Skład na sezon 2013

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kmzlublinfan
Senior

Re: Skład na sezon 2013

#2226 Postautor: kmzlublinfan » 31 grudnia 2012, o 15:57

To już wszystko przestaje się robić zabawne :? . Zawodników na rynku co raz mniej, a tu cisza. Żeby się nie skończyło tak, że będziemy jeździć juniorami z Torunia, których jest w drużynie chyba 16 z tego co się orientuję. I wszyscy na zasadzie wypożyczenia, a wtedy spadek murowany :? .

Deri
Senior

#2227 Postautor: Deri » 31 grudnia 2012, o 16:49

mlody26 pisze:Tak btw.
Naprawdę wierzycie w to, że Łódź wycofa sie z rozgrywek? "Groźby" Skrzydlewskiego to markowa zagrywka by miasto się ugięło i sypnęło groszem. Witek ma za dobre wtyki, żeby taka opcja nie przeszła 8)
trenejro Orła dałby znać jakby było coś nie teges 8) :wink:

Młody ty cos wiesz wiecej na ten temat 8)
Wnioskuje z twojego posta ze Miesiąc, Jelen i Karol podpiszą 5 stycznia ale w Łodzi :lol:
ps.i ich popieram :D
Kobieta, która jęczy w nocy, nie warczy w dzień
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p

Zaratustra
Kadrowicz

#2228 Postautor: Zaratustra » 31 grudnia 2012, o 17:05

kmzlublinfan pisze:To już wszystko przestaje się robić zabawne :? . Zawodników na rynku co raz mniej, a tu cisza.

A mnie wcale nie dziwi, że jest cisza. Sytuacja jest bardzo klarowna:

1. Sprawka wie, ile może dać (na razie) za kontrakt i przesłał oferty (póki co nienegocjowalne ;) )
2. Łódź ma ogłosić decyzję 5 stycznia
3. Miesiąc,Jeleń,Baran(?),Woodward czekają na decyzje Łodzi, po której będą mieli możliwość: albo (Łódź "jedzie") podpisać w Łodzi albo przydusić Sprawkę będącego z nożem na gardle "o swoje" albo (jeśli Łódź nie wystartuje) zejść ze swoich cen
4. Kildemand,Adamczak i pewnie jeszcze kilku - czekają na decyzję Łodzi, bo albo najwygodniej tam im jeździć albo chcą zobaczyć, gdzie dostaną lepsze warunki
5. Sprawka - jak wyżej - też czeka na decyzje Łodzi, bo nie wie, czy będzie musiał mimo wszystko podpisać za witrualne, czy też nie ;)

Ot i cała filozofia ciszy 8)

harry
Trener

#2229 Postautor: harry » 31 grudnia 2012, o 17:06

Chaser pisze:Co ty za bzdury wygadujesz człowieku, dla ciebie tworzeniem miejsc pracy jest zatrudnienie kolejnych kilkudziesięciu urzędników mimo, że jest ich już 450 tyś!!! Przecież oni nic nie produkują, nie budują dróg czy lotnisk tylko dostają się do tych zasranych urzędów po znajomościach, biorą pensję za nic nie robienie albo powiększanie i tak rozrośniętej do granic absurdu biurokracji. Inwestorów to się ściąga niskimi podatkami, dobrą infrastrukturą, wykwalifikowanymi pracownikami, zapleczem naukowo badawczym itd.
Na jednego urzędnika w Polsce przypada 85 obywateli. Czyli ja i 84 innych ludzi utrzymujemy takiego kogoś żeby on mi powiedział czy ja mogę wyciąć drzewo czy nawet świerk w swoim ogródku czy k***a nie mogę. Gdzie ja żyję.

Sam bzdury wypisujesz. I jeszcze próbujesz odgrywać jakiego wielkiego znawcę a temat ledwo liznąłeś. Jeszcze raz to wyłuszczę to może zrozumiesz. Kilkudziesięciu urzedników zatrudnia się TYLKO do takiego przedsięwzięcia jak sciągnięcie fabryki samochodów, która zatrudni kilka tysięcy ludzi. Po zakończeniu zadania są oni zwalniani. Ale żeby ściągnąć takiego inwestora to właśnie potrzebny jest taki sztab ludzi, którzy przygotowywują ofertę w najdrobniejszych szczegółach i przez rok - dwa lata doprecyzowują ją na bieżąco. A dobra infrastruktura i wykwalifikowani pracownicy to muszą być przed rozpoczeciem projektu, bo bez tak podstawowych rzeczy nikt nie zaczyna nawet pierwszej rozmowy.
Jeżeli zrozumiałeś to się cieszę, jeżeli nie to nie pisz więcej bo szkoda na ciebie czasu.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
mOrphe

#2230 Postautor: mOrphe » 31 grudnia 2012, o 18:36

cytat:

- Na pewno ten rok był dobrym rokiem. Mógłby być jeszcze lepszy, gdybyśmy awansowali do Ekstraligi i wtedy zostałby spełnione wszystkie najskrytsze marzenia. Jeżeli chodzi o resztę aspektów, to był to naprawdę udany rok pod każdym względem mimo ciężkiego kryzysu. Ja jestem jednak takim człowiekiem, że nigdy się nie załamuje i nie mówię, że jest coś źle. Patrzę na sprawy tak, żeby wszystko wyglądało lepiej i dążę do tego, jak ma być żeby było dobrze, a nie narzekać - mówi Zbigniew Fiałkowski.

Niech moze troche optymizmu od Pana Fialkowskiego przejmie nasz Prezes

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#2231 Postautor: Hela » 1 stycznia 2013, o 13:39

harry pisze:
Chaser pisze:Co ty za bzdury wygadujesz człowieku, dla ciebie tworzeniem miejsc pracy jest zatrudnienie kolejnych kilkudziesięciu urzędników mimo, że jest ich już 450 tyś!!! Przecież oni nic nie produkują, nie budują dróg czy lotnisk tylko dostają się do tych zasranych urzędów po znajomościach, biorą pensję za nic nie robienie albo powiększanie i tak rozrośniętej do granic absurdu biurokracji. Inwestorów to się ściąga niskimi podatkami, dobrą infrastrukturą, wykwalifikowanymi pracownikami, zapleczem naukowo badawczym itd.
Na jednego urzędnika w Polsce przypada 85 obywateli. Czyli ja i 84 innych ludzi utrzymujemy takiego kogoś żeby on mi powiedział czy ja mogę wyciąć drzewo czy nawet świerk w swoim ogródku czy k***a nie mogę. Gdzie ja żyję.

Sam bzdury wypisujesz. I jeszcze próbujesz odgrywać jakiego wielkiego znawcę a temat ledwo liznąłeś. Jeszcze raz to wyłuszczę to może zrozumiesz. Kilkudziesięciu urzedników zatrudnia się TYLKO do takiego przedsięwzięcia jak sciągnięcie fabryki samochodów, która zatrudni kilka tysięcy ludzi. Po zakończeniu zadania są oni zwalniani. Ale żeby ściągnąć takiego inwestora to właśnie potrzebny jest taki sztab ludzi, którzy przygotowywują ofertę w najdrobniejszych szczegółach i przez rok - dwa lata doprecyzowują ją na bieżąco. A dobra infrastruktura i wykwalifikowani pracownicy to muszą być przed rozpoczeciem projektu, bo bez tak podstawowych rzeczy nikt nie zaczyna nawet pierwszej rozmowy.
Jeżeli zrozumiałeś to się cieszę, jeżeli nie to nie pisz więcej bo szkoda na ciebie czasu.

http://wyborcza.biz/biznes/1,100897,130 ... #BoxBizTxt
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

go!
Trener

#2232 Postautor: go! » 1 stycznia 2013, o 23:44

harry pisze:Sam bzdury wypisujesz. I jeszcze próbujesz odgrywać jakiego wielkiego znawcę a temat ledwo liznąłeś. Jeszcze raz to wyłuszczę to może zrozumiesz. Kilkudziesięciu urzedników zatrudnia się TYLKO do takiego przedsięwzięcia jak sciągnięcie fabryki samochodów,

Brudny jestes harry, a raczej smutny. To ty niczego nie rozumiesz, a Chaser ma racje. Myslalem, ze czlowiek, ktory kiedys mial wlasny biznes nie da sie tak latwo przekonac do komuszych madrosci. Mówię: ZADNA (nawet tysieczna) rzesza biurokratow nie zmusi ZADNEGO przedsiebiorcy do inwestycji, jesli ten nie bedzie odnajdywal nowego interesu jako dochodowy. Tyle! Reszta to patologia

Awatar użytkownika
Turkish

#2233 Postautor: Turkish » 2 stycznia 2013, o 00:54

Nikt nie mówi o zmuszaniu przedsiębiorcy. A o ułatwieniu (stworzeniu warunków, które będą dla inwestora korzystne i zachęcające, zrobienie takiej oferty która będzie dla niego bardziej opłacalna niż w innym mieście, przez co 'interes będzie bardziej dochodowy') i zachęceniu do inwestowania. I zacznijcie rozróżniać przykład harrego : Fabryka MANa to nie jest warzywniak na osiedlu chyba że znacie jakiś sklep który zatrudnia w Lublinie ponad 1000 osób, ulokowanie fabryki to inwestycja na lata i miejsca pracy też na długi czas. A Twój post go! jest w zasadzie nic nie wnoszący i bez sensu bo obnaża tylko komplent brak myślenia perspektywicznego, niestety na forum jest spora rzesza takich osób i przestaje się dziwić że w Lublinie nikt nie chce inwestować bo brakuje w Naszym mieście wykształconych i logicznie myślących ludzi.
„Nie dyskutuję z końskim zadem, jeżeli już, to za pomocą bata...”

go!
Trener

#2234 Postautor: go! » 2 stycznia 2013, o 01:05

Na jedno wychodzi. Tzw Przedsiebiorca musi miec zysk. Inaczej przestanie byc nim. Zadna ilosc biurw nie przekona go, ze zarobi tu wiecej niz tam. Moga to zrobic specyficzne regulacje, ulatwienia, utrudnienia itp, ale nie ma to zadnego przelozenia na ilosc urzednikow, a nawet sprawa ma sie wrecz przeciwnie do ich ilosci. KPW? Nie podejrzewam.
Ale dosc tego offtopa
Ostatnio zmieniony 2 stycznia 2013, o 01:09 przez go!, łącznie zmieniany 1 raz.

harry
Trener

#2235 Postautor: harry » 2 stycznia 2013, o 01:08

Człowieku myślałem, że umiesz czytać i myśleć ale widać pora za późna.
Tutaj w ogóle nie chodzi o zmuszanie nikogo do inwestowania gdziekolwiek. Skąd taki pomysł.? Pomyslałem przez chwilę że troche jesteś zacofany skoro tak kombinujesz ale to prawie niemożliwe. Widocznie po prostu nie wiesz jak w obecnych czasach załatwia się takie sprawy. Właśnie wynajmuje się taka rzeszę urzędników ( a raczej specjalistów od bardzo różnych dziedzin) aby takiemu przedsiębiorcy pokazać że właśnie w danym miejscu zarobi o wiele więcej jak w innych. Dla takiej fabryki samochodów ważne są setki spraw od największych po zupełnie malutkie, ale one wszystkie razem składają sie na pokaźny zysk. Ostatecznie po to fabryka MANa szuka sobie miejsca poza granicami Niemiec. Dla zysku. Po zakończeniu zadania urzędnicy idą w swoją stronę i kuniec. Tym bardziej nie ma tu mowy o żadnych komuszych mądrościach a wręcz przeciwnie :lol: :lol: :lol:
Na prawdę jestem w szoku że takie proste sprawy sprawiają ci tyle problemu.
Ja wiem że dla każdego nieprzygotowanego do załatwiania takich spraw to cięzkie sobie wyobrazić, że ratusz zatrudnia tylu ludzi do takich celów. Ale właśnie w Polsce jest takie prymitywne komusze myślenie, że przedsiębiorca to przyjedzie sobie np do Lublina obejrzy teren strefy inwestycyjnej, kopnie dwa razy noga w ziemie i podejmie decyzje, bo to niby jego broszka. Właśnie w ten sposób straciliśmy całą mase inwestycji, wielkich koncernów samochodowych, które zainwestowały w Czechach, na Słowacji, Węgrzech czy Rumuni. Tam zostały zatrudnione całe sztaby ludzi, nierzadko z zagranicy, Którzy OFERTĘ, dla danej firmy przygotowywali w najmniejszych detalach. Oczywiście dla fabryki siodełek rowerowych na sto osób, wystarczy dwóch - trzech urzędników czy specjalistów, chociaż jak się okazało i tak się nie udało, ale już dla potężnej fabryki ciężarówek trzeba po prostu kilkusastu - kilkudziesięciu ludzi. Bo inwestycje idą w setki milionów złotych i zostawienie jej starej bandzie zasiedziałych urzędników to pewna przegrana w wyścigu po inwestycje.
Dlatego tym bardziej jestem w szoku że facet co jeździ po całej Europie i tam pracuje ma problem ze zrozumienie takich podstawowych spraw.
Ostatnio zmieniony 2 stycznia 2013, o 01:13 przez harry, łącznie zmieniany 1 raz.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

go!
Trener

#2236 Postautor: go! » 2 stycznia 2013, o 01:12

harry pisze:teren strefy wolnocłowej,

Jesli juz to "wolnoSłowej"
;)
PS. Nie rozsierdzaj sie harry. To taka bardziej luzna byla moja sugestia, co nie znaczy, ze masz racje. A Jezdzenie po europie mam w dupie i nic nie daje. Jakbym do Chin jezdzil, to bym pewnie wiecej o kapitalizme wiedzial, ale tam daleko i bilety LOTu co oplaca 2500 biurokratow sa dla mnie za drogie i pewnie linia padnie...
A jesli Tusk ja wspomoze - to caly rzad (padnie)

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#2237 Postautor: Hans » 2 stycznia 2013, o 09:44

A Łopaczewski w końcu podpisał już kontrakt czy jeszcze nie ? :wink:

jack08

#2238 Postautor: jack08 » 2 stycznia 2013, o 10:01

Chyba jeszcze nie. Ale jest jeszcze Dziatkowiak do wyrwania (zna rawicki tor) i jeśli przebijemy ofertę Krosna to Miturskiego można wziąć. Tylko czy się i oni zgodzą na Dariuszowe stawki? :?

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#2239 Postautor: niespokojny » 2 stycznia 2013, o 10:26

Łopaczewski w Opolu, Dziatkowiak w Pile. Przykro mi ale kolejni liderzy nam uciekaja :wink:
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#2240 Postautor: ravajas » 2 stycznia 2013, o 10:32

harry pisze:Widocznie po prostu nie wiesz jak w obecnych czasach załatwia się takie sprawy.

Tu masz rację, w naszym nieszczęśliwym kraju właśnie tak załatwia się takie sprawy. Ale czy to dobrze? Tego nie wiadomo.

Turkish pisze:Nikt nie mówi o zmuszaniu przedsiębiorcy. A o ułatwieniu (stworzeniu warunków, które będą dla inwestora korzystne i zachęcające, zrobienie takiej oferty która będzie dla niego bardziej opłacalna niż w innym mieście, przez co 'interes będzie bardziej dochodowy')
To jest jakaś forma dyskryminacji innych podmiotów, które zajmują się np naprawą obuwia.

Turkish pisze:A Twój post go! jest w zasadzie nic nie wnoszący i bez sensu bo obnaża tylko komplent brak myślenia perspektywicznego, niestety na forum jest spora rzesza takich osób i przestaje się dziwić że w Lublinie nikt nie chce inwestować bo brakuje w Naszym mieście wykształconych i logicznie myślących ludzi.
Co do perspektywicznego myślenia: w 1991 roku pewna partia zgłosiła, aby do konstytucji wpisać poprawkę, która miała zakazywać uchwalania budżetu z deficytem, a wszelką próbę obejścia tego zakazu traktować jako kradzież zuchwałą. I wtedy cała sala plenarna sejmu mało nie pękła ze śmiechu. A dziś? Mamy zadłużenie, jakie mamy i nikt nie wie skąd to się wzięło i co z tym zrobić. I TO jest właśnie przykład braku myślenia perspektywicznego. Ale przecież guru naszych ekonomistów, czyli niejaki Keynes powiedział "w dłuższej perspektywie wszyscy będziemy martwi". Ale czy to kogoś pociesza?

Najserdeczniejszości w nowym roku!
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#2241 Postautor: Cooper » 2 stycznia 2013, o 10:39

Nadrabiajac zaleglosci jeden komentarz:

truskawa pisze: Istred by sobie zapodał drugi podpis, że sport jest dla prezia nieważny, a hajs się musi zgadzać.

