Skład na sezon 2013

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

Re: Skład na sezon 2013

#3076 Postautor: Dobromir » 10 stycznia 2013, o 23:59

harry pisze:W sumie racja z tym Zorro i Maxem. Nie nadają się na nasz tor, chyba że potrenowaliby z tydzień.
Ale raczej chodziło mi o w ogóle jakichś dobrych zawodników.
Trochę niepokoi mnie, że dzisiaj miało byc trzech a nie ma żadnego.
A już prezes wlał w serca odrobinę optymizmu tą walką o wyższe cele.

Akurat Max dla mnie zrobił jeden z najbardziej efektownych kompletów na naszym torze, podczas pamiętnego inauguracyjnego lania od Rzeszowa 33:57. Z tego co pamiętam to był wtedy kompletnie niełapany. Terminarz się tak układa, że zdążyłby potrenować przed Ostrowem.

harry
Trener

#3077 Postautor: harry » 11 stycznia 2013, o 00:04

Tak było, niestety. Właśnie w tym sezonie trener wymyślił, że będziemy jeździli na równym, ładnym betonie. No i Max strzelił kompleta. Jak były tory przyczepne u nas, to już tak dobrze mu nie szło.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#3078 Postautor: boxing » 11 stycznia 2013, o 00:06

Dobromir - to bylo 8 lat temu :)
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#3079 Postautor: boxing » 11 stycznia 2013, o 00:17

W ostatnim sezonie - juz na naszym normalnym torze - Maxio cieniowal. Heh, a jak tak juz wspominamy - to ja pamietam, jak Tomek Rempala w barwach gosci dal czadu i zrobil chyba ze 17 punktow. Mowilo sie wtedy, ze na extraligowych maszynkach brata - i pamietam, ze starty nawet jak mu nie wyszly - to mial niesamowity dojazd do luku - strasznie go nioslo do szczytu luku. Ale to tez bylo dawno - i nie swiadczy to o jego przydatnosci dzis :) Kudriaszow w Wandzie tez kompletu nie zrobil - ale wrazenie zrobil kapitalne - a mial wtedy ze 17 lat. No a najbardziej wrazenie zrobil jeden Fin w przegranym meczu, i nie chodzi o Kauko Nieminena :D

Awatar użytkownika
Extreme

#3080 Postautor: Extreme » 11 stycznia 2013, o 00:42

Gdyby wybierać między Zorro a Maxem to Max na obecną chwilę jest lepszy, dwa lata młodszy zdaje się, no i pamiętajmy, że kiedyś zajął 5 miejsce w GP na koniec sezonu. Wiem, że dawno, ale Zorro takich sukcesów nie miał nigdy, a i w ligach wypadł w ostatnim sezonie słabiej niż Max.
Jeśli się z Maxem pogada i przejedzie sobie na spokojnie kilka razy po naszym torze, to pewnie by było lepiej, niż przy jego ostatnich startach u nas. Na wyjazdach walczył i punktował, przypomnę tylko jak to wyglądało w jego przypadku w ubiegłym sezonie:
Ostrów - 11+2
Łódź - 11+1
Lublin - 4
Gniezno - 14+1
Gniezno - 10
Lublin - 5+2
Grudziądz - 6+1

Generalnie na lidera jest za słaby, jednak swoje może dorzucić, najciekawsze jest to, że pewnie chce mniejszą kasę niż Zorro. Może warto jeszcze sprawę przemyśleć?

Zaratustra
Kadrowicz

#3081 Postautor: Zaratustra » 11 stycznia 2013, o 00:50

boxing pisze:. No a najbardziej wrazenie zrobil jeden Fin w przegranym meczu, i nie chodzi o Kauko Nieminena :D

Pamiętny mecz z Gorzowem. Jeden z tych meczów, kiedy porażka nie boli :)

PS. Ale wtedy miał jeszcze po czym "pływać" ;)

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#3082 Postautor: boxing » 11 stycznia 2013, o 01:00

Eh, teraz tez bedzie mial :) Kylmaekorpi, Powaznyj, Harris - tacy goscie idealnie pasuja do naszej obecnej nawierzchni :)

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#3083 Postautor: Cooper » 11 stycznia 2013, o 09:00

Extreme pisze:Gdyby wybierać między Zorro a Maxem to Max na obecną chwilę jest lepszy, dwa lata młodszy zdaje się, no i pamiętajmy, że kiedyś zajął 5 miejsce w GP na koniec sezonu. Wiem, że dawno, ale Zorro takich sukcesów nie miał nigdy, a i w ligach wypadł w ostatnim sezonie słabiej niż Max.

