Mecz: KM Intar Ostrów - TŻ Sipma Lublin 41:49

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#76 Postautor: Gelo » 2 czerwca 2004, o 11:22

harry pisze:Ja mam nadzeję, że bedzie lało jak z cebra bo złe wieści przyszły. No chyba że te wieści "załatwił" Ostrow ale może sie uda. :evil: :evil: :evil:

A co masz na myśli?

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#77 Postautor: Maxx » 2 czerwca 2004, o 11:23

Dla mnie temat jest jasny, jeśli pojedziemy do Ostrowa z Peterem to jest realna szansa na nawiązanie walki i przywiezienie cennych dwóch punktów.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#78 Postautor: GIGI » 2 czerwca 2004, o 11:37

Maxx pisze:Dla mnie temat jest jasny, jeśli pojedziemy do Ostrowa z Peterem to jest realna szansa na nawiązanie walki i przywiezienie cennych dwóch punktów.

No tak ale czy Peter pojedzie???

Harry, powiedziałeś A to powiedz i B !!

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#79 Postautor: Talib » 2 czerwca 2004, o 11:56

czarny napisał:

"A ja myślę, że jest, czego potwierdzenie znajdziesz już w najbliższą niedzielę "

Czarny ja również uważam, że jesteście faworytem niedzielnego meczu, tak samo jak był nim Gdańsk w ostatnia niedzielę... 8) . Chodziło mi o coś innego, popatrz spokojnie w kalendarz swojej drużyny i powiedz ile według Ciebie zdobędziecie jeszcze dużych punktów? Macie trzy wyjazdy do Rzeszowa, Grudziądza i Gorzowa. Moim zdaniem oznacza to 0 punktów. Ponadto jeździcie u siebie z Lublinem i Gdańskiem. Jak na mój gust Ostrów zdobędzie maksymalnie 2 punkty w tych meczach (ja osobiście bym wolał, żeby to były punkty na Gdańsku :)). To daje 10 punktów, no w przypadku dnia konia jestem skłonny dołożyć jeszcze 2 (z Rzeszowem lub Gdańskiem). I to już maksimum Waszych możliwości. Sorry, ale to w najlepszym razie daje Wam 4 miejsce ze stratą ok. 4 dużych punktów do pierwszej trójki. I gdzie tu wyrównanie?

Awatar użytkownika
czarny

#80 Postautor: czarny » 2 czerwca 2004, o 12:10

W porządku - róbcie to samo, ja tylko mam wątpliwości czy macie na to środki żeby wygrać z Wybrzeżem, powalczyć w Gorzowie i Rzeszowie. Mówiąc kolokwialnie - z czym do ludzi?

Niestety musze Was uradować - w meczu z Gdańskiem pojedziemy w krajowym składzie, więc o zwycięstwie można zapomnieć. Ale może to będzie mobilizacją, by w pozostałych meczach dać z siebie wszystko albo i jeszcze więcej...

Nie no bez jaj. To tak jakbym napisał, że jechaliśmy bez naszego lidera Truminskiego, bo na treningach jest teoretycznie lepszy od Frankowa.

Jakie jaja? Wiem, wiem... dla Was II liga w zeszłym sezonie to miernota i przeciętność, w końcu jeździł tam 'jakiś-tam' Ostrów i szkoda było sobie nim głowę zawracać. Widać też, że nie śledzisz tego co dzieje się poza Twoim podwórkiem, a szkoda :? I co ma Trumiński do Jaziewicza? U nas też jest rotacja w składzie (Dym, Taja, Fajka) a Adam ma od prawie roku kontuzję która uniemożliwia mu starty a porównania jego jazdy i jazdy Libero i Brusia nie mają najmniejszego sensu... tylko szkoda, że musiałem Ci to dopiero teraz uświadomić :roll:

Obie strony liczą na zwycięstwo i co w tym dziwnego.

O tak, tak... z tym, że 50% z Was już widzi jak to Lublin 'pojedzie' Ostrów i dopisuje sobie kolejne dwa punkty. Wolnego... z tym zaczekajcie do momentu, gdy zawodnicy miną linię mety ostatniego wyścigu.

Jedynym Waszym atutem jest to, że jedziecie u siebie.

Podobnie jak w meczu z początku maja... tylko to (plus nasze osłabienia) było Waszym atutem. Zresztą od tego jest rewanż by się przekonać kto ile jest wart.

Peter jest znakomitym zawodnikiem.

Zgadzam się. Jest najlepszym obcokrajowcem jaki mógł pojawić się na torach I ligi (może jeszcze Lars G.) i wcale nie mówię, że jest słaby. Zresztą ci, którzy mnie znają wiedzą, że przed sezonem w naszym teamie właśnie chciałem widzieć wspomnianą parę... Ale mamy Niklasa i też nie jest źle. I liczymy na to, że pokona Petera choć wielu uważa, że tylko Ogór jest w stanie to zrobić. A ja twierdzę, że prędzej Szwed niż Tomek...

Oj Czarny Czarny, widze,że Tobie dogodzilibyśmy dopiero wtedy, gdyby każdy z nas napisał,że jedziemy do Ostrowa na pożarcie.

Ależ skąd :wink: Zresztą mi dogodzi tylko zwycięstwo w niedzielę :P Wiesz, jak czytam niektóre opinie to nóż w kieszeni się otwiera, ale może to przywilej młodości :roll: Tak to jest jak człowiek ma już swoje lata :P
pozdrawiam!
Obrazek

Awatar użytkownika
czarny

#81 Postautor: czarny » 2 czerwca 2004, o 12:16

Wyrównany miałem na myśli taki, że wyniki spotkań pomiędzy szóstką drużyn nie da się z góry przewidzieć. Nie jest powiedziane, że Gdańsk wygra u nas (choć teraz wiem juz, że niestety tak będzie...), nie jest powiedziane, że my nie powalczymy w Rzeszowie, że Rzeszów nie powalczy u Was, że Grudziądz nie spłata jakiegoś figla... to dla mnie oznacza wyrównane a nie to kto ile punktów na koniec będzie miał. Grudziądz rozjechał Gorzów i fajnie, Wy Wybrzeże - jeszcze lepiej. Więc jak widzisz, wiele rzeczy może się zdarzyć co potwierdza moją tezę.

Oczywiście mecz w Ostrowie będzie... wyrównany :wink: 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#82 Postautor: GIGI » 2 czerwca 2004, o 12:17

czarny pisze:

Podobnie jak w meczu z początku maja... tylko to (plus nasze osłabienia) było Waszym atutem. Zresztą od tego jest rewanż by się przekonać kto ile jest wart.

Jakie osłabiebnia ??? Przecież to trener zadecydował o składzie . Czy tu można mówić o waszych osłabieniach?? Tak to jest jak się ma zbieraninę w skłądzie ;) Bez urazy oczywiście

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#83 Postautor: Talib » 2 czerwca 2004, o 12:22

czarny napisał:

"Oczywiście mecz w Ostrowie będzie... wyrównany"

Nie zrozum tego jako złosliwość, ale za to mecz w Lublinie już nie był wyrównany, a to chyba jest argument na korzyść mojego zdania.

Awatar użytkownika
michalw

#84 Postautor: michalw » 2 czerwca 2004, o 12:25

za to wasz w gdansku byl super wyrownany<lol>, wy sie z nimi chcecie równać?????? z czym do ludzi.

Awatar użytkownika
czarny

#85 Postautor: czarny » 2 czerwca 2004, o 12:31

Talib pisze:czarny napisał:

"Oczywiście mecz w Ostrowie będzie... wyrównany"

Nie zrozum tego jako złosliwość, ale za to mecz w Lublinie już nie był wyrównany, a to chyba jest argument na korzyść mojego zdania.

Zgoda! Z tym, że przedstawiłeś najpierw układ tabeli a później dopiero poszczególne konfrontacje. A mi chodziło tylko o to drugie :wink: Pozdrawiam!

ps. gdybyśmy przykładowo po 12 kolejkach mieli w tabeli 0 punktów a wszystkie mecze przegrywalibyśmy do 44, 43 to czy mecze z naszym udziałem nie byłyby wyrównane? Tylko to miałem na myśli 8) Pozdrawiam raz jeszcze.
Obrazek

meesha
Trener
Kontakt:

#86 Postautor: meesha » 2 czerwca 2004, o 12:31

michalw pisze:za to wasz w gdansku byl super wyrownany<lol>, wy sie z nimi chcecie równać?????? z czym do ludzi.

Oczywiście, że nie był. Ale gdzie tu ktoś pisał, że jesteśmy lepsi od Gdańska??? Wygracie z nimi u siebie to pogadamy...

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#87 Postautor: Talib » 2 czerwca 2004, o 12:32

michalw napisał:

"za to wasz w gdansku byl super wyrownany<lol>,"

Jesteś monotonny w swoich wypowiedziach, Wam rzeczywiście poszło w Gdańsku dużo lepiej. Gratulacje!

"wy sie z nimi chcecie równać??????"

Tak chcemy! Bo już z nimi wygraliśmy, a Wy w krajówce martwcie się lepiej żeby nie było z Gdańskiem kompromitacji także u siebie.

"z czym do ludzi."

Z lepszym składem i 6 punktami przewagi nad Wami na koniec rundy zasadniczej!
Ostatnio zmieniony 2 czerwca 2004, o 12:37 przez Talib, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#88 Postautor: Talib » 2 czerwca 2004, o 12:36

czarny napisał:

"Zgoda! Z tym, że przedstawiłeś najpierw układ tabeli a później dopiero poszczególne konfrontacje. A mi chodziło tylko o to drugie Pozdrawiam!

ps. gdybyśmy przykładowo po 12 kolejkach mieli w tabeli 0 punktów a wszystkie mecze przegrywalibyśmy do 44, 43 to czy mecze z naszym udziałem nie byłyby wyrównane? Tylko to miałem na myśli Pozdrawiam raz jeszcze."

Jeśli tak to nie ma się o co kłócić. Pamiętaj tylko, że niestety porażki do 43 i 44 żadnych wymiernych korzyści nie dają :) . Rzeczywiście macie zamiar jechać z Gdańskiem w krajowym składzie? Pozdrawiam również.

meesha
Trener
Kontakt:

#89 Postautor: meesha » 2 czerwca 2004, o 12:37

A tak przy okazji, to ciekawie się z wami rozmawia, drodzy ostrowianie. Jak był temat o naszym meczu z Wybrzeżem, to pisaliście tam o Ostrowie. Teraz jak jest mecz u was z Lublinem to piszecie o Gdańsku... :)

Awatar użytkownika
michalw

#90 Postautor: michalw » 2 czerwca 2004, o 12:40

nastepny prorok:6 pkt przewagi.............po co ten sport w ogole skoro jest tylu znawców??

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#91 Postautor: Gelo » 2 czerwca 2004, o 12:43

Jakie jaja? Wiem, wiem... dla Was II liga w zeszłym sezonie to miernota i przeciętność, w końcu jeździł tam 'jakiś-tam' Ostrów i szkoda było sobie nim głowę zawracać.

Tu akurat zły adres. Ja nei zapominam gdzie byliśmy trzy lata temu, bo wtedy każdy zazdrościł Ostrowowi. Po prostu jezeli uważasz (gdybiąć oczywiście), że Jaziewicz byłby w stanie wykręcić w Lublinie coświecej niżpozostali Wasi juniorzy jesteś w błędzie.
Widać też, że nie śledzisz tego co dzieje się poza Twoim podwórkiem, a szkoda :? I co ma Trumiński do Jaziewicza? U nas też jest rotacja w składzie (Dym, Taja, Fajka) a Adam ma od prawie roku kontuzję która uniemożliwia mu starty a porównania jego jazdy i jazdy Libero i Brusia nie mają najmniejszego sensu... tylko szkoda, że musiałem Ci to dopiero teraz uświadomić :roll:

Nie musisz - start Jaziewicza w Lublinie nic by nie dał. Zrobiłby o trzy punkty więcej (może) to Peter pojechałby 5 razy i wyszłoby na jedno.
O tak, tak... z tym, że 50% z Was już widzi jak to Lublin 'pojedzie' Ostrów i dopisuje sobie kolejne dwa punkty. Wolnego... z tym zaczekajcie do momentu, gdy zawodnicy miną linię mety ostatniego wyścigu.

Bez przesady. Wiara w zwycięstwo to nie to samo co pewność siebie. Akurat opinii, w których mamy "pojechać Ostrów" jest bardzo mało. Większość spodziewa się trudnego meczu, ale liczą na dwa punkty - nie bezpodstawnie zresztą.

Hm... Czyżby tylko tor? Ja uważam, jednak, że w każdym wymiarze jesteście od nas słabsi - od obcokrajowca, poprzez seniorów, na juniorach kończąc. Oczywiście masz prawo się z tym nie zgadzać.
Ależ skąd :wink: Zresztą mi dogodzi tylko zwycięstwo w niedzielę :P Wiesz, jak czytam niektóre opinie to nóż w kieszeni się otwiera, ale może to przywilej młodości :roll: Tak to jest jak człowiek ma już swoje lata :P
pozdrawiam!

