Stadion
Re: Stadion
Oczywiście, że byłem za budową lotniska i obwodnicy i oczywiście, że jestem za budową stadionu tylko, że żużlowo-piłkarskiego bo taki stadion nie będzie przynosił tak dużych strat finansowych, będzie cieszył kilka razy więcej ludzi i może by się udało zorganizować jakąś rundę DPŚ? albo nawet SGP ? Jeśli dobrze pamiętam to Bydgoszcz z takim zagrzybiałym stadionem potrafiła wyjść 2 mln na plus za jedno grand prix i byłaby kasa na utrzymanie przynajmniej na rok
. Bo na mecz reprezentacji Polski w piłkę nożną nie mamy co liczyć. Gdyby piłkę i żużel przenieść na Krochmalną to te 5 mln wydane na obecny projekt można odzyskać sprzedając ten teren na zygmuntowskich.
Ile strat przynosi stadion na Zygmuntowski? Może ktoś się orientuje?
Jest gdzieś na świecie nowoczesny stadion zuzlowo piłkarski ze stałym torem?
Poza tym co będzie stało na przeszkodzie aby na nowym stadionie zrobić gp? Choć wtedy pewnie znajdzie się grupa malkontenow którzy będą twierdzić ze to jest niepotrzebna rozrywka że względu na koszty.
Poza tym co będzie stało na przeszkodzie aby na nowym stadionie zrobić gp? Choć wtedy pewnie znajdzie się grupa malkontenow którzy będą twierdzić ze to jest niepotrzebna rozrywka że względu na koszty.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Hela pisze:Jest gdzieś na świecie nowoczesny stadion zuzlowo piłkarski ze stałym torem?
Zależy co rozumiesz przez słowo nowoczesny, ale spełniający w 100% standardy stadionu funkcjonalnego na miarę XXI wieku jest stadion piłkarsko-żużlowy chociażby stadion Rybniku, a po modernizacji będzie taki w Rzeszowie. W Rybniku zresztą też są plany modernizacji stadionu piłkarsko-żużlowego
Hela pisze:Poza tym co będzie stało na przeszkodzie aby na nowym stadionie zrobić gp? Choć wtedy pewnie znajdzie się grupa malkontenow którzy będą twierdzić ze to jest niepotrzebna rozrywka że względu na koszty.
Stadion w Lublinie byłby pierwszym stadionem na świecie o pojemności 15 500, na którym rozegrano GP na układanym torze...
Hela pisze:Nie kończ. Odpowiedź tylko na jedno pytanie bo nie wiem w końcu jakie masz zdanie. Jesteś za tym abyśmy nie budowali stadionu czy masz jakąś inna koncepcję? Czy jesteś / byles za budowa lotniska?czy jesteś za budowa teatru? Czy jesteś za budowa obwodnicy, ul. Melgiewskiej i np Do Dysa?
Twoje porownania takie troche "z grubej rury". Zapytaj czy jestem za stadionem, budowa cyrku, czy stalego lunaparku. A moze wole jakis pomnik? Wtedy zgoda.
Wszyscy tu uprawiamy, delikatnie rzecz ujmujac, dyskursyjny samogwalt, jako ze wiadomo ile pieniedzy juz utopiono w projektach i poprawkach do projektow, a stadionu i tak jak nie bylo tak nie ma. I pewne nie bedzie. Chodzi o to, aby kroliczka gonic (nie za darmo).
Konczac juz dodam, ze w kraju, w ktorym w skrajnym ubostwie zyje ponad 2 mln ludzi nasze gadki i zgoda na dokladanie do istniejacych i plany budowy kolejnych stadionow to bezczelnosc i tyle.
