Sponsor tytularny KMŻ - Lubelski Węgiel Bogdanka
Re: Sponsor tytularny KMŻ - Lubelski Węgiel Bogdanka
No i powróciła...
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
jeżeli myślisz ze górnicy mieszkają tyko w łęcznej to gratuluję wyobraźni, btw żeby kibice z rzeszowa nie zawiedli bo połączenie jeszcze gorsze.stefanzdzialek pisze:Zwłaszcza w niedzielę na 19,30 przyjadą, jak im ostatni żóltek powrotny do Łyncny ucieknie. A o 6 rano trzeba fedrować.
Pół godziny wyczarterowanym samolotem 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
- stefanzdzialek
- Senior
Myślę, że górnicy mieszkają na wszystkich kontynentach gdzie są jakieś kopalnie
ale jeśli chodzi o tych z Bogdanki to zaryzykuje stwierdzenie że 90 % mieszka w Łęcznej i okolicznych wsiach.
stefanzdzialek pisze:Myślę, że górnicy mieszkają na wszystkich kontynentach gdzie są jakieś kopalnieale jeśli chodzi o tych z Bogdanki to zaryzykuje stwierdzenie że 90 % mieszka w Łęcznej i okolicznych wsiach.
Po czym wnosisz te 90%? Na czterech górników z Bogdanki, których znam to 3 mieszka w Lublinie a 1 w Lubartowie. A i kopalniane autobusy, które widuje w Lublinie puste nie jeżdżą
Nie pojdziemy dzis do kina, nie pojdziemy do kosciola, nie pojdziemy do burdelu, serce nas na Montex wola...

- stefanzdzialek
- Senior
A nie pomyślałeś , że to dlatego, że sam jesteś z Lublina? Jak byś od urodzenia mieszkał w Łęcznej to pewnie na 50 górników których byś znał 3 by było z Lublina i 1 z Lubartowa
Wiem że te wyliczenia można o kant dupy potłuc, ale teoretycznie:
Liczba mieszkańców Łęcznej w 1975 r - ok. 2,7 tys
w 2012 - 24 316 to za czymś te 22 tys przyjechało/rozmnożyło się.
Teraz zakładając, że z tych 24 tys połowa jest w wieku produkcyjnym (może więcej bo ci co przyjeżdżali to raczej młodzi a nie w wieku przedemerytalnym) czyli ok. 12 tys.
Bezrobotnych jest 1 tys.
W Bogdance zatrudnionych było w 2012 - 4184 osób. czyli 90 % to ok 3,7 tys. czyli co trzeci pracujący łęczniok pracuje w Bogdance
sądzisz że to takie nierealne.
A zamykając te absurdalne wywody które zaczął funiek to gdyby Bogdanka zasponsorowała konkurs na meczu (główna nagroda fura węgla) "napisz na kuponie ilu pracowników Bogdanki jest dziś na meczu" przy hipotetycznej optymistycznej frekfencji 3500 ludzi
to ile byście strzelili?
Wiem że te wyliczenia można o kant dupy potłuc, ale teoretycznie:
Liczba mieszkańców Łęcznej w 1975 r - ok. 2,7 tys
w 2012 - 24 316 to za czymś te 22 tys przyjechało/rozmnożyło się.
Teraz zakładając, że z tych 24 tys połowa jest w wieku produkcyjnym (może więcej bo ci co przyjeżdżali to raczej młodzi a nie w wieku przedemerytalnym) czyli ok. 12 tys.
Bezrobotnych jest 1 tys.
W Bogdance zatrudnionych było w 2012 - 4184 osób. czyli 90 % to ok 3,7 tys. czyli co trzeci pracujący łęczniok pracuje w Bogdance
A zamykając te absurdalne wywody które zaczął funiek to gdyby Bogdanka zasponsorowała konkurs na meczu (główna nagroda fura węgla) "napisz na kuponie ilu pracowników Bogdanki jest dziś na meczu" przy hipotetycznej optymistycznej frekfencji 3500 ludzi
2 na pewno. A może troche więcej 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
stefanzdzialek pisze:Myślę, że górnicy mieszkają na wszystkich kontynentach gdzie są jakieś kopalnieale jeśli chodzi o tych z Bogdanki to zaryzykuje stwierdzenie że 90 % mieszka w Łęcznej i okolicznych wsiach.
Chełm ,Lubartów to wsie???
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych

- stefanzdzialek
- Senior
Kurcze jak światowo w tym Lublinie się zrobiło. Otworzyli lotnisko i niektórym ''sodówa'' do głowy uderzyła.
