlody26 pisze:Nie dość, ze chłopaki jadą od dłuższego czasu za darmo

od 28 dni? 8)
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Zaratustra
Kadrowicz

#333 Postautor: Zaratustra » 6 sierpnia 2013, o 18:47

jerry78 pisze:Skoro Jest kilka możliwości oszczędzania i pewnie zostanie wybrany najbardziej optymalny, żeby nie pogrzebać klubu, a jednocześnie zadowolić lubelskich kibiców. Znając życie zostanie to jakoś wypośrodkowane.

Znając życie, to bez względu na to, jak będzie wyglądać runda finałowa, długi będą. Rzeczywiście "rzecz" może dotyczyć wielkości tej dziury 8) Na to rady nie ma, a korzystniejsze (przynajmniej z nazwy, bo tylko takową wiedzę mamy) kontrakty i tak mogą generować dług po sezonie.

Długi dotyczą nie tylko nas, a że prezesem klubu nie jest główny sponsor, to i załatać taką dziurę będzie dużo trudniej, niż na przykład w Rzeszowie.

Oczywiście nie znaczy to, że mamy być cały czas wyrozumiali wobec prezesa. Od tego on tutaj jest, by - między innymi - budować stabilność klubu zadowalając jednocześnie kibiców wynikami i atrakcyjnością zawodów.

PS. Ostatni mecz powinien chyba jednak dla klubu być porządnym zastrzykiem gotówki. Wynik na styku plus frekwencja, jakiej ja od dawna w Lublinie nie widziałem :)

Sebek

#334 Postautor: Sebek » 6 sierpnia 2013, o 19:55

A jeśli prezes mówiąc oszczędnościowy ma na myśli

1. Nielsen :P
2. Gavenda
3. Kudriaszow
4. Mielniczuk
5. Lindqvist
6. Madej
7. brak zawodnika

to będzie to kpina, wstyd i totalna olewka tych zawodników, którzy wywalczyli nam awans do rundy finałowej.[/quote]

Nie zdziwię się jak będzie taki skład na rundę finałową. Bo podobno w piątek po treningu prezio nie chciał 4 a że zawodnicy zrobili coś innego wchodząc do 4 to teraz prezio zrobi zawodników wystawiając skład oszczędnościowy

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#335 Postautor: Łoptymista » 6 sierpnia 2013, o 20:23

Kpiną to jest wygadywanie o wariantach ekonomicznych kiedy zuzlowy lublin swietuje nadal wywalczenie pierwszej czworki. Czy prezes takimi opowiesciami chce przyciagac sponsorow? Zamiast zalic sie na syfach trzeba bylko zakasac rekawy i zdobyc sponsorow na runde finalowa, w ktorej jedzie sie o awans! Zamiast tego mamy litanie dziadostwa.

Rece opadaja.

Czarek
Trener

#336 Postautor: Czarek » 6 sierpnia 2013, o 20:57

Nie słuchajcie młodego. Może być tak, że któryś z zawodników nie zapłacił komuś ze swojej ekipy i tłumaczy się, iż nie ma kasy, bo prezes nie płaci, a tak naprawdę kasę ma.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
mlody26
Junior

#337 Postautor: mlody26 » 6 sierpnia 2013, o 22:13

Tak, wymyslilem sobie i mam z was bekę 8) dobre sobie.
Nie wolno mowic zawodnikom to nie mówią. Mi wszystko wolno to gadam ;)

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#338 Postautor: RadeKas » 6 sierpnia 2013, o 22:17

Co my byśmy zrobili bez Twoich rzetelnych informacji.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Koper
Trener
Kontakt:

#339 Postautor: Koper » 6 sierpnia 2013, o 22:43

Cz@rek pisze:^^^To ja poprosze jeszcze mecz 18.08 o tej samej porze co dziś.To może zdążę wracając z urlopu 8)

Załatwione. 8)

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#340 Postautor: kibicLBN » 6 sierpnia 2013, o 23:02

mlody26 pisze:Nie dość, ze chłopaki jadą od dłuższego czasu za darmo to jeszcze teraz taki strzał.. Już to sobie wyobrażam.. "Maciek, nie pojedziesz w meczu bo byłeś najlepszym rajderem w lidze i wywalczyłeś awans do 4." :o

Ps. Pieszczek w wywiadzie nie owijał w bawełnę. U nas sie milczy.

całe życie za darmo jadą chłopaki. Aż mi ich szkoda :(
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Davv
Kadrowicz

#341 Postautor: Davv » 6 sierpnia 2013, o 23:05

Oj tam, oj tam. Zaległości oczywiście są, ale tragedii nie ma - chyba, że Baranowi tylko nie płacą. W tamtym roku było dużo gorzej i jakoś spłacili wszystkich. Bardziej bym się martwił o przyszły sezon i zapewnienie sensownego budżetu.

Deri
Senior

#342 Postautor: Deri » 6 sierpnia 2013, o 23:10

mlody26 pisze:Nie wolno mowic zawodnikom to nie mówią. Mi wszystko wolno to gadam ;)

Łał, zmień nicka na "fryzjer" lub "Skrzydlewski II" 8)
Kobieta, która jęczy w nocy, nie warczy w dzień
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p

meesha
Trener
Kontakt:

#343 Postautor: meesha » 6 sierpnia 2013, o 23:21

Koper pisze:
Cz@rek pisze:^^^To ja poprosze jeszcze mecz 18.08 o tej samej porze co dziś.To może zdążę wracając z urlopu 8)

Załatwione. 8)

Słabo... Znów się skończy o 22, a później na pomeczowe analizy zostanie tylko Tancereczka albo inny Romek :/
W imieniu pijących piwo w ilościach hurtowych domagam się meczu najpóźniej o 18! :p
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Koper
Trener
Kontakt:

#344 Postautor: Koper » 6 sierpnia 2013, o 23:31

Jeszcze taki się nie urodził, co by wszystkim dogodził :) Mi udało się po ostatnim meczu wypić 3 bro w Tifo, które w wakacje w niedzielę jest zamykane o północy 8)

meesha
Trener
Kontakt:

#345 Postautor: meesha » 7 sierpnia 2013, o 00:01

Ostatni mecz to się akurat skończył dość wcześnie bo ok. 21:15, a nie zawsze jest tak sprawnie. No i jednak mimo wszystko 3/4 ludzi idzie w poniedziałek rano do roboty więc po takim meczu to tylko się przebrać w pidżamkę i spać :p A to nie tak powinno być :)

PS. Wspominałem chyba, że nie chodzi mi o 3 :D

Koper
Trener
Kontakt:

#346 Postautor: Koper » 7 sierpnia 2013, o 00:22

Ja liczę że mecz 18 sierpnia będzie równie sprawnie przeprowadzony jak ostatni z Wybrzeżem.

P.S.Wspomniałem, że dla mnie każdy browar powyżej 2 to już hurtowe ilości ? :wink:

Awatar użytkownika
kleczes_GKM
Szkółkowicz
Kontakt:

#347 Postautor: kleczes_GKM » 7 sierpnia 2013, o 01:47

To już pewne z tą 19:30? W takim razie szykuje się powrót do domu nad ranem :D

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#348 Postautor: lombard » 7 sierpnia 2013, o 07:41

mlody26 pisze:Tak, wymyslilem sobie i mam z was bekę 8) dobre sobie.
Nie wolno mowic zawodnikom to nie mówią. Mi wszystko wolno to gadam ;)

A co mają mówić jak wiedzą, że prędzej czy później pieniążki dostaną. Nigdzie albo mało gdzie jest płacone bez opóźnień, a Księgowa musi dobrze liczyć żeby dla wszystkich starczyło. Żużlowcy nie jeżdżą za takie pensje jakie płaca nam pracodawcy (też z łaską zresztą płacą). Żużlowcy ryzykują zdrowiem więc i oczekiwania mają dużo wyższe. Zwróćcie uwagę, iż po raz kolejny byliśmy ostatnim klubem który dopinał skład. To nie przypadek tylko wysokie oczekiwania zawodników. Mało brakowało i Wodwarda byśmy nie oglądali. Czas zejść na ziemię.
Chłopaki zrobili swoje i za to im szacun- pierwsza czwórka jest. Teraz trzeba się zastanowić co dalej. O awans raczej się nie bijemy bo i po co? Przyszły sezon będzie równie ciężki jak ten. Jak będziemy zbierać bęcki od ekstaligowych spadkowiczów nie mając dobrego juniora to i kibiców będzie mniej. Nie chcę pisać czarnych scenariuszy, ale to chyba lepiej że Prezes huha na zimne.
Nie mam nic przeciwko, żeby jak tylko będzie mógł startował Andriej Kudriaszow. Cel osiągnięty więc luz jest. Myślę, że możemy sobie Camerona odpuścić, no chyba że na mecze u nas np. z Grudziądzem, jeśli chcemy się zrewanżować za wiosenną porażkę. A młode Nielseny niech się objeżdżają np. w meczach wyjazdowych. Bywało, że inni przyjeżdżali do nas składem oszczędnościowym. Był mecz do jednej bramki to trudno, ale nikt z tego tragedii nie robił. Najwyżej było mniejsze zainteresowanie kibiców ale to problem gospodarzy.
A co powiedzą chłopaki? Cóż...wiadomo, że jak żużlowiec nie jeździ to nie zarabia, ale to teoretycznie trener decyduje kto jedzie a kto nie i żużlowiec podpisując kontrakt musi się liczyć z tym, że może grzać ławę. Tak już z niektórymi w tym sezonie bywało. Równie dobrze też mogliśmy zająć 5 miejsce albo spaść. To też oznaczałoby koniec jazdy dla chłopaków. A tak jest szansa, że przynajmniej u siebie pojadą i zarobią.
Natomiast rzeczywiście nie ma co się obnosić z tymi wariantami tylko robić swoje bo Łódź będzie się z nas śmiała. Dlatego nie ma co moim zdaniem dalej rozdmuchiwać tej bańki, a Prezes niech robi co uważa za słuszne zamiast opowiadać na prawo czy lewo, chociaż rozumiem dlaczego podał do mediów. Po prostu po to żeby chłopaki wiedzieli, że to nie ściema.
Tak to widzę, a więc do roboty bo czas na konstruktywne decyzje. 8)

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#349 Postautor: niespokojny » 7 sierpnia 2013, o 08:05

Koper pisze:

Załatwione. 8)

Beznadziejnie, nie mozna raz zrobic meczu o jakiejs normalnej porze? Nawet w ekstralidze nie jezdza pozniej niz o 18:30.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#350 Postautor: Łoptymista » 7 sierpnia 2013, o 08:39

Dlatego nie ma co moim zdaniem dalej rozdmuchiwać tej bańki, a Prezes niech robi co uważa za słuszne zamiast opowiadać na prawo czy lewo, chociaż rozumiem dlaczego podał do mediów. Po prostu po to żeby chłopaki wiedzieli, że to nie ściema.

Moim zdaniem takie sprawy załatwia się bezpośrednio, a nie za pomocą mediów. W mediach ma być wszystko ok. Poza tym nie kumam czemu zawodnicy mają zakaz narzekania na klub, a jego prezes non stop gada jak to zle i trzeba zaciskac pasa. DS sam sobie powinien wlepic kare za psucie wizerunku SKMZ :lol: