ŻKS Ostrovia - Motor Lublin 07.07.2013
- Łoptymista
- Trener
Re: ŻKS Ostrovia - Motor Lublin 07.07.2013
Ten wywiad z prezesem to kpina. Kilka minut o tym, że tak naprawdę nic się nie zrobiło? Moblizacja? A to na inne mecze kładli lachę? I te żale, że teraz nie ma wartosciowych gosci.
Łoptymista pisze:Ten wywiad z prezesem to kpina. Kilka minut o tym, że tak naprawdę nic się nie zrobiło? Moblizacja? A to na inne mecze kładli lachę? I te żale, że teraz nie ma wartosciowych gosci.
W tym to akurat prezes jest miszczem. Miszcz nicnierobienia.
niespokojny napisał(a):
Sprawka to człowiek mentalnie z jakiegoś starego, skrajnego PGRu na zadupiu. Kononowicz kuźwa.
Sprawka to człowiek mentalnie z jakiegoś starego, skrajnego PGRu na zadupiu. Kononowicz kuźwa.
Czarek pisze:Zaratustra pisze:Mógłbyś przełożyć na nasze?
Np. wiadomo na pewno, które miejsce zajmiemy.
Wiesz może o czymś o czym my nie wiemy?
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld
DrPaiHiWo pisze:Czarek pisze:Zaratustra pisze:Mógłbyś przełożyć na nasze?
Np. wiadomo na pewno, które miejsce zajmiemy.
Wiesz może o czymś o czym my nie wiemy?
Wyobrażasz sobie, że klub ma nóż na gardle i nic z tym nie robi? Nie ma tego noża.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Czarek pisze:Wyobrażasz sobie, że klub ma nóż na gardle i nic z tym nie robi? Nie ma tego noża.
Ciagle wierzysz, ze posluguja sie logika i sportowym honorem?
- niespokojny
- Trener
Za rok wybory, to znowu trzeba jechać o awans
. A że trudno by było wjechać do ekstraligi to lepiej do pierwszej. Ja się jednak obawiam że to wszystko się rozsypie po spadku, więc nie wiem do końca na co Sprawka liczy.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
go! pisze:Czarek pisze:Wyobrażasz sobie, że klub ma nóż na gardle i nic z tym nie robi? Nie ma tego noża.
Ciagle wierzysz, ze posluguja sie logika i sportowym honorem?
Logiką tak. Dyktowaną mocno przez finanse. Sportowym honorem nie.
niespokojny pisze:Za rok wybory, to znowu trzeba jechać o awans. A że trudno by było wjechać do ekstraligi to lepiej do pierwszej. Ja się jednak obawiam że to wszystko się rozsypie po spadku, więc nie wiem do końca na co Sprawka liczy.
Wszędzie tam gdzie w "żużlowych" miastach powstały nowe stadiony piłkarskie radykalnie spadła frekwencja na obiektach żużlowych - Wrocław, Bydgoszcz, Gdańsk, Poznań (przed upadkiem). Duże miasta, do których Lublin też się zalicza. Frekwencję mamy i tak kiepską. Poza tym trudno oczekiwać, że sytuacja finansowa klubu poprawi się. Bogdanka zapewne wycofa się, mając problem ze swoim zakładowym zespołem piłkarskim, który nie posiada kibiców i wymaga coraz większych nakładów. Żużel w Lublinie jest na fali opadającej i władze klubu muszę się z tym liczyć.
To po co bylo ten sezon zaczynac?
Nie trzeba spadku do II ligi zeby klub rozwiazac.
Rozumiem, zeby ratunkiem dla egzystencji byl awans, ale spadek?
Nie trzeba spadku do II ligi zeby klub rozwiazac.
Rozumiem, zeby ratunkiem dla egzystencji byl awans, ale spadek?
Ostatnio zmieniony 5 lipca 2013, o 21:44 przez go!, łącznie zmieniany 1 raz.
Dopóki nie spadniemy, to pan Dariusz dalej będzie działać i narzekać 
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych

Prezes Dariusz chyba za głęboko zagląda w swoją własną kieszeń. Kasy dla Jacka Ziółkowskiego zabrakło a prezio ma się dobrze i inkasuje kilka ładnych tysiączków co miesiąc. Ten klub to dla niego pożywka. Jaki honor...? Może czas otwarcie przedstawić pewne schematy funkcjonujące w Lublinie...? Nikt nie mówi otwarcie ale wiele osób wie w czym jest rzecz...
Drużyna przed dwoma decydującymi meczami w walce o utrzymanie a ten jęczy... Jaja na całego i kpiny z kibiców.