GIGI pisze:Kurcze jak światowo w tym Lublinie się zrobiło. Otworzyli lotnisko i niektórym ''sodówa'' do głowy uderzyła.
Ale o to chodzi ,że lotnisko jest na podlubelskiej wsi.
"Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem".
stefanzdzialek pisze:A nie?
A no nie!
http://pl.wikipedia.org/wiki/Lubart%C3%B3w
z Lubartowa jest sporo kibicow prosze wazyc na slowa
A i Tomek Piszcz sobie chwali
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
- stefanzdzialek
- Senior
Wszystkie te "wrzuty" na powiatowe miasta traktujcie z dużym
dla mnie kibice na Motor mogą przyjeżdzać i z Augustowa.
Ale śmieszy mnie, że ktoś może pomyśleć, że jeśli Bogdanka nagłośni/rozpropaguje zawody żużlowe wewnątrz firmy, nawet rozdając np. darmowe bilety (za które sama zapłaci) to "górnik" z Chełma przyjedzie popatrzeć do Lublina na Kuciapę
No chyba, że ...... ale to nie ma żadnego związku z żużlem 
Ale śmieszy mnie, że ktoś może pomyśleć, że jeśli Bogdanka nagłośni/rozpropaguje zawody żużlowe wewnątrz firmy, nawet rozdając np. darmowe bilety (za które sama zapłaci) to "górnik" z Chełma przyjedzie popatrzeć do Lublina na Kuciapę
stefanzdzialek pisze:Ale śmieszy mnie, że ktoś może pomyśleć, że jeśli Bogdanka nagłośni/rozpropaguje zawody żużlowe wewnątrz firmy, nawet rozdając np. darmowe bilety (za które sama zapłaci) to "górnik" z Chełma przyjedzie popatrzeć do Lublina na Kuciapę![]()
I tu się Stefanie mylisz i to zasadniczo. Nawet nie zdajesz sobie sprawy jak przeróżne "darmochy" ściągają ludzi. I to zupełnie przypadkowe. Prosty przykład z brzegu. Na poczatku stycznia Montex grał z Zagłebiem Lubin mecz na szczycie. Przyszliśmy klasycznie pół godziny przed meczem żeby zająć dobre miejsce a tu dzonk, kolejki do kas biletowych jak 15 minut przed żużlem na szczycie. Po 50 metrów. Szok. Wyglądało na to że nie tylko nie zajmiemy dobrego miejsca ale i na mecz się spóźnimy. Nie wiedziałem co się stało bo takich tłumów to już od kilku lat nie było. Dopiero jak spotkałem Cz@rka to wyjaśnił mi, że własnie kilka firm ( w tym Perła) wykupiły dużo darmowych biletów i rozdawały za darmo w przeróżny sposób ( konkursy i takie tam). Bilety trzeba było odbierac w kasie i stąd takie olbrzymie niespotykane kolejki. Na meczu wiele osób było nawet zadowolonych że przyszły i tylko nasze dziewczyny zwaliły misję bo zagrały najgorszy mecz od wielu lat. Szkoda tej promocji ale uważam, że to bardzo dobry pomysł. Szczególnie u górników. Nichby tylko 20% populacji górników spodobał się żużel to już by było tysiąc głów na meczu więcej. Myślę że warto.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
- stefanzdzialek
- Senior
jak było na ostatnim meczu Montexu to wiem bo stałem kilka osób za tobą w tej kolejce, nie neguje w czambuł akcji promocyjnych, darmoch i gruponów. Ale jak śledziłeś sens tych wywodów o górnikach zaczęło się od tego że nikomu, nawet za darmo nie będzie się chciało jechać z miejscowości oddalonej o 25- 35-60 km od Lublina , zwłaszcza w niedziele wieczorem, żeby zobaczyć jakieś dziwactwo o którym w Chełmie czy Cycowie nikt nigdy nie słyszał. Paniał? Jest chyba drobna róznica między pracownikiem Perły który na darmowe bilety zabierze rodzinkę "14 - tką" lub własnym autem na globus, a górnikiem z rodziną z Chełma, który dzięki darmowym biletom wyda jeszcze 50-60 zł na paliwo, 50 zł na popkorn i karkówkę z grilla, żona wybrudzi sobie spódnicę na krzesełku Stadionu Miejskiego i na dodatek do domu wrócą o 22,30. jak dobrze pójdzie.
Z Łęcznej wygląda to podobnie. Uwierz na ekstraklasę "pół" Lublina waliło na Górnika, ale dlatego że Lublin ma piłkarskich kibiców, to po pierwsze, a po drugie piłka to najpopularniejszy sport.
