Orzeł Łódź - Motor Lublin 21.04.2013

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
GeloSMT
Junior

Re: Orzeł Łódź - Motor Lublin 21.04.2013

#226 Postautor: GeloSMT » 22 kwietnia 2013, o 19:56

Rozumiem także odpowiedziałem iż to był wybór chłopaków co do Mateusza to chyba pojechał próbę na swoją własną prośbę na co Trener przystał.
Baran nie jest najbardziej doświadczony zgadzam się z tym w 100% ale tak jak napisałem Inni nie chcieli tudzież nie czuli potrzeby.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#227 Postautor: boxing » 22 kwietnia 2013, o 23:22

jerry78 pisze:Ja mam żal do Karola, że nie potrafi jasno postawić sprawy. "Sorry, nie jestem przygotowany do meczu, bo to czy tamto, zależy mi na wyniku drużyny i nie chce dać plamy". Woodward w tamtym roku potrafił tak zrobić. Karol przyjeżdżając na mecz z jednym - dosłownie jednym - motocyklem (był jedynym takim zawodnikiem w parku maszyn) musiał zdawać sobie sprawę, że jest nieprzygotowany. Trener też powinien o tym wcześniej wiedzieć i choćby z tego powodu dokonać zmiany Barana na Kudriaszowa.
Ja tam od razu go nie skreślam, bo jak się przygotuje to będzie mocny, ale najpierw niech się przygotuje.
Nie dość, że jego postawa zaważyła o punktach w Łodzi, to jeszcze może sam sobie zamknąć drogę do składu na kilka ładnych meczów.
Znam te tłumaczenia z brakiem wywiązania się z umowy przez Sprawkę, ale dlaczego nie przeszkodziło to Jeleniowi, Miesiącowi, Kuciapie czy Łukaszewskiemu na przygotowanie się do sezonu? Tylko Karol był pokrzywdzony?

To, ze Baran nie jest przygotowany do meczu i sezonu - bylo widac od kilku dni ! - czyli od czasu "wybudzania z zimowego snu". Czego oczekiwac po zawodniku, ktory "zaczyna myslec" o pierwszych jazdach 3 tygodnie po planowanej pierwszej kolejce?!? Zreszta - nie pierwszy sezon. Lekcewazace podejscie do przygotowan przed sezonem albo do treningow - ktos myslal ze bedzie inaczej? Efekt - spierd...lil prace kolegow i przegral nam mecz. Dno, dziadostwo i zenada. Straconych punktow nikt juz nie odda.

Ale tak sobie mysle - Karol glupi nie jest. Jest bardzo cwany. Kto z nas olewajac pracodawce (klub) i lekcewazac jego Klientow (kibicow), bedac przez 6 miesiecy w roku nieprzygotowanym do pracy i robiac awantury kierownikowi o premiowe fuchy (biegi nominowane) bylby w stanie co roku dostawac przedluzenie umowy o prace?

Tak czy inaczej - za beznadziejnego Barana Woodward. A Karol niech szuka zajawki - najlepiej gdzies w Czechach. Dopiero jak znajdzie - niech sie zglosi do trenera na weryfikacje. Zadnego wystawiania Barana "zeby zlapal zajawke" kosztem punktow druzyny.
Drugi junior - tez musi byc. Madej zrobil co do niego nalezalo - ale niech to bedzie ktos, kto daje nadzieje na punkty zdobyte na przeciwnikach. Nie wiem jak fizycznie i sprzetowo wyglada Malitowski - ale jakas szanse na punkty daje.
Zastanawiam sie jeszcze nad Maxem - mial chyba warszawski w Gorzowie. Nie przepadam za nim - ale jakby nie patrzec punkty na wyjazdach robil. Jak polowa rzeszowiakow bedzie cieniowac - to bylaby to jakas alternatywa na wyjazdy.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
MikeMistrz
Senior

#228 Postautor: MikeMistrz » 23 kwietnia 2013, o 03:50

GeloSMT pisze:Baran nie jest najbardziej doświadczony zgadzam się z tym w 100% ale tak jak napisałem Inni nie chcieli tudzież nie czuli potrzeby.

"Tudzież" nie jest synonimem słów "lub", "albo".

Nie będę oryginalny i też proponuję Cama za Barana i będzie dobrze. ;) Nie widziałem meczu na żywo, ale i tak jestem w stanie stwierdzić, że Trojanowski > Baran na ten moment. Kudriaszow to jakieś nieporozumienie, przecież on jeździł w sparingach na poziomie Łukaszewskiego, a Trojan wcale nie pojechał takiego złego meczu w Łodzi, pomimo że punktów nazbierał mało.

Zaratustra
Kadrowicz

#229 Postautor: Zaratustra » 23 kwietnia 2013, o 06:11

Mecz przegrany frajersko, ale mnie to w sumie nie dziwi. Wina Barana? No oczywiście. Ale gdzie jest trener, gdzie jest prezes? Były dwa sparingi, Karol dostawał łomot i chyba tylko zupełny laik mógłby przypuszczać, że to wina jakiejś "śrubki" w maszynie, którą się wymieni i Baran trzaśnie kilka ważnych punktów na Łodzi. Prezes zmontował ryzykowny skład, bez zaplecza zawodniczego w postaci chociażby obcokrajowców, a trener nie mógł (i raczej tej wersji na ten moment będę się trzymał)lub nie chciał zareagować widząc, jak jeździ w sparingach Karol.

Dobrze, że jest już Cam i mam nadzieję, że nie będzie miał okazji obrazić się na klub w trakcie sezonu ;)

Zaskoczył mnie Jeleniewski, a szczególnie Paweł. Trzymam kciuki chłopaki. Widać, że wam się "chce".

nomeni

#230 Postautor: nomeni » 23 kwietnia 2013, o 07:58

W najnowszym Magazynie I Ligi Żużlowej krótkie wywiady...Mateusz bierze na siebie winę za przegrane spotkanie...chwilę później Paweł mówi, że "dał ciała", a na fejsiku Karol pisze, że on zawiódł :)

Jak wielu mamy ojców tej porażki :D

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#231 Postautor: Gelo » 23 kwietnia 2013, o 09:30

Mecz przegrany - a szkoda - moim zdaniem byliśmy lepsi i zasłużyliśmy na dwa punkty. Przy remisie przed ostatnim wyścigiem wynik ostatniego to już loteria. Los nam nie sprzyjał, ale trudno - takie porażki to nie wstyd i brawa dla chłopaków za ambicję. Szczególne ukłony szacunku dla Łełka - był bardzo wyrazistą postacią tego meczu. Teraz kwestia co dalej. Oczywiste jest, że Karol jak to on zaczyna jechać na przełomie lipiec/sierpień, ma w poważaniu przygotowania do sezonu. Musiał zawalić mecz i zawalił - cudów nie ma. Naturalnym ruchem trenera na mecz z Loko wydaje się wymiana Barana na Woodwarda. Ale czy oby na pewno? Trojan mimo, że dowoził dosć istotne punkty w Łodzi jechał równie bez wyrazu co Karol. A co by o nim nie powiedzieć, zawsze słynął z agresywnej i ambitnej jazdy. Tu tego nie było i też jest problem. Ciężko powiedzieć czy sprzętowy czy kondycyjny - jechał tak jakby opadał z sił po drugim okrążeniu. Dlatego moim zdaniem trener musi trzymać się przedsezonowych wytycznych - jadą najlepsi z tych którzy są. A to oznacza, że o jedno miejsce w składzie na treningach powinni walczyć Baran, Trojanowski i Kudriaszow.

Awatar użytkownika
stefanzdzialek
Senior

#232 Postautor: stefanzdzialek » 23 kwietnia 2013, o 10:02

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/35273 ... zadowolony :lol: :shock: :lol:

dla porównania:

ROZMOWA z Marianem Wardzałą, trenerem Lubelskiego Węgla KMŻ Lublin

• Jak ocenia pan postawę zespołu w pierwszym meczu nowego sezonu?

- Nie jestem zadowolony ani z wyniku, ani z tego jak pojechaliśmy. Są w tej drużynie słabe punkty, ale to dopiero początek i będziemy starać się je eliminować. Nie ma co rozpaczać z powodu porażki. Trzeba pamiętać, że przystąpiliśmy do tego spotkania z marszu. Mieliśmy dwa sparingi zorganizowane na szybko, a to stanowczo za mało. To jest w pewnym sensie usprawiedliwienie moich zawodników, bo oni naprawdę chcą jeździć, ale potrzebują czasu żeby się rozkręcić.

Niech trener uważa na to co mówi bo jego dni w KMŻ mogą być już policzone, skoro prezes jest zadowolony, to trener, koledzy z drużyny i żona tez....

