Skład na sezon 2013

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
max3
Zawodowiec

Re: Skład na sezon 2013

#2026 Postautor: max3 » 28 grudnia 2012, o 14:55

Takiego sponsora ,który daje 600 tys za jeden sezon w pierwszej lidze nikt nie posiada jak by Rawicz zdobył takiego sponsora +miasto(500-700tys) to by walczył o awans !!!Panowie tylko co będzie po tak marnym sezonie, ile miasto przekaze w następnym czy zostanie Bogdanka?? Sprawka chyba tego nie przewidział co będzie za rok .Jarku zapomniałes chyba o firmie Centrochem w tym sezonie przeznaczyli podobno na klub ponad 300tys!!

Awatar użytkownika
kmzlublinfan
Senior

#2027 Postautor: kmzlublinfan » 28 grudnia 2012, o 15:41

Zgadza się. Mija drugi dzień po świętach, a tu cisza odnośnie kontraktów :? .

harry
Trener

#2028 Postautor: harry » 28 grudnia 2012, o 15:44

Szczerze powiedziawszy jak nie usłyszę od pana Darka ( właściciela Centrochemu) na własne uszy, że tyle dał na klub to nie uwierzę. To ile oni mieli taj naprawdę budżetu? :evil: :shock:
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

max3
Zawodowiec

#2029 Postautor: max3 » 28 grudnia 2012, o 15:46

Budżet większy od Grudziądza:)

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#2030 Postautor: kibicLBN » 28 grudnia 2012, o 15:47

max3 pisze:Takiego sponsora ,który daje 600 tys za jeden sezon w pierwszej lidze nikt nie posiada jak by Rawicz zdobył takiego sponsora +miasto(500-700tys) to by walczył o awans !!!Panowie tylko co będzie po tak marnym sezonie, ile miasto przekaze w następnym czy zostanie Bogdanka?? Sprawka chyba tego nie przewidział co będzie za rok .Jarku zapomniałes chyba o firmie Centrochem w tym sezonie przeznaczyli podobno na klub ponad 300tys!!

Po takim sezonie zaśpiewamy:
,,Nie dla nas ekstraligi smak ,
ni 1 ligi blask - k*rwa mać,
lecz w 2 lidze jakoś tak,
wypadło jeździć nam.
Lecz nasz Motorek mówie wam,
jeszcze zaskoczy nas - k*rwa mać,
i 1 ligi głodny pies - kochany Motorek."
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

harry
Trener

#2031 Postautor: harry » 28 grudnia 2012, o 15:51

kmzlublinfan pisze:Zgadza się. Mija drugi dzień po świętach, a tu cisza odnośnie kontraktów :? .

No cisza. Ale jeżeli to prawda, że nasze propozycje kontraktów są gorsze od propozycji Wandy Kraków to chyba nie jest to aż takie dziwne. :shock: :shock: :shock:
Mam nadzieję że to jakas arcymistrzowska zagrywka pokerowa prezesa, bo naprawdę jakaś czarna rozpacz zacczyna mnie ( i chyba nie tylko mnie) ogarniać.
I jakoś wywiady ucichły. To cisza przed burzą ?
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Gecko
Szkółkowicz

#2032 Postautor: Gecko » 28 grudnia 2012, o 15:56

Chaser pisze:Tak z pozytywnych rzeczy to nie zapomnijcie, że sjenitu dosypano na tor przed zimą! 8) Nie wiem ile taki sjenit może kosztować ale chyba nie 450 tyś ? :lol:

Klub nie zapłacił nic za sjenit - wszystko sfinansowało miasto i MOSiR.

http://www.kurierlubelski.pl/artykul/683941,zuzel-w-kmz-lublin-trwaja-przygotowania-do-nowego-sezonu,id,t.html

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#2033 Postautor: Hans » 28 grudnia 2012, o 16:07

Spokojnie ( no dobra, nie do końca :P ), jeszcze można zmontować zespół, który powalczy u siebie ze wszystkimi.

POL: Baran, Kuciapa, Miesiąc, Trojanowski -> trzech
Obcokrajowcy: D. Andersson, Hougaard, Kildemand, Ruud, Shields ( wraca do żużla, podobno buduje spore zaplecze sprzętowe na ten rok), Monberg ( na bezrybiu i rak ryba :P ) -> również trzech
Juniorów nie chce mi się wypisywać: Łukaszewski za wszelką cenę. I drugi co w łuki się składa.

Ps. Kolejność zawodników nie jest przypadkowa :P

Awatar użytkownika
Oskarinho
Junior

#2034 Postautor: Oskarinho » 28 grudnia 2012, o 16:22

kmzlublinfan pisze: To cisza przed burzą ?

Burza w Opolu :lol: 8)

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#2035 Postautor: $korzen$ » 28 grudnia 2012, o 16:41

Jezeli to prawda z firma Centrochem... to jakim k***a cudem mamy 400tys dlugow ?? (Nawet nie zapominajac o fakcie, ze "troche" wydymalo nas miasto) Niech ktos mi to wytlumaczy jak dziecku w 1 klasie podstawowki bo sorry, ale ja tego nie rozumiem.

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#2036 Postautor: Egon » 28 grudnia 2012, o 17:16

Ciekawe, czy pod koniec stycznie klub zorganizuje konferencję prasową, tak jak było to w tym roku. Myślę, że będzie sporo osób, które będą chciały zabrać głos, niezależnie już od ruchów transferowych klubu. Jeśli jeszcze prezes zaprosi sobie zawodników na to spotkanie to może się z tego wywiązać całkiem ciekawa dyskusja, niekoniecznie wygodna dla klubu.

Ed. nie no spokojnie, z tym Centrochemem to nieprawda, nie siejcie jeszcze większego zamętu niż jest.
Ostatnio zmieniony 28 grudnia 2012, o 17:19 przez Egon, łącznie zmieniany 1 raz.
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#2037 Postautor: truskawa » 28 grudnia 2012, o 17:18

$korzen$ pisze: jakim k***a cudem mamy 400tys dlugow ?? (Nawet nie zapominajac o fakcie, ze "troche" wydymalo nas miasto) Niech ktos mi to wytlumaczy jak dziecku w 1 klasie podstawowki bo sorry, ale ja tego nie rozumiem.

Nie dziwne, że tego nie rozumiesz, bo nie masz prawa rozumieć, bez jakichkolwiek danych z chociażby kontraktów zawodniczych. Nie da się też tego wytłumaczyć jak dziecku w 1 klasie podstawówki, bo są to wewnętrzne sprawy poważnego przedsiębiorstwa i zajmują się tym poważni dorośli ludzie i nikt z nich takich danych na tym zabawnym forum nie poda.

Woodward
Baran
Kildemand
Miesiąc
Jeleniewski
Łukaszewski
Michalski

<3<3<3
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
Masi
Senior

#2038 Postautor: Masi » 28 grudnia 2012, o 17:20

Egon pisze:Ciekawe, czy pod koniec stycznie klub zorganizuje konferencję prasową, tak jak było to w tym roku. Myślę, że będzie sporo osób, które będą chciały zabrać głos, niezależnie już od ruchów transferowych klubu. Jeśli jeszcze prezes zaprosi sobie zawodników na to spotkanie to może się z tego wywiązać całkiem ciekawa dyskusja, niekoniecznie wygodna dla klubu.

Ed. nie no spokojnie, z tym Centrochemem to nieprawda, nie siejcie jeszcze większego zamętu niż jest.

