Mecz: KM Intar Ostrów - TŻ Sipma Lublin 41:49

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
michalw

#101 Postautor: michalw » 2 czerwca 2004, o 13:41

Gelo pisze:
W ogóle pomijacie w waszych rozwazaniach takich zawodnikow jak fajfer czy pietrzyk.

No i słusznie, bo to pionki - średniacy ligowi, pokroju naszych Frankowa, Knappa, Śledzia i Piszcza.
Podobnie nabijacie sie z gdanszczan, ze karlsson robil koscieche jak chcial. Smieszne to jest.

Chyba się zaplątałeś. Nikt sie nie naśmiewa tylko gdańszczanom się wydawało, że Kościecha jako drugi w statystykach bedzie objeżdżał Karlika. I zostali ostudzeni.
Zaden z waszych seniorow nie dorasta do piet kosciesze, chrzankowi czy nawet jedrzejakowi.

Przecież to jest oczywiste, dlatego nikt ich nie zestawia ze sobą.
Potraficie tylko dostrzegac to jak "ich robili" tylko ze to wszystko działo sie u was na torze. W gdansku jakos nie brylowali podobnie w gorzowie a nawet gnieznie!!! Tak samo bedzie w ostrowie. 52 38.

Teraz to juz się ośmieszasz - skoro ma byc w Ostrowie tak samo jak w Gdańsku to:
1. znaczy, że Fajfer, Pietrzyk i Dym to podobnej klasy zawodnicy co Kościecha, Chjrzanowski i np. Jabłoński
2. czemu typujesz takie niskie zwycięstwo?

dlatego ze macie karlssona 8)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#102 Postautor: Gelo » 2 czerwca 2004, o 13:42

W ogóle pomijacie w waszych rozwazaniach takich zawodnikow jak fajfer czy pietrzyk.

No i słusznie, bo to pionki - średniacy ligowi, pokroju naszych Frankowa, Knappa, Śledzia i Piszcza.
Podobnie nabijacie sie z gdanszczan, ze karlsson robil koscieche jak chcial. Smieszne to jest.

Chyba się zaplątałeś. Nikt sie nie naśmiewa tylko gdańszczanom się wydawało, że Kościecha jako drugi w statystykach bedzie objeżdżał Karlika. I zostali ostudzeni.
Zaden z waszych seniorow nie dorasta do piet kosciesze, chrzankowi czy nawet jedrzejakowi.

Przecież to jest oczywiste, dlatego nikt ich nie zestawia ze sobą.
Potraficie tylko dostrzegac to jak "ich robili" tylko ze to wszystko działo sie u was na torze. W gdansku jakos nie brylowali podobnie w gorzowie a nawet gnieznie!!! Tak samo bedzie w ostrowie. 52 38.

Teraz to juz się ośmieszasz - skoro ma byc w Ostrowie tak samo jak w Gdańsku to:
1. znaczy, że Fajfer, Pietrzyk i Dym to podobnej klasy zawodnicy co Kościecha, Chjrzanowski i np. Jabłoński
2. czemu typujesz takie niskie zwycięstwo?

p.s Widzę, że ostrowianie mają jakąś obsesję na naszym punkcie. Może dlatego, że Gorzów pokazał im już miejsce w szeregu, a Gdańsk i my tylko u siebie. Kompleksy chyba wychodzą .
Ostatnio zmieniony 2 czerwca 2004, o 13:44 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#103 Postautor: Talib » 2 czerwca 2004, o 13:44

michalw napisał:

"Niczego mi nie zaczyna brakować. Nie ma sensu z toba dyskutowac. Jesli wygracie to znowu zacznie sie cytowanie, a co jesli przegracie?? Nie no..........przeciez nie ma takiej mozliwosci!!!! "

Masz najwyraźniej problemy z czytaniem. Oto dwa cytaty z moich wypowiedzi na temat niedzielnego meczu.