Za bardzo się denerwujesz chyba. Ale poniekąd Cie rozumiem. Też się wkurzałem jak gdańszczanie mieli nas rozjechać w Lublinie. No cóż - każdy ma swój punkt widzenia. Przypomina mi się tylko Wasze forum przed meczem w Lublinie. Jak sobie przypomnę niektóre brednie to się dopiero nóż otwiera.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#92 Postautor: Talib » 2 czerwca 2004, o 12:48

michalw napisał:

"nastepny prorok:6 pkt przewagi.............po co ten sport w ogole skoro jest tylu znawców??"

Czyżbym wyczuwał w głosie kolegi subtelną nutkę irytacji? Zdaje się, że kolega sam sobie pozwalał przed meczem Lublin - Gdańsk na prorokowanie tylko coś się nie bardzo sprawdziło...

Popatrz sobie w kalendarz, tylko nie pisz, że zlejecie Gdańsk u siebie Grudziądz i Gorzów na wyjeździe, a my dostaniemy od Gniezna w Lublinie... .

Awatar użytkownika
michalw

#93 Postautor: michalw » 2 czerwca 2004, o 12:58

To popatrz sobie na wasze typowania: ilu typowalo zwyciestwo rybnika??? bydgoszczy??? a ilu typowalo ze toruń "objedzie rybnik po całosci"???. Dlaczego ty i gigi nie brylujecie w waszej lidze typera (chyba ze ze wzgledu na wasze umiejetnosci prorocze macie zakaz typowania).

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#94 Postautor: Talib » 2 czerwca 2004, o 13:07

michalw napisał:

"Dlaczego ty i gigi nie brylujecie w waszej lidze typera (chyba ze ze wzgledu na wasze umiejetnosci prorocze macie zakaz typowania)."

Powoli zaczyna Ci brakowac rozsądnych argumentów :lol: . Nie bryluję w lidze typerów bo w ogóle w niej nie uczestniczę, a GIGI nie wiem dlaczego. W końcu jestem prorokiem ale bez zdolności telepatycznych. A jak masz jakieś wątpliwości dotyczące trafności moich proroctw to sobie zajrzyj na SB i sam powiedz, czy dużo się pomyliłem jeśli chodzi o wynik meczu Lublin - Gdańsk (http://www.sportsboard.pl/Forum/viewthr ... genumber=5) :lol: ? A żebyś mógł spokojnie spać do niedzieli postaram się nie typować wyniku meczu Ostrów - Lublin 8) !

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#95 Postautor: mikas » 2 czerwca 2004, o 13:10

Michalw chyba troszeczke przesadzasz ze swoimi wypowiedziami.Każdy ma prawo miec swoje zdanie, a Ty jak tylko ktos napisze,że możemy wygrać w Ostrowie zaraz sie denerwujesz i zaczynasz dyskusje która niema nic wspólnego z merytoryczną wypowiedzią.(co do tego mają naprzyklad typowania innych meczy??) Przecież wystrczy porównac sklady oby drużyn i nie trzeba być super znawcą żużla aby zauważyc ze to porównanie wypada na naszą korzyść. Waszym atutam jest własny tor i niewiele więcej.Pozwol innym mieć swoje zdanie a jak krytykujesz to rób to mądrze i popieraj porządnymi argumentami a nie bzdurami. Ja myślę ze macie w tym meczu 80% szans na zwycięstwo co nie przeszkadza mi napisać ze w Ostrowie wygra Motor, bo mam również podstawy żeby tak sądzić. :D
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#96 Postautor: mikas » 2 czerwca 2004, o 13:17

meesha pisze:A tak przy okazji, to ciekawie się z wami rozmawia, drodzy ostrowianie. Jak był temat o naszym meczu z Wybrzeżem, to pisaliście tam o Ostrowie. Teraz jak jest mecz u was z Lublinem to piszecie o Gdańsku... :)

To chyba taka Ostrowska specialność :D bo u nich na forum w wątku meczowym dotyczącym meczu z nami tez duża część wypowiedzi dotyczy ich meczu z Gdanskiem. Może dlatego wlasnie tak trudno przewidzieć im poprawnie wyniki spotkań :wink:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
michalw

#97 Postautor: michalw » 2 czerwca 2004, o 13:25

Niczego mi nie zaczyna brakować. Nie ma sensu z toba dyskutowac. Jesli wygracie to znowu zacznie sie cytowanie, a co jesli przegracie?? Nie no..........przeciez nie ma takiej mozliwosci!!!! Gdzie to jest napisane że macie lepszych seniorów?? Bo jesli bierzecie pod uwage tylko nasz mecz w lublinie to juz teraz gratuluje wam zwyciestwa. A może wez raczej pod uwage srednie ze wszystkich meczów. Już nie moge doczekac sie do niedzielnego meczu. Pojade specjalnie te 100 km zeby zobaczyc jak nikt nie robi karlssona, albo jak piszczo robi ogóra. W ogóle pomijacie w waszych rozwazaniach takich zawodnikow jak fajfer czy pietrzyk. Podobnie nabijacie sie z gdanszczan, ze karlsson robil koscieche jak chcial. Smieszne to jest. Zaden z waszych seniorow nie dorasta do piet kosciesze, chrzankowi czy nawet jedrzejakowi. Potraficie tylko dostrzegac to jak "ich robili" tylko ze to wszystko działo sie u was na torze. W gdansku jakos nie brylowali podobnie w gorzowie a nawet gnieznie!!! Tak samo bedzie w ostrowie. 52 38.

Awatar użytkownika
michalw

#98 Postautor: michalw » 2 czerwca 2004, o 13:27

mikas pisze:Michalw chyba troszeczke przesadzasz ze swoimi wypowiedziami.Każdy ma prawo miec swoje zdanie, a Ty jak tylko ktos napisze,że możemy wygrać w Ostrowie zaraz sie denerwujesz i zaczynasz dyskusje która niema nic wspólnego z merytoryczną wypowiedzią.(co do tego mają naprzyklad typowania innych meczy??) Przecież wystrczy porównac sklady oby drużyn i nie trzeba być super znawcą żużla aby zauważyc ze to porównanie wypada na naszą korzyść. Waszym atutam jest własny tor i niewiele więcej.Pozwol innym mieć swoje zdanie a jak krytykujesz to rób to mądrze i popieraj porządnymi argumentami a nie bzdurami. Ja myślę ze macie w tym meczu 80% szans na zwycięstwo co nie przeszkadza mi napisać ze w Ostrowie wygra Motor, bo mam również podstawy żeby tak sądzić. :D

Taaa, a co druga wasza wypowiedz to objechanie ostrowa po całosci. To sa raczej bzdury moim zdaniem

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#99 Postautor: mikas » 2 czerwca 2004, o 13:36

Wypowiedzi,że napewno z Wami wygramy mozna policzyc na palcach jednej ręki. A "objeżdzanie Ostrowa po całości" tu chyba miejsca wcale nie ma, bo mamy do Was taki sam szacunek jak do każdego innego przeciwnika. Ale jeśli Ty twierdzisz że Wasz sklad jest lepszy albo zbliżony do naszego to po raz kolejny zapytam: Dlaczego Wasz trener twierdzi,że w tym sezonie walczycie o utrzymanie a nie o pierwsza czwórkę, a wiekszasc waszych kibiców uważa ze czworka to minimum?? Zejdzcie na ziemię, jeśli wejdziecie do pierwszej czworki to będzie to wykonanie planu ponad normę na ten sezon. Jeszcze raz zaznaczam to my walczymy w tym sezonie o awans a Wy o utrzymanie, więc nie ma co się tak napinać!!!!
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#100 Postautor: Gelo » 2 czerwca 2004, o 13:38

W ogóle pomijacie w waszych rozwazaniach takich zawodnikow jak fajfer czy pietrzyk.

No i słusznie, bo to pionki - średniacy ligowi, pokroju naszych Frankowa, Knappa, Śledzia i Piszcza.
Podobnie nabijacie sie z gdanszczan, ze karlsson robil koscieche jak chcial. Smieszne to jest.

Chyba się zaplątałeś. Nikt sie nie naśmiewa tylko gdańszczanom się wydawało, że Kościecha jako drugi w statystykach bedzie objeżdżał Karlika. I zostali ostudzeni.
Zaden z waszych seniorow nie dorasta do piet kosciesze, chrzankowi czy nawet jedrzejakowi.

Przecież to jest oczywiste, dlatego nikt ich nie zestawia ze sobą.
Potraficie tylko dostrzegac to jak "ich robili" tylko ze to wszystko działo sie u was na torze. W gdansku jakos nie brylowali podobnie w gorzowie a nawet gnieznie!!! Tak samo bedzie w ostrowie. 52 38.

Teraz to juz się ośmieszasz - skoro ma byc w Ostrowie tak samo jak w Gdańsku to:
1. znaczy, że Fajfer, Pietrzyk i Dym to podobnej klasy zawodnicy co Kościecha, Chjrzanowski i np. Jabłoński
2. czemu typujesz takie niskie zwycięstwo?