Najbardziej zabawne (a chyba bardziej smutne w sumie) jest to, ze nawet to sie nie udalo. Sportowo patrzac obiektywnie - porazka (brak awansu, a czy zajelismy 3 miejsce po walce czy 5 bez walki to bez znaczenia, poza walorami estetycznymi), finansowo - porazka, mimo bardzo szumnych zapowiedzi i podkreslania na kazdym kroku jak kazda zlotowka jest wazna.

DS pisze:W tej chwili w kasie klubu brakuje około 400 tysięcy złotych. Nie jest to jednak wina klubu. Przyczyną takiego stanu rzeczy jest zbyt mała pomoc ze strony miasta.

Mam dziwne wrazenie, ze jeszcze chwila i ktos tu dostanie takiego kopa w dupe, ze moze pasa startowego w Swidniku zabraknac do ladowania 8)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

jack08

#2242 Postautor: jack08 » 2 stycznia 2013, o 12:59

Pas startowy jest długi, więc spokojnie.
Ostatnio zmieniony 13 stycznia 2013, o 00:36 przez jack08, łącznie zmieniany 1 raz.

go!
Trener

#2243 Postautor: go! » 2 stycznia 2013, o 14:18

Mowie wam, ze ten asekurant nie wystapi w biezacym roku! Nie mam zadnych tajnych donosicieli, ani sekretnych zrodel informacji. Po prostu na to wszystko wskazuje.
PS. Nie cierpie Sprawki, bo lubie ryzyko - stad m.in. moje zainteresowania sportowe

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#2244 Postautor: ravajas » 2 stycznia 2013, o 14:21

kurde, ale my - kibice - jesteśmy durniami: przecież mogliśmy Sprawce dać w listopadzie weksle na okaziciela, płatne bez protestu, in blanco! Mielibyśmy już skompletowany skład nawet na top 10 ekstraligi :(
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.

go!
Trener

#2245 Postautor: go! » 2 stycznia 2013, o 14:28

takim wekslem jest karnet, tylko nikomu sie nie chce ich zrobic

Awatar użytkownika
istred
Trener

#2246 Postautor: istred » 2 stycznia 2013, o 14:30

ravajas pisze:kurde, ale my - kibice - jesteśmy durniami: przecież mogliśmy Sprawce dać w listopadzie weksle na okaziciela, płatne bez protestu, in blanco! Mielibyśmy już skompletowany skład nawet na top 10 ekstraligi :(

Nie widzę przeszkód żebyś taki weksel zaniósł do klubu dzisiaj :)

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#2247 Postautor: ravajas » 2 stycznia 2013, o 14:43

istred pisze:
ravajas pisze:kurde, ale my - kibice - jesteśmy durniami: przecież mogliśmy Sprawce dać w listopadzie weksle na okaziciela, płatne bez protestu, in blanco! Mielibyśmy już skompletowany skład nawet na top 10 ekstraligi :(

Nie widzę przeszkód żebyś taki weksel zaniósł do klubu dzisiaj :)
A czy to ja narzekam na nieudolność Sprawki? :) A jeśli i Ty nie, no to dlaczego uznałeś, że swój tekst kieruję do Ciebie?

go! pisze:takim wekslem jest karnet, tylko nikomu sie nie chce ich zrobic
Hmmm, chyba nie.
pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
Chaser
Junior

#2248 Postautor: Chaser » 2 stycznia 2013, o 14:51

Nie wiem czy ktoś już o tym pisał ale chodzą słuchy, że Sprawka jeszcze przed początkiem sezonu wyleci, a w jego miejsce wskoczy Ziółkowski.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#2249 Postautor: ravajas » 2 stycznia 2013, o 15:00

ale co to miałoby zmienić? uczynić zadość żądaniom Forowiczów?
pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
Masi
Senior

#2250 Postautor: Masi » 2 stycznia 2013, o 15:14

Nie wiem czy Ziółkowski to człowiek na prezesa. To człowiek od czarnej roboty w klubie ( na tym się zna i mu to wychodzi), nie od gadania ze sponsorami czy reprezentowania klubu. Takie jest przynajmniej moje zdanie.
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także... :D