Żużlowe różności
-
mechanizator
- Junior
Re: Żużlowe różności
W kurierze wczoraj był artykuł na temat terminarza w sezonie 2013. W sumie trochę mało konkretny.
http://www.kurierlubelski.pl/artykul/72 ... ,id,t.html
http://www.kurierlubelski.pl/artykul/72 ... ,id,t.html
Kadra seniorów:
Krzysztof Buczkowski
Tomasz Gollob
Jarosław Hampel
Maciej Janowski
Tomasz Jędrzejak
Krzysztof Kasprzak
Janusz Kołodziej
Robert Miśkowiak
Rafał Okoniewski
Przemysław Pawlicki
Brawo Misiek
Krzysztof Buczkowski
Tomasz Gollob
Jarosław Hampel
Maciej Janowski
Tomasz Jędrzejak
Krzysztof Kasprzak
Janusz Kołodziej
Robert Miśkowiak
Rafał Okoniewski
Przemysław Pawlicki
Brawo Misiek
brawo Cieslak, starczy juz w kadrze tych Walaskow i Protasiewiczow
METHANOL ADVENTURE TEAM
Dudek z tym krwiakiem ma niezłą lipę
- Egon
- Zawodowiec
Prezes nie jest głupi
na pewno miał informacje od Cieślaka, ze Robert dostanie powołanie do kadry i dlatego nie ma go w naszym zespole..przecież kadrowicz w klubie to tylko wielkie ryzyko i kłopot
Przecież jeszcze mógłby ktoś powiedzieć wtedy o naszym klubie w telewizji a po co nam to potrzebne 
Motor! Motor! Tylko Motor!
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
Jeśli dobrze pamiętam to swego czasu i niejaki Danny J. był w kadrze, ale oczywiście gratulacje dla Roberta.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Apropo długów piłkarskiego Motoru : http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /121229686
A mają im stadion zbudować, i po jakiego grzyba? chyba tylko po to aby miasto miało gdzie się dalej zadłużać.
A mają im stadion zbudować, i po jakiego grzyba? chyba tylko po to aby miasto miało gdzie się dalej zadłużać.
Trochę offtop, ale rozwalił mnie ten fragment:
"Bąk i Żmuda są przykładem, że zdolnej młodzieży w Lublinie nie brakuje"
"Bąk i Żmuda są przykładem, że zdolnej młodzieży w Lublinie nie brakuje"
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."
- Egon
- Zawodowiec
Ja jeszcze dodam to: "Natomiast rozmawiałem już z Jackiem Bąkiem i jest szansa, że na otwarcie stadionu dojdzie do meczu wielokrotnego mistrza Francji Olimpique Lyon z Motorem"
Chyba Olimpii Grudziądz ew. Elbląg..
W ogóle po co takie teksty? Co to byłby za mecz i jaki jest sens rozgrywania takiego spotkania, kiedy to drużyna z Francji musiałaby się zniżyć do tak żenującego poziomu, albo wygrać z dwucyfrową liczbą strzelonych bramek. Zresztą, nie ma o czym gadać bo to nierealne, a na takim meczu najlepiej sprawdziłby się Śląsk Wrocław
W ogóle to nie przypomina wam to czegoś?
- Klub jest w trudnej sytuacji pod każdym względem: sportowym, organizacyjnym i finansowym. Musimy się zabrać do pracy żeby postawić to wszystko na nogi, bo w tej chwili te sprawy są postawione na głowie.
• Czy klub zalega komuś z płatnościami?
- Nasze aktualne zadłużenie wynosi ok. 500-600 tys. zł.
• W tej sytuacji zawodnicy mogą zapomnieć o zimowym zgrupowaniu?
- Będziemy jeszcze o tym rozmawiali, ale wydaje mi się, że tak. Po prostu nie stać na taki wydatek.
• Zamiast się poddawać może lepiej poszukać sponsorów?
- Prowadzę z nimi rozmowy, ale na konkrety jest za wcześnie. Zresztą sami zainteresowani też proszą mnie o dyskrecję. Jak sfinalizujemy rozmowy to na pewno powiadomimy o tym opinię publiczną. Myślę, że dwie lub trzy umowy możemy podpisać już w połowie stycznia nadchodzącego roku.
• bla bla bla..
- Chciałbym żeby w I. Celowo nie mówię o ekstraklasie, bo to w tej chwili dla nas za wysokie progi. Najpierw musimy wyprowadzić klub na prostą. Później można myśleć o wyższych celach
• Bąk i Żmuda są przykładem, że zdolnej młodzieży w Lublinie nie brakuje, ale Motor ostatnio bardzo zaniedbał szkolenie piłkarskiego narybku.
- Mamy już plan, jak to zmienić.
Jak dla mnie taki sam mąciwoda-czarodziej jak Darek Sprawka.
W ogóle to nie przypomina wam to czegoś?
- Klub jest w trudnej sytuacji pod każdym względem: sportowym, organizacyjnym i finansowym. Musimy się zabrać do pracy żeby postawić to wszystko na nogi, bo w tej chwili te sprawy są postawione na głowie.
• Czy klub zalega komuś z płatnościami?
- Nasze aktualne zadłużenie wynosi ok. 500-600 tys. zł.
• W tej sytuacji zawodnicy mogą zapomnieć o zimowym zgrupowaniu?
- Będziemy jeszcze o tym rozmawiali, ale wydaje mi się, że tak. Po prostu nie stać na taki wydatek.
• Zamiast się poddawać może lepiej poszukać sponsorów?
- Prowadzę z nimi rozmowy, ale na konkrety jest za wcześnie. Zresztą sami zainteresowani też proszą mnie o dyskrecję. Jak sfinalizujemy rozmowy to na pewno powiadomimy o tym opinię publiczną. Myślę, że dwie lub trzy umowy możemy podpisać już w połowie stycznia nadchodzącego roku.
• bla bla bla..
- Chciałbym żeby w I. Celowo nie mówię o ekstraklasie, bo to w tej chwili dla nas za wysokie progi. Najpierw musimy wyprowadzić klub na prostą. Później można myśleć o wyższych celach
• Bąk i Żmuda są przykładem, że zdolnej młodzieży w Lublinie nie brakuje, ale Motor ostatnio bardzo zaniedbał szkolenie piłkarskiego narybku.
- Mamy już plan, jak to zmienić.
Jak dla mnie taki sam mąciwoda-czarodziej jak Darek Sprawka.
Motor! Motor! Tylko Motor!
Jak Motor mógł grać kiedyś z samym Realem Madryt to co do dla nich jakiś Lyon ?
Więcej pokory 
http://sport.tvp.pl/zuzel/aktualnosci/a ... wi/9583267
Bierzemy Janniro i Wellsa! Jak utrzymają formę to mamy awans jak w banku. Tylko trzeba zrobić identyczny tor jak w Kaliforni
Bierzemy Janniro i Wellsa! Jak utrzymają formę to mamy awans jak w banku. Tylko trzeba zrobić identyczny tor jak w Kaliforni
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
- tezetomaniak
- Trener
Już od nadchodzącego sezonu Międzynarodowa Federacja Motocyklowa daje możliwość wprowadzenia części tytanowych do silnika. Zmiana budowy silnika wpłynie na pracę innych podzespołów. Zawodnicy na nowo będą musieli się dopasowywać do poszczególnych torów i szukać optymalnych rozwiązań w ustawieniach sprzętu.
- Silniki motocykli mają być zbudowane także z tytanu. Za zmianami technologicznymi stoją szefowie FIM. Silniki przygotowane wedle nowych zasad będą droższe - ostrzega trener naszej kadry Marek Cieślak.
– Żużel stanie się sportem dla bogatych – dodaje Jacek Gajewski, były menadżer Unibaksu Toruń. – Tytan sprawi, że ceny pójdą w górę o więcej niż trzydzieści procent.
eSpeedway.pl
Do tego proponuje dodac jeszcze obowiazek startowania w platynowych kaskach.
Kurka wodna. Co my będziemy robić jak ten sport umrze ? Samą piłką żyć się nie da 
Tak jak PPV zabilo boks i w pewnym stopniu NBA w USA, tak powyzsze rozwiazania (i ich pochodne) zabija sporty motorowe w Europie. No moze poza F1 czy MotoGP, ale cala reszta z czasem pojdzie w pizdu i stanie sie sportem dla bogaczy/bogatych pasjonatow.
Cooper pisze:Do tego proponuje dodac jeszcze obowiazek startowania w platynowych kaskach.
A na prostych będzie się automatycznie włączał cichy i ekologiczny silnik hybrydowy...
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
Nasz Prezes to jest dobry Prezes, ten Pan Dariusz.
Przewidział kłopoty Dawida z jelitami no i uznał, że nie podpisze z nim nowego kontraktu.
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/33247 ... operacyjny
Tak serio to dużo zdrówka Dawidzie!
Przewidział kłopoty Dawida z jelitami no i uznał, że nie podpisze z nim nowego kontraktu.
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/33247 ... operacyjny
Tak serio to dużo zdrówka Dawidzie!
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/33244 ... tego-kasku
Panie Prezesie, to moze my?
W sumie 3 000 ludzi i powinno sie zwrocic. A na final chyba tyle bedzie (?)
Panie Prezesie, to moze my?
30 marca - mam obawy co do stanu toru 
Zrobi sie dobra corride i polowa I-ligowych napieraczy z glowy