Skład na sezon 2013

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

Re: Skład na sezon 2013

#3301 Postautor: ravajas » 13 stycznia 2013, o 10:39

Perez pisze:
Remus pisze:Na obecną chwilę są duże rozbieżności finansowe pomiędzy klubem a Kuciapą.

A pomiędzy Jeleniem?
Pomiędzy Jeleniem a Kuciapą? ;)

No to pierwszego gościa do walki o... skład już mamy. Może być też tak, że skład, który tu często się przewija w postach Użytkowników zostanie skompletowany. A do tego wystarczy tylko dodać 3 zawodników, którzy poprowadzą pary i wtedy już wszystko "gra i koliduje".
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#3302 Postautor: KosaRKS » 13 stycznia 2013, o 10:54

Remus pisze:Na obecną chwilę są duże rozbieżności finansowe pomiędzy klubem a Kuciapą.

I oby tak zostało.
Naczelny obrońca Karola Barana.

Awatar użytkownika
Rabiosa
Junior

#3303 Postautor: Rabiosa » 13 stycznia 2013, o 10:55

Zaraz zaraz .... kilka dni temu Trojan w wywiadzie mówi że bardzo ale to bardzo chce zostać w Łodzi.
W najnowszym wywiadzie twierdzi że jest zaskoczony że będzie w Lublinie.
Czyli co chodzi ? albo go w Łodzi nie widzieli w składzie (w co wątpię) albo Sprawka wysłał słabe kontrakty do Trojana , Miesiąca , Kuciapy i Barana i czekał który pierwszy odeśle podpisany.
Trojan podpisał z nami bo wiedział że w Łodzi więcej pewnie nie dostanie , a Lublin jakby nie mówić jest lepszą opcją logistyczną.
Widać że na forum informacja o Trojanowskim nie zrobiła wrażenia i jest wiele osób co ten transfer nie przypadł do gustu , ja się oczywiście do tych osób zaliczam.
Oczywiście priorytetem jest Peter Kildemand , to tak żeby nie było że nie wspomniałem o swoim ulubieńcu.

jack08 pisze:
owen1989 pisze:No czyli mamy:
Rafał Trojanowski
Daniel Jeleniewski
Peter Kildemand
Simon Gustafsson
Paweł Miesiąc
Cameron Woodward
Mateusz Łukaszewski

Ciekawe ile się z tego sprawdzi :P

Nie w 100%. Żeby nie było za łatwo, to podpowiem, że są tu 1 lub 2 błędy.

w miejsce Gustafssona - Alden
w miejsce Woodwarda - Doyle

BlueRay

#3304 Postautor: BlueRay » 13 stycznia 2013, o 11:09

może być tak że w łodzi jest większa padaka niż u nas. albo orzeł montuje mocną pakę ,w której nie będzie miejsca dla trojana.

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#3305 Postautor: Egon » 13 stycznia 2013, o 11:21

No proszę Cie.. :?

Widzę, że większości Trojan nie przypadł do gustu..też mam mieszane uczucia, ale suma summarum jeśli jest za Miesiąca albo Barana to zmiana na plus. Wiadomo, każdy już się do Karola przyzwyczaił ale nic nie trwa wiecznie. Więcej na nich narzekania w trakcie sezonu niż pochwał więc nie widzę problemu w Trojanie. Gustafsson zdecydowanie przegrywa u mnie rywalizację z Anderssonem.
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

Awatar użytkownika
MikeMistrz
Senior

#3306 Postautor: MikeMistrz » 13 stycznia 2013, o 11:25

Trojan na swoim torze raczej zawsze jeździł dobrze, a na wyjazdach padaka. Czyli coś jak Miesiąc, o ile wystarczy mu pary w łapach na nasz tor. Jeżeli jest kontraktowany w charakterze 2 linii, to nie ma problemu, bo to dosyć solidny 1 ligowy rzemieślnik.

Mad
Senior

#3307 Postautor: Mad » 13 stycznia 2013, o 11:32

W Łodzi Witek w porywie dobroci ma dać 200 tysięcy. Miasto może 500. Sponsora strategicznego jednak nie udało im się zgarnąć. Budżet będą mieć porównywalny z tym w Rawiczu. Również myślałem, że jak wystartują to sypnie kontraktami jak z rękawa.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3308 Postautor: Gelo » 13 stycznia 2013, o 11:37

Zdaje się harry pisał, że powinniśmy sie skupić na wygrywaniu u siebie. Byłoby w tym dużo racji, ale trzeba pamiętać, że żeby się utrzymać musimy zgarnąć 2-3 bonusy. A to oznacza, że nie możemy przegrywać na wyjazdach do 30. I w tym kontekście tacy zawodnicy jak Jeleniewski, Miesiąc czy Trojanowski nie gwarantują absolutnie niczego. Z Karolem jest nieco inaczej, bo potrafi się nagle przebudzić i uratować druzynie bonusa (jak w Grudziądzu) czy wygrać nawet wyścigi (jak w Gnieźnie). Oczywiście - nic za wszelką cenę. Nawiązując do wpisów o tajemniczym zawodniku o którym tu się nie mówi, a który miałby mieć dogadane warunki to pasuje mi tu Hougaard. 1. nikt go nie bierze pod uwagę na forum 2. jezdził w Łodzi, 3. urodzony w 89 roku, 4. średniak, który może zaskoczy

Awatar użytkownika
mOrphe

#3309 Postautor: mOrphe » 13 stycznia 2013, o 11:41

Gustafsson... ojojoj... to talent, ktory nie rozwija sie, nawet wiecej - nie stanal w miejscu, a cofnal sie.

Z 41 sklasyfikowanych I ligowcow w zeszlym sezonie zajal... 32 miejsce nawet za Magnusem.

Jezeli bedzie u Nas faktycznie startowal, to zycze mu tego aby wystrzelil i ponownie pobil rekord naszego toru, ale mam mieszane uczucia co do tego zawodnika.

Potrzeba Nam jeszcze kogos ciagnacego wynik - Jeleniewski i Woodward to bardzo dobrzy zawodnicy na I lige, ale to za malo. Jak tamten sezon pokazal maja sporo wpadek. Jedynie Kuciapa, Watt i A.Dryml sa takimi ktorzy pozostali na wolnym rynku i moga byc liderami druzyny, juz nie patrzac czy komus sie to podoba ze z Rzeszowa czy nie albo czy sie nazywa Dryml i niektorzy dostaja gesiej skorki na ich mysl/widok.

Awatar użytkownika
Rabiosa
Junior

#3310 Postautor: Rabiosa » 13 stycznia 2013, o 12:05

Gelo pisze:... Nawiązując do wpisów o tajemniczym zawodniku o którym tu się nie mówi, a który miałby mieć dogadane warunki to pasuje mi tu Hougaard. 1. nikt go nie bierze pod uwagę na forum 2. jezdził w Łodzi, 3. urodzony w 89 roku, 4. średniak, który może zaskoczy

ja pisałem o P.Hougaardzie ale większość mnie wyśmiała , co prawda bardzo słaby ostatni sezon na wyspach , z meczy w Szwecjii go nie pamiętam , coś ten zawodnik bardzo obniżył loty.

Jeleniewski
Miesiąc (dom)/Trojanowski(wyjzad)
Kildemand
D.Andersson/M.Michelsen
Woodward(dom)/Max (wyjazd)

rez.

Kudriaszov
Baran

warszawskie :

Doyle
Hougaard
King
Piszcz

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3311 Postautor: Gelo » 13 stycznia 2013, o 12:11

obniżył loty, bo jest "łamliwy". W 2012 roku dwa razy złamany obojczyk i na koniec... nos. Nie pojezdził sobie za duzo. Ostatni raz regularnie startował zdaje się w Tarnowie za czasów trenerki... Mariana W. :)

Mad
Senior

#3312 Postautor: Mad » 13 stycznia 2013, o 12:16

Rabiosa pisze:
Gelo pisze:... Nawiązując do wpisów o tajemniczym zawodniku o którym tu się nie mówi, a który miałby mieć dogadane warunki to pasuje mi tu Hougaard. 1. nikt go nie bierze pod uwagę na forum 2. jezdził w Łodzi, 3. urodzony w 89 roku, 4. średniak, który może zaskoczy

ja pisałem o P.Hougaardzie ale większość mnie wyśmiała , co prawda bardzo słaby ostatni sezon na wyspach , z meczy w Szwecjii go nie pamiętam , coś ten zawodnik bardzo obniżył loty.

Jeleniewski
Miesiąc (dom)/Trojanowski(wyjzad)
Kildemand
D.Andersson/M.Michelsen
Woodward(dom)/Max (wyjazd)

rez.

Kudriaszov
Baran

warszawskie :

Doyle
Hougaard
King
Piszcz

Kudriaszow na rezerwie?RACZEJ NIE! Dla ruska starty w Grudziądzu były priorytetem i na łamach sf mówił o tym. Grudziądz skłonny był zaryzykować, ale jeśli wywalczy miejsce w składzie a nie na zasadzie gwarancji startów. Pogonili go. Widera to samo. Andrzej trochę za dużo patrzy na Emila którego na wszystko stać. W Lublinie nie będzie rezerwowym taki układ z klubem.

Awatar użytkownika
Rabiosa
Junior

#3313 Postautor: Rabiosa » 13 stycznia 2013, o 12:28

Mad pisze:Kudriaszow na rezerwie?RACZEJ NIE! Dla ruska starty w Grudziądzu były priorytetem i na łamach sf mówił o tym. Grudziądz skłonny był zaryzykować, ale jeśli wywalczy miejsce w składzie a nie na zasadzie gwarancji startów. Pogonili go. Widera to samo. Andrzej trochę za dużo patrzy na Emila którego na wszystko stać. W Lublinie nie będzie rezerwowym taki układ z klubem.

czyli co ? jeśli Kudriaszow u nas podpisze to z gwarancją startów , tak mam to rozumieć ?
To jak to się ma do stwierdzenia Widera go nie chce a w Ostrovii , gdzie budują skład na utrzymanie , a my sklecamy skład o wyższe cele i go bierzemy ?

Mad
Senior

#3314 Postautor: Mad » 13 stycznia 2013, o 12:37

Dokładnie, ale wszystko co w pierwszym wierszu. W drugim Piszesz o wyższych celach chyba nie o play offach . Utrzymanie to plan maximum a co przyniesie sezon to zobaczymy. KMO wszędzie trąbi o walce o pierwszą czwórkę, a my o stabilizację finansową. Słowa Sprawki to wynik finansowy nad wynikiem sportowym. Po tym jakie ma problemy ze spłatą zaległości od listopada włącznie!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3315 Postautor: Gelo » 13 stycznia 2013, o 12:40

W Lublinie nie będzie rezerwowym taki układ z klubem.

No bez jaj - chyba nikt trzeźwo myslący nie poszedłby na taki układ. Kudriaszow nie powinien mieć gwarancji startów nawet w Krakowie czy Krośnie.

go!
Trener

#3316 Postautor: go! » 13 stycznia 2013, o 12:49

Gelu - gwarancja startow nie kosztuje zadnych pieniedzy, wiec czemuz by jej nie dac?

Awatar użytkownika
GeloSMT
Junior

#3317 Postautor: GeloSMT » 13 stycznia 2013, o 12:54

Chociażby dlatego,że "skaleczy" mecz,dwa a i tak jedzie dalej ?

go!
Trener

#3318 Postautor: go! » 13 stycznia 2013, o 12:57

To nawet lepiej jak "skaleczy" mecz. Znaczy sie, ze zdobedzie mniej punktow, a co za tym idzie dostanie mniejsza wyplate.

