Żużel w TV

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Maxx
Trener

Re: Żużel w TV

#5326 Postautor: Maxx » 28 kwietnia 2013, o 22:14

Najlepsze było: "Nakrycie głowy...zawodnika"...:):):) Żenada.

NervGal
Junior

#5327 Postautor: NervGal » 29 kwietnia 2013, o 00:49

O ludu, co Wy macie z tymi komentatorami? Dołomisiewicza się czepiają, Żabiałowicza się czepiali... Mnie się miło słuchało ich, bo wiedzą o czym mówią i przekazują czasem niuanse, których zwykły, szary widz często nie zauważa. Lepszy jest Roberto Wardzała ze swoim bezmyślnym słowotokiem? :lol:

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#5328 Postautor: tezetomaniak » 29 kwietnia 2013, o 08:55

Dołomisiewicz ogarnia, w poporzednim sezonie miał pare wpadek, ale wczoraj było całkiem spoko. Na razie zdecydowanie najlepsza para Olkowicz - Dołek.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#5329 Postautor: Cooper » 29 kwietnia 2013, o 09:22

Niestety, ale mam wrazenie, ze czesto Olkowicz jest tak zajarany swoim komentarzem, ze nie ogarnia pewnych rzeczy, ktore sie dzieja, albo w najlepszym przypadku blednie je interpretuje. O ile w GP jakos to mi nie przeszkadza, to w lidze, gdzie niuansow jest wiecej, bywa to bardzo irytujace.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Czarek
Trener

#5330 Postautor: Czarek » 29 kwietnia 2013, o 10:11

Cooper pisze:Niestety, ale mam wrazenie, ze czesto Olkowicz jest tak zajarany swoim komentarzem, ze nie ogarnia pewnych rzeczy, ktore sie dzieja, albo w najlepszym przypadku blednie je interpretuje. O ile w GP jakos to mi nie przeszkadza, to w lidze, gdzie niuansow jest wiecej, bywa to bardzo irytujace.

Przede wszystkim stara się być bardziej irytujący od Anglo-Polaka Lorka, co mu się świetnie udaje, bo posiada znacznie mniejszą od komentatora Polsatu wiedzę na temat żużla. Transmisje TVP Sport przy wszystkich swoich minusach miały spore zalety: komentatorzy nie przeszkadzali mi oglądać spotkań, podawali wyniki z innych stadionów, na pasku leciały aktualne rezultaty także z I i II ligi, a goście byli jakby bardziej rozgarnięci. Wardzała/Ciegielski - Dołomisiewicz/Żabiałowicz 5:1, a nawet 5:0.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#5331 Postautor: tezetomaniak » 29 kwietnia 2013, o 11:10

Czarku, nie bądź idiotą większym niż jesteś. Ta para jest najlepsza jeżeli chodzi o nc+. Żałuje, że nie ma Cegielskiego, ale nie można mieć wszystkiego. Wielu nie akceptowało Darżynkiewicza, teraz Olkowicza. Co za peszek.

Czarek
Trener

#5332 Postautor: Czarek » 29 kwietnia 2013, o 11:58

tezetomaniak pisze:Czarku, nie bądź idiotą większym niż jesteś. Ta para jest najlepsza jeżeli chodzi o nc+. Żałuje, że nie ma Cegielskiego, ale nie można mieć wszystkiego. Wielu nie akceptowało Darżynkiewicza, teraz Olkowicza. Co za peszek.

Tezetomaniaku, zejdź o ćwierć poziomu niżej po swojej drabince rozwoju, a już nigdy nic nie napiszesz na forum, bo w takim stadium jesteś. Nie podejrzewam cię o spostrzegawczość, lecz masz do tego prawo. Kiedy jednak fan telenowel i disco polo recenzuje filmy Ingmara Bergmana muszę stanowczo zaprotestować. Transmisje w TVP Sport mogły się komuś wydawać nudne (może czasem były), ale teraz NC+ wyprowadziła żużel z biennale sztuki na odpustowy jarmark gdzie klown w wyblakłym stroju rzuca drętwe teksty, używając luzackiej nowomowy, a wtóruje mu wzbudzający współczucie jąkała-quasimodo.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#5333 Postautor: tezetomaniak » 29 kwietnia 2013, o 14:22

A więc nie oglądaj. Najlepiej wyślij swoje CV do nc+, pokaż jak to się robi. Jestem pewny, że tysiące Polaków chętnie posłucha opinii "znafcy spitłeja" na temat mistrzostw świata lub bezpieczeństwa na stadionach :)

Czarek
Trener

#5334 Postautor: Czarek » 29 kwietnia 2013, o 15:44

tezetomaniak pisze:A więc nie oglądaj. Najlepiej wyślij swoje CV do nc+, pokaż jak to się robi. Jestem pewny, że tysiące Polaków chętnie posłucha opinii "znafcy spitłeja" na temat mistrzostw świata lub bezpieczeństwa na stadionach :)

Jestem klientem telewizji i mam swoje wymagania. Równie dobrze ty mógłbyś być zawodnikiem...

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#5335 Postautor: Cooper » 29 kwietnia 2013, o 15:52

Czy ktoras ze stacji transmituje mecz Polska-Rosja 1 maja z Ostrowa? Byly wczesniej informacje o negocjacjach, ale nic wiecej na szybko nie odnalazlem.

Swoja droga, Ostrow, druzyna z naszej polki, a taka fajna impreze sobie robia. Nawet sobie nie umiem tego wyobrazic, ze Hampele, Golloby i inne Laguty przyjezdzaja do nas...

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#5336 Postautor: $korzen$ » 29 kwietnia 2013, o 16:21

Nsport.

antysnaper

#5337 Postautor: antysnaper » 29 kwietnia 2013, o 19:07

Głupota nie boli, ale męczy bliźnich...

go!
Trener

#5338 Postautor: go! » 29 kwietnia 2013, o 20:39

Czarek pisze: Transmisje w TVP Sport mogły się komuś wydawać nudne (może czasem były), ale teraz NC+ wyprowadziła żużel z biennale sztuki na odpustowy jarmark gdzie klown w wyblakłym stroju rzuca drętwe teksty, używając luzackiej nowomowy, a wtóruje mu wzbudzający współczucie jąkała-quasimodo.

Mam b. podobne odczucia odnosnie tego typa. Zreszta pisalem juz o tym i jak zwykle okazalem sie jedynym, ktory sie musial czepic bez powodu. Olkowicz mnie draznil, teraz juz smieszy (i jedno i drugie nie pomaga w odbiorze). Mam tez czasem wrazenie, ze jego kolega ze studia sprawozdawczego wymownie przemilcza co "madrzejsze" teksty.
np.
" I jeszcze kierownik startu przesuwa na polu startowym Patryka Dudka. Pewnie zle sie ustawil....
Ale dlaczego on go przesuwa?????"
;)

Awatar użytkownika
spokojny
Junior

#5339 Postautor: spokojny » 29 kwietnia 2013, o 22:12

Mi we wczorajszej transmisji falubaz-unibax zapamietal sie zacny cytat do kolekcji:"Tomasz Gollob jeszcze zakłada gumke:D"

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#5340 Postautor: Cooper » 30 kwietnia 2013, o 07:56

Z Dudkiem dobrze to go! wychwyciles. Pacio ustawil sie na linii dwoch pol startowych a Olkowicz wielce oburzony co ten "podprowadzajacy" robi...

go!
Trener

#5341 Postautor: go! » 30 kwietnia 2013, o 10:48

Ale najlepsze, że sobie najpierw odpowiedział, po czym z oburzeniem zadał pytanie.
;)

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#5342 Postautor: Marcinex » 30 kwietnia 2013, o 11:10

Jeżeli sędzia nie nakazał innego ustawienia Dudka to pytanie Olkowicza "Ale dlaczego on go przesuwa??" jest jak najbardziej na miejscu. Zawsze dziwiła mnie skrupulatność kierowników startu zwłaszcza w stosunku do zawodników gospodarzy i przesuwanie ich o kilka cm pod taśmę... Jak by specjalnie chcieli ich zdekoncentrować, aby to gospodarz wyszedł słabiej ze startu 8)
Co do samego komentarza to niektórzy z was zachowują się jak stetryczałe dziadki 8) Tylko oficjalne informacje, suche statystyki, czasy, punkty itp... Trochę więcej luzu! Faktycznie jeżeli chodzi o transmisje to kilka rzeczy można by było zmienić lub usprawnić, ale co do samego Olkowicza to ja tam go lubię. W ciągu 2h komentowania zawodów trzeba trochę zająć widza jakimiś historyjkami, anegdotami czy ciekawostkami ze świata żużla. Nie wszyscy którzy oglądają żużel w TV to zapaleni fanatycy dla których najważniejsze są suche dane i statystyki. Zwykłego widza, który może przypadkiem włączył żużel trzeba jakoś przytrzymać całą transmisję, a nie zanudzać monotonnymi i mało istotnymi informacjami.
Obrazek

Awatar użytkownika
Oskarinho
Junior

#5343 Postautor: Oskarinho » 30 kwietnia 2013, o 15:32

W 100% zgadzam sie z przedmówcą. Dla mnie Olkowicz bardzo pozytywnie.

antysnaper

#5344 Postautor: antysnaper » 30 kwietnia 2013, o 17:17

Głupota nie boli, ale męczy bliźnich...

go!
Trener

#5345 Postautor: go! » 30 kwietnia 2013, o 18:33

Marcinex pisze:Jeżeli sędzia nie nakazał innego ustawienia Dudka to pytanie Olkowicza "Ale dlaczego on go przesuwa??" jest jak najbardziej na miejscu.

O Powiedzial:
"pewnie zle sie ustawil (Dudek), ale dlaczego on go przesuwa?!?!?! (kierownik)"
moja odpowiedz dla Ciebie i Pana Olkowicza:
- pewnie zle sie ustawil (Dudek) i dlatego go przesunal.

PS. Czy kierownik startu musi aby na pewno czekac na reakcje sedziego, kiedy zawodnik stoi kołami (nie wspominam o obrysie sylwetki) na linii oddzielajacej sasiednie pola?

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#5346 Postautor: Hela » 30 kwietnia 2013, o 20:19

Marcinex pisze:Co do samego komentarza to niektórzy z was zachowują się jak stetryczałe dziadki 8) Tylko oficjalne informacje, suche statystyki, czasy, punkty itp... Trochę więcej luzu! Faktycznie jeżeli chodzi o transmisje to kilka rzeczy można by było zmienić lub usprawnić, ale co do samego Olkowicza to ja tam go lubię. W ciągu 2h komentowania zawodów trzeba trochę zająć widza jakimiś historyjkami, anegdotami czy ciekawostkami ze świata żużla. Nie wszyscy którzy oglądają żużel w TV to zapaleni fanatycy dla których najważniejsze są suche dane i statystyki. Zwykłego widza, który może przypadkiem włączył żużel trzeba jakoś przytrzymać całą transmisję, a nie zanudzać monotonnymi i mało istotnymi informacjami.

No właśnie, nie wszyscy są zapalonymi fanatykami. A relacje żużlowe (i w NC+ i w Polsacie) bywają dla kogoś "z zewnątrz" często niezrozumiałe. Ktoś kto nawet był kilka razy w życiu na żużlu, wie kto to Gollob i Pedersen, kiedy słyszy o Tajskim, Woofim, Toninio, Herbim albo Albionosie to wymięka.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

harry
Trener

#5347 Postautor: harry » 30 kwietnia 2013, o 21:47

Piekny mecz w Premier league.
A akcja Dawida Howa - poezja. Szkoda, że jednak nie uwierzono w niego. Facet jest talentem na przyczepne tory.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Spirit
Szkółkowicz

#5348 Postautor: Spirit » 30 kwietnia 2013, o 22:31

Zgadza się, świetne zawody. Dużo ciekawsze niż ostatnie mecze Elite League. Ale to wykluczenie Dyer'a w 15 biegu bardzo kontrowersyjne ;)

Edit: Cook co za akcja.. pięknie na tym torze szeroka chodzi.

Awatar użytkownika
AGENCIK
Szkółkowicz

#5349 Postautor: AGENCIK » 1 maja 2013, o 07:47

Awatar użytkownika
AGENCIK
Szkółkowicz

#5350 Postautor: AGENCIK » 1 maja 2013, o 07:49