Skład na sezon 2013
Re: Skład na sezon 2013
z papierami na jazdę to pewnie Kildemand 
a czego wypociny wytłumacz mi czego.
Extreme pisze:Lubelski kibic zawsze wierny swojej drużynie
Extreme pisze:Pozdrawiam wiernych fanów KMŻ!
Bitch please... i to z takim stażem...
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
istred pisze:harry pisze:Oj nie przesadzajcie. Jest to dość powszechna praktyka. Zamiast płacić ZUS jest na samozatrudnieniu i wystawia faktury. Plotka mówi o 7 tys zl.
Żeby być na samozatrudnieniu i wystawiać faktury nie trzeba zakładać spółki z o.o.
społka z o.o. to najlepszy sposób na niepłacenie ZUSu i sam bym tak zrobił na miejscu Sprawki
Przestańcie już z tym Kildemandem, od otwarcia rynku transferowego chyba nie było dnia na tym forum żeby nie padło to nazwisko. Nie wiem skąd u nas fenomen tego zawodnika, skoro to jego młodszy kolega Adamczak, był liderem zespołu
Ciekaw jestem tego stranieri. Grudziądz praktycznie zamknął już swój skład i nie ma tam Watta i Hansiora.
Ciekaw jestem tego stranieri. Grudziądz praktycznie zamknął już swój skład i nie ma tam Watta i Hansiora.
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata
Tak na serio to mam dwa typy:
- PKej
- Mikkel Michelsen
a co do Adamczaka, to w obecnej sytuacji baaardzo chętnie widziałbym go w składzie. I nawet pomogę Prezesowi w ustaleniu składu bo sam sobie nie radzi:
1. Jeleniewski
2. Miesiąc
3. Jakiś młody i utalentowany Polak czyli Baran lub Adamczak
4. Młody obco Michelsen albo inny Kudriaszow
5. PKej albo lepiej Watt
6. Koza
7. Wieczorek?
+ nasz tor
I u siebie każdy mecz na styku, na wyjeździe wszystko w plecy.
- PKej
- Mikkel Michelsen
a co do Adamczaka, to w obecnej sytuacji baaardzo chętnie widziałbym go w składzie. I nawet pomogę Prezesowi w ustaleniu składu bo sam sobie nie radzi:
1. Jeleniewski
2. Miesiąc
4. Młody obco Michelsen albo inny Kudriaszow
5. PKej albo lepiej Watt
6. Koza
7. Wieczorek?
+ nasz tor
I u siebie każdy mecz na styku, na wyjeździe wszystko w plecy.
a czego wypociny wytłumacz mi czego.
oj kolega chyba w stopce u kogos wyladujesz
METHANOL ADVENTURE TEAM
go! pisze:Wyswiechtane i bzdurne.. no tak, coz moglbys powiedziec? Nawet Cooper sie pod co napisales pewnie nie podpisze.
A jesli chodzi o nie poparte niczym bzdury to prosze, poczytaj:
"W Polsce w 2002 roku Ministerstwo Finansów zdecydowało się obniżyć bardzo wysoką stawkę akcyzy na mocne alkohole. W kolejnym roku, mimo niższej stawki dochody z akcyzy na mocne alkohole wzrosły"
Wiecej na temat krzywej Laffera tutaj
http://www.nbportal.pl/pl/commonPages/E ... geId=22899
I prosze Cie sting126 nie "filozuj" na temat ekonomii, bo masz marny talent do niej i pojecie.
Nie prosze dla siebie, bo mi to wisi, tylko dla Ciebie samego, bo Cie lubie..
Oj go!...
Ja dobrze znam krzywa Laffera i znam polski przyklad ja potwierdzajacy. Znam tez conajmniej kilka innych, ktore jej nie potwierdzaja. Od 20 lat w Polsce, co do zasady, podatki z roku na rok rosna a wplywy z nich - rowniez. Ja pamietam dwie obnizki podatkow - ta o ktorej piszesz oraz obnizenie PIT do 18% i 32% (z trzech stawek) i o ile przy pierwszej faktycznie wplywy do budzetu wzrosly o tyle przy drugiej - spadly i to bardzo znacznie bo o ok. 5 mld zł. Jak kazda teoria tak i tą mozna na wiele sposobow potwierdzac i jej zaprzeczac. Tylko realne przyklady z polskiej gospodarki pokazuja jednoznacznie, ze jest to wylacznie teoria.
Poczytaj zreszta o samym Lafferze, o Cheneyu i okolicznosciach politycznych w USA w jakich ta teoria powstala. Wspomne tez, ze ten wybitny ekonomista twierdzil w 2006 r., ze USA sa w znakomitej kondycji gospodarczej, podczas gdy kilka miesiecy pozniej rozpoczal sie kryzys w obliczu ktorego Stany wpadly w recesje.
A dalej juz na pw zeby nie zasmiecac.
Czas na zmiany :]
Proponuję zmienić temat na ,,Brak składu na 2013 lub być może,, 
go! pisze:harry pisze:Co zaś się tyczy niewywiązywania się z umów, to na przestrzeni tych siedmiu lat, to pamiętam w zasadzie tylko jednego, który nie wpłacił umówionej sumy.
Hmmm, to dziwne. Cooper i meesha twierdza, ze trzeba przywyknac, bo to norma w sponsoringu zuzla![]()
A spisywanie umow ze sponsorem, lub nie daj Boze (!), ich egzekwowanie to nietakt, glupota i samobojstwo. Ze o podawaniu do sadu nie wspomne. Jak ten kraj ma funkcjonowac normalnie?
Piekna, brawurowa nadinterpreteacja
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Extreme pisze:. Miesiąc i Baran podpiszą w Lublinie, Jeleń ma inne oferty ale przy dobrej woli działaczy powinien pozostać, niestety Łukaszewski pewnie odejdzie do Wrocławia. jeden zagraniczny żużlowiec z papierami na jazdę zostanie pozyskany za góra 2-3 dni i nastroje się Wam trochę poprawią.
Kolejne kontrakty chyba dopiero po świętach.
Pozdrawiam wiernych fanów KMŻ!
Na polepszenie humorów: Miesiąc, Baran, może Jeleniewski rozwijający się zagraniczniak ( Kudriaszow?).
No właśnie szlag mnie trafił. Dobrze że nie ma czwartej ligi bo tym składem w trzeciej byśmy się nie utrzymali. A oni wiedzą o tym, że mają być w składzie czy ojtam, ojtam? Bo z tego co wiadomo to jeden z tych wymienionych nie chciał słyszeć o podpisaniu ugody a tu już w składzie?
niespokojny napisał(a):
Sprawka to człowiek mentalnie z jakiegoś starego, skrajnego PGRu na zadupiu. Kononowicz kuźwa.
Sprawka to człowiek mentalnie z jakiegoś starego, skrajnego PGRu na zadupiu. Kononowicz kuźwa.
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Nie przesadzajmy. Z Jeleniewskim, Miesiącem i Baranem walczylibyśmy do końca z Opolem, czy innym Krakowem o awans do I ligi.
Także w I lidze można z nimi w składzie wygrać kilka meczów u siebie (dopóki frekwencja nie zdusi wypłat dla zawodników), jeśli znajdzie się ktoś czwarty, który dorzuci z 8-9 oczek
Także w I lidze można z nimi w składzie wygrać kilka meczów u siebie (dopóki frekwencja nie zdusi wypłat dla zawodników), jeśli znajdzie się ktoś czwarty, który dorzuci z 8-9 oczek
-
jack08
Miesiąc wcale nie jest taki pewny u nas , bo toczy zaawansowane rozmowy z Lokomotivem Daugavpils 
Mnie jedna rzecz zastanawia co bedzie jak dzisiaj prezydent Zuk zadeklarujw z miasta 1mln zł okaże sie ,ze będziemy mieć większy budzet od Grudziądza a zawodników brak .
-
Zaratustra
- Kadrowicz
1. Chyba nie zadeklaruje już takiej kwoty
2. Jeśli zadeklaruje to będziemy mogli spokojnie odjechać większą część sezonu nadpłacając nawet tych, co są na razie bez kontraktów
3. Zarząd się ucieszy
2. Jeśli zadeklaruje to będziemy mogli spokojnie odjechać większą część sezonu nadpłacając nawet tych, co są na razie bez kontraktów
3. Zarząd się ucieszy
dumbli pisze:Bo z tego co wiadomo to jeden z tych wymienionych nie chciał słyszeć o podpisaniu ugody a tu już w składzie?
O kim rozmawiasz?
- Łoptymista
- Trener
Prz
Eh... mówienie, że się dostało z miasta TYLKO 400 tys. kiedy czeka się na kolejną kasę to mocno niedyplomatyczne zagranie.
Poza tym o tym, że z miasta klub dostanie mniej pieniedzy pan prezes wiedzial jeszcze przed sezonem 2012. Byl czas na zalatanie dziury.
Z plusow - dobrze, ze prezes nie bawil sie w polemiki z Dawidem.
Generalnie takie teksty jak ten na SyFach to troche psu na bude. Nic dobrego dla klubu z nich nie wynika, a tylko utwierdza sie swiat, ze w KMZ jest totalna bryndza.
Bozena pisze:http://www.sportowefakty.pl/zuzel/32935 ... a-z-miasta
Eh... mówienie, że się dostało z miasta TYLKO 400 tys. kiedy czeka się na kolejną kasę to mocno niedyplomatyczne zagranie.
Poza tym o tym, że z miasta klub dostanie mniej pieniedzy pan prezes wiedzial jeszcze przed sezonem 2012. Byl czas na zalatanie dziury.
Z plusow - dobrze, ze prezes nie bawil sie w polemiki z Dawidem.
Generalnie takie teksty jak ten na SyFach to troche psu na bude. Nic dobrego dla klubu z nich nie wynika, a tylko utwierdza sie swiat, ze w KMZ jest totalna bryndza.
Czyli zarząd zrobił nam krzywdę ocierając się o e-ligę. Teraz wymagania kibiców rosną a klubowa kasa niczym tuskowe obietnice. Trzeba było za Miśka brać Piszcza to przynajmniej teraz byśmy się cieszyli, że w ogóle wystartujemy!
Wyprowadźcie mnie z błędu bo może rzeczywiście moje myślenie jest bez sensu.
1.Jedziemy o środek lub utrzymanie (1500-2500k kibiców) ceny biletów ul: 15 norm 25
2.Wielka akcja " bijemy się o awans " (dobre nazwiska przyciągające kibiców + lepszy marketing + wolontariusze) ceny biletów ul: 20 norm 30 (4000-5000k kibiców)
opcja pierwsza z biletów : ok 400 000 zł
opcja druga z biletów : ok 1 200 000 zł
Prezes liczy tylko na gotową kasę od Miasta i Bogdanki i tym żyje , i na tym opiera wszystko.
Wielka Kopalnia Węglowa Bogdanka : 600 000 zł
vs Lechma Poznań " kominiarze " i tyle w temacie.
1.Jedziemy o środek lub utrzymanie (1500-2500k kibiców) ceny biletów ul: 15 norm 25
2.Wielka akcja " bijemy się o awans " (dobre nazwiska przyciągające kibiców + lepszy marketing + wolontariusze) ceny biletów ul: 20 norm 30 (4000-5000k kibiców)
Prezes liczy tylko na gotową kasę od Miasta i Bogdanki i tym żyje , i na tym opiera wszystko.
Wielka Kopalnia Węglowa Bogdanka : 600 000 zł
Ostatnio zmieniony 19 grudnia 2012, o 11:02 przez Rabiosa, łącznie zmieniany 1 raz.
Rabiosa pisze:Wyprowadźcie mnie z błędu bo może rzeczywiście moje myślenie jest bez sensu.
Czyli wracamy do korzeni ,,Kunta Kinte,,
Cooper pisze:Piekna, brawurowa nadinterpreteacjaTo ja moze poprosze jakies cytaty
Sam wiesz co chcieliscie i co powiedzieliscie, to se znajdz sam swoje cytaty ;P
Krzywa pokazuje, ze tylko do czasu. Poza tym efekt sprzedazy tanszego alkoholu widac momentalnie. Efekt podniesienia podatkow (doraznie) tez. Na rozwoj malych/srednich firm natomiast trzeba troche poczekac, a od 20 lat nikt tego nie zrobil, wiec trudno poprzec czyms teorie, ktora (notabene) nie ma i nie dotyczy tylko Polski. Na spadek wplywow z tytulu podniesionego podatku tez trzeba poczekac - firmy padaja powoli i ciagna ile moga (choc to czesto bez sensu)sting126 pisze:Od 20 lat w Polsce, co do zasady, podatki z roku na rok rosna a wplywy z nich - rowniez
A kwota zaplaconych podatkow rosnie proporcjonalnie do inflacji, wiec mow wszystko. Moze nie tylko ja to czytam?
PS. Jakis sledz w H2O?
Dzis frune na nowe lotnisko
Ostatnio zmieniony 19 grudnia 2012, o 11:20 przez go!, łącznie zmieniany 2 razy.
Rabiosa pisze:2.Wielka akcja " bijemy się o awans " (dobre nazwiska przyciągające kibiców + lepszy marketing + wolontariusze) ceny biletów ul: 20 norm 30 (4000-5000k kibiców)
Dalej twierdze że już nam tylko ochłapy zostaną. Misiek i Dawid w Gdańsku + Scottie i Harris w Grudziądzu. Jonas w Dauga, nie widzę szans na nawiązanie walki z w/w klubami. Tym bardziej że odpada nam spec od twardych torów( Dawid).
Rabiosa pisze:1.Jedziemy o środek lub utrzymanie (1500-2500k kibiców) ceny biletów ul: 15 norm 25
.
Genialne
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
- Lumpproletariacki
- Szkółkowicz
Może przynajmniej dzięki tej całej sytuacji Sprawka się zorientuje, że Żuk na potrzeby chwili może obiecać mu niebo, a później temat olać oraz że chorym jest pianie peanów, jaki to prezydent pomocny i jak mocno nas wspiera, żeby potem przez pół sezonu i 3/4 okresu transferowego marudzić, że miasto zapomniało o danych obietnicach. Temat wsparcia z miasta na wysokim poziomie powróci za rok, kiedy to będzie uchwalany budżet na 2014 r., w którym będą wybory samorządowe. Teraz nie ma co liczyć na kokosy i zdaje się, że nawet Sprawka to pojął. Szkoda, że tak późno i opiera przyszłość klubu na niepewnym projekcie politycznym, czyli finansowaniu z miasta, a nie na innych sponsorach. Choć w sumie nie wiem czy chciałbym sponsorować klub, którego prezes ciągle gada, że nie ma kasy i prosi o więcej, bo darczyńcy dają za mało. Przekaz idzie taki, że Bogdanka, miasto i inni, mniejsi sponsorzy to skąpce i/lub gołodupce, a to dla nich żadna reklama. Klub stracił wiarygodność zanim w ogóle ją zbudował.
Ale o czym mowa. Budżet można było zbudować wcześniej i w tym roku była ogromna szansa na pozyskanie sponsorów w trakcie sezonu a nie po jego zakończeniu. Było zainteresowanie, WYNIKI, pomoc miasta, mit wypłacalności. Czego więcej chcieć?
Jeśli w trakcie sezonu, przy tych warunkach, nie znaleźli sponsorów, to pozyskają teraz gadaniem, że miasto nie dało X kwoty i trzeba łatać dziurę w finansach?
Jeśli w trakcie sezonu, przy tych warunkach, nie znaleźli sponsorów, to pozyskają teraz gadaniem, że miasto nie dało X kwoty i trzeba łatać dziurę w finansach?
Każdemu jego Everest...