Wybrzeże Gdańsk-Motor Lublin 19.05.2013 godz. 17:00
Re: Wybrzeże Gdańsk-Motor Lublin 19.05.2013 godz. 17:00
Ciekawe czy Wardzała skompromituje się całkowicie czy pójdzie po rozum do głowy 
-
mechanizator
- Junior
Ciekaw jestem ile teraz pojawi się postów. "Baran do Gdańska"
Bo tak powinno być! Baran do Gdańska!
Karol Baran Karol!
-
mechanizator
- Junior
A na rewanż w Lublinie robimy beton i Misiek oraz Dawid nam nie straszni. Ogolimy Gdańsk u siebie do 30
A tak na poważnie. Pan Wardzała po dzisiejszych zawodach ma pewnie ból głowy na kogo postawić w Gdańsku.
Trener nie ma bólu głowy skład ustalony wkrótce zostanie ogłoszony 
od siebie życzę chłopakom powodzenia i mimo wszystko wygranej
od siebie życzę chłopakom powodzenia i mimo wszystko wygranej
Re: Odp: Wybrzeże Gdańsk-Motor Lublin 19.05.2013 godz. 17:00
to o ktorej trzeba sie ustawiac w kolejce w Spa Orkana zeby miec miejsce na zylecie ? 
trzymam kciuki jak zawsze. powodzenia
tapatalked
trzymam kciuki jak zawsze. powodzenia
tapatalked
wybieracie się jutro do strefy kibica? 
poli pisze:http://sport.itvl.pl/news/zmiana-skladu-na-gdansk-powraca-karol-baran
Z jednej strony cieszę się że Karol uporządkował swoje sprawy sprzętowe i po dobrym występie w 1/4 IMP wywalczył sobie miejsce w składzie bo jakby nie było to swój człowiek
przez Gdańsk właśnie "przechodzi" mega burza
Scibi pisze: klub ma za nic zawodników obcokrajowych
Po pierwsze to generalizujesz, bo od składu było odstawianych już dwóch naszych Polaków, a Woodward to jest chyba oczkiem w głowie naszego klubu, bo bez udziału w treningu ma zapewnione miejsce w składzie. Po drugie, aby się utrzymać (póki co to jeszcze wszystko może się zdarzyć) to muszą jechać najlepsi i tu nie może być żadnych sentymentów i że ktoś kogoś lubi bardziej a kogoś mniej. Andriej rokuje na walecznego zawodnika, ale według mnie pierwsza liga to jeszcze dla niego za wysoki poziom.
Co do Karlosa, mnie też wkurza jego "zajawkowe" podejście do tego sportu, ale jest zawodnikiem mocniejszym, przynajmniej na naszym torze. Dlatego pisałem że z Grudziądzem powinien pojechać właśnie on, bo byłby lepiej spasowany od Kudriaszowa i pewnie walnąłby podobny wynik jak w czwartkowych zawodach i mecz byśmy wygrali.
nie kurdiaszov a moze za trojana predzej 
- stefanzdzialek
- Senior
Powinien jechać Piszcz, na przekór rusko-rzeszowskiej koalicji !!!!!!!!!!!!!!!!!
xD
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć
przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- MikeMistrz
- Senior
Ciężko mówić o jakimś skrzywdzeniu Kudriaszowa. W Rawiczu zrobił najmniej punktów ze wszystkich seniorów i jego jazda odzwierciedlała tę różnicę między nim, a resztą. Siedem punktów, na tak słabym przeciwniku, nawet na wyjeździe to żaden wyczyn i tyle. Nie był to tragiczny wynik, ale też żadna podstawa, żeby zasłużył na skład w następnym meczu. Na Grudziądz przyjechał w trybie awaryjnym, chwała mu za to. Co prawda w terminach bliższych meczowi nie trenował, ale przecież ponoć był spasowany z naszym torem. Znowu zaprezentował się najgorzej z seniorów (nie licząc Trojana, ale o nim to w ogóle szkoda gadać) i gorzej od Łukaszewskiego. Generalnie jak dla mnie, to on jest jednym z ojców tej porażki. Woodward bez treningów zaprezentował się o wiele korzystniej. Kudriaszow w dwóch meczach pokazał, że jego miejsce jest w 2 lidze, za to ostatnio Karol pokazuje, że łapie chyba jakąś sensowną formę. Chyba dla każdego oczywiste jest, że przy optymalnej formie Baran>Kudriaszow/Trojan. Ruski i Trojanowski mają pecha, ale oni po prostu nie mają prawa łapać się do składu.