Slabiutki argument, Zorro jezdzil w GP w 2010, potrafil biegi wygrywac, w GP Szwecji byl 6., w GP Czech 4., w kilku GP mial 6-8 punktow, wiadomo MŚ to nie jest, ale potrafil pokonac paru napieraczy na najwyzszym poziomie.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

ermen
Zawodowiec

#3084 Postautor: ermen » 11 stycznia 2013, o 10:34

W obecnej sytuacji i jednego i drugiego przyjmiemy z otwartymi ramionami.
Ja też (idąc pod prąd większości forum) uważam, że Zorro to świetny zawodnik, który miał fatalny sezon w Polsce. Gdziekolwiek nie jeździł zawsze podkreślano jak wiele robi dobrego dla atmosfery w zespole. W Gnieźnie był nawet kapitanem drużyny. Zastąpiony w końcówce sezonu przez Drymla, nie obraził się na nikogo. Przyjeżdżał na mecze oby wspierać zespół. A jego wiek? W żużlu to żaden argument przeciw.
Każdemu jego Everest...

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#3085 Postautor: $korzen$ » 11 stycznia 2013, o 10:56

Dobra, ja rozumiem wasze argumenty i macie duzo racji. Ale wezcie pod uwage jedno. Nawet jak zbierzemy na chwile obecna najlepszy mozliwy sklad, to o zwyciestwach na wyjezdzie mozemy sobie co najwyzej pomarzyc. Powalczymy w Rawiczu, mooooze Lodzi ale nic poza tym. Wniosek wiec nasuwa sie jeden, trzeba sklad oprzec na zawodnikach, ktorzy lubia miec pod kolo i beda mieli pare w lapach. Bo w tym sezonie niemalze jak nigdy trzeba bedzie wykorzystac atut naszego lubelskiego toru. Jezeli chcemy sie utrzymac, to trzeba bedzie robic kope taka, zeby wiekszosc wygladala jak Skora, Szczepniak czy Zorro w poprzednim sezonie. Odnoszac sie do powyzszego powaznie sie zastanowcie, czy chcecie Szwedow. Ja uwazam, ze Zorro sie kompletnie nie sprawdzi i trzeba go bedzie wozic do mety jak kiedys Knapp Piszcza po kontuzji nadgarstka czy tam nogi. Max przy odpowiednim treningu jeszcze rokuje jakies nadzieje na wynik, ale Zorro nigdy w zyciu, nie mam co do tego zludzen. Darowal bym sobie i jednego i drugiego. Trzeba postawic na zawodnikow, ktorzy beda mieli jaja i sile w lapach. Dlatego tez ja caly czas stawiam na cos takiego:

Jelen
Kildemand (na naszym torze bedzie fruwal i bedziemy sobie pluc w gebe jak go puscimy do Lodzi)
Woodward
A. Dryml a jezeli nie bedzie juz kasy to Miesiac, Andersson lub Max
Kuciapa
Lukaszewski
Gosc

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#3086 Postautor: GIGI » 11 stycznia 2013, o 11:08

Skoro Łódź wystartuje to chyba start Kildemanda w naszych barwach można włożyć między bajki. Nie wydaje mi się aby chciał się przenosić. Mam nadzieję że uda się zakontraktować Alesa Drymla a i Zorro też bym nie skreślał. Nie zapomniał jak się jeździ na żużlu i mówienie że Miesiąc jest lepszym zawodnikiem jest chyba trochę na wyrost.

Awatar użytkownika
Rabiosa
Junior

#3087 Postautor: Rabiosa » 11 stycznia 2013, o 11:13

Czy ktoś orientuje się czy dziś będzie już coś wiadomo z kontraktami ?
Ileż można czekać , o co ten Sprawka tak naprawdę gra ?
Prośba jedna żeby nie pisać głupot o jakimś Ząbiku , i innych tylko w 100% sprawdzone informacje z wiarygodnych źródeł.

... " Kibice mogą spać spokojnie. Zapewniam, że zbudujemy dobry skład, który powalczy o wysokie cele - powiedział Sprawka."

jak to rozumieć ? czy to kolejny blef ...
Dobry skład który powalczy o wysokie cele w obecnej sytuacji kadrowej innych zespołów to jakoś mi się nie chce wierzyć.
Ostatnio zmieniony 11 stycznia 2013, o 11:23 przez Rabiosa, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#3088 Postautor: Cooper » 11 stycznia 2013, o 11:21

Zorro w Lublinie w zeszlym sezonie (wyjatkowo kiepskim dla niego):

Mecz 1 lipca:

Magnus Zetterstroem 6+2 (2,1,1*,2*,0)

2. Miskowiak, Zetterstroem, Lindbaeck, Baran
5. Lindbaeck, Miesiac, Zetterstroem, Woodward
8. Jeleniewski, Lindbaeck, Zetterstroem, Borowicz
11. Pedersen, Zetterstroem, Baran, Jeleniewski (u)
14. Jeleniewski, Woodward, Skórnicki, Zetterstroem

Mecz z 12 sierpnia:

Magnus Zetterstroem 5 (0,0,3,2,0)

2. Miesiąc, Miśkowiak, Lindbaeck, Zetterstroem
5. Jeleniewski, Lindbaeck, Baran, Zetterstroem
8. Zetterstroem, Lindabeck, Stachyra, Kostro
11. Stachyra, Zetterstroem, Miesiąc (w), Nicholls (w)
14. Jeleniewski, Miesiąc, Lindbaeck, Zetterstroem

Razem 10 biegow, 13 punktow z bonusami, wiadomo, szału nie ma, ale na pewno lepiej od Pikeja:P
No i warto zauwazyc, ze jezdzil z Toninho w parze.

Poza tym to naprawde mega pozytywna postac, a nasza druzyna bedzie potrzebowala dobrego ducha w tym sezonie. Jeden doswiadczony zawodnik sie przyda.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#3089 Postautor: istred » 11 stycznia 2013, o 11:25

Pytanie brzmi - za ile.
Jeśli miałby to być kontrakt lidera, to zdecydowanie nie. Również uważam, że jest to bardzo dobry zawodnik, ale na naszym torze kompletów trzaskać nie będzie.
Jeśli z niższym kontraktem, co z uwagi na klasę zawodnika jest raczej wątpliwe, to jak najbardziej.

Awatar użytkownika
Rabiosa
Junior

#3090 Postautor: Rabiosa » 11 stycznia 2013, o 11:25

Cooper pisze:Poza tym to naprawde mega pozytywna postac, a nasza druzyna bedzie potrzebowala dobrego ducha w tym sezonie. Jeden doswiadczony zawodnik sie przyda.

to jest dobry argument więc się zgadzam , ale ....
Nie dziwi was trochę dlaczego Gdańsk go nie zgarnął ? zakontraktowali Ruuda i słabego Mathiasa , a przecież Zorro jeździł w Gdańsku na niezłym poziomie.
Ostatnio zmieniony 11 stycznia 2013, o 11:26 przez Rabiosa, łącznie zmieniany 1 raz.

Mad
Senior

#3091 Postautor: Mad » 11 stycznia 2013, o 11:25

Wypisane 124 strony o niczym. Bajamy w sferze marzeń. Maxy i Zetory naszym zbawieniem? No proszę jak szybko można nauczyć się pokory. Naśmiewanie się z innych ekip a raczej z ich zawodników, jacy oni ciency patrz Kaleson, Andersen itd. Każdy orze jak może a my w tym roku możemy mieć problem, bo 2 drużyny spadają i na pewno nie będzie to Ostrów, Grudziądz, Gdańsk, Łódź, Loko! Krajobrazy Pilsko- krośnieńskie również nie należą do najgorszych.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#3092 Postautor: $korzen$ » 11 stycznia 2013, o 11:27

GIGI pisze:Skoro Łódź wystartuje to chyba start Kildemanda w naszych barwach można włożyć między bajki. Nie wydaje mi się aby chciał się przenosić. Mam nadzieję że uda się zakontraktować Alesa Drymla a i Zorro też bym nie skreślał. Nie zapomniał jak się jeździ na żużlu i mówienie że Miesiąc jest lepszym zawodnikiem jest chyba trochę na wyrost.

Gigi czytaj dokladnie, nigdzie nie napisalem, ze Miesiac jest lepszy od Zorra :) Jak zapewne dobrze wiesz, ja bardzo srednio lubie Pawla i jeszcze 1,5 miesiaca temu absolutnie nie widzialem go w naszym zespole. No ale priorytety sie zmienily i tak jak napisalem powyzej, trzeba brac zawodnikow pod nasz tor z para w lapach. Innej koncepcji na dzisiaj nie widze.

Awatar użytkownika
mOrphe

#3093 Postautor: mOrphe » 11 stycznia 2013, o 11:30

$korzen$ pisze:
GIGI pisze:Skoro Łódź wystartuje to chyba start Kildemanda w naszych barwach można włożyć między bajki. Nie wydaje mi się aby chciał się przenosić. Mam nadzieję że uda się zakontraktować Alesa Drymla a i Zorro też bym nie skreślał. Nie zapomniał jak się jeździ na żużlu i mówienie że Miesiąc jest lepszym zawodnikiem jest chyba trochę na wyrost.

Gigi czytaj dokladnie, nigdzie nie napisalem, ze Miesiac jest lepszy od Zorra :) Jak zapewne dobrze wiesz, ja bardzo srednio lubie Pawla i jeszcze 1,5 miesiaca temu absolutnie nie widzialem go w naszym zespole. No ale priorytety sie zmienily i tak jak napisalem powyzej, trzeba brac zawodnikow pod nasz tor z para w lapach. Innej koncepcji na dzisiaj nie widze.

a czemu to bardzo srednio lubisz Pawla? Ja uwazam ze jak popracuje nad startami to bedzie dobry punkt naszej druzyny - chyba najbardziej waleczny z wszystkich zawodnikow jakich w tamtym sezonie posiadalismy. Jako 2 linia bardzo przydatny (szczegolnie u Nas), a i jak dobrze przepracuje zime to moze byc mocnym punktem.

Rabiosa pisze:
Cooper pisze:Poza tym to naprawde mega pozytywna postac, a nasza druzyna bedzie potrzebowala dobrego ducha w tym sezonie. Jeden doswiadczony zawodnik sie przyda.

to jest dobry argument więc się zgadzam , ale ....
Nie dziwi was trochę dlaczego Gdańsk go nie zgarnął ? zakontraktowali Ruuda i słabego Mathiasa , a przecież Zorro jeździł w Gdańsku na niezłym poziomie.

pewnie aspekt finansowy - sadze ze Zorro wiecej kasy chce jak Mathias
Ostatnio zmieniony 11 stycznia 2013, o 11:34 przez mOrphe, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#3094 Postautor: GIGI » 11 stycznia 2013, o 11:33

$korzen$ pisze:

Akurat nie odnosiłem się bespośrednio do twojego posta ;) A o tej parze w łapach do też napisałem 2 strony wcześniej ;)

Awatar użytkownika
Rabiosa
Junior

#3095 Postautor: Rabiosa » 11 stycznia 2013, o 11:36

Co do Miesiąca to mogę się zgodzić że jest waleczny , że należy mu się kontrakt za jego postawę w 2012 , ale że ma parę w rękach ? :shock:
Może i ja ślepy jestem a właśnie Pawła najbardziej rzucało po starcie , ponosiło mu motor a na trasie też nie jeździł całkiem płynnie , jest kilka powtórek z meczy 2012 na necie , zobaczcie sobie z punktu widzenia w tv.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#3096 Postautor: Cooper » 11 stycznia 2013, o 11:37

Mad pisze:Każdy orze jak może a my w tym roku możemy mieć problem, bo 2 drużyny spadają i na pewno nie będzie to Ostrów.

A ja uwazam, ze pogloski o sile Ostrowa sa jak zwykle mocno przesadzone.

Mad
Senior

#3097 Postautor: Mad » 11 stycznia 2013, o 11:38

Rybnik 1.5 miliona od miasta Gdańsk przeszło 5 baniek http://sport.trojmiasto.pl/Kibice-dyrek ... 65297.html. Jak się ma polityka finansowa naszego zarządu na tle w/w miast?

Awatar użytkownika
mOrphe

#3098 Postautor: mOrphe » 11 stycznia 2013, o 11:40

Cooper pisze:
Mad pisze:Każdy orze jak może a my w tym roku możemy mieć problem, bo 2 drużyny spadają i na pewno nie będzie to Ostrów.

zgadzam sie - kto tam tak naprawde jest w stanie zagwarantowac komplety? PK po slabym sezonie, starzejacy sie Staszewski, nierowny Szczepaniak, Korneliussen, emeryt Skornicki?

moze ktorys wypali, ale czy to sa aby armaty na I lige i pierwsza czworke?
Ostatnio zmieniony 11 stycznia 2013, o 11:41 przez mOrphe, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#3099 Postautor: GIGI » 11 stycznia 2013, o 11:40

mOrphe pisze:a czemu to bardzo srednio lubisz Pawla?

Moje sympatie czy antypatie są tu nieważne. Chodziło mi o to że Miesiąc nie jest lepszym żużlowcem jak Zorro. Coś tam zaiskrzyło w zeszłym sezonie ale to za mało aby porównywać go do Zorro.

Mad
Senior

#3100 Postautor: Mad » 11 stycznia 2013, o 11:44

mOrphe pisze:
Cooper pisze:

zgadzam sie - kto tam tak naprawde jest w stanie zagwarantowac komplety? PK po slabym sezonie, starzejacy sie Staszewski, nierowny Szczepaniak, Korneliussen, emeryt Skornicki?

moze ktorys wypali, ale czy to sa aby armaty na I lige i pierwsza czworke?

Jaka pierwsza czwórka? Piszę o tym, że na koniec sezonu to my z Rawiczem spadamy bez zbędnego rozdrabniania się na play- off czy aut!