Skład na sezon 2013

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

Re: Skład na sezon 2013

#4076 Postautor: niespokojny » 30 stycznia 2013, o 16:39

Jeden z nich zawsze bedzie dostepny, poniewaz z dwoma bracmi w skladzie Torun sie nie miesci w KSMie.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#4077 Postautor: radonis » 30 stycznia 2013, o 16:40

Jasne. Dzięki za info.

max3
Zawodowiec

#4078 Postautor: max3 » 30 stycznia 2013, o 16:44

Mamy mega sponsora i słabego prezesa jednak można na ostatnia chwile zakontraktowac dobrego juniora!! Jak nie zatrudnimy Watta to czarno to widzę.!

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#4079 Postautor: Egon » 30 stycznia 2013, o 17:07

bruuu pisze:Sprawka mówi, że więcej kontraktów nie zamierza podpisywać ale nie dodał, że nie wszystkie są podane do opinii publicznej. Watt odesłał faxem podpisany kontrakt prawie dwa tygodnie temu.
W klubie sami chyba do końca nie wierzyli, że podpisze na tak słabych warunkach.
Nie wiem skąd masz takie sensacyjne informacje. Dwa tygodnie temu to przed Wattem leżał gotowy kontrakt z Rzeszy i już trzymał nad nim długopis i tak budził się przez kilka dni myśląc "podpisać czy nie podpisać?" Tematu Watta w Rzeszowie nie ma dopiero od piątku, od podpisanie kontraktu przez Anderssona. W sobotę nie miał jeszcze żadnego kontraktu podpisanego, teraz jeśli ma, to na pewno nie jest to Lublin ani też inne miasto na L ;) Jeśli masz jakieś informacje z klubu to bierz je na pół-serio, wyłączając z tego informacje od prezesa, bo do tych nie warto się publicznie przyznawać, bo później wychodzi się na idiotę tylko. Szansę na Davey'a w Motorze szacuję na jakieś 10%, za dużo rzeczy by musiało zagrać na raz żeby do transferu doszło.
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

Zaratustra
Kadrowicz

#4080 Postautor: Zaratustra » 30 stycznia 2013, o 17:21

Ale to dobrze, że pod koniec okienka jeszcze coś się dzieje. Teraz myśleć muszą też w Grudziądzu (nie wiadomo, czy nie kosztem naszych "gości" na przykład). Nasi również powinni zareagować na to, co dzieje się w Łodzi. Bo chyba nie zanosi się na to, że tam nie będą mieli "za co" jechać. A skład orzełki mają nie taki ostatni.

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#4081 Postautor: Dobromir » 30 stycznia 2013, o 22:18

Jak dla mnie to dogadanie się Pulczyńskich z Orłem powoduje, że Watta powinniśmy obowiązkowo ściągnąć do nas odpuszczając Woodwarda. Nie zdziwiłbym się jakby jeden i drugi jeździł na poziomie 10pkt/ mecz.

max3
Zawodowiec

#4082 Postautor: max3 » 30 stycznia 2013, o 22:30

Obawiam sie ,ze Watt w Gnieźnie ,Woodward w Łodzi.

bruuu

#4083 Postautor: bruuu » 30 stycznia 2013, o 22:39

Egon pisze:
bruuu pisze:Sprawka mówi, że więcej kontraktów nie zamierza podpisywać ale nie dodał, że nie wszystkie są podane do opinii publicznej. Watt odesłał faxem podpisany kontrakt prawie dwa tygodnie temu.
W klubie sami chyba do końca nie wierzyli, że podpisze na tak słabych warunkach.
Nie wiem skąd masz takie sensacyjne informacje. Dwa tygodnie temu to przed Wattem leżał gotowy kontrakt z Rzeszy i już trzymał nad nim długopis i tak budził się przez kilka dni myśląc "podpisać czy nie podpisać?" Tematu Watta w Rzeszowie nie ma dopiero od piątku, od podpisanie kontraktu przez Anderssona. W sobotę nie miał jeszcze żadnego kontraktu podpisanego, teraz jeśli ma, to na pewno nie jest to Lublin ani też inne miasto na L ;) Jeśli masz jakieś informacje z klubu to bierz je na pół-serio, wyłączając z tego informacje od prezesa, bo do tych nie warto się publicznie przyznawać, bo później wychodzi się na idiotę tylko. Szansę na Davey'a w Motorze szacuję na jakieś 10%, za dużo rzeczy by musiało zagrać na raz żeby do transferu doszło.

Faktem jest, że w Rzeszowie nie podpisał. Nie wiemy też dokładnie kiedy upadł temat jego jazdy w klubie z Podkarpacia. To, że o transferze Anderssona wiemy od piątku o niczym nie świadczy.
Jesteś pewny, że w sobote Watt nie miał zadnego kontraktu podpisanego?
Chyba logicznym jest, że informacje o kontrakcie Watta mam od kogos powiązanego z klubem.
I to powinno być najbardziej wiarygodne zródło.
Sugerujesz, że ktoś w klubie może specjalnie puszczać nieprawdziwe informacje?
Mam nadzieje, że nie bo wtedy wyjdę na idjote.
Zastanawiające jest również to dlaczego Sprawka powiedział w ostatim wywiadzie, że budżet na zobowiązania wobec zawodników bedzie wynosił 1,4 miliona mimo, że jeszcze parę dni temu zarzekał sie iz klub ma na ten cel 1,3miliona. Słyszeliście o jakims nowym sponsorze w ostatnim czasie? ja nie słyszalem. Może te 100tyś więcej w planach wynika z zakontraktowania Watta?

Zaratustra
Kadrowicz

#4084 Postautor: Zaratustra » 30 stycznia 2013, o 22:58

Budujesz użytkowniku bruuu napięcie, oj budujesz. Oby tylko nie do jutra, jak Gniezno ogłosi dwóch kolejnych zawodników, bo większość ich forum wita już Watta w drużynie 8) Też bym wolał, żeby ogłosili Magnusa i jakiegoś młodziaka, a do nas trafił Watt, ale niby dlaczego Sprawka miałby ściemniać?

Jedyne co nie pozwala mi stracić do końca nadziei (oprócz wcześniejszych postów kilku "poinformowanych"), to to, że Sprawka mówiąc o braku miejsca dla Woodwarda zaznaczył, że nie ma pieniędzy, żeby utrzymać 7-8 seniorów. Trzymam się tej ósemki ;)

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#4085 Postautor: K.A.M.I.L. » 30 stycznia 2013, o 23:04

W wywiadzie dla ITVL, prezes powiedział, że w piątek może zaprezentują 2 nowych sponsorów. To może stąd te 100 tysięcy więcej.

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

bruuu

#4086 Postautor: bruuu » 30 stycznia 2013, o 23:30

[quote=" ale niby dlaczego Sprawka miałby ściemniać?[/quote]

bo... ten typ juz tak ma :)

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#4087 Postautor: GIGI » 30 stycznia 2013, o 23:30

bruuu pisze:

hmmm ;)

NervGal
Junior

#4088 Postautor: NervGal » 31 stycznia 2013, o 00:22

max3 pisze:Obawiam sie ,ze Watt w Gnieźnie ,Woodward w Łodzi.

No to już byłby szczyt...

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#4089 Postautor: Egon » 31 stycznia 2013, o 00:26

bruuu pisze:Faktem jest, że w Rzeszowie nie podpisał. Nie wiemy też dokładnie kiedy upadł temat jego jazdy w klubie z Podkarpacia. To, że o transferze Anderssona wiemy od piątku o niczym nie świadczy.
Jesteś pewny, że w sobote Watt nie miał zadnego kontraktu podpisanego?
Chyba logicznym jest, że informacje o kontrakcie Watta mam od kogos powiązanego z klubem.
I to powinno być najbardziej wiarygodne zródło.
Zastanawiające jest również to dlaczego Sprawka powiedział w ostatim wywiadzie, że budżet na zobowiązania wobec zawodników bedzie wynosił 1,4 miliona mimo, że jeszcze parę dni temu zarzekał sie iz klub ma na ten cel 1,3miliona. Słyszeliście o jakims nowym sponsorze w ostatnim czasie? ja nie słyszalem. Może te 100tyś więcej w planach wynika z zakontraktowania Watta?
No to Ci przecież mówię kiedy upadł temat Watta w Rzeszowie, wiem też co działo się tam do późnych godzin wieczornych bo byłem na miejscu z osobą z klubu z Rzeszowa. Więcej pisał nie będę bo mi zaraz ktoś zarzuci, że przystaję z Józkami :D Ale to nieprawda, bo pozarażałem ich wszystkich grypą :D
Czy sugeruję, że ktoś w klubie puszcza nieprawdziwe informacje? Nie. Bo tego nie trzeba sugerować. Jest na forum kilka osób dobrze poinformowanych, którzy też mają kogoś w klubie i nie bez powodu ostatnio się nie wypowiadają na temat składu. Oni jak i ich informatorzy byli skutecznie robieni w konia i teraz po prostu głupio coś napisać bo zaraz okaże się, ze to bujda na resorach i tak naprawdę to nie wiadomo o co chodzi w tym wszystkim.
A te 100tys różnicy mnie jakoś nie dziwi..w klubie kiepsko z liczeniem ;)
Też życzyłbym sobie Davey'a w Lublinie..ale to tylko moje pobożne życzenia. Ja już nawet o nic i nikogo nie pytam tylko czekam pod kołdrą, żeby wyzdrowieć do piątku bo chcę zadać prezesowi kilka pytań ;) szkoda impulsów, bo dwa dni mnie już nie uratuje ani chyba już nikogo ;)
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

jerry78
Trener

#4090 Postautor: jerry78 » 31 stycznia 2013, o 08:26

Zaratustra pisze:Jerry, jak tam z tymi doniesieniami o których kiedyś wspominałeś, że "dojdą do nas jeszcze ciekawi zawodnicy"? :) Może być na PW ;)

Myślę, że Egon wszystko dokładnie wytłumaczył. Póki co o pewnych sprawach nie ma co pisać... może po zakończeniu okienka transferowego i prezentacji uda się zebrać swoje przemyślenia na pewne tematy.

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#4091 Postautor: mustafa » 31 stycznia 2013, o 08:28

nie potrafię wywnioskować co klub mógłby ugrać wpuszczaniem w maliny i rozsiewaniem plotek.

Czarek
Trener

#4092 Postautor: Czarek » 31 stycznia 2013, o 09:30

mustafa pisze:nie potrafię wywnioskować co klub mógłby ugrać wpuszczaniem w maliny i rozsiewaniem plotek.

Atmosfera niepewności jest korzystniejsza finansowo niż świadomość, że na pewno będzie źle.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#4093 Postautor: Cooper » 31 stycznia 2013, o 09:44

jerry78 pisze:
Zaratustra pisze:Jerry, jak tam z tymi doniesieniami o których kiedyś wspominałeś, że "dojdą do nas jeszcze ciekawi zawodnicy"? :) Może być na PW ;)

Myślę, że Egon wszystko dokładnie wytłumaczył. Póki co o pewnych sprawach nie ma co pisać... może po zakończeniu okienka transferowego i prezentacji uda się zebrać swoje przemyślenia na pewne tematy.

Czyli jednak nie ma mistrzostwa swiata a'la DS?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#4094 Postautor: tezetomaniak » 31 stycznia 2013, o 09:48

No niestety...

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#4095 Postautor: _piotrusss » 31 stycznia 2013, o 10:18

mustafa pisze:nie potrafię wywnioskować co klub mógłby ugrać wpuszczaniem w maliny i rozsiewaniem plotek.

Korzyści jest kilka. Ta najbardziej widoczna to znaczące zmniejszenie wiarygodności pewnych osób a nawet uciszenie ich. Widać to świetnie na tym forum. Jest paru użytkowników z grupy "blisko klubu", którzy jakiś czas temu widząc, że w klubie dzieje się źle i że gadanie prezesa wysokich celach na nadchodzący sezon było rzucaniem bułki nieznającym prawdziwej sytuacji finansowej gołąbkom, ku ich uciesze. W końcu prezes o ogromnym długu nie dowiedział się w styczniu tego roku. Krytyka tych osób była wyraźna i poparta autorytetem "bliskości klubu". Jak więc sobie z nimi poradzić? Puścić im poprzez ich informatorów nieprawdziwe informacje i obserwować jak się kompromitują w świetle nadchodzących wydarzeń. Nie dość że część z tych osób przestała się intensywnie udzielać na forum to i ich wiarygodność spadła. Na dodatek w ten sposob można było dojść do źródła informacji danego użytkownika. Mało korzyści dla klubu?
Druga sprawa to świetna zagrywka psychologiczna (nie wiem czy świadoma i celowa). Jeszcze kilka miesięcy temu za taki skład do klubu wyszłaby pielgrzymka kibiców z taczkami, a teraz cieszymy się z tego że naszym wybawicielem będzie rzeszowski symbol nad symbole, józek na józki, grzywka nad grzywki - Maciej Kuciapa (do jego umiejętności na torze nic nie mam). O co chodzi? O kontrast. Wtedy zestawialibyśmy ten skład z Miśkowiakiem i Stachyrą. Teraz zestawiamy z wizją braku żużla w Lublinie, bo i takie informacje się swego czasu pojawiały. Pomimo że sytuacja klubu się nie zmieniła, o długach wiedziano dużo wczesniej, to nastroje kibiców szalały ze skrajności w skrajność. Myślę, że ktoś się przy tym dobrze bawi.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#4096 Postautor: mustafa » 31 stycznia 2013, o 10:38

no cóż, pozostaje zmobilizować się i zebrać trochę pytań na jutro.

jerry78
Trener

#4097 Postautor: jerry78 » 31 stycznia 2013, o 10:52

Cooper pisze:Czyli jednak nie ma mistrzostwa swiata a'la DS?

Nie prowokuj Cooper :)
Do piątku tego nie skomentuję, wtedy będę dużo mądrzejszy, bo wiele rzeczy zaczyna się układać w logiczną całość.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#4098 Postautor: Cooper » 31 stycznia 2013, o 10:57

No jakis taki marazm przed ta prezentacja, chcialem podgrzac atmosfere 8)

A odnosnie pytan do Prezesa, to choc nie znam programu prezentacji, to nie sadze, zeby byla mozliwosc publicznego przepytywania, chocby ze wzgledow technicznych. No ale kto wie, co tam klub przygotowal:) I wodzirej prowadzacy 8)

Pomijajc fakt, ze na forum zawsze sporo osob sie deklaruje z hardcorowymi pytaniami, a na zywo potem cisza, spokoj i brawo brawo :D
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#4099 Postautor: $korzen$ » 31 stycznia 2013, o 11:06

Ja juz slyszalem od roznych osob tyle wersji, ze juz mnie nic nie zaskoczy, wlacznie z wypozyczeniem Golloba z Torunia 8) Ale tak na serio, jezeli chcemy w miare spokojnie odjechac ten sezon, to trzeba nam jeszcze kogos na poziomie Kuciapy. Wiadomo, marzy mi sie Watt, z reszta nawet zaraz po zakonczeniu tamtego sezonu pisalem, ze jest w mojej pierwszej 5-tce wzmocnien bo jak na I lige to na prawde super zawodnik. Ale tak jak pisalem, skoro Dennis juz byl nasz, a w koncu nie jest, to ja tym bardziej nie wierze w Watta aczkolwiek wiem, ze jakies tam negocjacje byly, ale po tym jak kilka wersji, ktore do mnie dotarly i ktore okazaly sie gowno warte stwierdzilem, ze mam to w d***e i czekam do jutra. Zaznaczam jednak, ze nie wierze ani w Karola ani w Kudriaszova a na utrzymanie w obecnym zestawieniu nie postawie zadnej kasy. Zeby chociaz z tym Maxem podpisali...

Kalix
Szkółkowicz

#4100 Postautor: Kalix » 31 stycznia 2013, o 12:08