A wyobraź sobie ilu pracowników Perły mając darmowy bilet pojechało by na mecz Avii Świdnik w siatkówkę. Sport o wiele popularniejszy w Polsce od żużla a i do Świdnika z Lublina bliżej niż do Lublina z w/w miast.
kapitulujecie?
jak nie, to zaproście przez facebook i nk wszystkich górników świata na pierwszy mecz KMŻ w 2013 r
!!!
Z Łęcznej wygląda to podobnie. Uwierz na ekstraklasę "pół" Lublina waliło na Górnika, ale dlatego że Lublin ma piłkarskich kibiców, to po pierwsze, a po drugie piłka to najpopularniejszy sport.
A wyobraź sobie ilu pracowników Perły mając darmowy bilet pojechało by na mecz Avii Świdnik w siatkówkę. Sport o wiele popularniejszy w Polsce od żużla a i do Świdnika z Lublina bliżej niż do Lublina z w/w miast.
kapitulujecie?
jak nie, to zaproście przez facebook i nk wszystkich górników świata na pierwszy mecz KMŻ w 2013 r
stefanzdzialek pisze: wyda jeszcze 50-60 zł na paliwo, 50 zł na popkorn i karkówkę z grilla,
górnik dobrze zarabia więc to nie jest przeszkoda
Rudy pisze:GIGI pisze:Kurcze jak światowo w tym Lublinie się zrobiło. Otworzyli lotnisko i niektórym ''sodówa'' do głowy uderzyła.
lsw
never ride faster than your angel can fly
W Mełgwi i Wólce też :p
Żeby tylko nie wyszło tak, że te 20% akurat będzie w czasie meczu w robocie, bo przecie to nie jest praca od poniedziałku do piątku 8-16
Nichby tylko 20% populacji górników spodobał się żużel to już by było tysiąc głów na meczu więcej
Żeby tylko nie wyszło tak, że te 20% akurat będzie w czasie meczu w robocie, bo przecie to nie jest praca od poniedziałku do piątku 8-16
maestro76 pisze:Rudy pisze:GIGI pisze:Kurcze jak światowo w tym Lublinie się zrobiło. Otworzyli lotnisko i niektórym ''sodówa'' do głowy uderzyła.
lsw
Oj grubo się mylisz, LSW to już miasteczko -nie myślisz ,że chciałem kogoś obrazić.Pojedz ,przeczytaj to się przekonasz gdzie to lotnisko zbudowano.
"Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem".
harry pisze:Na meczu wiele osób było nawet zadowolonych że przyszły i tylko nasze dziewczyny zwaliły misję bo zagrały najgorszy mecz od wielu lat.
Harry, widzę że pamięć krótka, ja do dziś nie mogę się otrząsnąć po zeszłorocznym blamażu z Zagłębiem... W tym roku przynajmniej dziewczyny trochę walczyły.
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."
Czas na przedłużanie wegetacji klubu(przez prezesa)się zaczął. Bo trzeba w końcu porządnie zarobić ponieważ dojna krowa pod nazwą bogdanka się skończyła a klub do początku sezonu nie dotrzyma
Niezależnie od prezentowanego przez DS poziomu, śmiem twierdzić, że jako jedna z najbogatszych firm na całej Lubelszczyźnie Bogdanka powinna wspierać sport wielopłaszczyznowo i nie szczędzić na to grosza. A co mamy?
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
Maxx masz rację jeśli chodzi o kopalnię jeśli chodzi o sponsoring klubów na lubelszczyżnie. Ale czy ta kopalnia powinna wspierać coś co nie jest póki co perspektywiczne na przyszłość??? Bo moim zdaniem D.S. zmarnował lata 2011-2012 (darując mu 2013r) bo skład na ten sezon jest szczerze powiedziawszy na przejechanie i może się uda utrzymać. Widocznie kopalni to nie zadowala taka tylko walka o utrzymanie
Maxx pisze:Niezależnie od prezentowanego przez DS poziomu, śmiem twierdzić, że jako jedna z najbogatszych firm na całej Lubelszczyźnie Bogdanka powinna wspierać sport wielopłaszczyznowo i nie szczędzić na to grosza. A co mamy?
tak powinna , ale żużel przez duże; Ż; a nie sponsorować towarzystwo wspólnej adoracji, gdzie jest S.A , I co uważacie że Miasto
dalej będzie finansować bo rok wyborczy ??
będzie finansować pensyjki i inne fanaberie obecnych działaczy ?
proszę gdzie są ci wszyscy którzy widzieli tylko przez pryzmat dnia dzisiejszego ,a jutro jakoś będzie, gdzie są obrońcy dsa ???????
gdzie nadworny pisarz meesha , gdzie remus i inni ??
fart się w końcu musiał skończyć !!!!!