Skład na sezon 2013
Re: Skład na sezon 2013
Jeszcze będziecie Dariusza po stopach całować.
Ja tu wyczuwam jakiś misterny plan prezesa.
vaikai
zakontraktowanie Miśkowiaka sukcesem Sprawki?pomijając fakt że zawodnik został na lodzie i szukał klubu mającego opinię wypłacalnego (jak się skończyło wszyscy wiemy) to trochę mało jak na taki tęgi umysł...jak chciałeś wejść w pewną część ciała Meeshy to trzeba było PW mu napisać a nie uskuteczniać nie mający żadnego poparcia w faktach pseudointelektualny, akademicki bełkot...
zakontraktowanie Miśkowiaka sukcesem Sprawki?pomijając fakt że zawodnik został na lodzie i szukał klubu mającego opinię wypłacalnego (jak się skończyło wszyscy wiemy) to trochę mało jak na taki tęgi umysł...jak chciałeś wejść w pewną część ciała Meeshy to trzeba było PW mu napisać a nie uskuteczniać nie mający żadnego poparcia w faktach pseudointelektualny, akademicki bełkot...
max3 pisze:Panowie jutro pod klub z taczka
Nie za wczesnie na to? Jeszce nie wiesz kto bedzie reprezentowal nasze barwy w przyszlym sezonie wiec daj sobie na wsztrzymanie. Ja nie jestem jakims wielkim fanatykiem Sprawki bo nie wszystko to co robi mi sie podoba ale facet ogólnie wydaje mi sie poukladany a takich placzków jak Ty to juz mi sie sluchac nie chce.
Chaser pisze:Jeszcze będziecie Dariusza po stopach całować.Ja tu wyczuwam jakiś misterny plan prezesa.
Masz rację. Jest plan i to misterny tylko, że on zupełnie nie pokrywa się z naszymi ( kibiców) oczekiwaniami, a wręcz przeciwnie. Kasa Misiu, kasa.
niespokojny napisał(a):
Sprawka to człowiek mentalnie z jakiegoś starego, skrajnego PGRu na zadupiu. Kononowicz kuźwa.
Sprawka to człowiek mentalnie z jakiegoś starego, skrajnego PGRu na zadupiu. Kononowicz kuźwa.
Meeshę wymieniłem jako jednego z niewielu forumowiczów, którego posty w miarę kojarzę, większość nicków mi się po prostu zlewa. Co do sukcesów też wymieniłem pierwszy lepszy z brzegu. Podchodząc tak jak Ty to wszystko co się działo pozytywnego w klubie można zanegować. Owszem, po części masz rację, przyznaję, jednak w każdym działaniu moim zdaniem jest czynnik ludzki, mniejszy lub większy. Gdyby było tak jak piszesz to na posadę prezesa byłaby kolejka jak z Lublina do Pułtuska, bo każdy chciałby się wzniecić, że to on "sprowadził" Bogdankę do lubelskiego klubu i okryć się chwałą. Szkoda, że reszta mojej wypowiedzi do Twojej głowy nie dotarła
.
bardzo długo jako kibic byłem po stronie Sprawki. fajny zespól oparty o polskich jeźdźców, walka o e-ligę, dobra opinia o klubie, wielu znajomych z innych miasto mówiło że mamy rozsądnego prezesa i wypłacalny klub...jak widzisz klub ma długi, zawodnicy są niespłaceni, Dariusz liczy na mannę z miasta , z Miśkiem zamienił słowo a ze Stachyrą nawet tego nie zrobił, obiecujący junior nam uciekł , żadnego kontraktu nie mamy podpisanego , trener miał być ogarnięty 7 grudnia i nic a wróble ćwierkają o Piszczu...te "sukcesy" prezesa można wymieniać i wymieniać...więc dla odmiany może podasz coś pozytywnego...
vaikai pisze: Gdyby było tak jak piszesz to na posadę prezesa byłaby kolejka jak z Lublina do Pułtuska, bo każdy chciałby się wzniecić, że to on "sprowadził" Bogdankę do lubelskiego klubu i okryć się chwałą.
Ejże, bez przesady. Nawet Sprawka się tym nie chwali bo każdy wie że to prezydent Zuk sprowadził Bogdankę do żużla.
niespokojny napisał(a):
sukces ma wielu ojców a jedynie porażka jest sierotą...
dumbli pisze:vaikai pisze: Gdyby było tak jak piszesz to na posadę prezesa byłaby kolejka jak z Lublina do Pułtuska, bo każdy chciałby się wzniecić, że to on "sprowadził" Bogdankę do lubelskiego klubu i okryć się chwałą.
Ejże, bez przesady. Nawet Sprawka się tym nie chwali bo każdy wie że to prezydent Zuk sprowadził Bogdankę do żużla.
A Wojciechowski Żuka do żużla
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."
dumbli pisze:Chaser pisze:Jeszcze będziecie Dariusza po stopach całować.Ja tu wyczuwam jakiś misterny plan prezesa.
Masz rację. Jest plan i to misterny tylko, że on zupełnie nie pokrywa się z naszymi ( kibiców) oczekiwaniami, a wręcz przeciwnie. Kasa Misiu, kasa.
Nastepny
Negocjacjach?
Z zawodnikami? Takie w tej chwili są nieprowadzone.
niespokojny napisał(a):
Pewny jestes? 
Bardzo pewny.
niespokojny napisał(a):
Widocznie jestes lepiej poinformowany niz ja. 
O to jestem spokojny.
niespokojny napisał(a):
Uuu, to się narobiło. Zawodnicy uciekają, sponsorom puszczają nerwy. idą ciekawe święta.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
efeneJGH pisze:więc dla odmiany może podasz coś pozytywnego...
W takiej sytuacji każda pozytywna rzecz może z łatwością zostać obalona (może słusznie, może niesłusznie), ale można spróbować. A i trzeba pamiętać, że na każde pozytywne działanie składa się kilka czynników, takiego 100% "sprawkowego" pozytywu CHYBA nie ma. Zakontraktowanie Miśka na przykład. Można powiedzieć, że Robert był zdesperowany itd. że to nie jest zasługa Dariusza. Z drugiej strony to on musiał wykonać też jakiś ruch, żeby go sprowadzić. Innym pozytywnym aspektem jego działalności było (bo jak się skończyło wiadomo), prowadzenie racjonalnej polityki finansowej. Awansowaliśmy bezboleśnie do tej 1 ligi, bez większych ubytków pieniężnych (jeśli się mylę to niech ktoś mnie poprawi). No i nie jestem pewny, ale w jakiejś części Sprawka przyczynił się do powrotu Lublina na żużlową mapę Polski. Nie wiem dokładnie jak działał i na ile się przyczynił do tego, ale swoją cegiełkę na pewno dołożył. Być może te plusy są wątłe, ale wydaje mi się, że nie można ich ignorować
Kiedyś wyważone wypowiedzi Dariusza nawet mi imponowały- chłopina nawijał o braku wirtualnych kontraktów, o tym że wypłacalność i wiarygodność klubu są najważniejsze,miałem wrażenie że ktoś w tym smutnym mieście myśli rozsądnie i długofalowo a nie jak wielu PO NAS CHOĆBY POTOP...ale przyszło rozliczenie sezonu i jak do tej pory same miny...chętnie wypiję zdrowie prezesa w Sylwestra jeśli moje obawy w gówno się obrócą a moja krytyka okaże się przedwczesna i durna...na dziś jest lipa...
jak widzisz klub ma długi, zawodnicy są niespłaceni, Dariusz liczy na mannę z miasta , z Miśkiem zamienił słowo a ze Stachyrą nawet tego nie zrobił, obiecujący junior nam uciekł , żadnego kontraktu nie mamy podpisanego , trener miał być ogarnięty 7 grudnia i nic a wróble ćwierkają o Piszczu...te "sukcesy" prezesa można wymieniać i wymieniać...więc dla odmiany może podasz coś pozytywnego...
długi? jeżeli są - jest to kicha. A to, że ktoś "zamienił słowo" z kimś lub "nie" - opierasz się wyłącznie na opiniach zawodników. Jest jeszcze druga strona. Fakty nie przemawiają na dziś za prezesem - mnie też denerwuje to, że czekamy na miasto, że uciekł nam Borowicz i że jako ostatni podpisujemy kontrakty. Będę pierwszy, który będzie optował za awansem do Ekstraligi bez względu na koszty. Uważam, że to jest sedno sportu. Ale nie panikujmy - jeszcze nic się nie stało - tyle lat dziadostwa ze Starostinem i Fekete to i jeden sezon wiecej nam nie zaszkodzi
vaikai pisze:efeneJGH pisze:więc dla odmiany może podasz coś pozytywnego...
W takiej sytuacji każda pozytywna rzecz może z łatwością zostać obalona (może słusznie, może niesłusznie), ale można spróbować. A i trzeba pamiętać, że na każde pozytywne działanie składa się kilka czynników, takiego 100% "sprawkowego" pozytywu CHYBA nie ma. Zakontraktowanie Miśka na przykład. Można powiedzieć, że Robert był zdesperowany itd. że to nie jest zasługa Dariusza. Z drugiej strony to on musiał wykonać też jakiś ruch, żeby go sprowadzić. Innym pozytywnym aspektem jego działalności było (bo jak się skończyło wiadomo), prowadzenie racjonalnej polityki finansowej. Awansowaliśmy bezboleśnie do tej 1 ligi, bez większych ubytków pieniężnych (jeśli się mylę to niech ktoś mnie poprawi). No i nie jestem pewny, ale w jakiejś części Sprawka przyczynił się do powrotu Lublina na żużlową mapę Polski. Nie wiem dokładnie jak działał i na ile się przyczynił do tego, ale swoją cegiełkę na pewno dołożył. Być może te plusy są wątłe, ale wydaje mi się, że nie można ich ignorować.
A Ty jesteś latarnikiem na Przylądku Dobrej Nadziei czy gdzieś jeszcze dalej, że takie bzdury wypisujesz? Czy zmieszałeś prochy z gorzałą? Przecież w tym klubie nigdy nie było racjonalnej polityki finansowej. Były tylko piękne opowieści o niej. Do I ligi awansowaliśmy tylko i wyłącznie dlatego że raz na dwadzieścia lat liga się rozszerza. Do powrotu na mapę żuzlową przyczynił sie tylko i wyłącznie Wojciechowski, bo Sprawka nie wiedział wtedy co to żużel.
niespokojny napisał(a):
Gelo
opieram się na tym co mówią zawodnicy bo Don Prezesso milczy na ten temat...
pamiętam pierwsze propozycje na forum odnośnie nowego składu; Misiek, Dawid, rider z GP , Harris , może nawet szukający odbudowania formy Holta...wiem, pomarzyć dobra rzecz ale jak dziś czytam o Piszczu czy Kuciapie to jakoś tak dziwnie się czuje a dotychczasowe działania prezesa jakoś optymistycznie nie nastrajają...
opieram się na tym co mówią zawodnicy bo Don Prezesso milczy na ten temat...
pamiętam pierwsze propozycje na forum odnośnie nowego składu; Misiek, Dawid, rider z GP , Harris , może nawet szukający odbudowania formy Holta...wiem, pomarzyć dobra rzecz ale jak dziś czytam o Piszczu czy Kuciapie to jakoś tak dziwnie się czuje a dotychczasowe działania prezesa jakoś optymistycznie nie nastrajają...
Pewne jest jedno. Po przejściu Miśka z lbn do gdanska w 1 lidze będzie tylko jedna drużyna i długo, długo nic. Jeszcze Stachyra z Camem i wykupią nam trzon drużyny. Mógł by Sprawka powalczyć o jednego z nich, tak żeby osłabić gdańśk, który nas rozbija. Ale Marian musi teraz kurwi*ć!
A skąd wiadomo, że Marian będzie trenerem?
Może siedzi gdzieś na plaży w tropikach i pali faję. A Lublin? A co go Lublin obchodzi?
a czego wypociny wytłumacz mi czego.
dumbli pisze:A Ty jesteś latarnikiem na Przylądku Dobrej Nadziei czy gdzieś jeszcze dalej, że takie bzdury wypisujesz?
Tak
Czy zmieszałeś prochy z gorzałą?
Nie
Przecież w tym klubie nigdy nie było racjonalnej polityki finansowej. Były tylko piękne opowieści o niej. Do I ligi awansowaliśmy tylko i wyłącznie dlatego że raz na dwadzieścia lat liga się rozszerza.
Cóż, zawsze można było się wykazać większą nieudolnością i nie awansować. Co do polityki finansowej to w pierwszych latach działania klubu z tego co pamiętam to nie było większych zastrzeżeń. Tak jak mówię, pamięć mnie może zawodzić, dlatego jak ktoś ma pod ręką linki potwierdzające permanentną złą sytuację finansową klubu to chętnie zobaczę. Tak, pamiętam, że były błagania o sponsorów, ale koniec końców miało to ręce i nogi w ostatecznym rozrachunku.
Do powrotu na mapę żuzlową przyczynił sie tylko i wyłącznie Wojciechowski, bo Sprawka nie wiedział wtedy co to żużel.
Tak, ale sam Wojciechowski wszystkiego nie zrobi, bo to jest fizycznie niemożliwe, dlatego pisałem o małej cegiełce, którą dołożył Sprawka. Powtarzam: nie wiem co zrobił i ile zrobił DOKŁADNIE, ale na logikę jedna osoba wszystkich rzeczy nie ogarnie, mniejsze (bardziej prawdopodobne) lub większe (mniej prawdopodobne) zasługi D.S. miał. A i pamiętam, że kilka wpadek miał jako kierownik, więc nie mówię, że był ciągle idealny. A co do tych dyskusyjnych sukcesów Sprawki - zatrudnienie Jacka Ziółkowskiego też spotkało się z ciepłym przyjęciem, dobrze pamiętam? Wardzała, Dzikowski, też byli "wzmocnieniami" dla KMŻ. Z tego co mi wiadomo to za decyzje personalne odpowiada właśnie prezes.
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Z opiniami należy poczekać�o oficjalnych informacji.
Odejśc� Borowicza (bo tyle oficjalnie wiemy) było � przewidzenia, jeśli �łopak�trzymał ofer� z ext�ligi. W szybkim tempie zaczął się r��jać�a swoim �uot;talencie" i potrzeba było teraz tyl� człowieka z gło�, który te�di�ent �zlifuje. Mądry chłopak.
Jeśli stra�my trzon �społu, bo nie ma kasy, � i tak te problemy mogą wrócić. Grunt może �ę z�ząć palić pod �gami�jak sła�i zaw�nicy wyczują nasze�roblemy i zaczną wind�ać ceny, a Sprawka dost�ie trochę mniej pieniędzy od sponsorów, n� w ogóle ma �iecane
Dal� się �dnak łudzę, że może nie będzie tak�le 
J�neg�możemy b� pewni �o ewentua�ym odejściu Miśka� Stach�y i słowach tego drugiego o�quot;r�mowach" z Lu�inem)... Ciętej riposty prezesa w prasie...
�
Odejśc� Borowicza (bo tyle oficjalnie wiemy) było � przewidzenia, jeśli �łopak�trzymał ofer� z ext�ligi. W szybkim tempie zaczął się r��jać�a swoim �uot;talencie" i potrzeba było teraz tyl� człowieka z gło�, który te�di�ent �zlifuje. Mądry chłopak.
Jeśli stra�my trzon �społu, bo nie ma kasy, � i tak te problemy mogą wrócić. Grunt może �ę z�ząć palić pod �gami�jak sła�i zaw�nicy wyczują nasze�roblemy i zaczną wind�ać ceny, a Sprawka dost�ie trochę mniej pieniędzy od sponsorów, n� w ogóle ma �iecane
J�neg�możemy b� pewni �o ewentua�ym odejściu Miśka� Stach�y i słowach tego drugiego o�quot;r�mowach" z Lu�inem)... Ciętej riposty prezesa w prasie...