Skład na sezon 2013

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
jerry78
Trener

Re: Skład na sezon 2013

#4201 Postautor: jerry78 » 31 stycznia 2013, o 23:32

tezetomaniak pisze:Dariusz Sprawka: "Chcielibyśmy mieć stabilną kadrę, do której kibice się przyzwyczają"

Obrazek

Dariusz Sprawka pisze:Normalne jest, że jedni zawodnicy odchodzą, inni przychodzą.

Ciężko raczej jest mieć stabilną kadrę, w której normalne jest, że jedni zawodnicy odchodzą, inni przychodzą :?
Mam wrażenie, że ostatnio prezes we wszystkich swoich wywiadach najpierw mówi jedną rzecz, a w następnym zdaniu sobie zaprzecza.

Dariusz Sprawka pisze:Jestem naprawdę zadowolony z drużyny, którą udało nam się zbudować, tym bardziej, że jest ona tańsza o około 600 tysięcy złotych

Prezes teraz niemal we wszystkich wywiadach szczyci się tym, że zaoszczędził sporo kasy na kontraktach. OK, super. Ale dlaczego nigdzie nie wspomni ile zaoszczędzi na kosztach funkcjonowania klubu. Czy w dobie kryzysu i trudnej sytuacji finansowej klubu cięciami objęte będzie również jego wynagrodzenie?
Dla mnie to dopiero byłby powód do chwalenia się.

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#4202 Postautor: Dobromir » 31 stycznia 2013, o 23:46

Z tym Woodwardem to prezes się ośmieszył, że jutro gwizdy powinien otrzymać same. Pozostaje nam Max jeszcze, trzeba go brać bo nie ma już kogo.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#4203 Postautor: kilar » 31 stycznia 2013, o 23:59

Z tym Maxem, to dziwna cisza, wiec moze akurat jutro sie okaze, ze podpisal u nas. Lepiej, zeby tak bylo, bo jakas kontuzja i jestesmy w dupie. Kontrakty Kudriaszowa i tego Szweda to lekka pomylka.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#4204 Postautor: GIGI » 1 lutego 2013, o 00:18

Dobromir pisze:Z tym Woodwardem to prezes się ośmieszył,

Nie bardziej niż z Miśkiem. Nie ma co biadolić, mleko się rozlało. Jak się nie ma co się lubi to się Kuciapę i Barana ma ;)

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#4205 Postautor: boxing » 1 lutego 2013, o 00:19

Jestem rozczarowany. Slaby sklad, o ktorym wiadomo, ze na wyjazdach pojedzie padake. Ludze sie, ze przy Wardzale i niewygodnej dla rywali plastelince uda sie cos wygrac u nas - ale tez pewnosci nie ma. Matadorzy wlasnego toru, ale i tu notuja wpadki. A jak Jelen zlapie kontuzje to moze byc dramat nawet u siebie. Ciapek w e-lidze przegrywal ze slabymi juniorami, Baran moze nie zlapac zajawki, Kudriaszow siebie i przy okazji Trojana moze uszkodzic na treningu... Do tego zadnej sensownej rezerwy. Lodz jakos stanela na nogi - jeszcze niech wypozyczy Adamczaka i Woodwarda - i czeka nas ciezka walka o utrzymanie. Nie moge w to uwierzyc - chyba najwiekszy sponsor strategiczny w historii lubelskiego zuzla i najwieksze wsparcie miasta w historii - pomimo marudzenia ze "mialo dac wiecej" - i co? Kilkaset tysiecy straty w tamtym i zenujaco slaby sklad w tym roku. Ja tez jestem ciekaw, czy ciecie kosztow osobowych dotyczylo tylko zawodnikow czy i prezesowskiego uposazenia.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#4206 Postautor: $korzen$ » 1 lutego 2013, o 00:30

Jaki prezes, taki sklad. Skoro Cam wolal podpisac warszawski w Gdansku, to na prawde musi byc w tym klubie smiesznie. I to pierdzenie, ze mamy niekoniecznie gorszy sklad od zeszlorocznego.... no kpina i zyganie kibicom prosto w oczy. Podejrzewam, ze sklad z Rymelem, Drymlem i Puzonem w gazie wygral by z naszym obecnym zestawieniem na jakims sparingu punktowanym na Zygmuntowskich.

Zaratustra
Kadrowicz

#4207 Postautor: Zaratustra » 1 lutego 2013, o 06:32

ermen pisze: Zadać pytania Prezesowi będzie jeszcze okazja. Mam nadzieję, że nie jedna. Lepsze jest to co proponuje Gelo - olać prezentację.

Wiesz, rok temu na konferencji J.Z i D.S mówili, żeby się zająć Miśkowiakiem, bo w końcu przyjechał, a pytania dotyczące innych spraw (m.in. szkółki) na konferencji za kilka dni. Pamiętacie co z tego wyszło? ;)
Ale chyba rzeczywiście najlepszym rozwiązaniem - jak ktoś ma nie wytrzymać ;) - jest to o czym pisze Gelo. Ostentacyjne na przykład wyjście po 10 minutach, tuż po przywitaniu z zawodnikami, byłoby nie fair w stosunku do żużlowców, którzy z nami podpisali, gwizdy też. Chyba, że Sprawka przesadzi ze słowotokiem 8)

A co do Cama - no comment :shock:

Veloz65

#4208 Postautor: Veloz65 » 1 lutego 2013, o 08:21

Jak czytam niektóre wypowiedzi to widać że już po jednym dniu Pan Sprawka jest blisko osiągnięcia swojego celu czyli „przyzwyczajeniu” kibiców do składu.
Słusznie ktoś tu zauważył że od lat nie było tak komfortowej sytuacji : silny sponsor tytularny, pieniądze od miasta a skład mamy niewiele lepszy od Rawicza gdzie na mecze przychodzi po 300 – 500 osób. W końcu to wszystko powinno być robione z myślą o kibicach chyba że jestem w błędzie. Dziś na prezentacji pewnie zjawi się pokaźna grupa „przyzwyczajonych” bo niby szkoda chłopaków. Pewnie będzie nasza telewizja, odpowiednio to wszystko sfilmuje i w wiadomościach pokarzą jak to wspaniale wypadła prezentacja i że kibice są szczęśliwi a Jego Wysokość Prezes powie że jedziemy o najwyższe cele co by propaganda dalej działała i żeby choć na pierwszym meczu było troche ludzi.

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#4209 Postautor: Dobromir » 1 lutego 2013, o 08:30

Ciekawe czy prezes chociaż z Wieczorkiem się dogadał, bo póki co to mamy jednego juniora.

Awatar użytkownika
TomBronx

#4210 Postautor: TomBronx » 1 lutego 2013, o 08:37

Dobromir pisze:Ciekawe czy prezes chociaż z Wieczorkiem się dogadał, bo póki co to mamy jednego juniora.

Chyba nie: http://www.sportowefakty.pl/zuzel/33686 ... ksm-krosno

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#4211 Postautor: tezetomaniak » 1 lutego 2013, o 10:30

Lodz jakos stanela na nogi - jeszcze niech wypozyczy Adamczaka i Woodwarda - i czeka nas ciezka walka o utrzymanie.

W takim przypadku to mamy 99,9% spadek i szkoda opon. Już teraz skład Orła jest porównywalny z lubelskim.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#4212 Postautor: kibicLBN » 1 lutego 2013, o 10:47

ermen pisze:Nie róbcie wiochy z tymi ewentualnymi pytaniami do Sprawki. To ma być prezentacja zespołu, zawodników i ich pytajcie o cele. W ubiegłym roku jak Misiek podpisywał, też niektórzy wrzucali DS i trochę żenująco to wyglądało. Zadać pytania Prezesowi będzie jeszcze okazja. Mam nadzieję, że nie jedna. Lepsze jest to co proponuje Gelo - olać prezentację.

Ja wrzutów nie pamiętam. Sam zadałem z tego co pamiętam 3 pytania, bo była prośba ze strony Sprawki i Ziółkowskiego o nie. Jedno dotyczyło Roberta, drugie szkółki. Tylko jedno pytanie miało wydźwięk negatywny i chodziło o wypowiedź naszego "wodza", w której to narzekał, że Ostrów wystartuje, bo pieniądze na mecze z nimi pójdą (przypomnijmy, że wiadome było że liga i tak już będzie niepełna). Sprawka oczywiście skłamał i musiał zamilknąć, bo na sali był dziennikarz, któremu udzielił swojego niefortunnego wywiadu. Odpowiedzi oczywiście były wymijające i:
Zaratustra pisze:Wiesz, rok temu na konferencji J.Z i D.S mówili, żeby się zająć Miśkowiakiem, bo w końcu przyjechał, a pytania dotyczące innych spraw (m.in. szkółki) na konferencji za kilka dni. Pamiętacie co z tego wyszło? ;)

Tylko było jednak nieco inaczej . Najpierw padły pytania, a potem stwierdzili, że będzie jeszcze spotkanie i lepiej wtedy pytać o sprawy dotyczące przyszłości klubu. Spotkania następnego nie było. Był czas na pytania, nawet były prośby o nie, więc zapytałem i co w tym złego nie wiem :? . Co innego uroczysta prezentacja zawodników. Tutaj pytania byłyby bez sensu i pasowałyby jak wół do karocy , chyba że po prezentacji, bez mediów, jeśli osoby funkcyjne wyraziłyby taką wolę, przecież to jasne. W zeszłym roku było kameralne spotkanie z niespodzianką a to dwie różne rzeczy.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#4213 Postautor: K.A.M.I.L. » 1 lutego 2013, o 10:52

Kontrakty warszawskie podpisali:

Henric Lindqvist
Tadeusz Kostro
Tomasz Piszcz
Stanislaw Melnychuk
Martin Gavenda

Źródło: Oficjalny profil Lubelskiego Węgla KMŻ na Facebook'u
MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
TomBronx

#4214 Postautor: TomBronx » 1 lutego 2013, o 10:56

tezetomaniak pisze:
Lodz jakos stanela na nogi - jeszcze niech wypozyczy Adamczaka i Woodwarda - i czeka nas ciezka walka o utrzymanie.

W takim przypadku to mamy 99,9% spadek i szkoda opon. Już teraz skład Orła jest porównywalny z lubelskim.

Jeżeli Pulczyńscy będą na bank jeździć w Łodzi to wg mnie na papierze Orzeł ma lepszy skład.

Zaratustra
Kadrowicz

#4215 Postautor: Zaratustra » 1 lutego 2013, o 12:07

kibicLBN pisze:Tylko było jednak nieco inaczej . Najpierw padły pytania, a potem stwierdzili, że będzie jeszcze spotkanie i lepiej wtedy pytać o sprawy dotyczące przyszłości klubu. Spotkania następnego nie było. Był czas na pytania, nawet były prośby o nie, więc zapytałem i co w tym złego nie wiem :? .

No ja zdążyłem zdać dwa pytania i to do Roberta, po czym do akcji wkroczył chyba Ziółkowski i powiedział, że czas na pytania o sponsorów i sprawy klubowe będzie za kilka dni. I się rukwa doczekaliśmy...

PS. Po ogłoszeniu warszawskich wiemy, dlaczego prezesu nie boi jechać sześcioosobowym składem. Zawsze można zalepić dziurę w składzie lubianym Tomkiem 8)

ermen
Zawodowiec

#4216 Postautor: ermen » 1 lutego 2013, o 13:00

kibicLBN pisze: Co innego uroczysta prezentacja zawodników. Tutaj pytania byłyby bez sensu i pasowałyby jak wół do karocy , chyba że po prezentacji, bez mediów, jeśli osoby funkcyjne wyraziłyby taką wolę, przecież to jasne. W zeszłym roku było kameralne spotkanie z niespodzianką a to dwie różne rzeczy.

Dlatego napisałem:
ermen pisze:Nie róbcie wiochy z tymi ewentualnymi pytaniami do Sprawki. To ma być prezentacja zespołu, zawodników i ich pytajcie o cele.

W tym względzie widzę, że się zgadzamy w 100%.
Każdemu jego Everest...

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#4217 Postautor: niespokojny » 1 lutego 2013, o 13:21

Wazne beda wygrane na naszym torze. Woodward byl swietny w Lublinie, nigdy nie zawiodl. I wymienil prezesso swietnego zawodnika, od 2 lat znajacego dobrze tor na Rzeszowianina, ktory mam obawy czy sie zlozy w luk. W dodatku zaawansowanego wiekowo. Chyba, ze taka strategia miala polegac na oslabieniu bezposredniego rywala w walce o utrzymanie, tylko ze ten rywal wyciagnal ze skarpety mamone na zastepstwo na podobnym poziomie i plan legl. To musialo byc kontraktowanie na oslep. Kto pierwszy odesle tego bierzemy.

1. Jeleniewski
2. Miesiac
3. Trojan
4. Baran
5. Kuciapa
6. Łukaszewski

O ile o pare nr 1 i 3 mozna byc w miare spokojnym, to niestety o druga mam powazne obawy. Wlasciwie nie wiadomo, ktory ma prowadzic pare. Oczywiscie mowie o spotkaniach w Lublinie, bo na wyjazdach komedia jest nieunikniona :evil:
Ostatnio zmieniony 1 lutego 2013, o 13:23 przez niespokojny, łącznie zmieniany 1 raz.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Mad
Senior

#4218 Postautor: Mad » 1 lutego 2013, o 13:23

Wiochę to można zrobić z pytaniami do zawodników a nie do prezesa. A gdzie się pytam można zadać pytania Sprawce. Jak jest taki szlachetny i rycerski to niech na klatę przyjmie pytania kibiców i nie mieszajmy w to sentymenty. Jak gościu będzie miał za grosz ambicji to sam się zgłosi o pytania od nas. Jak jest taki kryształowy to się wybroni bez dwóch zdań i nie musi się niczego obawiać, bo merytoryczna dyskusja może tylko nam zaprocentować lepszym zrozumieniu problemu. Wydaje mi się, że nasze wymagania przerosły zarząd i teraz chcemy palić kukłę.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#4219 Postautor: niespokojny » 1 lutego 2013, o 13:25

Proponuje zadac pytania bosssa :lol:
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#4220 Postautor: kilar » 1 lutego 2013, o 13:33

Pytanie zasadnicze dlaczego Kudriaszow, a nie Woodword ? Bo pierwszy, bo tanszy ? Pozorna oszczednosc jak Kudriaszow nie pojedzie w zadnym meczu albo pojedzie w stylu 1,0,0 i mecz u siebie w plecy.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#4221 Postautor: Cz@rek » 1 lutego 2013, o 14:34

meesha pisze:No nie róbcie mi tego :) Miałem wystąpić jutro na scenie, a nie będzie publiczności? :D

he,he ja postaram sie być 8)
PS: A gdzie podpisał Watt,bo mi umkneło?

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#4222 Postautor: Hayden » 1 lutego 2013, o 14:36

W Gnieźnie.
Motor mocny

jerry78
Trener

#4223 Postautor: jerry78 » 1 lutego 2013, o 14:43

kilar pisze:Pytanie zasadnicze dlaczego Kudriaszow, a nie Woodword ?

...bo bardzo liczymy na Kudriaszowa

Mad
Senior

#4224 Postautor: Mad » 1 lutego 2013, o 14:44

Hayden pisze:W Gnieźnie.

Tym Gnieźnie?!

max3
Zawodowiec

#4225 Postautor: max3 » 1 lutego 2013, o 15:20

Sprawka nie rozumie jednej rzeczy ,ze jak zaczniemy przegrywac to frekwencja spadnie,zmniejszy sie zainteresowanie mniejszych sponsorów zamiast 200tys wpływów będzie miał 20 to są według niego oszczędności ten człowiek nie myśli logicznie.