Skład na sezon 2013

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Rudy
Junior

Re: Skład na sezon 2013

#2951 Postautor: Rudy » 9 stycznia 2013, o 22:49

Gelu nie przesadzaj to forum o czarnym sporcie ,a nie jednokrotnie zauważyłem ,że raczej poloniści się tu wypowiadają.
Gelu wiesz,na kilku forach jestem i nie jednokrotnie kierowcy rajdowi lub drifterzy kaleczą polszczyznę i nikt ich nie upomina.Jak się w domu czy w szkole nie nauczył ,to szkoda Twojego czasu na naukę na forum.
"Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem".

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2952 Postautor: Gelo » 9 stycznia 2013, o 22:52

stary jestem - więc "przesadzam". Jako starszy dzierżę sztandar edukacji ;) jak mamy się porozumieć w jakiejkolwiek kwestii to przynajmniej rozmawiajmy w jednym języku :) a bycie drifterem czy rajdowcem nie musi być równoznaczne z byciem analfabetą :)

vaikai
Szkółkowicz

#2953 Postautor: vaikai » 9 stycznia 2013, o 22:54

Nie poloniści tylko normalni ludzie, którzy posiadają to minimum intelektu, że potrafili przyswoić zasady pisania po polsku. Jeżeli dzięki tym upomnieniom, ktoś zacznie pisać poprawnie to ja to popieram, bo obcowanie z tumanami jakoś mi przyjemności nie sprawia.

Awatar użytkownika
mOrphe

#2954 Postautor: mOrphe » 9 stycznia 2013, o 22:57

To jak Panowie, o takich zawodnikach jak Kildemand i Adamczak mozna raczej zapomniec?

Lodz ma pierszenstwo w negocjacjach, a juz na pewno na chwile obecna. Podobno jedna z opcji odnosnie przyszlosci zuzla w Lodzi zakladala wejsce jakiegos mocnego sponsora, ciekawe na ile to mocny sponsor, bo moze sie okazac, ze Lublin ktory mial ogrom czasu na zbudowanie ekipy, bedzie mial duzo wieksze problemy i duzo gorszy sklad niz Lodz, ktora rzutem na tasme weszla do gry

Zaratustra
Kadrowicz

#2955 Postautor: Zaratustra » 9 stycznia 2013, o 23:07

Rudy pisze:Gelu nie przesadzaj to forum o czarnym sporcie ,a nie jednokrotnie zauważyłem ,że raczej poloniści się tu wypowiadają.
Gelu wiesz,na kilku forach jestem i nie jednokrotnie kierowcy rajdowi lub drifterzy kaleczą polszczyznę i nikt ich nie upomina.Jak się w domu czy w szkole nie nauczył ,to szkoda Twojego czasu na naukę na forum.

Błąd każdemu może się zdarzyć, ale już wielbłąd razi jak cholera. Wiem, że żyjemy w takim kraju, jakim żyjemy, ale odrobinę szacunku do własnego języka raczej by wypadało mieć ;)
Era internetu, gg, fejsbuki i inny tego typu duperszmity naszych czasów :? To wszystko sprawiło, że zaczęliśmy strasznie upraszczać wszystko co związane z pisownią i językiem w ogóle. Przykre..
Mnie wybitnie razi, jak co trzecia osoba w Lublinie mówi "wchódź" zamiast wchodź. I chociaż nauczyłem się już żyć z lubelskimi ciapami, a nie po prostu kapciami, to tego "wchódzenia" nigdy nie zaakcpetuję :)

Awatar użytkownika
rieper
Junior

#2956 Postautor: rieper » 9 stycznia 2013, o 23:08

jack08 pisze: Ale żeśmy czasów doczekali. Czy ktoś w ciągu kilku miesięcy umiałby tak jak Sprawka rozwalić ten klub? Po co przez ostatni rok było budować wizerunek klubu skoro ten człowiek tak szybko go zepsuł? .

Historia zna gorsze przypadki. Kiedyś Reagan rozwalił całą polską gospodarkę. I to w 16 miesięcy!
8)

simona
Szkółkowicz

#2957 Postautor: simona » 9 stycznia 2013, o 23:25

mOrphe pisze:To jak Panowie, o takich zawodnikach jak Kildemand i Adamczak mozna raczej zapomniec?

Lodz ma pierszenstwo w negocjacjach, a juz na pewno na chwile obecna. Podobno jedna z opcji odnosnie przyszlosci zuzla w Lodzi zakladala wejsce jakiegos mocnego sponsora, ciekawe na ile to mocny sponsor, bo moze sie okazac, ze Lublin ktory mial ogrom czasu na zbudowanie ekipy, bedzie mial duzo wieksze problemy i duzo gorszy sklad niz Lodz, ktora rzutem na tasme weszla do gry

jeszcze prezio przekaże że ten sponsor miał wejśc w lubelski żużel , ale mu sie odmieniło po przeczytaniu lubelskiego forum :( a prezes tak mocno o niego zabiegał przez cały sezon 2012 :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#2958 Postautor: Egon » 10 stycznia 2013, o 00:00

Rudy pisze:Mógł prezio podpisać kontrakty w tym lub w tamtym tygodniu,jak łódż była niepewna i była mkarta przetargowa: " Ja daje tyle pewne ,w łodzi może nic nie dostaniesz" i to zostało zaprzepaszczone.Ja się nie zdziwię jak i Jeleń w łodzi podpisze.
W łodzi czy w Łodzi? Mam nadzieję, że na łódź go nie wsadzą, bo jeszcze dostanie niedrożności jelit i kupy w tym sezonie nie zrobi ;)
A już całkiem poważnie to chyba tylko głupi mógł pomyśleć, że Łódź nie wystartuje w tym sezonie. Przecież tam co roku Skrzydlewski ciśnie miasto i innych, żeby dali jak najwięcej strasząc, że klub nie wystartuje. Przecież żaden zawodnik z Łodzi nie odszedł (jeśli się mylę to poprawcie)..dlaczego? Bo tam pewna kasa i jakby mieli nie wystartować to już większość by siedziała w innych klubach..myślę, że zawodnicy z Łodzi byli o sytuacji dobrze poinformowali a wywiady takiego Trojana to tylko pod publiczkę.
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

harry
Trener

#2959 Postautor: harry » 10 stycznia 2013, o 00:01

Miesiąc,Kuciapa, Kildemand, Adamczak, Andersson podobno już dogadani w Łodzi.Oby to było lipne info.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Ramzes

#2960 Postautor: Ramzes » 10 stycznia 2013, o 00:06

A Rybnik nie dogadał się z Mitko. Mój kolega z Rybnika mówi, że są zainteresowani... Karolem Baranem i są bliscy podpisania kontraktu z nim.
Ja bym chciał w Lublinie jeździć... O wiele nie proszę...
Tylko o kurę znoszącą złote jajka i krowę z Milki.

harry
Trener

#2961 Postautor: harry » 10 stycznia 2013, o 00:16

Chaser pisze:Jeleniewski
Max
Woodward
Kuciapa
Zorro
Łukaszewski
+2,50

Nikt nic lepszego nie ulepi 8) 8)

No to za Kuciape Mitko lub Kudriaszow. Ale jest jeszcze szansa na jakiś skład. no ale nie ma na co czekać!!!!!!
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#2962 Postautor: Hayden » 10 stycznia 2013, o 00:22

Egon pisze:Przecież żaden zawodnik z Łodzi nie odszedł (jeśli się mylę to poprawcie)

Szczepaniak w Ostrowie a Sundstroem w Gorzowie :)
Motor mocny

Awatar użytkownika
Extreme

#2963 Postautor: Extreme » 10 stycznia 2013, o 00:25

harry pisze:Miesiąc,Kuciapa, Kildemand, Adamczak, Andersson podobno już dogadani w Łodzi.Oby to było lipne info.

Kildemand i Adamczak dogadani w Łodzi, też o tym słyszałem, pozostali nie wiem, ale zakładając, że otrzymali lepsze propozycje niż od nas to jest to możliwe. Strasznie szkoda bo Kildemand ma spory talent, jeżeli głównym celem mistrza Wielkiej Brytanii było aby go zatrzymać, to o czymś to świadczy.
Adamczak pewnie też im ponownie wypali, koleś pobijał się solidnie, przerwy w treningach było ponad miesiąc, ale ten obojczyk już w porządku podobno. Miesiąc i Kuciapa z nowym prezesem Orła znają się przecież świetnie, ziomki z Podkarpacia pewnie będą się trzymać razem, jeśli mają taką możliwość, a niestety dla nas mają... Na tle tego co się u nas dzieje to i tak podziwiam spokój naszych kibiców.

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#2964 Postautor: Egon » 10 stycznia 2013, o 00:26

Dzięki ;) co nie zmienia sytuacji że i tak na 99% było wiadomo, że Łódź wystartuje :P
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

Karlos

#2965 Postautor: Karlos » 10 stycznia 2013, o 00:32

Witam jestem nowy na forum, ale chodzę na żużel z 10 lat i musiałem się zalogować bo ciężko mi się pogodzić z tym co się dzieje w klubie. Po części rozumiem że budżet może być mniejszy niż w tamtym roku i wszystko drożeje i takie tam.. ale jak można być takim osłem żeby czekać na ostatnią chwile z kontraktami??? Na ten moment jesteśmy w czarnej dupie po tym jak Łódź włącza się do kontraktowania. Gdybyśmy mieli 3,4 zawodników to można by spokojnie dobrać jeszcze resztę a tak zostaje odpad :? :? :?
Czy możemy wystosować jakieś oświadczenie nas kibiców, pokazać w klubie że nie jest nam obojętna ta bardzo zła sytuacja?

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#2966 Postautor: niespokojny » 10 stycznia 2013, o 00:34

Moze i u nas trzeba zbierac cegielki? 20 tys. cegielek po 20 zl i sami zalatwimy sobie lidera :lol:
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

jerry78
Trener

#2967 Postautor: jerry78 » 10 stycznia 2013, o 01:36

Mam dla Was na 100% pewne info.
Dłużej jak 3 tygodnie już na skład nie bedziemy musieli czekać. :)
Mam nadzieje, że chociaż trochę Was pocieszylem 8)

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#2968 Postautor: Perez » 10 stycznia 2013, o 01:47

Spokojnie, teraz czekamy aż Łódź ogłosi pełny skład a reszta zawodników która zostanie, podpisze z nami takze loooz 8)
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
bartosch
Kadrowicz
Kontakt:

#2969 Postautor: bartosch » 10 stycznia 2013, o 01:50

ja nie wierze w to co sie dzieje. mam nadzieje, ze to jest jakis noworoczny zart. jesli nie to znaczy, ze haslo "ratujmy lubelski zuzel" w ktore to sam bylem mocno zaangazowany bedzie mozna zamienic na "ratujmy czyjas dupe", a reszte sie zalatwi... zawsze powtarzalem, ze zuzel to relikwia i zanim sie ja tknie to najpierw trzeba ja przegryzc niczym John Wayne przegryzal tyton na westernach. jestem zniesmaczony tym co sie dzieje i wydarzylo.
carpe diem!

klops
Junior

#2970 Postautor: klops » 10 stycznia 2013, o 01:53

Luźno, bez napinki :D Nic się nie dzieje, mamy czas - poczekamy. Im później tym taniej. W końcu cel na 2013 - wydać jak najmniej. O awans powalczymy w 2014 8)do I ligi rzecz jasna
a czego wypociny wytłumacz mi czego.

harry
Trener

#2971 Postautor: harry » 10 stycznia 2013, o 08:10

Perez pisze:Spokojnie, teraz czekamy aż Łódź ogłosi pełny skład a reszta zawodników która zostanie, podpisze z nami takze loooz 8)

To chyba nie dział tak prosto.
Ta lepsza grupa zawodników, nie podpisze żadnego kontraktu za czapkę śliwek. Taj jak na przykład A.Dryml w zeszłym roku. Wolą przeczekać spokojnie ten okres i w sezonie na pewno znajdzie się dla nich miejsce. Wiemy jakim sportem jest żużel ( nie mówiąc już o takich przypadkach jak Dawid - wracaj do zdrowia człowieku), do tego nie każdy trafi z formą i ci najlepsi, z pozostałych, wezmą pięć razy tyle co im proponuje prezes.
Dlatego albo prezes szybko zmieni kontrakty albo będziemy brali resztę zawodników jaka zostanie na rynku, ale zawodników drugoligowych. Chyba że w tym szaleństwie jest metoda i już teraz zaczynamy budowę składu na sezon 2014. Chłopaki bedą zgrani,, obeznani z torem, to tylko będzie rok II lidze.
Nie mniej trzeba zauważyć, że jeżeli już tak kombinujemy to nawet ci najgorzej opłacani zawodnicy też będą kosztować, mimo wszystko. A jeżeli będziemy przegrywać wszystkie mecze w czambuł to wpływy z biletów nie starczą nawet na organizację meczów. Wiem, że jest spory zapas gotówki - słynne 1,3 mln, tylko pytanie czy te pieniądze są już w kasie czy nie. Bo przy bardzo kiepskich wynikach ktoś może wpaść na pomysł renegocjacji umów.
Oj jest nad czym myśleć. Bo tak źle i tak niedobrze.
Boli prezesa głowa, ale chyba sam się trochę zapędził we własne sidła.

Awatar użytkownika
GeloSMT
Junior

#2972 Postautor: GeloSMT » 10 stycznia 2013, o 08:16

Ramzes pisze:A Rybnik nie dogadał się z Mitko. Mój kolega z Rybnika mówi, że są zainteresowani... Karolem Baranem i są bliscy podpisania kontraktu z nim.

Twój kolega ma słabe informacje :lol:

ermen
Zawodowiec

#2973 Postautor: ermen » 10 stycznia 2013, o 09:10

harry pisze:
Boli prezesa głowa, ale chyba sam się trochę zapędził we własne sidła.

Normalnie jak Chuck...
nie na niego zastawiają sidła, on sam zastawia sidła na siebie...

Nie wierzę, że to co się dzieje, jest prawdziwe...
Każdemu jego Everest...

jack08

#2974 Postautor: jack08 » 10 stycznia 2013, o 09:37

Nie mniej trzeba zauważyć, że jeżeli już tak kombinujemy to nawet ci najgorzej opłacani zawodnicy też będą kosztować, mimo wszystko. A jeżeli będziemy przegrywać wszystkie mecze w czambuł to wpływy z biletów nie starczą nawet na organizację meczów. Wiem, że jest spory zapas gotówki - słynne 1,3 mln, tylko pytanie czy te pieniądze są już w kasie czy nie. Bo przy bardzo kiepskich wynikach ktoś może wpaść na pomysł renegocjacji umów.

Święte słowa. Takie oszczędzanie może przynieść odwrotne skutki.
Ostatnio zmieniony 13 stycznia 2013, o 00:54 przez jack08, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#2975 Postautor: Łoptymista » 10 stycznia 2013, o 09:43

:lol:
DS negocjujący sam ze sobą. Stawiający twarde warunki i stawki za płace porównywalne z jego zarobkami sprzed 4 lat. Sytuacji sportowej klubu to nie zmieni, ale będzie równe traktowanie wszystkich ciągnących kase z klubu. 8)