Skład na sezon 2013

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
rAdEk23
Junior
Kontakt:

Re: Skład na sezon 2013

#1751 Postautor: rAdEk23 » 21 grudnia 2012, o 21:21

Jest też 3 opcja, nie ma oferty od nas ;] Woodward na 99.9% nie będzie u nas jeździł ;)
Sipma Lublin :D :D :D

Awatar użytkownika
Popek
Senior

#1752 Postautor: Popek » 21 grudnia 2012, o 21:25

Niestety, w zasadzie wszyscy zawodnicy ktorych chcialem u nas juz gdzies podpisali, chociaz jeszcze wczoraj bylem zalamany kompletnie, to jednak dzisiaj zdalem sobie sprawe ze mozna jeszcze cos ciekawego zebrac :

1.Jeleniewski
2.Kildemand
3.Kuciapa
4.Woodward
5.Adamczak
6.Łukaszewski

Sklad niby byle jaki, ale jednak 4 zawodnikow ktorzy moga sie zakrecic kolo 2,00 wiec nie tak zle i junior znosny(jesli nie pojdzie do Wroclawia :? )

Czarek
Trener

#1753 Postautor: Czarek » 21 grudnia 2012, o 21:30

Bozena pisze:Było też napisane, że propozycje z Gdańska dostali Dawid i Robert, ale jakoś to do mnie nie docierało, że odejdą. Oczywiście najbardziej żal mi Roberta, ale wiadomo czego można było się spodziewać po pozostałych, którzy odeszli. Widzę jednak, że wszyscy niby nas lubią, wszystko OK, ale uciekają z Lublina. Pora chyba zejść na ziemię, była nie wykorzystana szansa na awans w tym roku i nie wiem ile będzie nam dane doczekać się kolejnej :(

Właśnie, pora zejść na ziemię i rozejrzeć się wokoło. Awans do Ekstraligi byłby końcem tego klubu. Stadion to ruina, zainteresowanie żużlem średnie, bieda i mało potencjalnych sponsorów. Walkę o awans w tym sezonie przypłaciliśmy wielkim długiem i odejściem najlepszych zawodników.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Rabiosa
Junior

#1754 Postautor: Rabiosa » 21 grudnia 2012, o 21:37

Największy paradoks całej tej sytuacji ....

Forum - temat - Skład na 2013r - 1750 postów
Klub - zakontraktowani zawodnicy na 2013 - 0 :lol:

... ładnie skomentowaliśmy naszych zawodników na 2013 , na jednego zawodnika przypada (ile ?) odpowiedzi :lol:

Mad
Senior

#1755 Postautor: Mad » 21 grudnia 2012, o 21:45

Rabiosa pisze:Największy paradoks całej tej sytuacji ....

Forum - temat - Skład na 2013r - 1750 postów
Klub - zakontraktowani zawodnicy na 2013 - 0 :lol:

... ładnie skomentowaliśmy naszych zawodników na 2013 , na jednego zawodnika przypada (ile ?) odpowiedzi :lol:

Spokojnie byśmy byli w czubie extraligi :)

Awatar użytkownika
Blinki
Junior

#1756 Postautor: Blinki » 21 grudnia 2012, o 22:07

to teraz do Lublina przyjedzie "GKS Wybrzeże LW KMŻ Lublin" BRAWO SPRAWKA BRAWO
"Nic tak nie zakłóca rywalizacji co chęć zysku"

Awatar użytkownika
Rabiosa
Junior

#1757 Postautor: Rabiosa » 21 grudnia 2012, o 22:14

Koper
Trener
Kontakt:

#1758 Postautor: Koper » 21 grudnia 2012, o 22:29

Tymczasem dziś mamy STUDNIÓWKĘ (do pierwszego meczu żużlowego rozgrywek I ligi w sezonie 2013 pozostało dokładnie 100 dni) 8)

Deri
Senior

#1759 Postautor: Deri » 21 grudnia 2012, o 22:32

Chciałes napisac do naszych 1 batów (do 30 na naszym stadionie) pozostało 100 dni? :lol: 8)
Kobieta, która jęczy w nocy, nie warczy w dzień
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p

jack08

#1760 Postautor: jack08 » 21 grudnia 2012, o 22:36

Chyba klub powinien się modlić, żebyśmy w pierwszym meczu u siebie nie trafili na Grudziądz albo Gdańsk, bo wtedy jak przegramy z kretesem to wielu kibiców wyleczy się z żużla na cały sezon i może się okazać całkowita klapa pod względem ilości publiczności.

owen1989
Senior

#1761 Postautor: owen1989 » 21 grudnia 2012, o 22:37

Mysle, ze nie trzeba czekac na Grudziadz czy Gdansk, zeby wiedziec, ze ten sezon to bedzie klapa ;)

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1762 Postautor: istred » 21 grudnia 2012, o 22:43

Ja również mam kilka pytań do klubu i chciałbym je zadać we własnym imieniu:

1. Czy to prawda, że firma SPORT KREATOR sp z o.o. należy do p. Dariusza Sprawki, prezesa SKMŻ LW Lublin?
2. Czy to prawda, że księgowość w klubie SKMŻ powierzona jest osobie z firmy zewnętrznej i jest to osoba zatrudniona w firmie SPORT KREATOR sp z o.o.?
3. Czy nie uważa pan, że urządził sobie z klubu swój prywatny folwark?
4. Czy jest to prawda, że do wszystkich faktur w klubie nie ma absolutnie dostępu nikt oprócz prezesa Dariusza Sprawki, a tylko wyrywkowe faktury są udostępniane do wglądu członkom zarządu?
5. Czy to prawda, że robi pan wszystko, żeby nikt oprócz pana prezesa, nie znał kwot kontraktowych i zapisów w umowach z zawodnikami?
6. Czy to prawda, że klub wpisał do kontraktu R. Fishera kwotę za przygotowanie do sezonu w kwocie 15 tyś złotych, nieuzasadnioną z punktu interesu klubu i wartości rynkowej zawodnika? Jeśli tak, to czy zawodnik R. Fisher wie, że miał taką kwotę otrzymać i czy ją dostał w całości?
7. Czy to prawda, że samochód prywatny Dariusza Sprawki Honca Civic, został sprzedany do klubu SKMŻ Lublin przez prezesa Dariusza Sprawkę i był wykorzystywany jako samochód służbowy w klubie?
8. Czy to prawda, że po sprzedaniu przez klub SKMŻ samochodu Honda Civic, został kupiony przez klub kolejny samochód marki Opel Zafira, a jeśli tak to czy kwoty na fakturze były adekwatne do wartości rynkowej samochodu?
9. Czy to prawda, że klub płacił za faktury wynajmu mieszkania, z którego nikt z klubu nie korzystał?
10. Czy to prawda, że prezes Dariusz Sprawka korzystał z samochodu służbowego podczas podróży prywatnych na wakacje i z karty płatniczej należącej do klubu również podczas wakacji w celach prywatnych?
11. Czy to prawda, że Opel Zafira był fakturowany za mecze wyjazdowe, pomimo tego, że sponsor (firma Sabat) użyczał swoje samochody do tych celów na rzecz klubu?
12. Czy nie uważa pan, że swoimi wypowiedziami i obarczaniem prezydenta Żuka za kłopoty finansowe klubu nie spowodował pan ochłodzenie stosunków pomiędzy klubem a jednym z głównych darczyńców?
13. Czy uważa pan, że tajemnicza choroba prezydenta Żuka podczas Gali Żużlowej nie była przypadkowa?
14. Jak zamierza pan wybrnąć z kłopotów finansowych klubu i w jaki sposób pospłacać ugody z zawodnikami?
15. Czy informacje o wejściu do klubu nowego sponsora, firmy KREATOR SPORT sp z o.o z dużą gotówką są prawdziwe? (jeśli tak to skąd ta firma dysponuje taką gotówką?)
16. Czy firma KREATOR SPORT sp z o.o. miała być głównym udziałowcem planowanej Sportowej Spółki Akcyjnej, pod warunkiem obsadzenia stanowiska prezesa klubu żużlowego, właścicielem firmy KREATOR SPORT, czyli p. Dariuszem Sprawką?
17. Kiedy planuje pan pierwsze kontrakty i jakie będą cele zespołu na sezon 2013?

Liczę, że jeżeli to co napisał Koper jest prawdą, to prezes ten post również zgłosi do prokuratury - byłaby niezła komedia :D

Awatar użytkownika
Blinki
Junior

#1763 Postautor: Blinki » 21 grudnia 2012, o 22:46

Dawid: "Od działaczy z Gdańska otrzymałem konkretną propozycję. Klub stawia sobie fajne wyzwania i cele. Poza tym wpływ na moją decyzję miała także masa innych uwarunkowań, które wpływają na to, że zawodnik dobrze się czuje w danym miejscu. Mam tu na myśli choćby osobę trenera, charakterystykę toru, która po prostu mi pasuje, ale także kibiców, których jak sądzę mam nad morzem wielu. Tak wnioskuję choćby po ilości sygnałów, jakie ostatnio otrzymywałem. Z Lublinem jestem zmuszony się pożegnać, mimo, że bez wątpienia z miastem tym łączy mnie sentyment. Nie obrażam się na ten klub, rozumiem jego problemy, które bez wątpienia utrudniałyby nam rozmowy. To jasne, że jedne kluby są w stanie skonstruować budżety szybciej, inne później. Nie byłem w stanie czekać na Lublin w nieskończoność, bo wiadomo, że każdy z zawodników chce znać swoje plany i rozpocząć przygotowania. Teraz wiem już na czym stoję, dzięki czemu mam jeszcze większy bodziec do pracy"

A teraz drogi panie prezesie zastępujemy słowa Gdańsk na słowo LUBLIN a Słowo Lublin słowem Gdańsk.
wiem wiem chyba rok temu tak było
"Nic tak nie zakłóca rywalizacji co chęć zysku"

Awatar użytkownika
mOrphe

#1764 Postautor: mOrphe » 21 grudnia 2012, o 22:47

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#1765 Postautor: Dobromir » 21 grudnia 2012, o 22:56

Ale czy będziemy w stanie przebić oferty Opola i Rybnika?

klops
Junior

#1766 Postautor: klops » 21 grudnia 2012, o 22:57

Obawiam się, że nie. Opole i Rybnik to kluby z ambicjami 8) jadą o awans w tym sezonie, a my?
a czego wypociny wytłumacz mi czego.

Awatar użytkownika
Rabiosa
Junior

#1767 Postautor: Rabiosa » 21 grudnia 2012, o 23:10

klops pisze:Obawiam się, że nie. Opole i Rybnik to kluby z ambicjami 8) jadą o awans w tym sezonie, a my?

mecz w Tarnowie 1997r
http://rlach.republika.pl/dmp/1997/talu_1.htm

mecz w Gdańsku 1998r
http://rlach.republika.pl/dmp/1998/gdlu_1.htm

LubManUtd

#1768 Postautor: LubManUtd » 21 grudnia 2012, o 23:19

http://www.kmzlublin.pl/index.php?optio ... &Itemid=54

Cytat:
"Ciekawy skład na sezon 2013 szykuje Wybrzeże Gdańsk. Do ekipy Stanisława Chomskiego dołączyli krajowi liderzy Lubelskiego Węgla KMŻ Dawid Stachyra i Robert Miśkowiak."

Kuźwa mać ktoś w ogóle nad tym panuje?

Czy tez bezczelność i arogancja przekroczyła wszelkie granice?

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1769 Postautor: $korzen$ » 21 grudnia 2012, o 23:28

istred pisze:Ja również mam kilka pytań do klubu i chciałbym je zadać we własnym imieniu:

1. Czy to prawda, że firma SPORT KREATOR sp z o.o. należy do p. Dariusza Sprawki, prezesa SKMŻ LW Lublin?
2. Czy to prawda, że księgowość w klubie SKMŻ powierzona jest osobie z firmy zewnętrznej i jest to osoba zatrudniona w firmie SPORT KREATOR sp z o.o.?
3. Czy nie uważa pan, że urządził sobie z klubu swój prywatny folwark?
4. Czy jest to prawda, że do wszystkich faktur w klubie nie ma absolutnie dostępu nikt oprócz prezesa Dariusza Sprawki, a tylko wyrywkowe faktury są udostępniane do wglądu członkom zarządu?
5. Czy to prawda, że robi pan wszystko, żeby nikt oprócz pana prezesa, nie znał kwot kontraktowych i zapisów w umowach z zawodnikami?
6. Czy to prawda, że klub wpisał do kontraktu R. Fishera kwotę za przygotowanie do sezonu w kwocie 15 tyś złotych, nieuzasadnioną z punktu interesu klubu i wartości rynkowej zawodnika? Jeśli tak, to czy zawodnik R. Fisher wie, że miał taką kwotę otrzymać i czy ją dostał w całości?
7. Czy to prawda, że samochód prywatny Dariusza Sprawki Honca Civic, został sprzedany do klubu SKMŻ Lublin przez prezesa Dariusza Sprawkę i był wykorzystywany jako samochód służbowy w klubie?
8. Czy to prawda, że po sprzedaniu przez klub SKMŻ samochodu Honda Civic, został kupiony przez klub kolejny samochód marki Opel Zafira, a jeśli tak to czy kwoty na fakturze były adekwatne do wartości rynkowej samochodu?
9. Czy to prawda, że klub płacił za faktury wynajmu mieszkania, z którego nikt z klubu nie korzystał?
10. Czy to prawda, że prezes Dariusz Sprawka korzystał z samochodu służbowego podczas podróży prywatnych na wakacje i z karty płatniczej należącej do klubu również podczas wakacji w celach prywatnych?
11. Czy to prawda, że Opel Zafira był fakturowany za mecze wyjazdowe, pomimo tego, że sponsor (firma Sabat) użyczał swoje samochody do tych celów na rzecz klubu?
12. Czy nie uważa pan, że swoimi wypowiedziami i obarczaniem prezydenta Żuka za kłopoty finansowe klubu nie spowodował pan ochłodzenie stosunków pomiędzy klubem a jednym z głównych darczyńców?
13. Czy uważa pan, że tajemnicza choroba prezydenta Żuka podczas Gali Żużlowej nie była przypadkowa?
14. Jak zamierza pan wybrnąć z kłopotów finansowych klubu i w jaki sposób pospłacać ugody z zawodnikami?
15. Czy informacje o wejściu do klubu nowego sponsora, firmy KREATOR SPORT sp z o.o z dużą gotówką są prawdziwe? (jeśli tak to skąd ta firma dysponuje taką gotówką?)
16. Czy firma KREATOR SPORT sp z o.o. miała być głównym udziałowcem planowanej Sportowej Spółki Akcyjnej, pod warunkiem obsadzenia stanowiska prezesa klubu żużlowego, właścicielem firmy KREATOR SPORT, czyli p. Dariuszem Sprawką?
17. Kiedy planuje pan pierwsze kontrakty i jakie będą cele zespołu na sezon 2013?

Liczę, że jeżeli to co napisał Koper jest prawdą, to prezes ten post również zgłosi do prokuratury - byłaby niezła komedia :D

HAHAHA czyli to na prawde sie dzieje!? Bedzie ciaganie kibicow po sadach ?? :lol: Narobil sobie czlowiek nadziei, ale jednak w tym klubie nigdy nie bedzie normalnie. Ojjj goraco ma prezes ojj goraco. Panie Dariuszu zamiast ciagac kibicow po prokuraturach radze sie psychicznie przygotowac na "owocny aplauz" na I meczu w Lublinie. Aspekt finansowy jak i frekwencja, opierajac sie o kibicowskie doswiadczenie, rowniez raczej nie beda kapitalne.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#1770 Postautor: Maxx » 21 grudnia 2012, o 23:45

Pozostaje zapytać: Czy i ile zdefraudowano (zmarnotrawiono lub "sprywatyzowano") pieniędzy od sponsorów w sezonie 2012?
Pozostaje zapytać: Czy LW KMŻ wystartuje w sezonie 2013?
Pozostaje zapytać: Czy w razie zgłoszenia do uczestnictwa w zawodach 1 ligi wygramy...cokolwiek???

Żal po tym co było w ubiegłym sezonie, ale ktoś tu sobie SPRAW(ka)IŁ chyba niezłego i kosztownego "schabowego"...

klops
Junior

#1771 Postautor: klops » 22 grudnia 2012, o 00:08

Rabiosa pisze:
Batchelora i Gafurowa też można już skreślić.

A gdzie tu jakieś info o Gafurowie? On chyba dalej dostępny jest.
a czego wypociny wytłumacz mi czego.

jack08

#1772 Postautor: jack08 » 22 grudnia 2012, o 00:10

Ostatnio zmieniony 13 stycznia 2013, o 00:32 przez jack08, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Rabiosa
Junior

#1773 Postautor: Rabiosa » 22 grudnia 2012, o 00:14

klops pisze:
Rabiosa pisze:
Batchelora i Gafurowa też można już skreślić.

A gdzie tu jakieś info o Gafurowie? On chyba dalej dostępny jest.

Bodajże w gazecie pomorskiej czytałem że jeśli Suchecki zmieni klub to Gafurow zostaje w Gdańsku.
Na sportowych faktach w kilku artykułach o Wybrzeżu można też to wyczytać pomiędzy wierszami.

gucio1987

#1774 Postautor: gucio1987 » 22 grudnia 2012, o 00:18

jack08 pisze:Lubelski Węgiel KMŻ straci kolejnego zawodnika

Rozwalił mnie ten komentarz :)
A czemu nikt nie chce Sprawki Dariusza, naszego geniusza?? My kibice chetnie nawet doplacimy :)

Z chęcią się dorzucę byle tego Pana od nas zabrano !!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
Extreme

#1775 Postautor: Extreme » 22 grudnia 2012, o 01:04

mOrphe pisze:http://www.sportowefakty.pl/zuzel/329902/stanislaw-burza-wciaz-wolnym-zawodnikiem

Jest szansa Panowie! ;)

Stasio czeka na telefon od naszego prezesa, a prezes już zadzwonił, ale do prokuratora... 8)