Awatar użytkownika
sting126
Senior

#233 Postautor: sting126 » 23 kwietnia 2013, o 15:06

A ktoś się orientuje o co chodzi z Malitowskim ? Chodzi plotka, że ma we Wrocku jakieś problemy dyscyplinarne i przez to zamkniętą drogę do wypożyczenia czy jazdy jako gość bo chcą mieć na niego oko. Prawda to ?
Czas na zmiany :]

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#234 Postautor: Marcinex » 23 kwietnia 2013, o 15:50

Podobno Bojarski kontuzja barku tak więc i tak był by problem z "gościem" Malitowskim
Obrazek

Radoskon

#235 Postautor: Radoskon » 23 kwietnia 2013, o 17:45

malitowski na dzien dzisiejszy to swoja dyspozycja i sprzetem gwaantuje nam tyle samo co i madej , skoro trener baran go nie wystawia to coś musi być na rzeczy , przecież to że ktoś nie jedzie akurat w lidze to nie znaczy ze ma chęci jechania w naszych barwach nie wiem kto i po co sobie wylicze że ten by mógl i tamten i że sprawka to lebiega bo nie załawil a przecież oni nie mają obowiązku sie godzic , tym bardziej jak maja pol kraju do przejechania na 3 biegi , naprawde apeluje o jakies rozsądne myślenie jeśli chodzi o wystepy '' gościa''

Awatar użytkownika
Stereeo
Junior

#236 Postautor: Stereeo » 23 kwietnia 2013, o 19:17

Radoskon pisze:malitowski na dzien dzisiejszy to swoja dyspozycja i sprzetem gwaantuje nam tyle samo co i madej , skoro trener baran go nie wystawia to coś musi być na rzeczy , przecież to że ktoś nie jedzie akurat w lidze to nie znaczy ze ma chęci jechania w naszych barwach nie wiem kto i po co sobie wylicze że ten by mógl i tamten i że sprawka to lebiega bo nie załawil a przecież oni nie mają obowiązku sie godzic , tym bardziej jak maja pol kraju do przejechania na 3 biegi , naprawde apeluje o jakies rozsądne myślenie jeśli chodzi o wystepy '' gościa''

ahh ten Karol, nie wyszedł mu mecz i został trenerem...

PS.

trener Sparty to BARON
lepiej, żeby mnie dwunastu sądziło, niż czterech niosło.

Awatar użytkownika
poli
Senior
Kontakt:

#237 Postautor: poli » 23 kwietnia 2013, o 19:23

moze trener baron :D

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#238 Postautor: Egon » 23 kwietnia 2013, o 19:46

Radoskon pisze:nie wiem kto i po co sobie wylicze że ten by mógl i tamten i że sprawka to lebiega..
Nie wiem czy lebiega czy nie lebiega ale podoba mi się ten wyraz.. :D hehe lebiega :D

A żeby było na temat..nie wiemy ile może gwarantować nam teraz Malitowski bo u nas nie jechał. Ale na pewno nie mniej niż Madej bo mniej już niewiele można, a całkiem dobrze sobie radził na naszym torze i nie zapomniał jak się jeździ..motocykle też raczej ma nie słabsze od Madeja..
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#239 Postautor: niespokojny » 23 kwietnia 2013, o 20:04

A dlaczego nie Zgardzinski? Powaznie pytam. Przeciez gwiazda to to nie jest jakas wielka, ale w luk w miare plynnie wchodzi.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

jerry78
Trener

#240 Postautor: jerry78 » 23 kwietnia 2013, o 20:12

Ciekawe ile Łódź dostanie kary za nieregulaminowo przygotowany tor? Fajnie, że też potrafiliśmy się odgryźć i skutecznie oprotestować tor. Taka mała zemsta za tamten rok :)

Co do juniorów to trzeba szukać. Zgardziński z Zielonej Góry, Malczewski z Częstochowy, Gała z Gniezna, Gollob z Torunia. Kolejność nieprzypadkowa.

NervGal
Junior

#241 Postautor: NervGal » 24 kwietnia 2013, o 01:13

Zgardziński fajna opcja, tylko gdzież on z Zielonki będzie popierdzielał do Lublina? Chyba że tylko na wyjazdy, ale też coś mnie się nie chce wierzyć. Druga sprawa, że Adamczewski pewnie pójdzie w odstawkę jak się nie poprawi, a Falubazy będą objeżdżać swojego (bardzo słusznie zresztą). Malczewski już jest o wiele realniejszą opcją (jeździ niby w Czewie od początku sezonu, ale nic szczególnego nie pokazuje, więc pewnie go w końcu zastąpią Łęgowikiem lub Strzelcem). Gollob to raczej jako chwyt marketingowy, ale w sumie why not?