Mad
Senior

#3319 Postautor: Mad » 13 stycznia 2013, o 13:01

Gwarancja startów to zabranie jednego miejsca seniorowi w razie ratujta dupę bo się pali. Będzie robić po 2 pkt a Wardzała za niego nie wstawi żadnego strażaka! Panieli!!!!!

Awatar użytkownika
spokojny
Junior

#3320 Postautor: spokojny » 13 stycznia 2013, o 13:11

znów ktos plote puscil i placz na forum....

Awatar użytkownika
Chaser
Junior

#3321 Postautor: Chaser » 13 stycznia 2013, o 13:24

Jeleniewski
Trojanowski
Kuciapa
Max
Woodward
Łukaszewski

Jeżeli Kuciapa sobie za dużo życzy to Anderssona za niego. I nie mówcie, że tym składem nie da się powalczyć o 4 a nawet 3 8) miejsce. A tak w ogóle to mimo, że Gdańsk i Grudziądz wydają się kompletnie poza zasięgiem to przypomnijcie sobie kilka takich dream teamów które później okazywały się debit team. Jakoś nie zauważyłem na forum żeby ktoś poruszył kwestię Stachyry, który chyba jakoś tydzień temu przeszedł 2,5 godzinną operacje i do treningów wróci dopiero za jakiś czas.
Ostatnio zmieniony 13 stycznia 2013, o 13:30 przez Chaser, łącznie zmieniany 1 raz.

meesha
Trener
Kontakt:

#3322 Postautor: meesha » 13 stycznia 2013, o 13:28

spokojny pisze:znów ktos plote puscil i placz na forum....

Myślę, że spokojnie można by się doktoryzować z psychologii lub socjologii w oparciu o to forum :lol:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#3323 Postautor: niespokojny » 13 stycznia 2013, o 13:31

Jeleniewski
Trojanowski
Andersson
Kildemand/Woodward
Kuciapa/A.Dryml
Łukaszewski
gość

Mysle, ze bylaby szansa na wygranie wszystkiego w domu.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#3324 Postautor: kilar » 13 stycznia 2013, o 13:35

Kudriaszow i gwarancja startow :lol:

klops
Junior

#3325 Postautor: klops » 13 stycznia 2013, o 13:39

Chaser pisze:Jeleniewski
Trojanowski
Kuciapa
Max
Woodward
Łukaszewski

Jeżeli Kuciapa sobie za dużo życzy to Anderssona za niego. I nie mówcie, że tym składem nie da się powalczyć o 4 a nawet 3 8) miejsce. A tak w ogóle to mimo, że Gdańsk i Grudziądz wydają się kompletnie poza zasięgiem to przypomnijcie sobie kilka takich dream teamów które później okazywały się debit team. Jakoś nie zauważyłem na forum żeby ktoś poruszył kwestię Stachyry, który chyba jakoś tydzień temu przeszedł 2,5 godzinną operacje i do treningów wróci dopiero za jakiś czas.

No Dawid to pecha miał strasznego. To była poważna operacja, można powiedzieć - ratująca życie. Przygotowania do sezonu szlag trafił, a być może także jego pierwszą część. Szkoda chłopaka, mimo, że poszedł do Gdańska.

A co do składu to taki byłby moim zdaniem idealny na obecną chwilę:
1. Kildemand
2. Miesiąc/Kuciapa
3. Jeleń
4. Trojanowski/Kudriaszow - wymiennie w zależności od formy i toru :)
5. Andersson
6. Łukaszewski
7. Kret

Tylko jakoś w tego Kildemanda nie mogę uwierzyć. Dla Łodzi priorytetem powinno być zatrzymanie jego i Adamczaka, przez co może go być ciężko wyrwać. Do rocznika 1989 pasuje też Hougaard ale on już nie gwarantuje absolutnie niczego poza tym, że się połamie raz albo dwa. :?
a czego wypociny wytłumacz mi czego.