Skład na sezon 2013

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
mOrphe

Re: Skład na sezon 2013

#3101 Postautor: mOrphe » 11 stycznia 2013, o 11:45

GIGI pisze:
mOrphe pisze:a czemu to bardzo srednio lubisz Pawla?

Moje sympatie czy antypatie są tu nieważne. Chodziło mi o to że Miesiąc nie jest lepszym żużlowcem jak Zorro. Coś tam zaiskrzyło w zeszłym sezonie ale to za mało aby porównywać go do Zorro.

Ja go nie porownalem do Zorro akurat. Za zaslugi powinien byc Zorro, za walecznosc Miesiac :). Ale czy zuzlowcy jezdza za zaslugi... mam nadzieje, ze prezes zrobi dobry ruch i niezaleznie kogo zatrudni, bedzie on mial dobry sezon, czego zycze i Pawlowi i Magnusowi i oby obaj wystrzelili w tym sezonie, najlepiej w Naszych barwach w takim ukladzie :)

Awatar użytkownika
mOrphe

#3102 Postautor: mOrphe » 11 stycznia 2013, o 11:49

Mad pisze:Jaka pierwsza czwórka? Piszę o tym, że na koniec sezonu to my z Rawiczem spadamy bez zbędnego rozdrabniania się na play- off czy aut!

Mad nie bede z Toba wchodzil w dyskusje, bo nie lubie. Poczekaj az sklady zostana ogloszone i wtedy porownasz sobie Nasza sile i Ostrowa... a tak to ciagle gadasz 2-liga 2-liga 2-liga, nudne sie to robi

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#3103 Postautor: GIGI » 11 stycznia 2013, o 11:55

mOrphe pisze:Ja go nie porownalem do Zorro akurat. Za zaslugi powinien byc Zorro, za walecznosc Miesiac :). Ale czy zuzlowcy jezdza za zaslugi... mam nadzieje, ze prezes zrobi dobry ruch i niezaleznie kogo zatrudni, bedzie on mial dobry sezon, czego zycze i Pawlowi i Magnusowi i oby obaj wystrzelili w tym sezonie, najlepiej w Naszych barwach w takim ukladzie :)

Ja też życzę wszystkim jak najlepiej. Zacytuję pewien komentarz z Sportowefakty.pl po jednym ze spotkań: "Miesiąc kąsa prawie jak Loram". Dla mnie to był komentarz roku. I tylko to prawie stanowi wielką różnicę. Nie dyskredytuję zawodnika ale do wszystkiego należy podchodzić z pewną rezerwą.

Mad
Senior

#3104 Postautor: Mad » 11 stycznia 2013, o 12:01

Zorro jeżdżąc jeszcze w Gdańsku, kiedy to awansowali do e-ligi strasznie cieniował, bo gro pkt robił na juniorach i w parze z Wardem, który sprytnie rozprowadzam zetora na punktowane miejsce. Jeżdżąc w parze z innym seniorem była już kicha. Nie na darmo zamienili kapitana w Gnieźnie Drymlem. Latka lecą. Jak wyląduje u nas to znaczy, że tylko my jesteśmy ponieść takie ryzyko kontraktując zawodnika posiadającego teraz tylko nazwisko. Moje ostatnie dwa posty sugerują spadek, bo mam realne przesłanki by tak myśleć.

Awatar użytkownika
mOrphe

#3105 Postautor: mOrphe » 11 stycznia 2013, o 12:04

GIGI pisze:
mOrphe pisze:Ja go nie porownalem do Zorro akurat. Za zaslugi powinien byc Zorro, za walecznosc Miesiac :). Ale czy zuzlowcy jezdza za zaslugi... mam nadzieje, ze prezes zrobi dobry ruch i niezaleznie kogo zatrudni, bedzie on mial dobry sezon, czego zycze i Pawlowi i Magnusowi i oby obaj wystrzelili w tym sezonie, najlepiej w Naszych barwach w takim ukladzie :)

Ja też życzę wszystkim jak najlepiej. Zacytuję pewien komentarz z Sportowefakty.pl po jednym ze spotkań: "Miesiąc kąsa prawie jak Loram". Dla mnie to był komentarz roku. I tylko to prawie stanowi wielką różnicę. Nie dyskredytuję zawodnika ale do wszystkiego należy podchodzić z pewną rezerwą.

No tak, ale zeby byc w formie to trzeba miec miejsce zagwarantowane w druzynie. Z Miesiacem to jest tak, ze w razie czyjejs kontuzji lub slabszej formy to on wskakuje. A potem sie okazuje ze jest on przydatnym punktem druzyny, jak juz sie wjezdzi. Pokazal to pare razy w tamtym sezonie.

Czesto tez slyszalem na stadionie, ze ten czy ten na treningu szalal, ze bedzie nie do zatrzymania, a potem okazuje sie ze ten mega treningowy wymiatacz, ciagnie sie na ogonie, albo ma defekty... trening tez nie jest 100% wyznacznikiem dyspozycji zawodnika, ale tu juz decyzja nalezy do trenera i jego nosa.

Nie to zebym wychwalal Miesiaca pod niebiosa, ale uwazam, ze jest on przydatny w druzynie

go!
Trener

#3106 Postautor: go! » 11 stycznia 2013, o 12:14

Na dzien dzisiejszy kazdy z zakontraktowanych przez nas zawodnikow bedzie "ryzykiem" i nie wiadomo czego sie po nim spodziewac.
No, moze poza Jeleniewskim i Lukaszewskim. Ci dwaj, u siebie na torze powinni byc w miare przewidywalni.

Awatar użytkownika
Rabiosa
Junior

#3107 Postautor: Rabiosa » 11 stycznia 2013, o 12:49

Obrazek

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#3108 Postautor: $korzen$ » 11 stycznia 2013, o 12:55

mOrphe pisze:
a czemu to bardzo srednio lubisz Pawla? Ja uwazam ze jak popracuje nad startami to bedzie dobry punkt naszej druzyny - chyba najbardziej waleczny z wszystkich zawodnikow jakich w tamtym sezonie posiadalismy. Jako 2 linia bardzo przydatny (szczegolnie u Nas), a i jak dobrze przepracuje zime to moze byc mocnym punktem.

Bo jest przecietniakiem az do bolu, a wielu kibicom jego II-o ligowe szarze przeslonily oczy. Miesiac to zawodnik na II-lige, ewentualnie na druga linie w pierwszej lidze jak nie ma kogos innego czyt. lepszego do wziecia. No a my, niestety, jestesmy w duzej mierze wlasnie w takim polozeniu. Do tego dochodza tragiczne starty, ktore sprawiaja, ze na wyjazdach w 90% jest po prostu bezproduktywny. Do dzisiaj nie rozumiem, dlaczego w koncowce sezonu jechal on a nie Cam. Tzn dzisiaj juz rozumiem 8) = oszczednosci. Jednak tak jak wspomnialem, Pawel jest zawodnikiem cholernie przecietnym i pewnego pulapu nie przeskoczy. Bedzie mial pojedyncze przeblyski (tak jak to czasem bywalo w tym sezonie) lecz nie zmieni to calosciowej jego oceny. W 2 lidze jego osiolki dawaly mu pokazne zdobycze punktowe, jednak I liga jasno i wyraznie pokazala, gdzie jest miejsce Pawla. To samo bylo w Daugavpils. Tak jak Baran juz sie nigdy nie odrodzi, tak Miesiac nigdy nie bedzie nikim innym, jak zwyklym zuzlowym wyrobnikiem tulajacym sie na pograniczu 2 linii w pierwszej lidze a 2 liga.

Awatar użytkownika
losiu
Junior

#3109 Postautor: losiu » 11 stycznia 2013, o 13:06

$korzen$ pisze: Do dzisiaj nie rozumiem, dlaczego w koncowce sezonu jechal on a nie Cam.

Lublin - Grudziądz (1 3 2* 3 2*) 11+2
Lublin - Dauga (3 3 1 2* 2*) 11+2
Dauga - Lublin (d2 2 3 1* 2* 1*) 9+3

Paweł nie jedziesz!
Karol Baran Karol!

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#3110 Postautor: $korzen$ » 11 stycznia 2013, o 13:14

Hehe, przytocz te gorsze wystepy, zwlaszcza wyjazdowe.

Awatar użytkownika
losiu
Junior

#3111 Postautor: losiu » 11 stycznia 2013, o 13:15

Wyraźnie napisałeś, "Do dzisiaj nie rozumiem, dlaczego w koncowce sezonu jechal on a nie Cam", to tutaj masz odpowiedz :)
Karol Baran Karol!

Davv
Kadrowicz

#3112 Postautor: Davv » 11 stycznia 2013, o 13:46

Wg mnie skład będzie w stylu:
Woodward
Miesiąc
Ząbik/Kurdiaszow/Samjużniewiem
Baran
Kuciapa
Łukaszewski
Enibadi
Patrząc po tym jaką strategię na ten sezon przyjął Dario i tym jak zachowuje się wobec zawodników to ten skład to maksimum czego można się spodziewać. Mam wrażenie, że za wszelką cenę Sprawka nie chce się dostać do czwórki. Taki skład powinien wystarczyć na Rawicz, Łódź, Ostrów z bonusem u nas, może bez bonusa Loko, a resza łomot. Wszyscy w/w to też trochę farta bo w I lidze ciężko będzie im znaleźć inny klub.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#3113 Postautor: Cooper » 11 stycznia 2013, o 13:51

Przeczytalem "Samjużniew" i pomyslalem sobie przez moment, ze juz naprawde daleko niektorzy szukaja "wzmocnien" 8)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Ge(L)o
Trener

#3114 Postautor: Ge(L)o » 11 stycznia 2013, o 13:54

A ja Wam mówię, że u siebie wygrywamy wszystko bez względu na skład jakim pojedziemy.

Czy drugą część sezonu jedzie tylko górna czwórka w tym roku ?

jurko

#3115 Postautor: jurko » 11 stycznia 2013, o 15:11

No żebyś sie nie zdziwił.............
Jeżeli to będzie taki skład jak napisał Davv .
To u siebie zbierzemy w dupę i od Wybrzeża Gdańsk i od Grudziądza ,... a kto wie może i jeszcze od kogoś.......
Ogólnie porażka...

Davv
Kadrowicz

#3116 Postautor: Davv » 11 stycznia 2013, o 15:13

Ge(L)o pisze:A ja Wam mówię, że u siebie wygrywamy wszystko bez względu na skład jakim pojedziemy.

Taaaa. G&G to nas zleją bez względu jaki tor zrobimy. Tym bardziej, że może nie być Jelenia u nas.

Awatar użytkownika
Masi
Senior

#3117 Postautor: Masi » 11 stycznia 2013, o 15:16

Ge(L)o pisze:Czy drugą część sezonu jedzie tylko górna czwórka w tym roku ?

Tak, szósty i siódmy spada, piąty kończy po rundzie zasadniczej, czwórka jedzie o awans.
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także... :D

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#3118 Postautor: niespokojny » 11 stycznia 2013, o 15:48

jurko pisze:No żebyś sie nie zdziwił.............
Jeżeli to będzie taki skład jak napisał Davv .
To u siebie zbierzemy w dupę i od Wybrzeża Gdańsk i od Grudziądza ,... a kto wie może i jeszcze od kogoś.......
Ogólnie porażka...

Od Dauga jeszcze wpierdziel by sie szykowal. Szkoda, ze nikt nie bierze poprawki, ze nasz tor juz nie bedzie jakas szczegolna zagadka dla zawodnikow. Jakies doswiadczenie juz z niego maja i wiedza na co sie szykowac.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Extreme

#3119 Postautor: Extreme » 11 stycznia 2013, o 15:57

Cooper pisze:
Extreme pisze:Gdyby wybierać między Zorro a Maxem to Max na obecną chwilę jest lepszy, dwa lata młodszy zdaje się, no i pamiętajmy, że kiedyś zajął 5 miejsce w GP na koniec sezonu. Wiem, że dawno, ale Zorro takich sukcesów nie miał nigdy, a i w ligach wypadł w ostatnim sezonie słabiej niż Max.

Slabiutki argument, Zorro jezdzil w GP w 2010, potrafil biegi wygrywac, w GP Szwecji byl 6., w GP Czech 4., w kilku GP mial 6-8 punktow, wiadomo MŚ to nie jest, ale potrafil pokonac paru napieraczy na najwyzszym poziomie.

Cooper, pewnie obaj znajdą robotę w I lidze, myślę, że w grę wchodzi Łódź, Rawicz i Lublin, kolejność nie jest przypadkowa. Zobaczymy na koniec sezonu, który wypadnie lepiej. Zorro kiedyś u nas jeździł bardzo dobrze, ale to już nie jest ten sam zawodnik, słabiej do treningów się przykładał pewnie, a i siły może już mu brakować. Takie wrażenie sprawiał w ubiegłym sezonie. To jest wielkie ryzyko, żeby go zatrudnić, będzie szukał przyczyn słabszej formy, stale coś zmieniał, taki pogubiony trochę zawodnik to zwykle nie jest dobre rozwiązanie. Oczywiście różnie to działa, bo można przecież napisać, że Stachyra i Misiek byli ostatnio w podobnej sytuacji, a sobie poradzili, jednak w ich przypadku sytuacja na pewno była inna, mieli więcej motywacji, perspektywę startów przez około 10 kolejnych lat, no a Zorro przy całej sympatii dla niego, pewnie jeszcze góra 2-3 sezony pojedzie, o ile już po tym sobie nie da siana...

dumbli
Szkółkowicz

#3120 Postautor: dumbli » 11 stycznia 2013, o 16:21

Czy ktoś wie, czy Łukaszewski jest jeszcze zawodnikiem Unii Leszno? Czy trzeba go wypożyczyć za pieniążki czy ma kartę w swoim ręku?
niespokojny napisał(a):
Sprawka to człowiek mentalnie z jakiegoś starego, skrajnego PGRu na zadupiu. Kononowicz kuźwa.

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#3121 Postautor: Egon » 11 stycznia 2013, o 20:39

Mati jest związany kontraktem do końca wieku juniorskiego.
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

Awatar użytkownika
GeloSMT
Junior

#3122 Postautor: GeloSMT » 11 stycznia 2013, o 21:17

Gdzie te kontrakty ?
Ludzie dlaczego ten nasz prezes jest popeliniarzem i nie ma odwagi powiedzieć na łamach jakiegoś portalu,że jest liptop lub wgl zamknąć odwłok i nic nie mówić do czasu podpisania.
A ten "wiesiek" obiecuje,że skład,że ambitne cele a polska się z nas śmieje :shock:

mariusz1987
Junior

#3123 Postautor: mariusz1987 » 11 stycznia 2013, o 21:21

kurde czemu nie może być u nas jak we wszystkich klubach tylko zawsze jest...po lubelsku?? :?

Awatar użytkownika
Oskarinho
Junior

#3124 Postautor: Oskarinho » 11 stycznia 2013, o 21:44

GeloSMT pisze:Gdzie te kontrakty ?
Ludzie dlaczego ten nasz prezes jest popeliniarzem i nie ma odwagi powiedzieć na łamach jakiegoś portalu,że jest liptop lub wgl zamknąć odwłok i nic nie mówić do czasu podpisania.
A ten "wiesiek" obiecuje,że skład,że ambitne cele a polska się z nas śmieje :shock:

Dokładnie !

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#3125 Postautor: ravajas » 11 stycznia 2013, o 21:58

A Wy dlaczego jesteście popeliniarzami i nie macie odwagi podpisać swoich żali do prezesa imieniem i nazwiskiem? Te lamenty stają się nie do zniesienia. I niczego one nie zmienią, bo od ich ilości wcale kontraktów nie przybędzie, a jak się okaże, że zostanie ogłoszony skład, który będzie całkiem do rzeczy to wyjdziecie na frajerów.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks