Skład na sezon 2013

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Oskarinho
Junior

Re: Skład na sezon 2013

#951 Postautor: Oskarinho » 15 grudnia 2012, o 21:40

No i właśnie chyba ... tak będzie. Ja sfiksuje z tym preziem ! :?

Awatar użytkownika
Rabiosa
Junior

#952 Postautor: Rabiosa » 15 grudnia 2012, o 21:47

Coś mi się zdaje że cały lubelski stadion będzie oklaskiwał Ciapka a gwizdał na Misia :lol:

Awatar użytkownika
losiu
Junior

#953 Postautor: losiu » 15 grudnia 2012, o 21:56

Jeśli pójdą do Wybrzeża to trochę będę na nich dziwnie patrzył, obaj zżyli się z kibicami i ich tak wyrolować... No chyba że, faktycznie oferta z Gdańska byłaby 2x większa niż nasza, to bym był w stanie to zrozumieć.
Karol Baran Karol!

Awatar użytkownika
Oskarinho
Junior

#954 Postautor: Oskarinho » 15 grudnia 2012, o 22:10

Potwierdzam losiu twoją pierwszą część zdania, ale tak jak powiedziałeś zżyli nas ze sobą i tak bardzo ja nas ze sobą zżyli tak samo mocno odrzucą od nas, jeśli tam pójdą. W dzisiejszych czasach dla zawodników liczy się tylko i wyłącznie kasa, nie ma dla nich żadnych wartości, tam gdzie dadzą więcej tam lecą z językiem na brodzie. Aj ...

klops
Junior

#955 Postautor: klops » 15 grudnia 2012, o 22:19

No jak pójdą to będą gwizdy 8) ale mi to wygląda na kolejną próbę podbicia stawki przez obu Panów. Trochę im się grunt zaczyna palić pod nogami bo Eliga już prawie pełna, a oni dalej bez kontaktu(kasy).

Ale nie oszukujmy się, pójdą tam gdzie dadzą więcej.
a czego wypociny wytłumacz mi czego.

Awatar użytkownika
Rabiosa
Junior

#956 Postautor: Rabiosa » 15 grudnia 2012, o 22:30

Nawet jak Miśkowiak i Stachyra pójdą gdzie indziej to i tak możemy skombinować lepszy skład niż w tym roku.
Pozatym to jest sport i Ci dwaj Panowie wcale nie muszą mieć takiej formy jak w tym roku , a przykładowo P.Karlsson po słabym sezonie może mieć wiele wiele lepszy.

Wybrzeże :

Johnasson
Suchecki
Stachyra
Bogdanovs/Gafurov
Miśkowiak

Lublin :

Jeleniewski
Kildemand
Karlsson
Miesiąc
Kylmaekorpi

Jeśli przyjąć że zawodnicy obu drużyn w 2 meczach między nimi pojadą na swoim najwyższym poziomie to w dwumeczu mamy spokojnie bonusa.

Awatar użytkownika
Oskarinho
Junior

#957 Postautor: Oskarinho » 15 grudnia 2012, o 22:35

Tak naprawdę skład oczywiście nasz podany przez ciebie nie gwarantuje nic, może oprócz Kylmy.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#958 Postautor: tezetomaniak » 15 grudnia 2012, o 22:43

Ja pieprze, czytać już nie da się tych postów o tym, że kibicom od sportowców coś więcej się należy. Jak ktoś tym zarabia na życie, to znaczy że robi do zawodowo. A jak jest zawodowcem, to nie będzie sie cackał z amatorskim klubem. Prościej już sie nie da...

O ile na Stachyre gwizdy zrozumiem, bo zbijał KSM i jest zakamuflowaną opcją rzeszowską, to Miśkowiak po takim sezonie ma prawo oczekiwać lepszych warunków.
I NIE BEDZIE CZEKAŁ, AŻ RATUSZ SIE ZADEKLARUJE.

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#959 Postautor: truskawa » 15 grudnia 2012, o 23:14

Te artykuły to zwykła gra medialna. W zamian jakiś "informator" z Lublina mógłby wypuścić pseudoartykuł, że PK i Nicholls są blisko Lublina i już automatycznie niektórym by rura zmiękła.
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Zaratustra
Kadrowicz

#960 Postautor: Zaratustra » 16 grudnia 2012, o 07:44

klops pisze:No jak pójdą to będą gwizdy 8)

Na kogo gwizdy? Chyba nie na Miśka i Dawida. Mieli dobry sezon i mają prawo oczekiwać dobrych warunków. Jak Gdańsk da im dobrą ofertę, to mamy się na nich obrażać? Jak nie w Lublinie, to tylko w Extralidze? Bez żartów. Gwizdów, jak ktoś chce, umie i lubi, można popróbować, ale na pewno nie w stosunku do tych zawodników.

Ja też myślę, że to gra medialna. Oferty ofertami a finalizacja rozmów, to zupełnie co innego.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#961 Postautor: kibicLBN » 16 grudnia 2012, o 09:47

Dziwię się, że niektórzy na tym forum chcą tego kretyna Stachyrę w zespole. Myślałem, że Karol jest mocno niemądry, ale jak widać jak na rzeszowianina nie jest taki najgorszy. Najmądrzejszy chyba jest Pawełek raz się źle odezwał i teraz unika wypowiedzi, chyba słusznie. Niemal pluje w nas w trakcie sezonu :shock: , parę chwil po ostatnim meczu mówi, że nie chce u nas jeździć :? . Czego chcieć więcej żeby przestać lubić zawodnika 8) . No i te zbijanie KSM :roll: Niech idzie w cholerę, a jeśli do Gdańska to świetnie (najlepiej z gwarancją startów). Geograficznie daleko stąd, na dodatek miał jeden z najlepszych sezonów, więc teraz pewnie prawem serii będzie miał jeden z najgorszych. Myślę, że nie ja jeden mam takie zdanie i wielu innych pomacha józefowi na pożegnanie. Już wolę Karola...
A Misiek był najemnikiem, nie pucował się że wielbi nas kibiców, zrobił swoje, poszedł do nas negocjować i sam mówił że mamy pierwszeństwo, a że Sprawka to chyba źle rozegrał to nie wina chłopaka. Jeśli Misiek odejdzie to fajnie nie będzie, ale zdecydowanie inaczej to w jego wykonaniu wyglądało niż w wykonaniu józefa.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
GeloSMT
Junior

#962 Postautor: GeloSMT » 16 grudnia 2012, o 10:06

losiu pisze:Jeśli pójdą do Wybrzeża to trochę będę na nich dziwnie patrzył, obaj zżyli się z kibicami i ich tak wyrolować... No chyba że, faktycznie oferta z Gdańska byłaby 2x większa niż nasza, to bym był w stanie to zrozumieć.

A jak Ty chcesz zrozumieć to,że odeszli (jeśli tak się stanie) skoro Ty nie będziesz miał pojęcia jakie mają kontrakty?
Zrozumiesz jak prezes Sprawka powie Tobie iż tak właśnie się stało ?
Oni żyją z tego co ich praca ich ciężki kawałek chleba a jak każdy wie żużlowiec dziś jest a jutro już może go nie być ja więc doskonale rozumiem,że rozważa się opcje najlepszą finansowo mają chłopaki takie prawo i z niego korzystają chodź osobiście obu Panów wolałbym widzieć u nas.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#963 Postautor: Kargolo » 16 grudnia 2012, o 10:23

kibicLBN pisze:Dziwię się, że niektórzy na tym forum chcą tego kretyna Stachyrę w zespole. Myślałem, że Karol jest mocno niemądry, ale jak widać jak na rzeszowianina nie jest taki najgorszy. Najmądrzejszy chyba jest Pawełek raz się źle odezwał i teraz unika wypowiedzi, chyba słusznie. Niemal pluje w nas w trakcie sezonu :shock: , parę chwil po ostatnim meczu mówi, że nie chce u nas jeździć :? . Czego chcieć więcej żeby przestać lubić zawodnika 8) . No i te zbijanie KSM :roll: Niech idzie w cholerę, a jeśli do Gdańska to świetnie (najlepiej z gwarancją startów). Geograficznie daleko stąd, na dodatek miał jeden z najlepszych sezonów, więc teraz pewnie prawem serii będzie miał jeden z najgorszych. Myślę, że nie ja jeden mam takie zdanie i wielu innych pomacha józefowi na pożegnanie. Już wolę Karola...

Zgadzam się ze wszystkim. I to publiczne mówienie że KSM trzeba jakoś zbijać, potem że nie chce u nas jeździć.. Niech spada na drzewo. Wyszło z Dawida niestety józefostwo i ja też nie chciałbym go widzieć po tym wszystkim w składzie.
Zwróciłbym natomiast uwagę na Mariusza Puszakowskiego. Nie jest to może jakaś torpeda na 1 ligę ale nie jest raczej zbyt drogi i potrafi jeździć u nas i będzie przydatny na wyjeździe/wyjazdach w Grudziądzu. Jeśli nie mamy walczyć o Ekstraligę w tym sezonie co byłoby błędem bo za rok już będzie masakrycznie ciężko dostać się nawet do czwórki po pomniejszeniu Ekstraligi to trzeba zatrzymać Jelenia i Łełka. No i zostawiłbym Barana bo przyda się zajawka na koniec sezonu 8) . Jako zawodników zagranicznych rozważyłbym oczywiście Woodwarda oprócz niego Kildemanda, Kylmaekorpiego i ewentualnie Povazhnego. No i najciężej będzie obsadzić juniorów. I po raz kolejny: nie ma szkółki - jest duży problem co roku z juniorami. Jeśli Mateusze chcą atakować Ekstraligę to powodzenia. Pojeżdżą sobie w zawodach młodzieżowych, nie będą się łapać do składu meczowego i zatęsknią za Lublinem. Ale na 1 ligę oczywiście jest to niezła para młodzieżowa i chętnie widziałbym ich w składzie.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

luckylbn
Szkółkowicz

#964 Postautor: luckylbn » 16 grudnia 2012, o 11:00

Puszak z tego co mi wiadomo dogadany w Pile

Awatar użytkownika
Rabiosa
Junior

#965 Postautor: Rabiosa » 16 grudnia 2012, o 11:09

Ponoć Malitowski ma wylecieć ze Sparty , a i na Adamczaka nikt jeszcze nie zagiął parola.
Na Stachyrze i Miśkowiaku świat się nie kończy , są od nich lepsi zagraniczni zawodnicy wolni na rynku
Szanując wszystkie wpisy mam jednak wrażenie że wiele osób utożsamia żużel na tym co zobaczy na naszym stadionie.
Jeździł u Nas Woodward , gdzie w Anglii jest conajmniej 5 zawodników lepszych od niego , których nawet nikt by nie wziął pod uwagę tylko dlatego że Cameroon jeździł u nas i każdy go widział.
Podejście lubelskiego kibica jest minimalistyczne.

ps.Puszakowski ma ksm 8,38 :shock:

Mad
Senior

#966 Postautor: Mad » 16 grudnia 2012, o 11:30

Puszak przeszło 8,.. no proszę jemu nie opłacało się zbijać ksm przy niskim kontrakcie. Nasz Dawidek wręcz odwrotnie. Dług klubu wyjaśnia wszystko!

Awatar użytkownika
Oskarinho
Junior

#967 Postautor: Oskarinho » 16 grudnia 2012, o 11:39

kibicLBN pisze:Dziwię się, że niektórzy na tym forum chcą tego kretyna Stachyrę w zespole. Myślałem, że Karol jest mocno niemądry, ale jak widać jak na rzeszowianina nie jest taki najgorszy. Najmądrzejszy chyba jest Pawełek raz się źle odezwał i teraz unika wypowiedzi, chyba słusznie. Niemal pluje w nas w trakcie sezonu :shock: , parę chwil po ostatnim meczu mówi, że nie chce u nas jeździć :? . Czego chcieć więcej żeby przestać lubić zawodnika 8) . No i te zbijanie KSM :roll: Niech idzie w cholerę, a jeśli do Gdańska to świetnie (najlepiej z gwarancją startów). Geograficznie daleko stąd, na dodatek miał jeden z najlepszych sezonów, więc teraz pewnie prawem serii będzie miał jeden z najgorszych. Myślę, że nie ja jeden mam takie zdanie i wielu innych pomacha józefowi na pożegnanie. Już wolę Karola...
A Misiek był najemnikiem, nie pucował się że wielbi nas kibiców, zrobił swoje, poszedł do nas negocjować i sam mówił że mamy pierwszeństwo, a że Sprawka to chyba źle rozegrał to nie wina chłopaka. Jeśli Misiek odejdzie to fajnie nie będzie, ale zdecydowanie inaczej to w jego wykonaniu wyglądało niż w wykonaniu józefa.

Masz racje w 100%. Dawid też mnie do siebie zraził ostatnio i to mocno, tym bardziej, że zalatuje od niego dwulicowością. Obojętne jest mi to czy odejdzie, no ale po Miśku będę rozpaczał :)

ermen
Zawodowiec

#968 Postautor: ermen » 16 grudnia 2012, o 11:42

Bez względu na to co o nim myślicie, to nikt nie ma prawa nazywać Dawida w ten sposób...

kibicLBN pisze:Dziwię się, że niektórzy na tym forum chcą tego kretyna Stachyrę w zespole.

Weź się ogarnij i usuń to zbędne słowo
Każdemu jego Everest...

