Orzeł Łódź - Motor Lublin 21.04.2013
Re: Orzeł Łódź - Motor Lublin 21.04.2013
jak młody pelikan...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
mustafa pisze:no a: Daniel Jeleniewski - 11+3 (2*,1*,2*,3,3), Rafał Trojanowski - 11 (3,2,3,3) ?
na tym tle gorzej pojechał tylko Baran i Miesiąc (czyli pewnie na swoim poziomie), co rodzi nadzieję, że Kuciapa i Trojanowski mogą być udanymi transferami.
Chodzi mi generalnie o to, że w Rybniku nie było się z kim ścigać więc i wynik naszych nie jest zaskoczeniem.
Niepokojacym może wydawać się jedynie fakt, że nasi przegrywali z przeciętnym Czałowem, a zdarzało im się nawet przegrać z Chromikiem i Czerwińskim co już chluby im nie przynosi.
Co do Czałowa - poprawiłem, był lepszy wczoraj
Pamiętam, że obserwowałem go już kilka lat temu. Jako młodzian (taki bardzo młodzian
Ostatnio zmieniony 19 kwietnia 2013, o 11:08 przez istred, łącznie zmieniany 1 raz.
mustafa pisze:nomeni pisze:Zauważ, że informacje o tym, że klub nie wypłacił pieniędzy pochodzą od młodego26, który jest dużo więcej niż "znajomym" Karola B.
no tak... pamiętam jak młody26 piał co chwile na forum, że klub nie wypłaca nikomu zaległości za poprzedni sezon (oprócz Miśkowiaka i Stachyry), a potem okazało się że wszyscy dostali tylko Karol B. miał problem z jedną fakturą.
no tak... i Ty w to wierzysz?
tak jak i wierzyłeś w to, że po sezonie 2012 jesteśmy na zero?
Chodzą ploty, ze przed meczem w Łodzi mamy miec konkretne persolane wzmocnienie.
Moze ktoś wie coś więcej na ten temat ?
Moze ktoś wie coś więcej na ten temat ?
Trochę kibiców się wybiera, więc pewnie o to.
Jesteśmy zawsze tam... !
Jesteśmy zawsze tam... !
mustafa pisze:inaczej nie dostalibyśmy licencji
Nie, no bez jaj.
Ja rozumiem, że jest teraz moda na bronienie Sprawki ale nie popadajmy w skrajności i nie forsujmy jakichś idiotyzmów.
Powszechnie wiadomo, że klub może podpisać ugodę i taka ugoda załatwia sprawę. Co oznacza, że dług ISTNIEJE, ale strony są 'dogadane'.
To wcale przecież nie oznacza, że klub jest na zero. Czy to jest naprawdę takie trudne?
mustafa pisze:nomeni pisze:Zauważ, że informacje o tym, że klub nie wypłacił pieniędzy pochodzą od młodego26, który jest dużo więcej niż "znajomym" Karola B.
no tak... pamiętam jak młody26 piał co chwile na forum, że klub nie wypłaca nikomu zaległości za poprzedni sezon (oprócz Miśkowiaka i Stachyry), a potem okazało się że wszyscy dostali tylko Karol B. miał problem z jedną fakturą.
Bo bylo tak jak pisalem. Gdzie sie okazało, ze bylo inaczej?
mustafa pisze:Cooper pisze:A ja mysle, ze powoli zmierzamy do momentu, gdy nikt nie bedzie chcial juz tych sterow przejmowac.
uważasz, że po tym sezonie będziemy zadłużeni na bańkę? Sprawka nauczony doświadczeniem, aby za bardzo nie ufać tym co obiecują oparł budżet na pieniądzach które mają być realne.
Nie no to spoko, uspokoiles mnie. Nie wiem na ile bedziemy zadluzeni, ale widze, ze w zeszlym roku, mimo, ze walczylismy do konca o awans udalo sie zadluzyc na prawie pol banki, a awans przegralismy o 1 tysiac zlotych. W tym roku na awans sie nie zanosi, wiec sami sobie mozemy odpowiedziec, czy to lepiej czy gorzej dla klubu?