"Jednak nic drużynie z Ostrowa nie umniejszając to mimo wszystko nie ten sam format co nie znaczy że automatycznei emamy 2 punkty w
kieszeni! "

"Czarny ja również uważam, że jesteście faworytem niedzielnego meczu, tak samo jak był nim Gdańsk w ostatnia niedzielę... "

A jeśli nie ma sensu ze mną dystkutować to sobie daruj odpowiedź :lol: .

Awatar użytkownika
czarny

#105 Postautor: czarny » 2 czerwca 2004, o 13:49

Rzeczywiście macie zamiar jechać z Gdańskiem w krajowym składzie?

Niestety, na dziś dzień tak to wygląda. Obaj mają zajęte terminy przez rozgrywki międzynarodowe. Już nawet nasi działacze kontaktowali się ze SVEMO aby zamienić miejscami Niklasa z kimś innym, ale niestety (z tego co słyszałem) FIM nie wyraża na to zgody, więc wszystko teraz zależy od Gdańszczan... A ci pewnie nie zgodzą się na przesunięcie meczu, bo sami nie mają ku temu powodów :roll:

Pamiętaj tylko, że niestety porażki do 43 i 44 żadnych wymiernych korzyści nie dają

Wiem, wiem :P Ale przynajmniej jest ciekawie :wink: 8)

-----
Ja uważam, jednak, że w każdym wymiarze jesteście od nas słabsi - od obcokrajowca, poprzez seniorów, na juniorach kończąc. Oczywiście masz prawo się z tym nie zgadzać.

Najbliższy mecz będzie okazją do potwierdzenia/zaprzeczenia Twoich słów. Nie twierdzę, że jesteście słabi, ale dopóki nie wywieziecie z Ostrowa dwóch punktów, nie powiem, że jesteście lepsi pod każdym względem.

Po prostu jezeli uważasz (gdybiąć oczywiście), że Jaziewicz byłby w stanie wykręcić w Lublinie coświecej niżpozostali Wasi juniorzy jesteś w błędzie.

Pisałem ogólnie o osłabieniach i dodałem Adama ponieważ fakt jest faktem, nie mamy podstawowego juniora. Nie wiem na co byłoby stać Adama, gdyby jeździł cały ubiegły sezon, więc ten temat możemy odłożyć, choć w meczu w Ostrowie Jeleń i młodszy Stachyra na pewno musieliby się z nim sporo namęczyć - znacznie więcej niż z Liberskim i Brusiem.

bo wtedy każdy zazdrościł Ostrowowi.

Szczerze? Nie było czego zazdrościć! Dobrze, że tego już nie ma!!!

-----
Widzę, że ostrowianie mają jakąś obsesję na naszym punkcie.

Że jak? Na razie to widze, że znaczna część ma 'obsesję' na punkcie wygrywania z 'pionkami' - ponoć Gdańsk był faworytem, więc skoro jesteście wyżej to i Wy za takiego uchodzicie. A więc pojedziecie z nami na maxa... i zobaczymy ile warte są 'pionki' typu Pietrzyk i Fajfer.

ps. na Dyma nie ma co liczyć (na razie)
Obrazek

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#106 Postautor: mikas » 2 czerwca 2004, o 14:00

czarny pisze:ponoć Gdańsk był faworytem, więc skoro jesteście wyżej to i Wy za takiego uchodzicie.

Faworytem jesteście Wy i nikt nie ma co do tego wątpliwości.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
czarny

#107 Postautor: czarny » 2 czerwca 2004, o 14:17

mikas pisze:
czarny pisze:ponoć Gdańsk był faworytem, więc skoro jesteście wyżej to i Wy za takiego uchodzicie.

Faworytem jesteście Wy i nikt nie ma co do tego wątpliwości.

A widzisz, ja jednak czytając niektóre opinie nie zgodziłbym się z tym stwierdzeniem, bo mało osób (nikt??) pisze, że wygrana w Ostrowie to będzie sukces, a większość wypowiada się, że to niemal obowiązek. Stąd też przyjmuję, że jednak jesteście faworytem i za takiego Was uważam. Więc w razie porażki KM-u (tfu, tfu!) proszę nie mieć do mnie żadnych obiekcji :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
michalw

#108 Postautor: michalw » 2 czerwca 2004, o 14:34

No gawrzyk do ciebie sie z tym nie zwracalem, bo widac ze podchodzisz do sprawy powaznie. Niestety ktos tu napisal ze na palcach jednej reki mozna policzyc posty w ktorych jest napisane ze napewno wygracie, za to na palcach 2 rak mozna policzyc osoby wpisujace sie w temacie, wiec to i tak spory procent.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#109 Postautor: Gelo » 2 czerwca 2004, o 14:39

Najbliższy mecz będzie okazją do potwierdzenia/zaprzeczenia Twoich słów. Nie twierdzę, że jesteście słabi, ale dopóki nie wywieziecie z Ostrowa dwóch punktów, nie powiem, że jesteście lepsi pod każdym względem.

Zaraz zaraz, a jak przegramy różnicą mniejszą niż 22 punkty (a taki scenariusz jest najbardziej prawdopodobny), to co powiesz? Nie musimy wygrać w Ostrowie, żeby głosić, że jesteśmy lepsi. Wystaczy że zrobimy więcej punktów niż Wy u nas.
bo wtedy każdy zazdrościł Ostrowowi.

Szczerze? Nie było czego zazdrościć! Dobrze, że tego już nie ma!!!
[/quote]
Szczerze - jak się przegrywało w Krakowie - jako jedyny zespół w Polsce to sie zazdrościło każdemu.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#110 Postautor: Talib » 2 czerwca 2004, o 14:41

czarny w razie porażki KM-u ja na pewno nie będe miał do Ciebie żadnych obiekcji, jak i zresztą przy każdym innym wyniku. Piszesz rozsądne i przemyślane posty, a dyskusja z Tobą to przyjemność ("Dzień bez wazeliny, dniem straconym! :lol:" ). Chciałem Ci tylko przypomnieć, że zwycięstwo w tym meczu to obowiązek dla Twojej drużyny, ponieważ w innym wypadku macie jeszcze niewielkie szanse zdobycia punktów w Rzeszowie, a reszta pewnie w plecy, więc jeśli mamy jeździć jeszcze trzy mecze ze sobą w tym sezonie... dlatego uważam, że faworytem będą gospodarze, ale specjlanie się nie zdziwię jeśli korzystny wynik wywiozą goście.

Awatar użytkownika
jacur78
Senior

#111 Postautor: jacur78 » 2 czerwca 2004, o 14:51

Dziwi mnie postawa ostrowian! Piszecie o sile swej druzyny podczas gdy zupelnie nie macie ku temu przeslanek! Na dwa TRUDNE MECZE u siebie jeden ( z Gorzowem) przegraliscie. Skutecznosc wiec marna. Przed wami dwa kolejne b trude mecze u siebie takze o sile waszejk druzyny przekonamy sie niebawem!
Ja tez jednak jestem z tych ktorzy wieksza szanse na wygrana daja KM, ale to glownie ze wzgledu na brak mlodziezowcow w TZ! Doceniam klase Jedrzejaka, swoje pewnie zrobi Niklas ale nie oszukujmy sie, przed reszta nikt na kolana nie padnie!
Gdzie jest napisane ze nasza druga linia jest lepsza od waszej? Hmmm nigdzie! Ale wystarczy przeanalizowac wyniki! Bo skoro macie powrownywalnego stranieri,lepszego lidera i lepsza 2 linie to chyba wy powinniscie zajmowac wyzsza lokate w tabeli! Chcesz porownywac srednie? Mozesz to robic ale po zakonczeniu rundy zasadniczej do jak do tej pory to my mamy za soba 2 mecze z gdanskiem i wyjazd do gorzowa a wy 2 mecze z gnieznem i gorzow u siebie :)
Nie gadajcie glupot ze piszemy o braku mozliwosci przegranej w ostrowie bo tak twierdzi jedynie 2-3 osoby. Piszemy ze bedzie wyrownany mecz, ze macie wieksza szanse na wygrana ale jednoczesnie optymistyczne liczymy na skromna wiktorie naszych :) tak 43:47

Piotrbaz

#112 Postautor: Piotrbaz » 2 czerwca 2004, o 15:02

dla mnie faworytem jest lublin chociaz wygramy mała ilością punktów bo jedziemy bez juniorów praktycznie... a wogule KU*** kto nazywa sledzia piszcza i frankówa pionkami?? Bez nich nie wygraliśmybyśmy zadnego meczu!! karlsson moze se zdobyc komplae i co... 75:15... co wy do cholrey gadacie???

jak mozna porównywac fajfera z piszczem naprzykłąd?? widzicie co fajfer pokazuje??? z ostrowa to jedynie jędrzejak nadaje sie do poważnej jazdy a o dymie to juz nei chce wspominac... w tamtym sezonie z niedzwiadkiem na piersi jechał jak chciał i kogo chciał a teraz?? :!: 8)

Awatar użytkownika
michalw

#113 Postautor: michalw » 2 czerwca 2004, o 15:12

a dla mnie ostrów jest faworytem i finał. juz znowu nie rób z tych waszych juniorów niewiadomo jakich gollobów. bo daleko im do takiego wpływu na wynik meczu jaki mają hlib, rajkowski, jablonski, buczek.

meesha
Trener
Kontakt:

#114 Postautor: meesha » 2 czerwca 2004, o 15:17

michalw pisze:W gdansku jakos nie brylowali podobnie w gorzowie a nawet gnieznie!!! Tak samo bedzie w ostrowie. 52 38.

Ja tam od poszczególnych zawodników nie wymagam brylowania na wyjazdach. Żeby wygrać wystarczy zebrać 46 pkt (czasem nawet mniej) a mecz ligowy polega na tym, żeby cała drużyna punktowała. Ja jestem bardziej zadowolony kiedy 5 zawodników zdobywa po 7 pkt + 12 straniero i styka. Model drużyny z 2 liderami, którzy robią po 15 pkt i resztą, która ciuła po 2-3 pkt jakoś mi nie odpowiada. I tak mi się wydaje, że zarówno Ostrów jak i Lublin są pod tym względem podobne i podchodzą bardziej pod ten pierwszy model. Póki co nam to wychodzi jednak lepiej (patrz: tabela).
A jeśli twierdzisz, że lublinianie nie brylowali w Gorzowie (37 pkt) to co powiesz o postawie Waszych zawodników w meczu z tym samym Gorzowem, ale NA WŁASNYM TORZE (40 pkt). Sam widzisz...

PS. Żeby nie było wątpliwości: za faworyta w najbliższą niedzielę uważam gospodarzy. Ale przecież po to jest cała ta zabawa, żeby faworyci czasem przegrywali :P

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#115 Postautor: Gelo » 2 czerwca 2004, o 15:25

Ja również za faworyta uważam gospodarzy, ale mam nadzieję na ładną walkę. A jak się uda wygrać - to super, niezależnie od meczu w Gorzowie zrobiłoby się bardzo ciekawie.

Awatar użytkownika
czarny

#116 Postautor: czarny » 2 czerwca 2004, o 15:28

Zaraz zaraz, a jak przegramy różnicą mniejszą niż 22 punkty (a taki scenariusz jest najbardziej prawdopodobny), to co powiesz? Nie musimy wygrać w Ostrowie, żeby głosić, że jesteśmy lepsi. Wystaczy że zrobimy więcej punktów niż Wy u nas.

Hmm... jeśli przegracie u nas mniej niż 22, to na pewno nie będziecie lepsi pod każdym względem, ponieważ takie opinie również padły i właśnie do nich się odniosłem. Wynik dwumeczu będzie wtedy na Waszą korzyść, ale przynajmniej ostudzą się nieco Wasze zapały i mniemania jakoby wygrana z Wybrzeżem była pokazaniem prawdziwej siły zespołu. Jeśli natomiast dwa punkty pojadą do Lublina to... pozostanie Wam czekać na wynik Gdańszczan na naszym torze i wtedy będzie można zastosować skalę porównawczą.

Szczerze - jak się przegrywało w Krakowie - jako jedyny zespół w Polsce to sie zazdrościło każdemu.

W takim razie, zazdroszcząc nam, wybraliście najgorzej jak tylko było można 8)

-----
dlatego uważam, że faworytem będą gospodarze, ale specjlanie się nie zdziwię jeśli korzystny wynik wywiozą goście.

A ja uważam, że faworytem są goście a dokończenie jest identyczne z Twoją wypowiedzią :wink:

ja na pewno nie będe miał do Ciebie żadnych obiekcji

Wiesz, chodziło mi o to, że po wygranej znajdzie się pewnie kilku cwaniaków, którzy oczywiście wiedzieli od początku, że mecz będzie wygrany i że teraz pokażą 'głupim ostrowiakom' ich miejsce w szeregu. Ciebie rzecz jasna o to nie posądzam :wink:

-----
a o dymie to juz nei chce wspominac...

My też nie 8) Więc nie róbmy tego, bo i tak nie pojedzie :P

bo jedziemy bez juniorów praktycznie...

My cały sezon jeździmy bez juniorów. I liga na tym poziomie jest za trudna na naukę niemal od podstaw...

-----
bo daleko im do takiego wpływu na wynik meczu jaki mają hlib, rajkowski, jablonski, buczek.

Taaa, ale na pewno lepiej sobie radzą niż Libero, Brusiu i Kwiatek razem wzięci... A to przecież o konfrontację z nami a nie z Wybrzeżem, Gorzowem czy Grudziądzem tutaj chodzi.
Obrazek

Awatar użytkownika
michalw

#118 Postautor: michalw » 2 czerwca 2004, o 15:49

Gawrzyk pisze:
michalw pisze:a dla mnie ostrów jest faworytem i finał. juz znowu nie rób z tych waszych juniorów niewiadomo jakich gollobów. bo daleko im do takiego wpływu na wynik meczu jaki mają hlib, rajkowski, jablonski, buczek.

moze i takiego wplywu nie maja ale w pierwszym biegu nie zostaliby powiezienie na 5:1 przez Liberskiego i Brucheisera.

teraz tez nie jest to takie pewne, nasi juniorzy jezdza baaaaardzo w kratke, rownie dobrze mogliby podobnie jak buczka, jelenia i stachyre na 5 1 przywiezc, a rownie dobrze moze byc 3 3 w konfrontacji z waszymi obecnymi juniorami(taśmy libera to tylko jeden z powodow :wink: ) to ze sobie lepiej radzą to kazdy wie, chodziło mi o to, ze to nie znaczy ze "lublin wygra małą ilością punktów BO JEDZIEMY PRAKTYCZNIE BEZ JUNIOROW", to co z juniorami skonczyłoby sie na 35 55???? albo i 30 60?? Nie przesadzajmy

meesha
Trener
Kontakt:

#119 Postautor: meesha » 2 czerwca 2004, o 15:53

Gawrzyk pisze:
michalw pisze:a dla mnie ostrów jest faworytem i finał. juz znowu nie rób z tych waszych juniorów niewiadomo jakich gollobów. bo daleko im do takiego wpływu na wynik meczu jaki mają hlib, rajkowski, jablonski, buczek.

moze i takiego wplywu nie maja ale w pierwszym biegu nie zostaliby powiezienie na 5:1 przez Liberskiego i Brucheisera.

A bo to wiadomo :roll: Jak dotychczas jedynie Dawid cokolwiek jeździł na wyjazdach (10+1 pkt w 11 biegach). Jeleń cieniutko 2 pkt / 7 biegów, a Szymek i Krzysio po 1 pkt w 3 startach (dzięki czemu mają lepszą średnią od Jelenia :lol: ) Więc jeśli to oni pojadą wcale nie musi byc gorzej niż w przypadku występu Jeleniewskiego :wink:

Awatar użytkownika
michalw

#120 Postautor: michalw » 2 czerwca 2004, o 15:59

wreszcie jakas normalna dyskusja :wink:

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#121 Postautor: GIGI » 2 czerwca 2004, o 16:06

michalw pisze:wreszcie jakas normalna dyskusja :wink:

Hmm , skończmy ją;) Może jakoś się umówimy wcześniej w Ostrowie i łykniemy piwko ???? O ile będziemy w stanie jeszcze ;) HEHE

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#122 Postautor: Maxx » 2 czerwca 2004, o 16:09

Przed meczem z Gdańskiem pisałem, ze wygramy jeśli seniorzy nie zawiodą. Nie zawiedli i 2 punkty zostały w Lublinie.

Teraz czeka nas trudna przeprawa w Ostrowie.
Tutaj warunków naszej ewentualnej wygranej też jest kilka a oto 3 najważniejsze z nich:

1. Mariusz Franków - porządek ze sprzętem i zero wpadek
2. Darek Śledź - jazda na poziomie, do którego zdążył nas przyzwyczaić
3. PunktujÄ…cy junior

Odnośnie Petera, Tomka Piszcza i Grześka Knappa, to jeśli cała trójka zaprezentuje się tak znakomicie jak miało to miejsce w ostatnim spotkaniu z gdańskim GKS-em to można być spokojnym o ich dorobek punktowy.

Jeśli powyższe warunki zostaną spełnione (oby!!!) to wówczas pójdziemy się upić po meczu z radości :twisted:

Nie wolno jednak zapominać, że tym razem pojedziemy na obcym torze i to gospodarze będą faworytami tego meczu. Cała nadzieja w tym, że nasi szybko spasują się z ostrowskim torem i podejmą skuteczną walkę.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#123 Postautor: mikas » 2 czerwca 2004, o 16:19

GIGI pisze:
michalw pisze:wreszcie jakas normalna dyskusja :wink:

Hmm , skończmy ją;) Może jakoś się umówimy wcześniej w Ostrowie i łykniemy piwko ???? O ile będziemy w stanie jeszcze ;) HEHE

Ja jestem za, szczególnie że Nichollsowa(którą bardzo serdecznie pozdrawiam) ma u mnie dług i musi mi postawic jakiegoś browarka :D
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
jacur78
Senior

#124 Postautor: jacur78 » 2 czerwca 2004, o 16:23

Zuzulowycow to wiemy juz ze macie swietnych w Ostrowie :) a czy macie tam jakies fajne panny :)??

KOZIOŁEK

#125 Postautor: KOZIOŁEK » 2 czerwca 2004, o 16:24

Moim skromnym zdaniem(nie uważam się za żadnego SUPER TYPERA czy jak se to nazywa KOLEŻKA z Ostrowa) ustawiając Karlssona z Knappem na Jędrzejaka i Piszcza na Klingberga i Sledzia z Frankwem na Pietrzyka to waszym atutem zostanie jedynie WASZ tor!Zapomniałem o GWIAZDACH typu Dym i Fajfer :lol: ,ale szczerze to uważam że Tajchert jest w stanie zagrozić nam dużo bardziej niż tych dwóch ślumoków razem wziętych!Postawa juniorów to wielka niewiadoma zarówno z naszej jak i z waszej strony(kontuzje i brak objeżdzenia)!Jestem optymistą i dlatego stawiam na nasze zwycięstwo(50-40,49-41)!!!