W obecnej sytuacji klubu? Chyba żartujesz? Prezes sam by siebie postawił pod ścianą, bo bron do ręki wrogom daje raz po raz...
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także... :D

Piguła
Szkółkowicz

#2039 Postautor: Piguła » 28 grudnia 2012, o 17:31

max3 pisze:Panowie tylko co będzie po tak marnym sezonie, ile miasto przekaze w następnym czy zostanie Bogdanka?? Sprawka chyba tego nie przewidział co będzie za rok .

a może przewiduje, tylko nie nastawia się na dłuższy pobyt w klubie niż ten sezon, teraz klub ma kilkaset tysięcy długu (400-500 tys?), jeżeli klub padłby teraz to by musiał przynajmniej część długu spłacić z własnej kieszeni, a tak zbierze jakiś budżet głównie z pieniędzy z miasta i od Bogdanki, spłaci długi z tego sezonu, stworzy skład ekonomiczny, przejeździ sezon, zakończy go na zero bądź z delikatnym minusem i albo odejdzie z klubu, albo klub zlikwiduje.

niby teoria z gatunku science fiction, ale skoro klub proponuje takie a nie inne kontrakty to częściowo pasuje

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#2040 Postautor: kilar » 28 grudnia 2012, o 17:31

Spirit pisze:Fragment wywiadu ze Stanleyem Burzą:

Była pokusa, by spróbować sił w wyższej klasie?

- Tak. Uważam, że przy odpowiednim przygotowaniu sprzętowym stać mnie na skuteczne występy w I lidze. Chciałbym w niej startować. Jeszcze w sobotę, w drodze do Opola, zadzwonił pan Dariusz Sprawka i poprosił mnie o przesłanie oferty do Lublina. Postanowiłem nie zbaczać z obranej ścieżki i odmówiłem. Gdyby jednak skontaktował się ze mną dzień wcześniej, to decyzje o podpisaniu kontraktu przełożyłbym na później i możliwe, że jeździłbym w I lidze. Ale jestem w Kolejarzu i tego nie żałuję.

Do tej pory myślałem, że pogłoski o kontrakcie dla Burzy to żart.. A jednak nie :shock: :shock: :shock:

No to bylaby detka roku.

Ciekawe, czy bedzie konferencja, ale zeby byla, to trzeba sie na niej czyms (lub kims) pochwalic. Jakby prezes wylecial wtedy z kontraktem Burzy, to 99% osob "wybrechtaloby" go, tak zeby bylo slychac nawet pod saskim.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#2041 Postautor: Łoptymista » 28 grudnia 2012, o 17:44

Pozytyw tej informacji jest jeden. Od soboty prezes zaczal dzialac i ... "rozpoczal negocjacje" z zawodnikami. :? Ale z takim podejsciem moze lepiej bedzie zglosic druzyne do II ligi. Skoro interesuja nas tacy napieracza to naprawde zle sie dzieje.
No ale moze klubowi lepiej wyjdzie kontraktowanie niz skladanie zawiadomien na bosssa. Z tego co mi wiadomo jak dotad w prokuraturze nikt nie widzial pisma z klubu. Czyzby sie dopiero pisalo, a moze klub zrezygnowal_

mariusz76

#2042 Postautor: mariusz76 » 28 grudnia 2012, o 18:18

Witam, czytam Lubelskie forum od jakiegoś czasu i podzielam Wasze uwagi oczywiście nie wszystkich...
W obiegu zostało kilku naprawdę gwarantujących punkty zawodników:

Watt, Jeleniewski, Woodward, Miesiąc, Baran, Kildemand, Michelsen, Ruud, Zetterstroem, Skórnicki, Adamczak, D.Andersson, Barker, Max, A.Dryml

Juniorzy: Łukaszewski, Michalski, Malczewski, Bubel, Łęgowik, Dolny

Moja propozycja na dzień dzisiejszy:

Watt
Miesiąc
A.Dryml/Baran
Kildemand
Jeleniewski
Łukaszewski
2,50...

keram
Szkółkowicz
Kontakt:

#2043 Postautor: keram » 28 grudnia 2012, o 18:30

48 lat chodzę na żużel, ale chyba po obecnym okresie transferowym się z tego wyleczę. A ze mną z 8 osób którym się ten sport spodobał i za namową chodzą od dwu lat. Pytania kogo kontraktujemy na nowy sezon bez odpowiedzi. Jak tak dalej będzie to pierwszy mecz 1,5 tys. następne 500 osób. Światła tor - dosypana nawierzchnia jak nigdy i po co to wszystko dla kogo?. Na takie działania to nawet przeklinać się nie chce tylko człowiek ogarnia pusty śmiech. Rawicz wchodzi z budżetem 650K, a my z takim jak Gniezno czy Grudziądz mamy długi czysta paranoja. I tyle w tym temacie.

Shack
Administrator

#2044 Postautor: Shack » 28 grudnia 2012, o 18:37

Łoptymista pisze:No ale moze klubowi lepiej wyjdzie kontraktowanie niz skladanie zawiadomien na bosssa. Z tego co mi wiadomo jak dotad w prokuraturze nikt nie widzial pisma z klubu. Czyzby sie dopiero pisalo, a moze klub zrezygnowal_

ciekawe, a Koper byl pewny ze zlozone. Moze w warszawskiej prokuraturze zeby bylo blizej prokuratora generalnego.

Czarek
Trener

#2045 Postautor: Czarek » 28 grudnia 2012, o 18:43

keram pisze:48 lat chodzę na żużel, ale chyba po obecnym okresie transferowym się z tego wyleczę. A ze mną z 8 osób którym się ten sport spodobał i za namową chodzą od dwu lat. Pytania kogo kontraktujemy na nowy sezon bez odpowiedzi. Jak tak dalej będzie to pierwszy mecz 1,5 tys. następne 500 osób. Światła tor - dosypana nawierzchnia jak nigdy i po co to wszystko dla kogo?. Na takie działania to nawet przeklinać się nie chce tylko człowiek ogarnia pusty śmiech. Rawicz wchodzi z budżetem 650K, a my z takim jak Gniezno czy Grudziądz mamy długi czysta paranoja. I tyle w tym temacie.

Pan jesteś babcią z zaawansowaną sklerozą tzn. typową starszą kobietą, która kieruje się wyłącznie emocjami? Przez te pół wieku zdarzały się tu gorsze rzeczy. Byliśmy na dnie II ligi, były czasy LKŻ-u. Bez przesady. W Lublinie przeważnie było źle z małym wyjątkiem w postaci lat 1990-94. Dostaliśmy miesiąc miodowy na kredyt w postaci sezonu 2012 i teraz trzeba się pomęczyć by związek się nie rozpadł. Po następnym sezonie pewnie odejdzie Bogdanka i trzeba coś pokombinować by chociaż w tej II lidze pojeździć.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

dumbli
Szkółkowicz

#2046 Postautor: dumbli » 28 grudnia 2012, o 18:45

Nie mogłem zrozumieć dlaczego truskawa napisał że to zabawne forum? I oto dostałem odpowiedź szybciej niż myślałem.
keram pisze: Światła tor - dosypana nawierzchnia jak nigdy i po co to wszystko dla kogo?. Na takie działania to nawet przeklinać się nie chce tylko człowiek ogarnia pusty śmiech. Rawicz wchodzi z budżetem 650K, a my z takim jak Gniezno czy Grudziądz mamy długi czysta paranoja. I tyle w tym temacie.

W sumie niby prosta sprawa a czasami człowieka zatka. Na zabawnym forum ludzi pusty śmiech ogarnia. Brawo truskawa za celne spostrzeżenie. :lol:
niespokojny napisał(a):
Sprawka to człowiek mentalnie z jakiegoś starego, skrajnego PGRu na zadupiu. Kononowicz kuźwa.

Deri
Senior

#2047 Postautor: Deri » 28 grudnia 2012, o 19:02

Sprawka !!! święta sie skończyły (nie interesuje nas to ze za klubowe pieniądze jadł pan karpie?) ale gdzie zawodnicy!!!! gzie kontrakty :lol:
Cos mnie słuchy doszły ze zawodnicy na pana stawki sie dupka wypieli :lol:
A wiec taki będzie skład
1 Sprawka
2 Darek S
3 Wojciechowski??? my nie oczekujemy oldboy tylko zawodników!!!!!
4 ???
ps. widzę ze czas na zmiany prezesa i nastąpi szybciej niż sie komuś wydaje ( i niech sie nie śmieje ze jest nietykalny bo sie bardzo ale to bardzo myli) poproszę podać mego posta do prokuratury :lol:
Kobieta, która jęczy w nocy, nie warczy w dzień
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#2048 Postautor: Maxx » 28 grudnia 2012, o 20:22

Oprócz tego, że nie ma jak dotąd ani jednego podpisanego kontrakru (póki co, nie wiadomo oficjalnie nic na ten temat aby takowy był) razi brak szacunku dla kibiców ze strony zarządu KMŻ. Żadnych wypowiedzi, żadnych informacji ze strony klubu.
Pan Prezes Wielce Szanowny Pokerowy Mistrz Dariusz S. nie raczy słowa rzec kibicom, co też się wyrabia w klubie w związku z nadchodzącym sezonem 2013.
Można zatem traktować to milczenie jako elementarny brak szacunku dla "najwierniejszcyh sponsorów".
Póki co "ciemność widzę, ciemność"...

Awatar użytkownika
spokojny
Junior

#2049 Postautor: spokojny » 28 grudnia 2012, o 20:53

Maxx pisze:Oprócz tego, że nie ma jak dotąd ani jednego podpisanego kontrakru (póki co, nie wiadomo oficjalnie nic na ten temat aby takowy był) razi brak szacunku dla kibiców ze strony zarządu KMŻ. Żadnych wypowiedzi, żadnych informacji ze strony klubu.
Pan Prezes Wielce Szanowny Pokerowy Mistrz Dariusz S. nie raczy słowa rzec kibicom, co też się wyrabia w klubie w związku z nadchodzącym sezonem 2013.
Można zatem traktować to milczenie jako elementarny brak szacunku dla "najwierniejszcyh sponsorów".
Póki co "ciemność widzę, ciemność"...

Co ty nie powiesz a jak byly wideoblogi i wywiady w kółko z naszym prezesem to już spruta że nie umie sie wypowiedziec itd. co za ludzie...

Awatar użytkownika
MikeMistrz
Senior

#2050 Postautor: MikeMistrz » 28 grudnia 2012, o 22:54

Po prostu narzekanie na wszystko to nasz sport narodowy. Anonimowe wylewanie jadów na forum, o którym i tak każdy zapomni, to widocznie ciekawa opcja dla większości użytkowników forum.

Po pierwsze nie znamy jeszcze składu - narzekanie będzie uzasadnione, tylko jeśli się okaże, że naszym podstawowym zawodnikiem będzie Piszcz. Paru ludzi niby poinformowanych coś tam skrobnie i każdy to łyknie jak pelikan. I można już sobie poużywać na Sprawce, bo można w ciemno założyć, że skoro ktoś pisze o Piszczach, to właśnie to nas czeka.

Po drugie przypominam, że problemy z finansami wynikają tylko z powodu mniejszej dotacji od miasta. Ile by Sprawka nie przewalił tych pieniędzy od sponsorów, to wysokość długów, zgadza się mniej więcej z wysokością "brakującej" kwoty od miasta. Jak dla mnie jest to wystarczające usprawiedliwienie dla niego, bo kasę miał policzoną tak, żeby wyjść na 0.

Przypomnę też nastroje na forum mniej więcej rok temu. "Mamy 2 ligowy skład + 1,5 pierwszoligowca", "będziemy walczyć o utrzymanie". Pisali tak ludzie, którzy udawali znawców, albo dobrze poinformowanych. Oczywiście później nie było komu tego odszczekiwać. Każdy lubi sobie po prostu ponarzekać, to nic nie kosztuje, nikt z tego nie rozlicza, nikt tego nie będzie pamiętać. Dalej wylewajcie swoje żale na forum, a ja dalej jestem przekonany, że Sprawka zmontuje jakąś sensowną pakę.