Co do doswiadczenia - rok temu przegralismy awans w meczu z Gnieznem u siebie, przez nieobecnosc juniora. Wtedy jednak mielismy 4 juniorow w skladzie (Lukaszewski, Wieczorek, Borowicz, Kostro), wiec teoretycznie przy "zagraniu" kwestii finansowych bylismy bezpieczni co do skladu. W tym roku, nauczeni doswiadzceniem, mamy jednego juniora, ktory raz focha juz rok temu walnal, a poza tym z tego co mi wiadomo to nie ma zadnego patetntu na brak kontuzji.
Uwazam, ze musimy miec duuuzo farta w tym roku (jako fart uznaje tez fakt, ze forma wszystkich naszych riderow bedzie nadspodziewanie dobra).
Ja zawsze staram sie byc optymista, ale jakos w tym sezonie naprawde nie jest latwo o taka postawe (na razie, jak wygramy w Lodzi, to sie wyluzuje
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
istred pisze:Ja rozumiem, że jest teraz moda na bronienie Sprawki ale nie popadajmy w skrajności i nie forsujmy jakichś idiotyzmów.
Powszechnie wiadomo, że klub może podpisać ugodę i taka ugoda załatwia sprawę. Co oznacza, że dług ISTNIEJE, ale strony są 'dogadane'.
To wcale przecież nie oznacza, że klub jest na zero. Czy to jest naprawdę takie trudne?
Akurat modą na forum jest nazywanie "obrońcami Sprawki" wszystkich tych którzy go regularnie nie krytykują
Więc istred masz informacje, czy należności za poprzedni sezon nie zostały spłacone do końca ?
Tylko co to wszystko ma wspólnego z meczem w Łodzi... 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
40 pkt naszych będzie dobre w perspektywie bonusa i taki wynik biorę w ciemno.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
A ja biorę w ciemno 44:45.
Niestety patrząc na składy awizowane Łódź ma teoretycznie lepszego zawodnika na każdej pozycji. Nigdy nie byłem pesymistą ale w tym wypadku, przy naszym składzie 40 pkt w Łodzi to będzie duży sukces. Osobiście myślę że skończy się jakoś 55:35.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Nie trzeba mieć żadnych tajnych informacji od wujka, portiera czy polewaczkowego żeby móc wyrobić sobie zdanie na temat prezesa. Jest bardzo dużo kwestii jawnych, dostępnych dla wszystkich na podstawie których opinię można sobie wyrobić. Jeśli przez cztery(?) lata obserwuję zarządzanie klubem przez Sprawkę to wybacz, ale nie potrzebuję żadnych tajnych informacji żeby wiedzieć, że Sprawka ujowo zarządza klubem.Akurat modą na forum jest nazywanie "obrońcami Sprawki" wszystkich tych którzy go regularnie nie krytykują. Oraz tych którzy nie mają dostępu do "pewnych" informacji od znajomego wujka, który jest blisko klubu, a nie chcą przyjmować tych informacji za pewnik - bo nie podniecają się byle plotką, aby powylewać swoje żale na forum. Więc nie przypinaj istred łatki "obrońca Sprawki", każdemu kto ma ochotę tutaj napisać post, a ma inne zdanie niż Ty i grupa osób która lubi krytykować działania Sprawki. Nikt tutaj nie ma żadnego interesu, żebry bronić Sprawkę.
Więc istred masz informacje, czy należności za poprzedni sezon nie zostały spłacone do końca ?
Czy należności za poprzedni sezon zostały spłacone? Nie wiem, nie dowiem się więc nie bardzo mnie to interesuje - nie moje pieniądze, tylko zawodników, niech oni się martwią.
Jednak sam fakt, że ten dług powstał, po dość oszczędnym i mądrym kontraktowaniu (sam Sprawka mówił o tym w przedsezonowych wypowiedziach) i niespodziewanie udanym sezonie stawia tego człowieka w dość kiepskim świetle.
Jeśli jednak piszesz, że długu w ogóle nie było (choć nawet Sprawka przyznawał, że był) 'bo gdyby był to byśmy nie dostali licencji' to mam wrażenie, że na siłę próbujesz wybielać klub, wbrew jakiejkolwiek logice i zdrowemu rozsądkowi.
A co do "rewelacji na forum" to mam dystans do wszystkich "informacji" - zarówno złych (o niewypłaconych pieniądzach, czy fochach zawodników) jak również dobrych (o wzmocnieniach czy o nowym sponsorze). Choć przyznaję, że doświadczenie podpowiada mi, że bardziej wiarygodne są te pierwsze.
istred pisze:Czy należności za poprzedni sezon zostały spłacone? Nie wiem
A no widzisz, ja też nie wiem, więc nie wypowiadam się o rzeczach o których nie mam pojęcia, aby nie zaśmiecać forum. Inni natomiast zachowują się tak (nie mówię o Tobie), jakby tylko czekali na jakieś złe wieści z klubu. Ktoś rzuci plotkę i jest pożywka na 10 stron, a potem okazuje się to bzdurą, np. jak wcześniej ktoś rzucił informację, że będą likwidować klub.
Podejrzewam, że nikt tutaj nie ma pretensji o krytykę Sprawki. Są natomiast pretensje o wprowadzanie ludzi w błąd (po obu stronach). Ile to razy już było, że dany zawodnik podpisał u nas, bo ktoś tam miał pewną informację. Za wszelkiego typu "rewelacje" powinny być zwyczajnie bany, bo nie dość że te bzdury są denerwujące, to jeszcze trudno doszukać się innych "normalnych" informacji.
istred pisze:Jeśli jednak piszesz, że długu w ogóle nie było (choć nawet Sprawka przyznawał, że był) 'bo gdyby był to byśmy nie dostali licencji'
Nie napisałem nigdzie, że długu nie było po sezonie 2012.
Ze względu na brak czasu muszę skończyć polemikę na ten temat
Aby było w temacie. Na zwycięstwo nie liczę, Łódź pewnie będzie dobrze spasowana. Jest początek sezonu i pewnie dla obu ekip brak rozjeżdżenia będzie problemem. Wynik do 38 - 39 byłby dla mnie satysfakcjonujący.
Wiadomo coś komuś o drugim juniorze ? 
Podobno któryś z juniorów Unii Tarnów ma jechać pod 7. Więcej będzie wiadomo jutro.
trening czyni mistrza.
Borowicz albo Koza jeden ..... ja osobiście wole Matiego 
Kobieta, która jęczy w nocy, nie warczy w dzień
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p
Jeszcze nie wiadomo, bo jednak Gaschka będzie wolny ( w Rzeszowie jedzie Kret ). Mam nadzieje, ze Cieślak odpuści Borowiczowi i to Mateusz zawita do Łodzi. Gaschka póki co jest bardzo słaby.
W Łodzi dzisiaj padal deszcz i maja bagno na torze, wiec maja spory klopot z jutrzejszym treningiem i nie wiem czy dzisiejszy odbyli
Jutro i pojutrze ma byc sucho, wiec mecz raczej sie odbedzie, a to dla nas tylko dobrze jak dla obu druzyn tor bedzie zagadka 
Dzisiaj nie trenowała Łódź. Miał być u nich Zorro i reszta Polaków. Jutro mają być wszyscy przewidziani na niedziele. O ile sie odbedzie jutro u nich trening 
Popek pisze:W Łodzi dzisiaj padal deszcz i maja bagno na torze, wiec maja spory klopot z jutrzejszym treningiem i nie wiem czy dzisiejszy odbyliJutro i pojutrze ma byc sucho, wiec mecz raczej sie odbedzie, a to dla nas tylko dobrze jak dla obu druzyn tor bedzie zagadka
w zeszłym roku deszcz padał tuż przed spotkaniem i łodzianie mieli stracić atut własnego toru, a jak wyszło to wszyscy wiem :/
- niespokojny
- Trener
Jakby ktos sie łudził to Borowicz w Łodzi nie pojedzie.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych