Skład na sezon 2013

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
luckylbn
Szkółkowicz

Re: Skład na sezon 2013

#651 Postautor: luckylbn » 10 grudnia 2012, o 16:48

Moje typy na potencjalnych liderów: Kościuch, Hansio Lansio( 8) ), do tego wciąż bez klubu w E-idze są m.in. Harris, Bjerre, Nermark wiec miejsce dla Miśka i Dawida może byc tylko w LBN 8) i wspominay wcześniej lubelski matador i pakieta jest!

Awatar użytkownika
Rabiosa
Junior

#652 Postautor: Rabiosa » 10 grudnia 2012, o 16:48

$korzen$ pisze:Ale co wy z tym Joonasem? Gosc nie dosc, ze wiecznie polamany (i to z reguly kontuzje na przynajmniej kilka tygodni) to jeszcze ma beznadziejne starty co fatalnie rokuje w Grudziadzu, Gdansku czy Daugavpils. To ja juz wole 100 razy bardziej wymienianego tutaj Nichollsa czy Kosciucha.

korzen ty chyba żartujesz ? Kościuch to zawodnik pokroju Jelenia nie wiem czy nie gorszy , a jak i Nichols jest dla Ciebie lepszy od Jonasa to gratuluje.
Chyba w tym sezonie nie oglądałeś ligi Szweckiej , nie wiem skąd ci się wzięły jego słabe starty ? chyba z przed lat jak u nas jeździł.

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#653 Postautor: Hayden » 10 grudnia 2012, o 17:02

Rabiosa pisze:Chyba w tym sezonie nie oglądałeś ligi Szweckiej

A to jest taka? :)
Motor mocny

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#654 Postautor: kibicLBN » 10 grudnia 2012, o 17:08

luckylbn pisze:Moje typy na potencjalnych liderów: Kościuch, Hansio Lansio( 8) ), do tego wciąż bez klubu w E-idze są m.in. Harris, Bjerre, Nermark wiec miejsce dla Miśka i Dawida może byc tylko w LBN 8) i wspominay wcześniej lubelski matador i pakieta jest!

Andersen to na lidera się nadaje ale w II lidze. Kościuch nigdy nie wykręcił nawet średniej 2,0 w I lidze. Jest niezły, ale słowo lider to nadużycie, chyba że planujemy zespół o takiej sile jak Ostrów w tym roku.
Nermark albo się dogadał, albo nawet już podpisał w Gorzowie, nie pamiętam dokładnie.
Nicholls to ponoć się więcej ceni niz niejeden meganapieracz, a jego ostatnie sezony były niezłe, ale żaden oszałamiający.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Kalhorn
Junior

#655 Postautor: Kalhorn » 10 grudnia 2012, o 17:08

Nie rozumiem dlaczego tak wiele osób upatruje w Kildemandzie lidera naszej drużyny. Walczny, perspektywiczny? Ok, ale moim zdaniem jest to wielka niewiadoma i co najwyżej mógłby być kontraktowany jako uzupełnienie składu.
Jego statystyki z ubiegłego sezonu:
24 zawodnik I ligi, 6 meczy, śr. 1,667 (dom: 1,875 , wyjazd: 1,429) - KSM 6,50
Nie wykluczone, że w skończonym sezonie skończyłby w naszym zespole jak Mads.

Woodward bardzo fajny zawodnik, ale ten KSM na poziomie 8,00 strasznie komplikuje budowanie mocnego składu w oparciu o niego. Do tego jak w przypadnu Joonasa (KSM 5,66) dochodzą tu starty na długim torze.

Bardzo ciekawą opcją jest Norbert Kościuch KSM- 7,60 ; śr/b 1,859 (przy czym co ważne wyjazdowa 1,976). Jeśli wykuruje się po kontuzji i utrzyma śr. wyjazdową z poprzedniego sezonu, może okazać się jednym z liderów drużyny.

Myśle, że optamalnie byłoby posiadanie w drużynie 6 seniorów, z tym zastrzeżeniem, że nie byłoby zawodnika niezastąpionego ze względu na KSM ( prowadzi to do niezdrowej sytuacji jak w sezonie 2011, gdzie nie mogli jednocześnie jechać Baran i Puzon).

Nie rozumiem na co czeka jezcze prezes w sprawie zatrudnienia Mariana Wardzały? Ten temat powinien być już dawno załatwiony!

luckylbn
Szkółkowicz

#656 Postautor: luckylbn » 10 grudnia 2012, o 17:14

kibicLBN pisze:[
Andersen to na lidera się nadaje ale w II lidze. Kościuch nigdy nie wykręcił nawet średniej 2,0 w I lidze. Jest niezły, ale słowo lider to nadużycie, chyba że planujemy zespół o takiej sile jak Ostrów w tym roku.

Dawid miał średnią leciutnko powyżej 2.0 a wszyscy widzą w nim lidera. Norbi, jak i Hansio jeżdżą równo u siebie czy na wyjazdach i do tego lubią "betony". Kibicu średnia biegowa nie zawsze odwzorowuje potencjał zawodnika - patrz Jeleń u siebie matador, wyjazd -padaka.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#657 Postautor: $korzen$ » 10 grudnia 2012, o 17:46

Rabiosa pisze:
$korzen$ pisze:Ale co wy z tym Joonasem? Gosc nie dosc, ze wiecznie polamany (i to z reguly kontuzje na przynajmniej kilka tygodni) to jeszcze ma beznadziejne starty co fatalnie rokuje w Grudziadzu, Gdansku czy Daugavpils. To ja juz wole 100 razy bardziej wymienianego tutaj Nichollsa czy Kosciucha.

korzen ty chyba żartujesz ? Kościuch to zawodnik pokroju Jelenia nie wiem czy nie gorszy , a jak i Nichols jest dla Ciebie lepszy od Jonasa to gratuluje.
Chyba w tym sezonie nie oglądałeś ligi Szweckiej , nie wiem skąd ci się wzięły jego słabe starty ? chyba z przed lat jak u nas jeździł.

Rabiosa ja nie twierdze, ze Joonas to zawodnik zly czy cos w ten desen. Uwazam jednak, ze jego kontraktowanie to wielka niewiadoma. Tak jak powiedzialem, jest cholernie kontuzjogenny i ma te swoje dlugie tory, przez co czesto np. w 2010 roku w Rybniku byl wykluczony ze startow. Po jakiego grzyba nam taki zawodnik? Dobry w miare pelny sezon mial chyba tylko w Daugavpils. Nawet w 2010 w Rybniku (z tego co pamietam) na wyjazdach czeeeesto dawal ciala. Absolutnie nie widze w nim lidera i po prostu bym sobie darowal, bedzie tak jak nie tak dawno temu z Rymelem. Co trzeci post pytanie w stylu "Czy Joonas moze jechac w niedziele?" i 90% forum bedzie drzec przed kazdym jego zagranicznym wystepem. Czy warto zachodu? Nie sadze. Oprocz tego w e-lidze byl prawie najgorszy ze wszystkich seniorow mimo faktu, ze startowal na Rzeszowskim lotnisku.

Co do Kosciucha absolutnie sie nie zgadzam, Kosciuch w gazie to na prawde kawal dobrego zawodnika jak na I lige. Czy to poziom Jelenia? nie zgadzam sie. Jelen to matador wlasnego toru i nic poza tym. Zerknij natomiast na srednie wyjazdowe Kosciucha nie tylko z poprzedniego sezonu, zobaczysz roznice. Przy rozsadnych wymaganiach finansowych biore Kosciucha w ciemno z pocalowaniem w reke.

Nicholls to rzeczywiscie himeryczny zawodnik, ale liczby z poprzedniego sezonu mowia wprost:

Scott Nicholls 1,968 u siebie 2.188 wyjazd 1,742

Aczkolwiek sam osobiscie zdecydowal bym sie na Brytyjczyka dopiero wtedy, kiedy nie wypala "lepsze" warianty.

meesha
Trener
Kontakt:

#658 Postautor: meesha » 10 grudnia 2012, o 17:55

Nie rozumiem dlaczego tak wiele osób upatruje w Kildemandzie lidera naszej drużyny. Walczny, perspektywiczny? Ok, ale moim zdaniem jest to wielka niewiadoma i co najwyżej mógłby być kontraktowany jako uzupełnienie składu.

Wreszcie jakiś głos rozsądku bo już mi się flaki przewracają jak widzę, że Kildemand to najgorętsze nazwisko tej zimy w Lublinie :D
Dodajmy, że nie startował w rundzie finałowej, gdzie raczej miałby większe szanse pogorszyć jeszcze tę średnią niż poprawić...

Dla ostudzenia:
Kenni Larsen 1,800
Ronnie Jamroży 1,767
Rafał Trojanowski 1,763
Paweł Miesiąc 1,750
Karol Baran 1,714
Mariusz Staszewki 1,647

Rozumiem, że to też potencjalni liderzy :D Jasne, że może nagle wyskoczyć z formą i sprzętem, ale żadnych racjonalnych przesłanek ku temu nie widać...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#659 Postautor: Hela » 10 grudnia 2012, o 18:26

Kontrakty teraz? To bez sensu. Nie mamy kasy, mamy długi i wg niektórych powinniśmy się licytować o Miska i Stachyre. Po co? Ich możliwości w elidze się kończą. A jeśli jakimś cudem zalapia się tam, to mała strata. A jak się skończą to pozycja do negocjacji będzie zupełnie inna. Ją bym temat odpuścił. I czekałna rozwój sytuacji. A jeśli nie Stachyra i Misiek to zostanie wielu zawodników do wzięcia. Będzie w czym wybierać.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

Zaratustra
Kadrowicz

#660 Postautor: Zaratustra » 10 grudnia 2012, o 18:31

Kildemand na ten moment gwarantuje niewiele ponad to, że jeździ widowiskowo. Coś na zasadzie na dwoje babka wróżyła - może się rozwinie, a może na waleczności się skończy. Jeśli mamy mieć sezon ala Łódź 2012 - proszę bardzo ;)
Woodward jest w miarę pewny na "swoim" poziomie, ale ze względu na KSM, zainteresowałbym się jednak Kilokarpim. Dla dwóch miejsca nie widzę. No chyba, że Sprawka ponegocjuje tak, że KSM Woodwarda nie będzie w niczym przeszkadzał ;)

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#661 Postautor: kibicLBN » 10 grudnia 2012, o 18:49

meesha pisze:

Wreszcie jakiś głos rozsądku bo już mi się flaki przewracają jak widzę, że Kildemand to najgorętsze nazwisko tej zimy w Lublinie :D

Ej kolega Kalhorn nie był pierwszy 8)
kibicLBN pisze:Ej o co chodzi z tym Kildemandem, przecież on miał słabsze wyniki od wszystkich naszych seniorów :shock: ?

luckylbn pisze:
kibicLBN pisze:[

Dawid miał średnią leciutnko powyżej 2.0 a wszyscy widzą w nim lidera. Norbi, jak i Hansio jeżdżą równo u siebie czy na wyjazdach i do tego lubią "betony". Kibicu średnia biegowa nie zawsze odwzorowuje potencjał zawodnika - patrz Jeleń u siebie matador, wyjazd -padaka.

Tak, tak Baran zawsze miał potencjał i owszem nieraz pojechał ponadprzeciętnie, ale fakty nie kłamią i kolejny (4 już u nas, i parę poprzednich) sezon potwierdził, że jest co najwyżej średniakiem w I-lidze. A uwierz mi, że spora część tego forum nadal będzie twierdziła, że to niespełniony król tego sportu 8)
A co do Hansia to najlepiej jeszcze kupić Kuciapę, Śwista, Pulpeta i jeszcze jakiegoś "idola" naszego lubelskiego speedwaya.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Kalhorn
Junior

#662 Postautor: Kalhorn » 10 grudnia 2012, o 18:57

Ja tam akurat uważam, że zawodnikiem, który ma największe szanse by "wzmocnić" naszą drużynę jest Kuciapa. 8)

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#663 Postautor: niespokojny » 10 grudnia 2012, o 19:13

1. Miśkowiak
2. Kildemand
3. Jeleniewski
4. Kuciapa
5. Nicholls
6. Borowicz
7. Michalski

I tragedii by nie było.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

luckylbn
Szkółkowicz

#664 Postautor: luckylbn » 10 grudnia 2012, o 19:30

kibicLBN pisze:Tak, tak Baran zawsze miał potencjał i owszem nieraz pojechał ponadprzeciętnie, ale fakty nie kłamią i kolejny (4 już u nas, i parę poprzednich) sezon potwierdził, że jest co najwyżej średniakiem w I-lidze. A uwierz mi, że spora część tego forum nadal będzie twierdziła, że to niespełniony król tego sportu 8)
A co do Hansia to najlepiej jeszcze kupić Kuciapę, Śwista, Pulpeta i jeszcze jakiegoś "idola" naszego lubelskiego speedwaya.

Naucz się czytać - nigdzie nie pisałem o Baranie. Ale skoro już tu o nim wspomniałeś wielki wszechwiedzący, to jak Karola zabraknie u nas w sezonie 2013 to może nam sie to odbic czkawką. Podobnie jak nie podpisze u nas Hansio Lansio.
Co do Kuciapy - Kalhorn dobrze prawi.

Póki co to trzeba liczyć, że w składzie będą Łełek, Jeleń, Karol. Gdyby byly fundusze i w normalnie funkcjonujący klub to o awans byłbym spokojny - jest w kim wybierać.

PS. Czy Darkan na gali coś wspominał ewentualnej SA klubu??? 8)

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#665 Postautor: niespokojny » 10 grudnia 2012, o 19:54

luckylbn pisze:to jak Karola zabraknie u nas w sezonie 2013 to może nam sie to odbic czkawką

Jakies uzasadnienie?

mechanizator
Junior

#666 Postautor: mechanizator » 10 grudnia 2012, o 20:12

Miało się wyjaśnic do poniedziałku co z Miśkiem. Poniedziałek mija i nic nie wiadomo ? Czy może nie do tego poniedziałku ?

klops
Junior

#667 Postautor: klops » 10 grudnia 2012, o 20:27

Hela pisze:Kontrakty teraz? To bez sensu. Nie mamy kasy, mamy długi i wg niektórych powinniśmy się licytować o Miska i Stachyre. Po co? Ich możliwości w elidze się kończą. A jeśli jakimś cudem zalapia się tam, to mała strata. A jak się skończą to pozycja do negocjacji będzie zupełnie inna. Ją bym temat odpuścił. I czekałna rozwój sytuacji. A jeśli nie Stachyra i Misiek to zostanie wielu zawodników do wzięcia. Będzie w czym wybierać.

100% racji. Nie stać nas na wyścig zbrojeń. Zakontraktować juniorów, Borowicz + Michalski lub skorzystać z problemów Malitowskiego we Wrosławiu i Borowicz + Malitowski. Łukaszewski niech idzie i spróbuje się w Ekstralidze :lol: Z liderami poczekajmy - będzie taniej.
a czego wypociny wytłumacz mi czego.

Sledzio
Trener
Kontakt:

#668 Postautor: Sledzio » 10 grudnia 2012, o 20:27

Na kij wam ten kildemand ? już korneliussen miał być gwiazdą po 10 pkt a ja się skończyło każdy widział. Chcecie by jego los był taki sam ? niech chłopak jeździ gdzie indziej niż 2 mecze :lol: :lol:

jerry78
Trener

#669 Postautor: jerry78 » 10 grudnia 2012, o 20:37

mechanizator pisze:Miało się wyjaśnic do poniedziałku co z Miśkiem. Poniedziałek mija i nic nie wiadomo ? Czy może nie do tego poniedziałku ?

Nie do poniedziałku. Może jutro, może w środę wszystko się wyjaśni.

mechanizator
Junior

#670 Postautor: mechanizator » 10 grudnia 2012, o 20:41

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/32738 ... niedzialku

Tu jest napisane że do poniedziałku dlatego pytam

jerry78
Trener

#671 Postautor: jerry78 » 10 grudnia 2012, o 20:45

Wiem, że tak (redaktorzy na kl i sf) pisali, ale to nieprawda. Dzisiaj nic się jeszcze nie dowiemy.
Ostatnio zmieniony 10 grudnia 2012, o 21:17 przez jerry78, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#672 Postautor: niespokojny » 10 grudnia 2012, o 21:00

Deri
Senior

#673 Postautor: Deri » 10 grudnia 2012, o 21:04

Wiem, że tak pisali

Jesli juz to jest tam napisane!!! :lol:
ps.a Misiek coś mi się wydaje poczeka troszkę dłużej 8) strasznie chce zostać u nas :)

W zwiazku z tym ze Jerrry do mnie dzwonił i mnie umoralniał (ma wiecej nabitych postów,i ma obcykany J.polski) oswiadczam ze poprawnie jest napisanie" jest tam napisane " ze tak pisali" :lol:
Kobieta, która jęczy w nocy, nie warczy w dzień
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p

jerry78
Trener

#674 Postautor: jerry78 » 10 grudnia 2012, o 21:26

Tak Deri, błędem jest jakbym napisał: "tam pisało, że w poniedziałek...", natomiast "tak pisali" oni, w domyśle redaktorzy kl i sf jest poprawnie.
ps. następnym razem jak zadzwonisz do mnie, też wszystkich poinformuje o tym niezwykłym wydarzeniu na forum :lol:

ooo i Deri zadzwonił :D :D :D
Ostatnio zmieniony 10 grudnia 2012, o 21:34 przez jerry78, łącznie zmieniany 1 raz.

Koper
Trener
Kontakt:

#675 Postautor: Koper » 10 grudnia 2012, o 21:32

Hela pisze: Ja bym temat odpuścił. I czekał na rozwój sytuacji.
Nie zapominaj się Helu, że jesteś kobietą :lol: