http://www.zuzel.sport24.pl/news/show/1 ... je-w-orle/
Nasi pierwszoligowi rywale w sezonie 2012
Re: Nasi pierwszoligowi rywale w sezonie 2012
Płacz Rabiosa
Oby to ostatni dzień z tym nazwiskiem na forum 
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
W końcu ostatni dzień z tym nazwiskiem na tym forum. Żadnych Duńczyków w Lublinie.
Nie no jak to tak bez Duńczyków? Trzeba odśnieżyć Mikkelsena 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
może da się go wypożyczyć? 
Po co ? Mamy lepszych zawodników niż niejaki Peter K.. To co że udało się kilka meczów w sezonie 2012. Tomicek też dobrze jeździł w 2006 a potem to cień zawodnika
A potem w Perle zasmakował i tyle go było 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
Inne zespoły kontraktują zawodników. Jak sprawy wyglądają w Orle?
– My także nie zasypiamy gruszek w popiele. Zatrzymaliśmy w drużynie Petera Kildemanda, którego wszyscy kibice znają z poprzedniego sezonu. Fani zobaczą też w zespole Orła Kenniego Larsena, Rene Bacha, Daniela Kinga, Rory’ego Schleina, Józsefa Tabaka i Rafała Konopkę.
Karol Baran Karol!
Czyli Orzel zegna sie z liga jak nic do tego nie dorzuca 
- stefanzdzialek
- Senior
Jak nic nie dorzucą to się nawet z ligą nie przywita. Chyba 3 Polaków w składzie trzeba mieć. "Józsefa Tabaka" to ja rozumiem, że jak József przez "ó" to już prawdziwy Polak i prawowity rzeszowiak 
I takim to jednym pociągnięciem zaczarowanej różdżki Łódź zrównała się potencjałem z nami a powiem dalej, że nas wyprzedziła.
- Egon
- Zawodowiec
Tak, Jeleniowi spadły spodnie razem z kalesonami jak się o tym dowiedział. Bierzcie pod uwagę to, że nasz potencjał może jeszcze tylko wzrastać (może nawet znacznie), a Łódź już się wystrzelała 
Motor! Motor! Tylko Motor!
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
Kwestia co w Łodzi zrobią z Polakami - bo na razie kiepsko to wygląda. A z racji, że zostali Dym, Fierlej, Rempała i zawodnicy tego typu, to będą tu mieli poważny problem.
Fierlej nie jest taki zly, poza tym jako jedyny juz jezdzi
No i bardzo lubia go w druzynie, a trener Slaczka szczegolnie 
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Wielkie gratulacje dla Orła Łódź za zakontraktowanie fajnych zawodników , mam nadzieje że dojdą jeszcze Jamroży i Firlej o czym pisałem dużo wcześniej.
Cieszę się również że lubelscy kibice zobaczą w akcji Dannego Kinga
Niestety nie udało się z Peterem Kildemandem i pan prezes zbłądził , życie toczy się dalej
co prawda nigdy mu tego nie zapomnę.
Czekam z niecierpliwością na mecze z Orłem , by na forum wyśmiać wasze teorie co do jakości zawodników o których pisałem.
Cieszę się również że lubelscy kibice zobaczą w akcji Dannego Kinga
Niestety nie udało się z Peterem Kildemandem i pan prezes zbłądził , życie toczy się dalej
Czekam z niecierpliwością na mecze z Orłem , by na forum wyśmiać wasze teorie co do jakości zawodników o których pisałem.
No tak.. zobaczyc w akcji Daniela Kinga
Moje marzenie
Znajac zycie to albo wcale nie przyjedzie albo zrobi w porywach 5 pkt 
Co Wy z tym Kildemandem?! Postrzegacie go (przynajmniej wiekszosc) tutaj jako co najmniej zawodnika z Grand Prix, od kilku miesiecy non stop trabicie o nim, piszecie o nim z jedna reka w gaciach, a gosc w zeszlym sezonie mial srednia gorsza od dwoch rzeszowskich delikwentow - Karola Barana i Pawła Mieisąca...
Serio nie ma kogo zazdroscic - Trojan i Ciapek to zdecydowanie lepsze transfery. Czesciowo rozumiem, ze jako jeden z nielicznych 'latal' na naszym torze w zeszlym sezonie i moglo Was to jarac tym bardziej, ze, prawdziwej walki u nas bylo tak naprawde jak na lekarstwo. Ale przeciez teraz dosypano nowa nawierzchnie, wiec jak wszystko dobrze pojdzie to znow duza na drugim luku zacznie chodzic na powaznie, no i nie powinno byc tyle dziur. A Łełek, Karol i Kuciapszczak to przeciez typowe 'walczaki', wiec na brak walki na torze raczej nie bedziemy narzekac 
Nie każdy się tym "jara". Pokutuje tylko u nas to, że na tle beznadziejnych swoich kolegów tego dnia w Lublinie Kildemand i Adamczak potrafili pokazać kawałek niezłego żużla. Ale nie zmienia to faktu, że Kildemand mimo swojego widocznego talentu i (chyba) fali wznoszącej jeżeli chodzi o rozwój kariery nie jest na dziś w polskiej lidze żuzlowcem lepszym od pięciu naszych seniorów (nie liczę Kudriaszowa) - co pokazują statystyki.
Pytanie jest zasadnicze , dlaczego Larsen,Kildemand,Schlein i King jeżdżą w Polsce,Anglii i Szwecji a każdy z naszych zawodników jeździ tylko w polskiej I lidze ? (lig czeskich,rosyjskich,niemieckich nie biorę pod uwagę) Przecież każdy zawodnik chcę jak najwięcej zarobić bo to jego praca.
Odpowiedź jest prosta bo tylko dla was nasi zawodnicy są dobrzy , nikt inny by nie chciał , nawet Ostrów nie chciał Kudriszowa
Takiego Barana i Miesiąca to może z łaski by Łódź przygarneła a tak by poszli pewnie do Krosna.
Rywalizacja z Pedersenem,Hancockiem,Emilem,Holderem się nie liczy bo przecież to nie polskie tory a tam na żużlu się przecież nie jeździ.
Tylko ignoranci wyśmiewają zawodników którzy ścigają się z elitą , a wychwala swoich lokalnych wiecznie 1-2 ligowych bohaterów
jestem ciekaw twojej opinii na temat lubelskiego żużla w latach 1993-2003 , oglądając te mecze jakie widzisz różnice tamtego okresu z obecnym ?
Odpowiedź jest prosta bo tylko dla was nasi zawodnicy są dobrzy , nikt inny by nie chciał , nawet Ostrów nie chciał Kudriszowa
Rywalizacja z Pedersenem,Hancockiem,Emilem,Holderem się nie liczy bo przecież to nie polskie tory a tam na żużlu się przecież nie jeździ.
Tylko ignoranci wyśmiewają zawodników którzy ścigają się z elitą , a wychwala swoich lokalnych wiecznie 1-2 ligowych bohaterów
owen1989 pisze:No tak.. zobaczyc w akcji Daniela KingaMoje marzenie
Znajac zycie to albo wcale nie przyjedzie albo zrobi w porywach 5 pkt
jestem ciekaw twojej opinii na temat lubelskiego żużla w latach 1993-2003 , oglądając te mecze jakie widzisz różnice tamtego okresu z obecnym ?
- niespokojny
- Trener
Ja mysle, ze jednak jakis lider do nich dojdzie. Max? Zorro? Bo to co maja na te chwile to sama druga linia.
Przynajmniej Rabiosie opadly gacie
http://speedway.com.pl/riders/daniel-king/
Strach sie bac
Przynajmniej Rabiosie opadly gacie
http://speedway.com.pl/riders/daniel-king/
Strach sie bac
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Jest jedna osoba, która jara się Kildemandem, a reszta się raczej z niej śmieje 
Zawodnik... perspektywiczny. I tyle.
Ja bym go widział u nas w miejsce Trojanowskiego.
Ale trudno. Takich jak on albo lepszych mamy obecnie pięciu.
Zawodnik... perspektywiczny. I tyle.
Ja bym go widział u nas w miejsce Trojanowskiego.
Ale trudno. Takich jak on albo lepszych mamy obecnie pięciu.
Tylko ignoranci wyśmiewają zawodników którzy ścigają się z elitą , a wychwala swoich lokalnych wiecznie 1-2 ligowych bohaterów![]()
Nazywaj to jak chcesz ale niestety dla Ciebie - żyjemy tu i teraz, a rozgrywki w jakich startuje lubelska drużyna nazywa się "Drużynowe Mistrzostwa Polski na żużlu". Jest wiele przypadków w których zawodnik x potrafi jezdzić jak równy z równym z uczestnikami Grand Prix, a w polskiej lidze po prostu nie istnieje. Oczywiście - zdarzają się też przypadki odwrotne. Tylko jaki wpływ na to czy KMŻ awansue do Ekstraligi w 2013 roku ma fakt, że Kildemand pokonał Holdera kiedyśtam? Świadczy to tylko o jego talencie, który niewątpliwie posiada. A czy sam talent wystarczy, żeby w takim Lublinie zrobić dwucyfrówkę? Ja osobiście bardzo wątpię.
Gelu opowiedz mi na jedno tylko pytanie i skończę ten temat.
Dlaczego żaden z naszych seniorów nie widnieje w składach drużyn z Eliteserien i Eliteleague?
Dlaczego żaden z naszych seniorów nie widnieje w składach drużyn z Eliteserien i Eliteleague?
Bo nie ma takiej potrzeby żeby byli - ani nikt się nie wybiera za granicę ani nikt ich tam specjalnie nie oczekuje. Przyczyn jest zapewne kilka - inny sprzęt, koszty, logistyka, oraz poziom sportowy (filtrowany przez fakt, że tacy zawodnicy jak nasi "wyspecjalizowali" się w jeżdzeniu po Polsce, ze szczególnym uwzględnieniem domowych torów).
Ostatnio zmieniony 24 stycznia 2013, o 11:42 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja się wypowiem po meczu. ŻADEN wynik Kildemanda mnie nie zaskoczy, chociaż zdobycz punktowa poniżej 7-8 punktów byłaby dla mnie rozczarowaniem.
Śledzę go od kilku lat i ciągle co roku robi postęp. A w zeszłym sezonie zrobił milowy krok. Jeżeliby jego progres przypisywać do matematycznej liniowości to w tym roku powinien nie schodzić poniżej 10 punktów w każdym meczu. Ale prawie każdy wie, że w żużlu o liniowości może mówić tylko kilku - kilkunastu zawodników. A już w pierwszej lidze bardzo trudno o takich. Pożyjemy - zobaczymy.
Śledzę go od kilku lat i ciągle co roku robi postęp. A w zeszłym sezonie zrobił milowy krok. Jeżeliby jego progres przypisywać do matematycznej liniowości to w tym roku powinien nie schodzić poniżej 10 punktów w każdym meczu. Ale prawie każdy wie, że w żużlu o liniowości może mówić tylko kilku - kilkunastu zawodników. A już w pierwszej lidze bardzo trudno o takich. Pożyjemy - zobaczymy.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski