Skład na sezon 2013
Re: Skład na sezon 2013
Mroczkę dawać do Lublina a nie tam kildemanów wymyślacie 
i Hliba... 
dajcie namiary na dilera który wozi towar Darkowi...najpierw nawija że miasto określi się po 20 grudnia a teraz marudzi że nic nie wie ile miasto da...
luźna oferta dla trenera?znaczy się że co?
D.S:hej Marian zostań z nami
M.W:ale jakie cele,jaka kasa,jacy zawodnicy
D.S: bez jaj,skąd mam wiedzieć,to tylko luźna oferta
wszystko idzie w dobrą stronę...
luźna oferta dla trenera?znaczy się że co?
D.S:hej Marian zostań z nami
M.W:ale jakie cele,jaka kasa,jacy zawodnicy
D.S: bez jaj,skąd mam wiedzieć,to tylko luźna oferta
wszystko idzie w dobrą stronę...
Dobra strategia. Popieram. Trzeba grać na czas pod byle pretekstem.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Tylko ciekawe co by na to prezes jakby zawodnicy grali z nim na czas?
"Panie prezesie, w listopadzie to my nie mamy czasu, do świąt też nie. Jak będzie trzeba podpisać ugody to możemy zrobić to w styczniu, no chyba, że kasa będzie do końca listopada na koncie, to wtedy nie ma problemu"
"Panie prezesie, w listopadzie to my nie mamy czasu, do świąt też nie. Jak będzie trzeba podpisać ugody to możemy zrobić to w styczniu, no chyba, że kasa będzie do końca listopada na koncie, to wtedy nie ma problemu"
Myślę że jakoś by przeżył gdyby to zawodnicy płacili jemu. A ponieważ jest odwrotnie to on dyktować powinien warunki.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
- niespokojny
- Trener
Przy takim leceniu w bambuko, ten klub moze byc traktowany powaznie przez zawodnikow?
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
na dziś to prezes jest winien kasę za wykonaną robotę a nie odwrotnie...od dobrej woli zawodników zależy czy klub dostanie licencję...jeden nie podpisze ugody, może zaległej kasy nie zobaczy nigdy ale co wtedy z klubikiem...cały sezon prezes lansował klub jako stabilny finansowo..ot co...
- niespokojny
- Trener
Hela pisze:Myślę że jakoś by przeżył gdyby to zawodnicy płacili jemu. A ponieważ jest odwrotnie to on dyktować powinien warunki.
Warunki to dyktuje rynek, a nie Sprawka.
Jak co roku o tej porze na tym forum przemawia przez niektórych minimalizm. Więc może przypomnę fakty - w tym roku zajęliśmy trzecie miejsce w lidze, do ostatniego meczu bijąc się o Ekstraligę. Tuż po ostatnim meczu nasz prezes powiedział, że trzeba skład wzmocnić, bo naszym celem jest Ekstraliga. A tutaj mówi się o Kildemandzie - no fajnie - u nas pojechał "widowiskowo" ale czy ktokolwiek tu podpierając sie autorytetem "znawcy speedwaya" napisze, że to lepszy zawodnik od Barana? To pytanie retoryczne - a przecież Karol w tym, roku był u nas kibiców pierwszy obok Łełka do wyautowania ze składu. Jestem pierwszy, który od zawsze pisał - "nie" dla Angoli w polskiej lidze - ale jednak Nicholls to firma. Średnia na poziomie Stachyry - powinno to dać do myślenia...
Gelo pisze:Więc może przypomnę fakty - w tym roku zajęliśmy trzecie miejsce w lidze, do ostatniego meczu bijąc się o Ekstraligę.
Przy tej okazji wpadł mi w oko cytat z gnieźnieńskiego forum z 7 grudnia
A czy spadniemy? Powiem przewrotnie Lublin miał sie tylko utrzymać a prawie nas wydymali
to tak na poprawienie humoru
jerry78 pisze:Tylko ciekawe co by na to prezes jakby zawodnicy grali z nim na czas?
Pewnie ja zwykle by się żalił w mediach, że wszyscy chcą go oszukać i marnują jego ogromną pracę. Teraz nawet groszem nie śmierdzą, a jakieś kontrakty się marzą. Najlepiej to gdyby zawodnicy zrezygnowali z zaległości i zgodzili się jeździć za free to może uda się zamknąć kolejny sezon na "0".
Jestem bardzo ciekawy jak Sprawka wyobraża sobie przyszły sezon skoro już na starcie jest ponad 500k w plecy. Zawodników trzeba będzie jednak spłacić i pozostają trzy opcje: jazda na całego i powiększanie długu, jazda składem ogórków i oszczędzanie na zaległości, Dariusz rusza w miasto i załatwia sponsorów na pół melona PLNów.
Gelo pisze:Jak co roku o tej porze na tym forum przemawia przez niektórych minimalizm. Więc może przypomnę fakty - w tym roku zajęliśmy trzecie miejsce w lidze, do ostatniego meczu bijąc się o Ekstraligę. Tuż po ostatnim meczu nasz prezes powiedział, że trzeba skład wzmocnić, bo naszym celem jest Ekstraliga. A tutaj mówi się o Kildemandzie - no fajnie - u nas pojechał "widowiskowo" ale czy ktokolwiek tu podpierając sie autorytetem "znawcy speedwaya" napisze, że to lepszy zawodnik od Barana? To pytanie retoryczne - a przecież Karol w tym, roku był u nas kibiców pierwszy obok Łełka do wyautowania ze składu. Jestem pierwszy, który od zawsze pisał - "nie" dla Angoli w polskiej lidze - ale jednak Nicholls to firma. Średnia na poziomie Stachyry - powinno to dać do myślenia...
Gelu ale nikt tutaj nie traktuje Kildemanda (przynajmniej ja) jako potencjalnego lidera. Pisalem juz, ze bedzie optymalny na 5 seniora badz 1 rezerwowego. Po prostu z informacji ktore ja posiadam wynika, ze bedzie niedlugo napieraczem. Byl najszybszy ze wszystkich w Lodzi, ma swietne zaplecze finansowe, sprzetowe oraz sponsorskie. Bez zadnej kasy z Lodzi na przygotowanie zrobil na polska lige 2 swietne fury. Jak potrafil je spasowac, to cisnal jak u nas w Lublinie. Oprocz tego jest u niego mocne parcie na sukces. Co nam szkodzi zaryzykowac tymbardziej, ze drogi nie bedzie. Jak nie wypali (w co watpie) to sie go odstawi po 2 meczach jak Madsa i trudno. Aczkolwiek czuje w kosciach tak samo jak kiedys z Camem, ze bylaby z niego pociecha.
btw. Lodz-Gniezno 46:44
Peter Kildemand (1,3,3,3,1)
edit.
jazda składem ogórków i oszczędzanie na zaległości
Mi się bardzo podoba styl wypowiedzi Gela i Korzenia , z takimi ludźmi aż miło wymienić merytoryczne poglądy , co prawda z wieloma się nie zgadzam , ale chłopaki mają pojęcie co piszą.
Treść niektórych postów to żenada , rozumiem że niektórzy nie mają czasu śledzić lig zagranicznych , ale jak można oceniać zawodnika po dwóch występach na torze w Lublinie.pozdro dla kumatych
Treść niektórych postów to żenada , rozumiem że niektórzy nie mają czasu śledzić lig zagranicznych , ale jak można oceniać zawodnika po dwóch występach na torze w Lublinie.pozdro dla kumatych
1. Nie bedę tutaj odkrywał Ameryki jeżeli chodzi o Killdemanda. Jestem tego samego zdania co kilka innych osób szczególnie Korzeń czy Rabiosa. To nie jest ( jeszcze) zawodnik na lidera. Co do tego nie ma dwóch zdań. Ale we wszystkich ligach w tym roku ogladałem jego jazdę z niezwykła przyjemnością. Jak pojawiało sie na ekranie że jedzie Kildemand to od razu było wiadomo, że cos sie będzie działo na torze. A PRZECIEŻ O TO CHODZI NA ŻUŻLU. Jeżeli będzie dalej sie tak rozwijał to będzie z niego pociecha.
2. Co do składu i naszych możliwości kontraktowych. Sa tutaj dwie podstawowe możliwości. Dwie dlatego że nie wiem jakie są NAPRAWDĘ długi klubu. Wariant I. Mamy ( wersja prezesa) kilkadziesiąt tys długu. Nie ma sprawy. Trzeba szybko dogadać się z Miskiem i juniorami i wyczekiwać. Cos mi sie wydaje że będzie duzo grajków na rynku szukajacych klubu. Te kilkadziesiat tys to sie znajdzie w sezonie. Wariant II. Mamy 300k - 500k ( wersje forumowiczów) długu. Prawie katastrofa. Jeżeli to jest prawda to bez drugiego sponsora takiego jak Bogdanka ciężko będzie utrzymać klub. No chyba, że 100 sponsorów po 5 tys zł, ale to wymaga gigantycznej pracy dużego zespołu ludzi. W każdym bądź razie na pokrycie tak dużego długu trzeba mieć pieniadze zupełnie z nowego źródła, no chyba że miasto da z banieczke. Bez dopływu świeżych pieniędzy dziura zrobi się szybko jeszcze większa i to duzo. Pomysł żeby jechać składem ogórków jest totalnie koszmarny. Wpływy z biletów i od mniejszych sponsorów spadną o 80%. Jeszcze gorzej. Bez dopływu znaczącego sponsorów, jedynym wyjściem ( najpierw napisałem sensownym ale później to wykasowałem bo tu nie mam mowy o sensie) jest zakontraktowanie średnich tanich zawodników i dobrych juniorów i liczenie na cud, że sie trafi w ich super sezon. Ktoś napisał, że prezes siwieje. To znaczy, że bardziej prawdopodobny jest wariant drugi i na kontrakty to jeszcze poczekamy, oj poczekamy.
2. Co do składu i naszych możliwości kontraktowych. Sa tutaj dwie podstawowe możliwości. Dwie dlatego że nie wiem jakie są NAPRAWDĘ długi klubu. Wariant I. Mamy ( wersja prezesa) kilkadziesiąt tys długu. Nie ma sprawy. Trzeba szybko dogadać się z Miskiem i juniorami i wyczekiwać. Cos mi sie wydaje że będzie duzo grajków na rynku szukajacych klubu. Te kilkadziesiat tys to sie znajdzie w sezonie. Wariant II. Mamy 300k - 500k ( wersje forumowiczów) długu. Prawie katastrofa. Jeżeli to jest prawda to bez drugiego sponsora takiego jak Bogdanka ciężko będzie utrzymać klub. No chyba, że 100 sponsorów po 5 tys zł, ale to wymaga gigantycznej pracy dużego zespołu ludzi. W każdym bądź razie na pokrycie tak dużego długu trzeba mieć pieniadze zupełnie z nowego źródła, no chyba że miasto da z banieczke. Bez dopływu świeżych pieniędzy dziura zrobi się szybko jeszcze większa i to duzo. Pomysł żeby jechać składem ogórków jest totalnie koszmarny. Wpływy z biletów i od mniejszych sponsorów spadną o 80%. Jeszcze gorzej. Bez dopływu znaczącego sponsorów, jedynym wyjściem ( najpierw napisałem sensownym ale później to wykasowałem bo tu nie mam mowy o sensie) jest zakontraktowanie średnich tanich zawodników i dobrych juniorów i liczenie na cud, że sie trafi w ich super sezon. Ktoś napisał, że prezes siwieje. To znaczy, że bardziej prawdopodobny jest wariant drugi i na kontrakty to jeszcze poczekamy, oj poczekamy.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
..harry pisze:Ale we wszystkich ligach w tym roku ogladałem jego jazdę z niezwykła przyjemnością. Jak pojawiało sie na ekranie że jedzie Kildemand to od razu było wiadomo, że cos sie będzie działo na torze. A PRZECIEŻ O TO CHODZI NA ŻUŻLU. Jeżeli będzie dalej sie tak rozwijał to będzie z niego pociecha.
... i przy ewentualnym zakontraktowaniu w/w zawodnika skończyłyby się dywagacje na temat o niesamowitego talentu Karola B.
- niespokojny
- Trener
500 k dlugu? No chyba pekne ze smiechu. Dzik jezdzil u nas?
1,5 miliona od mniejszych sponsorów i z biletow + 500 k z miasta i 500k z Bogdanki to jest 2,5 mln. Jezeli ten sklad z zeszlego roku kosztowal 3 mln(i to przy promocji 60%.) to ktos powinien poleciec, wiadomo kto. I to przy promocji 60%.
1,5 miliona od mniejszych sponsorów i z biletow + 500 k z miasta i 500k z Bogdanki to jest 2,5 mln. Jezeli ten sklad z zeszlego roku kosztowal 3 mln(i to przy promocji 60%.) to ktos powinien poleciec, wiadomo kto. I to przy promocji 60%.
Zobacz na bilans małych punktów. U siebie goliliśmy wszystkich do 30-35, a na wyjazdach sporo punktów nasi zdobyli mimo porażek. Może 500koła się z tego nie zrobiło ale duża część napewno.
- niespokojny
- Trener
Ok, ale to raptem 2 pkt wiecej od Gniezna, a nie mielismy w skladzie ani jednego nazwiska tak uznanego ja u nich. To jaki oni mieli budzet? 
niespokojny pisze:500 k dlugu? No chyba pekne ze smiechu. Dzik jezdzil u nas?
Z Twojego budżetu blisko 1,300,000 to na punkty by poszło, zakładając zaniżoną średnią 1,500zł/pkt. Licząc po 150,000 to też jakieś 1,300,000 za podpisy. Mamy 2,600,000 zł. Zaznaczam, że punktówka jest zaniżona i pewnie 1,5mln pękło. Do tego koszty zarządu, trenera itd.
Jeśli chodzi o skład to ja bym olał Miśka i Stachyrę. Takich jak oni i lepszych to pełno jeszcze do wyboru. Na awans nie ma ciśnienia i kasy.
niespokojny pisze:Ok, ale to raptem 2 pkt wiecej od Gniezna, a nie mielismy w skladzie ani jednego nazwiska tak uznanego ja u nich. To jaki oni mieli budzet?
Budżet jak budżet, kontrakty mogły być mniejsze i też pewnie nie popłacone do końca.
Przed sezonem nasz prezes powiedział:
http://kmzlublin.pl/index.php?option=co ... &Itemid=54
To Gniezno i Grudziądz są zadłużone po uszy, a nie my. Ja w żadne długi nie wierzę, nie w KMŻ
– Te kontrakty gwarantują nam wyjście na zero, jeśli chodzi o finanse – tłumaczy Sprawka.
To Gniezno i Grudziądz są zadłużone po uszy, a nie my. Ja w żadne długi nie wierzę, nie w KMŻ
istred pisze:Przed sezonem nasz prezes powiedział:– Te kontrakty gwarantują nam wyjście na zero, jeśli chodzi o finanse – tłumaczy Sprawka.
Grudziądz na 1 bańkę a Gniezno na 1,5 bańki w plecy! Narobiło się że ha ha. A gdzie o tym piszą?
istred pisze:Przed sezonem nasz prezes powiedział:– Te kontrakty gwarantują nam wyjście na zero, jeśli chodzi o finanse – tłumaczy Sprawka.
Hmm, pomijamy jeden istotny fakt. Te przepowiednie wypowiedziane były kiedy trenerem był Dzikowski. To wszystko, ta bańka długu to wina Wardzały.
No to na taczke z Wardzałą i Sprawka też !!