MikeMistrz pisze:Ciężko mówić o jakimś skrzywdzeniu Kudriaszowa. W Rawiczu zrobił najmniej punktów ze wszystkich seniorów i jego jazda odzwierciedlała tę różnicę między nim, a resztą. Siedem punktów, na tak słabym przeciwniku, nawet na wyjeździe to żaden wyczyn i tyle. Nie był to tragiczny wynik, ale też żadna podstawa, żeby zasłużył na skład w następnym meczu. Na Grudziądz przyjechał w trybie awaryjnym, chwała mu za to. Co prawda w terminach bliższych meczowi nie trenował, ale przecież ponoć był spasowany z naszym torem. Znowu zaprezentował się najgorzej z seniorów (nie licząc Trojana, ale o nim to w ogóle szkoda gadać) i gorzej od Łukaszewskiego. Generalnie jak dla mnie, to on jest jednym z ojców tej porażki. Woodward bez treningów zaprezentował się o wiele korzystniej. Kudriaszow w dwóch meczach pokazał, że jego miejsce jest w 2 lidze, za to ostatnio Karol pokazuje, że łapie chyba jakąś sensowną formę. Chyba dla każdego oczywiste jest, że przy optymalnej formie Baran>Kudriaszow/Trojan. Ruski i Trojanowski mają pecha, ale oni po prostu nie mają prawa łapać się do składu.
A co Ty liczysz ze Kudriaszow , będzie liderem? To jest 2 linia i swoje punkty robi , a wstawianie Karola na zasadzie ze pojechał w 1/4 IMP u nas zrobił 8 pkt , i odrazu jest w składzie , dla mnie to jest chore...
Jacek Rempała:"Niezbyt ciepło przyjęli mnie kibice w Bydgoszczy, od jednego dostałem nawet morelem"
|mustafa pisze:Scibi pisze: klub ma za nic zawodników obcokrajowych
Po pierwsze to generalizujesz, bo od składu było odstawianych już dwóch naszych Polaków
A dlaczego? Przypomnij mi
mustafa pisze:Scibi pisze: klub ma za nic zawodników obcokrajowych
Woodward to jest chyba oczkiem w głowie naszego klubu
Cam osiągając srednia biegową w 2012r 1,909 p. pojechał tylko w 7 meczach gdzie jego kolega z drużyny Daniel Jeleniewski ze średnią 1,877 pojechał w 16 meczach. To tylko jeden przykład bo nie chce mi się ich dalej przytaczać i myślę że wystarczający by podważyć Twoją głupią tezę.
Ostatnio zmieniony 19 maja 2013, o 04:44 przez Scibi, łącznie zmieniany 1 raz.
- niespokojny
- Trener
Obawiam się że mit o niezwykłym talencie Barana, o tym jak go skrzywdzono w Rzeszowie kosztem Kuciapy (opowiadane przez Gela, Finta i Młodego) póki co leży i kwiczy. Kuciapa na razie jest dwie klasy( jeżeli nie lepiej) lepszym zawodnikiem niż Baran. Nie wiem czy Karol ma ambicje, czy jeszcze mu zależy żeby jeździć wyżej niż w II lidze, ale to co sobą prezentuje od 2010 r. nie można inaczej nazwać niż równią pochyłą. Nawet Paweł Miesiąc zrobił w tym czasie wyraźny postęp i można wiązać z nim jakieś nadzieje na przyszłość. A przecież Karol to już zawodnik niemłody i jeżeli nie weźmie się w garść w tym sezonie to już nigdy nie wyjdzie poza pół-amatorstwo.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Niespokojny bądź spokojny Karol da sobie radę a jakieś mity i inne opowieści lepiej zachować dla wnuków i kiedyś Im opowiedzieć 
Scibi pisze:Cam osiągając srednia biegową w 2012r 1,909 p. pojechał tylko w 7 meczach gdzie jego kolega z drużyny Daniel Jeleniewski ze średnią 1,877 pojechał w 16 meczach. To tylko jeden przykład bo nie chce mi się ich dalej przytaczać i myślę że wystarczający by podważyć Twoją głupią tezę.
A w tym sezonie z "drugoligowymi" Rawickimi zawodnikami pojechał niewiele lepiej niż Kudriaszow, natomiast w meczu z Grudziądzem żal było patrzeć na jego bezradność.
Zrozumcie w końcu że każdy sezon dla każdego zawodnika jest zupełnie inny i tym kierować się nie można.
Wiem, że Cam jest ulubieńcem kibiców naszego klubu, ale powinien być na treningach i walczyć tak samo o skład jak reszta, bo póki co jest mizernie.
Co do Karola, to jego talent i to czy jest lepszy od Kuciapy średnio nas powinno obchodzić. Póki co walczy on o skład z Trojanowskim i Kudriaszowem i tylko to czy od nich jest lepszy powinno na dzień dzisiejszy nas interesować.
Trojan i Kudriaszow prezentują się bardzo słabo (moim zdaniem bez wielkich nadziei na poprawę) i nawet jednorazowy wyskok z "jakotaką" formą uzasadnia wstawienie Barana do składu.
Trojan i Kudriaszow prezentują się bardzo słabo (moim zdaniem bez wielkich nadziei na poprawę) i nawet jednorazowy wyskok z "jakotaką" formą uzasadnia wstawienie Barana do składu.
Walczenie o skład na treningach powinno być wyjątkiem. Treningi często nie odzwierciedlają formy zawodnika (patrz: Trojanowski). Każdy, kto się interesuje żużlem dłużej niż kilka miesięcy powinien widzieć, że w tym sporcie najczęściej zawodnicy mają miejsce w składzie "z urzędu". Na swoją klasę żużlowcy pracują latami i tylko idiota oceniałby zawodnika wyłącznie na podstawie jakiegoś treningu.Wiem, że Cam jest ulubieńcem kibiców naszego klubu, ale powinien być na treningach i walczyć tak samo o skład jak reszta, bo póki co jest mizernie.
mustafa pisze:Wiem, że Cam jest ulubieńcem kibiców naszego klubu, ale powinien być na treningach i walczyć tak samo o skład jak reszta, bo póki co jest mizernie.
Mizernie jest z czym ? Bo chyba nie Camem. Zabraklo punktow Trojana i z Lodzia i z Grudziadzem, dlatego zamiast trzech jest tylko jedno zwyciestwo.
istred pisze: Każdy, kto się interesuje żużlem dłużej niż kilka miesięcy powinien widzieć, że w tym sporcie najczęściej zawodnicy mają miejsce w składzie "z urzędu". Na swoją klasę żużlowcy pracują latami
Jestem jak najbardziej przeciwny takiemu podejściu i mam nadzieję, że trener Wardzała również. Mnie nie interesuję to, że Cameron Woodward pracuje na swoją klasę zagranicą zdobywając same trójki i dwójki. Już w poprzednim sezonie mówiło się o "zero w pierwszym biegu" Cama, gdyż mając miejsce z urzędu nie był spasowany do toru. W meczu z Grudziądzem potrzebował aż 4 biegów aby znaleźć ustawienia i dopiero w 5 wyścigu wygrał.
kilar pisze:Mizernie jest z czym ? Bo chyba nie Camem. Zabraklo punktow Trojana i z Lodzia i z Grudziadzem, dlatego zamiast trzech jest tylko jedno zwyciestwo.
Byłem na meczu z Grudziądzem i oglądałem mecz w Rawiczu i mogę stwierdzić, że były to mizerne występy. Bardzo słabe starty i zero prędkości na trasie. A to że zabrakło punktów Trojana do wygrania meczu z Łodzią i Grudziądzem to zupełnie inna historia.
Wracając do rozmowy wyżej. Treningi są po to, aby na naszym torze każdy był spasowany i z tych wszystkich zawodników wybrać 5 najlepszych. No ale skąd mamy wiedzieć jak zaprezentuje się Woodward skoro nie ma możliwości aby był na treningu. Po treningu przed meczem z Grudziądzem można było stwierdzić, że Baran pojedzie lepiej niż Rusek bo jeździł na tym torze kilka lat i wie o co chodzi.
Co do Trojanowskiego to mam swoją teorię (nie żadną spiskową), ale póki co nie chce mi się o tym pisać.
Dodatkowo na chwilę obecną nie ma żadnej innej alternatywy, więc pewnie jeszcze przez długi czas Woodward będzie miał miejsce z urzędu. Obawiam się, że jak przed meczem z Gdańskiem (u nas) Woodwarda nie będzie na treningu to możemy również obejrzeć ładne przegrane widowisko.
- MikeMistrz
- Senior
Woodward nawet bez treningu jest 4 zawodnikiem w drużynie, więc faktycznie lepiej jakby trenował, ale nie widzę takiej konieczności.
Wiadomo jakie są szanse na odjechanie meczu? Bo zastanawiam się czy wykupić transmisję na itvl.
Wiadomo jakie są szanse na odjechanie meczu? Bo zastanawiam się czy wykupić transmisję na itvl.
Trochę pochmurnie, ale bez deszczu.

Pozdrawiam z Gdańska

Pozdrawiam z Gdańska