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#969 Postautor: GIGI » 16 grudnia 2012, o 11:51

Rabiosa pisze:Na Stachyrze i Miśkowiaku świat się nie kończy , są od nich lepsi zagraniczni zawodnicy wolni na rynku

dodaj że do wzięcia za grosze :D :D :D

Awatar użytkownika
Rabiosa
Junior

#970 Postautor: Rabiosa » 16 grudnia 2012, o 11:59

GIGI pisze:
Rabiosa pisze:Na Stachyrze i Miśkowiaku świat się nie kończy , są od nich lepsi zagraniczni zawodnicy wolni na rynku

dodaj że do wzięcia za grosze :D :D :D

Skąd wiesz jakich zawodników mam na myśli i ile sobie życzą ?
Grudziądz na Miśkowiaka nie stać było a zatrudnili Harrisa 8)
Zaraz usłyszę że Harris jest gorszy od Miśkowiaka a Kylmaekorpi od Stachyry :lol:
to jest właśnie podejście lubelskiego kibica.

Jacy to zawodnicy lepsi od Camerona, którzy są do wzięcia, cenią się porównywalnie do niego i są w stanie zrobić podobny wynik u nas na torze? Lukas Dryml? Barker? Bridger? Kennett? Moim zdaniem żaden z nich nie gwarantuje więcej niż Woodward.

Skąd możesz wiedzieć czy np. Baker , King , Kennett , Bridger , Klindt , D.Anderson , byli by gorsi od Woodwarda ? podaj mi jeden argument na twoja tezę że nic nie gwarantują ?
Ostatnio zmieniony 16 grudnia 2012, o 12:04 przez Rabiosa, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#971 Postautor: Kargolo » 16 grudnia 2012, o 12:00

Rabiosa pisze:Ponoć Malitowski ma wylecieć ze Sparty , a i na Adamczaka nikt jeszcze nie zagiął parola.
Na Stachyrze i Miśkowiaku świat się nie kończy , są od nich lepsi zagraniczni zawodnicy wolni na rynku
Szanując wszystkie wpisy mam jednak wrażenie że wiele osób utożsamia żużel na tym co zobaczy na naszym stadionie.
Jeździł u Nas Woodward , gdzie w Anglii jest conajmniej 5 zawodników lepszych od niego , których nawet nikt by nie wziął pod uwagę tylko dlatego że Cameroon jeździł u nas i każdy go widział.
Podejście lubelskiego kibica jest minimalistyczne.

ps.Puszakowski ma ksm 8,38 :shock:

Faktycznie, nie wziąłem pod uwagę KSM'u Puzona. Masz rację.
Jacy to zawodnicy lepsi od Camerona, którzy są do wzięcia, cenią się porównywalnie do niego i są w stanie zrobić podobny wynik u nas na torze? Lukas Dryml? Barker? Bridger? Kennett? Moim zdaniem żaden z nich nie gwarantuje więcej niż Woodward.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#972 Postautor: GIGI » 16 grudnia 2012, o 12:12

Rabiosa pisze:Skąd wiesz jakich zawodników mam na myśli i ile sobie życzą ?
Grudziądz na Miśkowiaka nie stać było a zatrudnili Harrisa 8)
Zaraz usłyszę że Harris jest gorszy od Miśkowiaka a Kylmaekorpi od Stachyry :lol:
to jest właśnie podejście lubelskiego kibica.

No nie chcesz mi chyba powiedzieć że w/w chcą złotówkę za punkt. Myśliż że Harris jest tańszy jak Misiek? Śmiem wątpić.

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#973 Postautor: truskawa » 16 grudnia 2012, o 12:13

King, Bridger, Klindt lepsi od Woodwarda??... jeszcze pare takich postów i forum przestanie Cie traktować poważnie :lol:
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
Rabiosa
Junior

#974 Postautor: Rabiosa » 16 grudnia 2012, o 12:19

GIGI pisze:No nie chcesz mi chyba powiedzieć że w/w chcą złotówkę za punkt. Myśliż że Harris jest tańszy jak Misiek? Śmiem wątpić.

Nikt tu nie mówi o złotówce , ale napewno nie są to jakieś wygórowane kwoty jak na pierwszą ligę.
Skoro nawet w ekstralidze przyjmują ofertę Miśkowiaka jako wygórowaną a Grudziądz od tak sobie z Harrisem podpisał po tygodniu negocjacji to śmiem twierdzić że nawet Harris jest tańszy od Miśkowiaka.

truskawa pisze:King, Bridger, Klindt lepsi od Woodwarda??... jeszcze pare takich postów i forum przestanie Cie traktować poważnie :lol:

Proszę o jeden merytoryczny argument że nie są , jeśli go nie przedstawisz to Ciebie nie warto traktować poważnie. :lol:

Awatar użytkownika
truskawa
Zawodowiec

#975 Postautor: truskawa » 16 grudnia 2012, o 12:21

speedway.com.pl
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN