30.05.04 TŻ Lublin --- Wybrzeże Gdańsk 49:41

żużel w Lublinie

Kto wygra mecz ?? :D

TÅ» Lublin
70
64%
Wybrzeże Gdańsk
35
32%
Będzie remis
4
4%

Liczba głosów: 109

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#451 Postautor: mikas » 30 maja 2004, o 22:08

Gawrzyk lub Shack może zamknijcie jeden z tematów dotyczacych meczu z Gdanskiem, bo sie bałagan robi. :idea:

A i jeszcze jedno, pary poustawiane tak jak dzisiaj powinny tak wyglądac już do konca sezonu.

P.S. Ci kibice co byli w Lublinie też godnie przyjeli porażke. Wielki szacunek dla nich.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

marius

#452 Postautor: marius » 30 maja 2004, o 22:32

Gratulacje!!!!!!!!!No jestem rzeczywiscie pod wrazeniem meczu Lublina z Gdanskiem. Okazuje sie ze nasza porazka w Lublinie nie przynosi nam takiej ujmy skoro i Gdansk tam pzegral.
Rzeczywiscie liczylem ze wygra wybrzeze bo to dla naszej druzyny byloby korzystniejsze ale coz....................................za tydzien mecz w Ostrowie z Lublinem i oczywiscie jako kibic KM nie opuszczam innego rozstrzygniecia jak zwyciestwo KM :twisted: :twisted:

Ale przepraszac za to ze liczylem na zwyciestwo wybrzeza nie mam zamiaru bo i wiekszosc typujacych sportboard pewnie tez zaraz nie padnie na kolana przed Lubelska druzyna mimo ze trypowala jej porazke :twisted:

A co do sily druzyn to kazdy mzoe miec swoje zdanie i nie koniecznie musi ono byc zgodne z rzeczywistoscia.

PS. Jednak nie bylem chyba taki grozny i zlosliwy jak michaw :twisted: ktorego zablokowano na waszym forum :twisted: :twisted: skoro moge jeszcze tu pisac posty :twisted: a myslalem ze jest wolnosc slowa

Awatar użytkownika
tarchal

#453 Postautor: tarchal » 30 maja 2004, o 22:36

Ja tez chcialem pogratulowac. Co tu ukrywac liczyelm ze gdansk wygra jakies 41:49. Widac sie pomylilem. Mam nadzieje tylko ze w Ostrowie nie bedziecie juz tak szalec :P
Face your fears, live your dreams

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#454 Postautor: Gelo » 30 maja 2004, o 22:36

marius pisze: A co do sily druzyn to kazdy mzoe miec swoje zdanie i nie koniecznie musi ono byc zgodne z rzeczywistoscia.

No cóż, mylić się jest rzeczą ludzką ;). Co do meczu - to naszym chłopakom - najwyższe słowa uznania. Okazuje się, że nie ma drużyny nie do pokonania, a atut własnego toru czyni cuda. Cieszę się, że skończą się w końcu brednie o tym, że jesteśmy słabi.

Awatar użytkownika
sOKi [HST]
Kontakt:

#455 Postautor: sOKi [HST] » 30 maja 2004, o 22:44

Przed meczem typowałem wynik w okolicach 40:50 dla Wybrzeża. Przyznaje sie do bledu, naprawde oczekiwalem po naszych zawodnikach wiecej.
Teraz sprobuje jakos ocenic wystep naszych zawodnikow. Podkreslam ze robie to jedynie na podstawie liczby punktow jakie zdobyli, gdyz nie widzialem ich dzisiaj na torze.

"Chrzanek" - (9+1) - zdecydowanie za mało jak na lidera i kapitana zespołu, jednak był on najlepszym punktem naszej druzyny.
"Stojan" - (5+1) - odjechal 4biegi i wiecej chyba od niego nie oczekiwalem. Mysle, ze nawet gdyby pojechal Pecyna to nie mialoby to wiekszego wplywu na dorobek punktowy.
"Kostek" - (9) - w 6startach zaledwie 9 oczek - mało ! zdecydowanie zawiodl :(.
Jabłoński senior - (3) - rowniez bez rewelacji, 4bieg-3pkt ... slabiutko...
"Dziadzia" - (7) - fatalnie. z jego strony liczylem na min. 'dyche'. Naprawde sie rozczarowalem... z gospodarzy objechal po 1razie zaledwie 3zawodnikow... w nastepnym meczu chyba pojedzie Bjerre (o ile bedzie w stanie)...
"Mario" - (2+1) - pojechal jeden bieg, ktory zakonczyl tylko za Mirkiem. moze powinien dostac wiecej szans pokazania sie w tym meczu ?! chyba jedyny zawodnik Wybrzeza, ktoremu nie mam dzisiaj nic do zarzucenia, ale to dosc marne pocieszenie :(.
Jabłoński jr. - (6+2) - zdecydowanie moglo byc lepiej, no ale coz... gorzej tez byc moglo ;)

Mam nadzieje ze nasi zawodnicy i trener szybko wyciagna wnioski z tej porazki, zmobilizuja sie i pojada do Gorzowa po 2pkt meczowe ...

Jeszcze raz gratuluje zwyciestwa, u nas przegraliscie, ale dzisiaj byliscie lepsi i szacunek Wam za to.

Pozdrawiam, Oski.
ObrazekNIE MA ŻE BOLI ! WYBRZEŻE WSZYSTKICH PIERDOLI !!!

ObrazekWybrzeże > Extraliga 2005

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#456 Postautor: Regdal » 30 maja 2004, o 22:47

Po prostu piękny mecz,jak dotychczas najlepszy w tym roku w Lublinie.Dla takich chwil warto żyć.Jak przybyłem na stadion,słychać było głosy ,że będzie ciężko i raczej nie damy rady,a tu proszę faworyt pokonany na naszym torze.Cieszy to tymbardziej,gdyż pojechaliśmy praktycznie bez juniorów.
Krótka ocena :
Karlsson - jak zwykle zrobił to co do niego należało,cieszą pierwsze przebłyski jazdy zespołowej ,dzisiaj z Knappem.
Knapp - najlepszy mecz w dotychczasowych startach w TŻ-cie,znakomicie rozgrywał pierwszy wiraż w każdym z wyścigów,oby tak dalej Grzesiu.
Śledź - wreszcie pojechał na dobrym sprzecie,ale jak to bywa nie zawsze z dobrym skutkiem,mógł zdobyć więcej oczek,ale i tak należą mu się brawa za walkę na torze.
Franów - poza błedem który popełnił w 7 wyścigu pojechał całkiem przyzwoicie,choć można wymagać od niego trochę więcej,szczególnie podobał mi się w wyścigu 3-im oraz 12-ym.
Piszcz - dzisiaj w 4 -ech wyścigach jechał praktycznie osamotniony z dwoma przeciwnikami,10 punktów + bonus to bardzo dobry wynik z takim przeciwnikiem.
Brawa dla Dawida za jego próby jazdy z niezaleczoną kontuzją,natomiast Krzysio Wrona jeszcze musi sie dużo uczyć,chociaż częściwo tłumaczą go braki sprzętowe.
8) 8) 8) [/b]

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#457 Postautor: Regdal » 30 maja 2004, o 22:48

8) 8) 8) Życzymy Gdańskowi 2 punktów w Gorzowie.

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#458 Postautor: Radzio » 30 maja 2004, o 22:57

TÅ» Lublin TÅ»!:)
Super meczyk! prawie bym trafił wynik:P ale pomyliłem sie o punkcik w jedna i drugą:) Dzięki ludziska za pomoc w oprawie. trzeba sie powoli zgrać i robić super oprawy. Gardełko mnie boli ale opłacało się. Dzieki za pomoc w trzymaniu rac.

ps. szkoda ze z dopingiem (głosowy) nie wyszlo za dobrze jedni spiewali co innego druga zcesc co innego a środek sektora nic:( ale będzie lepiej:)

TÅ» Lublin alalalalala

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#459 Postautor: grzesieck » 30 maja 2004, o 23:03

Radzio pisze:TÅ» Lublin TÅ»!:)
Super meczyk! prawie bym trafił wynik:P ale pomyliłem sie o punkcik w jedna i drugą:) Dzięki ludziska za pomoc w oprawie. trzeba sie powoli zgrać i robić super oprawy. Gardełko mnie boli ale opłacało się. Dzieki za pomoc w trzymaniu rac.

ps. szkoda ze z dopingiem (głosowy) nie wyszlo za dobrze jedni spiewali co innego druga zcesc co innego a środek sektora nic:( ale będzie lepiej:)

TÅ» Lublin alalalalala

Nie ma za co 8) Fajnie sie trzymalo :lol:
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#460 Postautor: GIGI » 30 maja 2004, o 23:06

sOKi [HST] pisze:"Chrzanek" - (9+1) - zdecydowanie za mało jak na lidera i kapitana zespołu, jednak był on najlepszym punktem naszej druzyny.

Na mnie o wiele większe wrażenie wywarł Kościecha , wydaje mi się że jeździł lepiej niż Chrzanowski, a może mi się tylko wydaje ;)

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#461 Postautor: $korzen$ » 30 maja 2004, o 23:06

Wielkie Brawa dla naszych zawodnikow !!!!, powiem szczerze dzis na stadionie przed meczem mialem watpliwosci czy damy rade. DO tego w 1 biegu okazalo sie ze jednak Dawid nic nie zawojujem, ale wielki szacunek dla niego za to ze chcial pomoc !, naprawde po tym gescie wielki szacunek u mnie zyskal. Lecz podobno z noga sa jakies problemy, ale nie chce siac paniki, poczekajmy na jakies oficjalne info. Mam nieco inne zdanie od niektorych forumowiczow, na mnie Gdansk zrobil ogromne wrazenie. Sprzet maja bardzo dobry ale mysle ze swoje zrobil atut wlasnego toru. Walczyli do samego konca, pokazali charakter. Ogolnie stowrzyli razem z naszymi swietne widowisko. Chrzanowski i Kosciecha zrobili swoje ale reszta zawiodla, Karger dla mnie to juz "dziadzia", za slaby na 1 lige jelsi chodzi o wyjazdy. Jesli chodzi o naszych wielkie brawa dla wszystkich !, w koncu pojechal Knapp !, i to mnie osobiscie bardzo cieszy. Franek znow nie co rozczarowal bo mimo wszystko ja oczekuje od niego min. tych 8 pkt, zwlaszcza na naszym torze !. Nawet Karlsson jechal dzis zespolowo, co wzbudzilo wielki podziw na trybunach :P :P . Piszcz tez bardzo dobrzem jechal sam na 2 przeciwnikow i jego zdobycz uznaje za bardzo dobra. Chodz znow cos sie dzieje ze sprzetem ktory slabl z okrazenia na okrazenie, chodz to moze Gdansk szybszy niz ostrow ? :P . Wlasnie, ciekawe gdzie teraz wielcy znawcy z Ostrowa i Rzeszowa !?. Teraz trzeba jechac i powalczyc w Ostrowie ... :)

Piotrbaz

#462 Postautor: Piotrbaz » 30 maja 2004, o 23:07

poszedłem chory na mecz a wróciłem uzdrowiony :)

na forum zuzelnews.com jaki jedyny wytypowałem nasza wygraną tylko ze 46:44 :( ale i tak było dobrze..

fajnie darek z drugim darkiem jechali.. :D szkoda ze pod prÄ…d.

rks

s

#463 Postautor: rks » 30 maja 2004, o 23:07

doping fan clubu i ogolnie stadiony......slaby momentami sredni(porownuje do montexu i motoru).prezentacja srednia szczerze to sie spodziewalem duzej pompy i sie zawiodlem.zero korodynacji pomyslu na doping.precz z trabkami to nie pastwisko- mozna ogluchnac .trabka jest dobra przy rytmie do klaskania a nie do bezmyslnego buczenia.mecz zdecydowany lepszy motor.nie duzo ale wyraznie lepszy..co do frekwencji to naliczuylem sie 7 sektorow zajetych do polowy.a anwet te od bystrzycy nie byly zapakowane na maxaokolo 90-80%.bylo dobrze z tym ale nierewelacyjnie-da sie to popraiwc przez plakaty i obnizenie biletow-sa za drogie .to nie warszwa czy poznan ludzie tyle tu kasy nie maja.wyliczylem np ze na trybune z krzeslkami osobowa familia musi da 100zzl!!!!!!!!!!a to chore przeciez.to tylko 2 liga a nie europejskie puchary.ogolnie na zuzlu robi sie weselele u cici na imieninachswoisty piknik a nie emcz..............hm gdzie te czasy gdzie bylo bardziej fanatycznie i oddanie .chyba juz nie powroca ,nie powroca nie.........((((((((

KOZIOŁEK

#464 Postautor: KOZIOŁEK » 30 maja 2004, o 23:08

Upragniona wygrana stała się faktem :!: Ciekawe co na to cała banda NAPINACZEK z Ostrówka a szczególnie Rzeszowskiej wioski :?:Jedziemy do Xtraligi!

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#465 Postautor: GIGI » 30 maja 2004, o 23:10

michal pisze: ten mecz pokazał, że walka o awans bedzie się toczyć do samego końca, tym bardziej że Gorzów dziś umoczył ze słabym Grudziądzem.

Grudziądz pokaże jeszcze lwi pazur, wcale nie jest słaby, rozkręcają się chłopaki , szkoda że mamy ich teraz na wyjeździe

Awatar użytkownika
sOKi [HST]
Kontakt:

#466 Postautor: sOKi [HST] » 30 maja 2004, o 23:18

Regdal pisze:8) 8) 8) Życzymy Gdańskowi 2 punktów w Gorzowie.

dzieki ;)

GIGI pisze:
sOKi [HST] pisze:"Chrzanek" - (9+1) - zdecydowanie za mało jak na lidera i kapitana zespołu, jednak był on najlepszym punktem naszej druzyny.

Na mnie o wiele większe wrażenie wywarł Kościecha , wydaje mi się że jeździł lepiej niż Chrzanowski, a może mi się tylko wydaje

spoko, pisalem swoja opinie na podstawie zdobyczy punktowych, nie wiem jak wygladali poszczegolni zawodnicy na torze takze zbyt wiele nie moge powiedziec.
ObrazekNIE MA ŻE BOLI ! WYBRZEŻE WSZYSTKICH PIERDOLI !!!

ObrazekWybrzeże > Extraliga 2005

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#467 Postautor: GIGI » 30 maja 2004, o 23:20

Ok przeciez ja Cię nie krytykuję ;) Mówię tylko swoją opinię po meczu ;)

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#468 Postautor: kdsz » 30 maja 2004, o 23:22

Bardzo fajny mecz, sporo emocji. Sądziłem, że będzie dreszczowiec do samego końca, natomiast o dziwo dosyć szybko, bo już właściwie po 12 biegach, rozstrzygnęła się kwestia zwycięstwa.

W zespole gości zawiódł szczególnie Brian Karger. Jego jazda była jakaś taka.... nijaka. Po Chrzanku i Kostku też się nieco więcej spodziewałem, natomiast podobał mi się występ Stojanowskiego w końcówce spotkania. M. Jabłoński zrobił co do niego należało, ale 6 punktów to żadne osiągnięcie [szczególnie, że 3 należały mu się z urzędu w biegu juniorskim].

U nas nie do przejścia była para Karlsson - Knapp. Pierwszy raz widziałem Petera jadącego parą i chyba dzisiejszym występem przekonał wszystkich niedowiarków, kto jest najlepszym jeźdźcem I ligi. Knapp tym razem za dużo nie musiał walczyć [właściwie tylko w biegu 11], bo starty tym razem miał atomowe. Grzesiek chyba powoli zaczyna stanowić pierwszą linię w naszym zespole.... Piszcz znów bardzo dobrze, Śledź zrobił swoje, Franki, choć jeździł nierówno, też przywiózł cenne punkty.

Co by było, gdyby podstawowi juniorzy byli w pełni sił?
W. Komarnicki: "Przez pięć lat merytorycznie współpracowałem z Tomaszem Gollobem"

Geest
Senior

#469 Postautor: Geest » 30 maja 2004, o 23:29

nie bede nic pisal o meczu, bo nie wymaga chyba komentarza. chcialem tylko powiedziec ze pod tym adresem: http://bawej.free.fr/zuzel/wybrzeze/index.html mozna znalezc troche moich marnych fotek z meczu, wiec jakby komus sie chcialo zajrzec to zapraszam.

grzesiek
Szkółkowicz
Kontakt:

#470 Postautor: grzesiek » 30 maja 2004, o 23:30

sebastian pisze:< A PETER DALEJ NIE UMIE JEZDZIC PARÄ„< <

Sebastian na jakim ty meczu byłeś?? Ja uważam(i pewnie nie tylko ja) że to był najlepszy "parowy" występ Petera :!:
NA ZAWSZE WIERNI !!!

CHCESZ DOSTAĆ BILET NA MECZ?? ZAJRZYJ NA NASZ FANPAGE
https://www.facebook.com/ncplusfelicitylublin/

Nasz Salon NC+ w FELICITY w sezonie 2019 będzie wspierał Lubelski Żużel

https://www.facebook.com/Kamery-Lublin/

KOZIOŁEK

#471 Postautor: KOZIOŁEK » 30 maja 2004, o 23:36

Ze Szwedem i jeżdżącymi juniorami a nie statystami powalczymy w Ostrowie o 2 pkt!Za dzisiejszy mecz gratulacje dla całej ekipy a w szczególności dla Knappa który pojechał dziś "ŻYCIÓWE"!Tak trzymać a baraże są NASZE!Szacunek dla kiboli z Gdańska za oprawe i HONOROWE przyjęcie przegranej!

arek200
Szkółkowicz
Kontakt:

#472 Postautor: arek200 » 30 maja 2004, o 23:39

""Kostek" - (9) - w 6startach zaledwie 9 oczek - mało ! zdecydowanie zawiodl :(
.

Na meczu wyglądało to trochę inaczej. Nie wiem dlaczego, bo rzeczywiście punktacja mówi co innego, ale to Kościecha właśnie zrobił na mnie większe wrażenie i jak już wygrywał to robił to pewnie. Ale największą plamę dał Karger. To nie byłą postawa obcokrajowca. Już Stojanowski lepiej walczył od niego. Karger punkty przywoził tylko na juniorach i po fatalnych błędach naszych zawodników.

Ale ogólnie mecz napawa mnie optymizmem i wyniki tej kolejki stworzyły bardzo ciekawą sytuację.

Zulu
Junior

#473 Postautor: Zulu » 30 maja 2004, o 23:49

No to i ja dorzucę swoje 3 grosze. Nie wierzyłem w wygraną z Gdańskiem, a tu proszę - niespodzianka. U nas każdy zrobił co do niego należało, a Grzesio Knapp - czapki z głów. Może przestaną o nim pisać - " mistrz treningów". Szkoda mi trochę Mariusza, bo mógł przywieźć trochę więcej punktów. Zastanawiam się, czemu rzucało go tak po całym torze. Błędy techniczne czy problemy ze sprzętem ? Piszczyk znowu... wygrywał starty a Darek Śledź...walczył na dystansie. W porównaniu z ubiegłorocznym sezonem, jeżeli chodzi o jazdę tych dwóch zawodników, różnica jest kolosalna. Peter był klasą sam dla siebie. Jeżeli chodzi o Dawida to miło, że pojechał, ale z drugiej strony chyba lepiej by było, gdyby sobie jednak odpoczął i nie ryzykował wznowienia kontuzji. Z jazdy, jaką dzisiaj zaprezentował młody Stachyra i tak niewiele było pożytku, a Szymek Bałabuch przynajmniej zdobyłby kolejne szlify. Ale mądry Polak po szkodzie... Co jeszcze? W drużynie gdańskiej największe wrażenie zrobił na mnie Stojanowski. Chociaż, co było do przewidzenia, jego dorobek punktowy nie był najwyższy, to jednak chyba jako jedyny z gdańszczan potrafił kogoś z naszych wyprzedzić na dystansie. Karger - ligowy przeciętniak. Chrzanowski i Kościecha - poprawnie, ale jakoś tak bez wyrazu.
Ogólnie w porządku byli gdańscy kibice, chociaż zastanawiam się, czy rzucanie podczas prezentacji płonących rac w kierunku naszych zawodników było zamierzonym działaniem, czy tylko lekkomyślnością ?
Najgorsze wrażenie zrobił na mnie nasz klubowy elektryk no i szanowny Pan Profesor Pawłowski ( czy jak mu tam ?), który zapałał miłością do żużla tuż przed samymi eurowyborami. Piątkowi jeszcze można wybaczyć, bo bawi się w żużel nie od dziś.

Awatar użytkownika
m.a.c.i.e.k.s
Junior

#474 Postautor: m.a.c.i.e.k.s » 31 maja 2004, o 00:01

Ja nie chc wyróżniać nikogo bo wszyscy wspaniale jeździli(oprócz juniorów ale walki im na pewno nie można odmówić) DZIĘKI CHŁOPAKI!!!
I oby tak dalej...
PS. Mam taką prośbe: mógłby ktoś napisać wszystkie czasy poszczególnych biegów o siedziałem w takim miejscy gdzie nie było wogule słychać naszego wspaniałego spikera.
HEYAH, HEYAH, HEYAH, TEŻET MISTZREM SPEEDWAY'A :lol: :D :P !!!

DADI I RAFAŁ :cry: ... ilu jeszcze??

grzesiek
Szkółkowicz
Kontakt:

#475 Postautor: grzesiek » 31 maja 2004, o 01:09

http://foto.zuzel.info/album107/DSCN1916
nie no to już przesada Chrzanek śpi na stojąco przed tak ważnym meczem :lol: No i wyszło im lekceważenie naszej drużyny :lol: :wink:
NA ZAWSZE WIERNI !!!

CHCESZ DOSTAĆ BILET NA MECZ?? ZAJRZYJ NA NASZ FANPAGE
https://www.facebook.com/ncplusfelicitylublin/

Nasz Salon NC+ w FELICITY w sezonie 2019 będzie wspierał Lubelski Żużel

https://www.facebook.com/Kamery-Lublin/