No i co z tego ile zyje w skrajnym ubostwie ? Moze oddasz im swoje nadwyzki, albo nawet obnizysz poziom zycia na rzecz tych biednych ? Budzet miasta jaki jest to jest, da sie uzyskac srodki na budowe stadionu kosztem przesuniec innych inwestycji, mniej waznych obecnie dla miasta. Nie popadajmy w jakis socjalizm, ja jestem skrajnym liberałem, rozumiem ze inni moga miec inne poglady, ale nie oszukujmy sie ze stadion i inne wydatki "rozrywkowe" nas tak rujnuja, trzeba myslec o tym skad wziac wiecej pieniedzy, a nie gdzie zaoszczedzic.
go! pisze:Hela pisze:Nie kończ. Odpowiedź tylko na jedno pytanie bo nie wiem w końcu jakie masz zdanie. Jesteś za tym abyśmy nie budowali stadionu czy masz jakąś inna koncepcję? Czy jesteś / byles za budowa lotniska?czy jesteś za budowa teatru? Czy jesteś za budowa obwodnicy, ul. Melgiewskiej i np Do Dysa?
Twoje porownania takie troche "z grubej rury". Zapytaj czy jestem za stadionem, budowa cyrku, czy stalego lunaparku. A moze wole jakis pomnik? Wtedy zgoda.
Wszyscy tu uprawiamy, delikatnie rzecz ujmujac, dyskursyjny samogwalt, jako ze wiadomo ile pieniedzy juz utopiono w projektach i poprawkach do projektow, a stadionu i tak jak nie bylo tak nie ma. I pewne nie bedzie. Chodzi o to, aby kroliczka gonic (nie za darmo).
Konczac juz dodam, ze w kraju, w ktorym w skrajnym ubostwie zyje ponad 2 mln ludzi nasze gadki i zgoda na dokladanie do istniejacych i plany budowy kolejnych stadionow to bezczelnosc i tyle.
Pytam o inwestycje realizowane obecnie. I wydaje mi się że porównanie jest na miejscu. Jeśli postawie się w roli malkontenta to zapytam dlaczego mam płacić na budowę drogi która pojadę raz na rok, albo teatru w którym tak jak większość statystycznychpolakow będę raz na 10 lat. Jednak nie pytam bo zdaje sobie sprawę że to inwestycje ktore sluza rozwojowi miasta. Kontynuując marudzenie mogę zapytać dlaczego mam dofinansowywać jako osoba bezdzietna szkoły i przedszkola. Ale nie pytam bo taka jest moim zdaniem rola państwa realizowana przez samorząd.
Poza tym uważam że nie ma sensu kłócić się o takie kwoty. Z budżetu naszego miasta na stadion dajemy chyba ok. 80 mln złotych. To jakieś 250zł jednorazowo na mieszkańca. Rozkładajac to na jakieś 40 lat, bo pewnie za tyle powstanie w lublinie kolejny daje to kwoty ... śmieszne - jakieś 0, 50 gr miesięcznie. Jeśli będziemy do tego doplacac też nie zbiedniemy.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
tylko żeby nie skończyli go budować w połowie tak jak np. Felin City.
FeliCity chyba jest budowane z prywatnych pieniedzy, a nie ze srodkow miejskich.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
hmm to żeby szło im to trochę sprawniej niż dotychczas 
Budowa stadionu przy Krochmalnej rozpoczęta. Jeśli obiekt nie stanie się kolejnym, niedokończonym pomnikiem socjalizmu to mamy fajną perspektywę zdjęcia więziennych krat ze stadionu przy Zygmuntowskich. Oby klub żużlowy dożył tego terminu.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
"PZMot wymaga zrobienia na naszym torze bandy sklejkowej na łukach. To koszt ok. 100 tys. zł. Miasto nie przewidziało w budżecie takich środków, zarządzający obiektem MOSiR też ich nie ma. Ale będziemy o tym jeszcze z nimi dyskutować na ten temat, bo musimy załatwić tę sprawę – mówi prezes lubelskiego klubu."
Czy sklejka na łukach jest taka ważna? Przecież i tak jest "dmuchawiec". Na miejscu prezesa pokazał bym środkowy palec w stronę PZMot. Już były cyrki z oświetleniem, my musieliśmy mieć podczas gdy inne kluby nie.
Czy sklejka na łukach jest taka ważna? Przecież i tak jest "dmuchawiec". Na miejscu prezesa pokazał bym środkowy palec w stronę PZMot. Już były cyrki z oświetleniem, my musieliśmy mieć podczas gdy inne kluby nie.
Ja się tylko zastanawiam jak ta "inwestycja" może kosztować 100tys. zł? 
Karol Baran Karol!
Pewnie tak samo jak to, że maszyna startowa też kosztuje 100 tys. zł (dobrze pamiętam?), które okazały się kolejną bajką prezesa 
Maszyna startowa - 100 000
Banda sklejka - 100 000
Prezes rocznie - 100 000
Po prostu to taka podstawowa jednostka rozliczeniowa w kaemzeciku

Banda sklejka - 100 000
Prezes rocznie - 100 000
Po prostu to taka podstawowa jednostka rozliczeniowa w kaemzeciku
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
BR pisze:"PZMot wymaga zrobienia na naszym torze bandy sklejkowej na łukach. To koszt ok. 100 tys. zł. Miasto nie przewidziało w budżecie takich środków, zarządzający obiektem MOSiR też ich nie ma. Ale będziemy o tym jeszcze z nimi dyskutować na ten temat, bo musimy załatwić tę sprawę – mówi prezes lubelskiego klubu."
Ciężko ocenić nam kibicom, czy jest, czy nie jest ważna. Niech oceniają ci, którzy biorą za to odpowiedzialność. Po ostatnim, tragicznym sezonie, gdy wielu musiało się tłumaczyć przed prokuratorem, wszystkie tory, bez różnicy do kiedy mają wazne licencje będą dodatkowo zweryfikowane.
Miasto nie przewidziało kosztów wymiany? A klub sygnalizował, że trzeba to zrobić? PZM z tego co wiem mówił to od dawna. I warto również przyjrzeć się torowi pod kątem innych wymagań regulaminowych już teraz. Trochę się zmieniło, co sygnalizowano już rok temu. I te prace będą również kosztowały. Ale jak się znów obudzimy 15 marca, tuż przed przyjazdem weryfikatora to złe miasto z Żukiem na czele na pewno nie da.
-
jack08
Ale po co wydawać kasę na te roboty? Już sporo poszło na oświetlenie.
Wymagania PZM olać i już. Dali przykład, że ich przepisy należy lekceważyć i nikomu korona z głowy z tego powodu nie spadnie. Skoro za brak oświetlenia nawet nie pogrozili paluszkiem Startowi to co mówić o innych wymogach. O oświetleniu też była mowa od dawna.
Wymagania PZM olać i już. Dali przykład, że ich przepisy należy lekceważyć i nikomu korona z głowy z tego powodu nie spadnie. Skoro za brak oświetlenia nawet nie pogrozili paluszkiem Startowi to co mówić o innych wymogach. O oświetleniu też była mowa od dawna.
Hela pisze: I warto również przyjrzeć się torowi pod kątem innych wymagań regulaminowych już teraz. Trochę się zmieniło, co sygnalizowano już rok temu. I te prace będą również kosztowały.
O co dokładnie chodzi? Możesz to rozwinąć?
A jak tam w Rawiczu z wymaganiami na I ligę? Skład mają, a reszta?
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także...
- No tak...
- Żona w domu także...
-
jack08
W Rawiczu pewnie na weryfikację przyniosą kilka latarek i powiedzą, że to przenośne oświetlenie

Przeglądając na forach i sf dyskusje na temat składu nachodzi mi myśl o stworzeniu oddzielnego sektora dla gości z Rzeszowa?
może jakieś miejsce by się znalazło
może jakieś miejsce by się znalazło
a propos stadionu, to przydało by się w tym sezonie jakieś stoisko ze słonecznikami