Drużyna przed dwoma decydującymi meczami w walce o utrzymanie a ten jęczy... Jaja na całego i kpiny z kibiców.
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
- niespokojny
- Trener
Ja pisałem że prezes ma nóż na jajach, ale nie wziąłem pod uwagę że prezes nie ma jaj
. Jeżeli pojedzie Madej to tylko obraz nędzy i rozpaczy się dopełni.
Czarek pisze:Bogdanka zapewne wycofa się, mając problem ze swoim zakładowym zespołem piłkarskim, który nie posiada kibiców i wymaga coraz większych nakładów.
Bezedura. GKS w ostatnich kilku latach dostaje średnie jak na I-ligowe warunki pieniądze, El Dorado skończyło się wraz z aferą korupcyjną (słusznie zresztą). Typowe "nie znam się to się wypowiem" i szukanie problemów lubelskiego żużla wszędzie, tylko nie u siebie... A przecież w ogóle nie trzeba ich daleko szukać.
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."
-
zuzlopiotrek
a skad masz info, ze prezes inkasuje co miesiac wyplate do swojej kieszeni, a np nie placi tylko zawodnikom i ziolkowskiemu? poza tym czy jakis mazur, ktory nie jezdzil praktycznie nic w tym sezonie gwarantuje wiecej niz lukaszewski, ktory jezdzi co mecz i robi punkty tylko na madeju? zastanowcie sie zanim cos napiszecie bo to troche zalosne jest to cisniecie z waszej strony. Ch*ja za przeproszeniem wiecie a pierwsi do wypowiedzi. Tak jak mowilem wczesniej, gdyby lukaszewski jechal na poziomie jaki prezentowal w poprzednim roku to walczylibysmy o awans i to jego ptk zabraklo, a nie jakiegos goscia, w ostatnim meczu adamczewski potwierdzil ile wart jest gosc wykupiony za kilkanascie tys zl.
Taaa, prezio za darmochę siedzi w klubie. Jacek też z "nadmiaru" gotówki zaczął szukać pracy, tak? Nie, no dobra ch... wiemy. Przez Łukaszewskiego nie bijemy się o awans? O proszę, tego nie słyszałem. A Trojan kim miał być, że tak z ciekawości zapytam kolegę?
MOTOR LUBLIN
- niespokojny
- Trener
skad masz info, ze prezes inkasuje co miesiac wyplate do swojej kieszeni, a np nie placi tylko zawodnikom i ziolkowskiemu? poza tym czy jakis mazur, ktory nie jezdzil praktycznie nic w tym sezonie gwarantuje wiecej niz lukaszewski, ktory jezdzi co mecz i robi punkty tylko na madeju? zastanowcie sie zanim cos napiszecie bo to troche zalosne jest to cisniecie z waszej strony. Ch*ja za przeproszeniem wiecie a pierwsi do wypowiedzi. Tak jak mowilem wczesniej, gdyby lukaszewski jechal na poziomie jaki prezentowal w poprzednim roku to walczylibysmy o awans i to jego ptk zabraklo, a nie jakiegos goscia, w ostatnim meczu adamczewski potwierdzil ile wart jest gosc wykupiony za kilkanascie tys zl.
Na pewno Mazur gwarantuje więcej niż Madej i jest w stanie pocisnąć Maracha. Na sparingu w Ostrowie pocisnął i 2x Michalskiego a nawet Porsinga. Wiec sam sie zastanow, czy warto poddac sie bez walki, bo taka bedzie jazda z Madejem. A Mazur na pewno nie żada kilkunastu tys
http://m.sportowefakty.pl/zuzel/364207/ ... 4941-wynik
PS. Pisałeś że już nie będziesz pisał
Ostatnio zmieniony 5 lipca 2013, o 23:21 przez niespokojny, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak nic nie wiemy to nas oświeć. Z checia zobacze skany wydatków klubu za ostatnie dwa miesiace. Oczywiście można zaciemnić wydatki dla żużlowców, ale z chęcią zobaczyłbym pozycje Dariusza i pana Jacka Ziółkowskiego, który jak głosi plotka jeszcze w tym roku nie wziął złotówki i teraz odpoczywa gdzieś w Polsce, zamiast pomagać przy meczu w Ostrowie.
niespokojny napisał(a):
-
zuzlopiotrek
Wiem, ale nie moge wytrzymac tych waszych dyrdymalow. Moze i jest lepszy od Madeja, ale skoro taki Lukaszewski nie potrafi zrobic wiecej niz 2 ptk na wyjezdzie to nie wydaje mi sie, ze Mazur moze zrobic jeszcze wiecej. Maracha to nawet i Madej bedzie w stanie zrobic jesli wystartuje chociaz o pol stawki za reszta zawodnikow. W tym momencie ratowalby nas tylko Przedpelski, co jest raczej nierealne, chyba ze damy im z 70 tys za jeden mecz, chociaz i to dla nich grosze. Do tego komisarz, przeciez my jestesmy tak cisnieci przez gksz po meczu ze zerovia, ze naprawde myslicie, ze wyznacza komisarze, ktory chociaztknie ostrowski tor? mozna zawsze zaryzykowac lecz szanse to okolo 20% ze chociaz cokolwiek ruszy na tym torze. Mamy silniejsza druzyne od nich i my akurat musimy walczyc na torze a nie jak ta zerovia poza nim.
Ps. wy jakos potraficie cisnac na prezesa i wmawiac wszystkim ile to on nie czerpie zyskow z klubu, a jakos nikt skanow wydatkow z klubu nie przedstawil.
Do tego jesli chodzi o Mazura to jedna jaskolka wiosny nie czyni, o czym zapewne nie wiecie sadzac po waszych komentarzach. Rownie dobrze Lukaszewski po ostatniej lidze juniorow w ktorej zrobil komplet 12 ptk powinien na naszym torze zrobic chociaz te 3 ptk, ktore by wystarczyly na wygrana z Lodzia, a jednak nie zrobil, dziwne?
Ps. wy jakos potraficie cisnac na prezesa i wmawiac wszystkim ile to on nie czerpie zyskow z klubu, a jakos nikt skanow wydatkow z klubu nie przedstawil.
Do tego jesli chodzi o Mazura to jedna jaskolka wiosny nie czyni, o czym zapewne nie wiecie sadzac po waszych komentarzach. Rownie dobrze Lukaszewski po ostatniej lidze juniorow w ktorej zrobil komplet 12 ptk powinien na naszym torze zrobic chociaz te 3 ptk, ktore by wystarczyly na wygrana z Lodzia, a jednak nie zrobil, dziwne?
Jakie wobec tego jest twoim zdaniem najlepsze rozwiązanie? Konkretnie.
MOTOR LUBLIN
-
zuzlopiotrek
Najlepszym rozwiazaniem byloby wypozyczenie dla Woodwarda silnikow na typowo twardy tor z ekstraligi, plus Przedpelski, co jak juz mowilem jest nierealne, wzialbym jeszcze komisarza, nie sa to nie wiadomo jak wielkie pieniadze a jak napisalem 20% szansy jest. Wiecej nic nie zdzialamy, zaden Mazur nam tam nie pomoze, to ze w sparingu wszyscy testowali motory, a dla Porsinga byl to pierwszy wystep na torze w Polsce to nie znaczy, ze w meczu pojedzie lepiej od Lukaszewskiego, ktory jest na biezaco z liga polska a mimo wszystko robi ptk praktycznie TYLKO na Madeju. Jednakze mysle, ze przy wypozyczeniu silnikow dla Cama spokojnie ten mecz wygrywamy, szczegolnie ze ostrovia nie ma juz przewagi juniorow.
Do oceny dzialan prezesa ja wstrzymalbym sie do niedzieli, do poczatku meczu. Wtedy bedzie wiadomo, czy jest komisarz, czy jest gosc. Teraz taka informacja i podana tutaj forum, nie jest do niczego potrzebna. Im mniej wiedza przeciwnicy, tym lepiej.
Stawka jest duza, bo przez mniej korzystniejszy terminarz jestesmy blizej 2 ligi niz taka Lodz, serki, czy dlugopisy. Choc i tak na szczescie jeszcze wszystko zalezy od nas.
Ktos tu pisal, ze Rawiczowi na reke jest pociagnac nas do 2 ligi, bo nie trzeba bedzie jezdzic na Lotwe. A moze na reke jest nie jezdzic na Lotwe, ale druzynom 1ligowym ? I woleliby, zeby taki Lublin sie utrzymal ? Oczywiscie to ironia i nie ma co szukac na kazdym kroku, jakis podtekstow, ukladow itd.
Stawka jest duza, bo przez mniej korzystniejszy terminarz jestesmy blizej 2 ligi niz taka Lodz, serki, czy dlugopisy. Choc i tak na szczescie jeszcze wszystko zalezy od nas.
Ktos tu pisal, ze Rawiczowi na reke jest pociagnac nas do 2 ligi, bo nie trzeba bedzie jezdzic na Lotwe. A moze na reke jest nie jezdzic na Lotwe, ale druzynom 1ligowym ? I woleliby, zeby taki Lublin sie utrzymal ? Oczywiscie to ironia i nie ma co szukac na kazdym kroku, jakis podtekstow, ukladow itd.
Sprawka w lutym: "nie musimy mieć drugiego juniora, możemy korzystać z gości, nie musimy się z tym spieszyć, na załatwienie gościa mamy dużo czasu".
Sprawka w lipcu: "dzisiaj na rynku brakuje takich juniorów, którzy mogliby rzeczywiście jakieś punkty tutaj dla drużyny sensowne przywieźć".
Telepie mnie, jak tego slucham. Jazda Madejem i brak sensownego goscia z Tarnowa - Mazura czy Borowicza - to olanie walki o wynik meczu, to olanie walki o utrzymanie. Moim zdaniem - jeżeli nie biorą komisarza - to robią błąd. Zawsze można cokolwiek pomieszać z torem rywalom. Chyba, że trafiłby się Gałandziuk.
A co do spółki aby wyeliminować Daugapils z naszej ligi - zal byloby mi Łotyszy. Wolalbym, abysmy spuscili ostrowskich kombinatorow. Łotysze byli dla mnie powiewem normalności w polskim ligowym zuzlu.
Sprawka w lipcu: "dzisiaj na rynku brakuje takich juniorów, którzy mogliby rzeczywiście jakieś punkty tutaj dla drużyny sensowne przywieźć".
Telepie mnie, jak tego slucham. Jazda Madejem i brak sensownego goscia z Tarnowa - Mazura czy Borowicza - to olanie walki o wynik meczu, to olanie walki o utrzymanie. Moim zdaniem - jeżeli nie biorą komisarza - to robią błąd. Zawsze można cokolwiek pomieszać z torem rywalom. Chyba, że trafiłby się Gałandziuk.
A co do spółki aby wyeliminować Daugapils z naszej ligi - zal byloby mi Łotyszy. Wolalbym, abysmy spuscili ostrowskich kombinatorow. Łotysze byli dla mnie powiewem normalności w polskim ligowym zuzlu.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
Podobno Mazur będzie jako gość.
-
zuzlopiotrek
Ponadto, ktos napisal, ze bez komisarza ostrowiacy zrobia sciezke do wyprzedzania i nasi sie nie polapia. Mamy doswiadczony sklad znajacy ostorwski tor i nawet po piewszej serii startow nasi sie polapia gdzie trzeba jechac. A kto z ostrowa dorowna Miesiacowi, Baranowi, Woodwardowi czy nawet Jeleniowi z dobrymi silnikami (podobno zainwestowal w rakiety i widac to bylo w poprzednich meczach) w wyprzedzaniu? Proponuje mimo wszystko miec wciaz troche wiary w sile naszych zawodnikow, jezdzacych prawie caly sezon na rownym, dobrym poziomie.
Jesli chodzi o komisarza to nie ma znaczenia czy to bedzie Galandziuk, zawsze moga podstawic innego swojego znawce torow zuzlowych, szczegolnie po tym co ostatnio robia z naszym klubem, wiec nie ma co liczyc, ze komisarz bedzie po naszej stronie.
Jesli chodzi o komisarza to nie ma znaczenia czy to bedzie Galandziuk, zawsze moga podstawic innego swojego znawce torow zuzlowych, szczegolnie po tym co ostatnio robia z naszym klubem, wiec nie ma co liczyc, ze komisarz bedzie po naszej stronie.
Ostatnio zmieniony 5 lipca 2013, o 23:55 przez zuzlopiotrek, łącznie zmieniany 1 raz.
NervGal pisze:http://sport.itvl.pl/news/prezes-lw-kmz-lublin-wierzy-w-swoj-zespol
Jedziemy bez komisarza, "mobilizujemy się wewnętrznie". Gościa też niet. Co za sieroty. Wmawiam sobie, że to pokerowa zagrywka i w niedzielę będzie i to, i to :s
Pomijam co mówił prezes bo już go większość tutaj zdemolowała.
Ale co oznacza fakt, że facet przez cały wywiad patrzył tępo w dal, nie patrząc ani w kamerę, ani na gościa, który prowadził wywiad??
Może Sprawka zgrywa się z tym brakiem komisarza i gościa? Przecież to by znaczyło totalną olewkę jednego z najważniejszych meczów w historii KM. Aż się wierzyć nie chce, dlatego myślę, że on po prostu tak nieudolnie ściemnia.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!