Stadion

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
efeneJGH
Junior

Re: Stadion

#5151 Postautor: efeneJGH » 4 grudnia 2012, o 15:43

nie wiem jaki Kowalczyk i jaka świta...ale jak nie chcesz to nie czytaj, przecież stadion i tak będzie...

Awatar użytkownika
istred
Trener

#5152 Postautor: istred » 4 grudnia 2012, o 15:51

Wojciech Kowalczyk, taki piłkarz z lat 90 tych. Masz prawo go nie znać, bo swój talent bardzo szybko przepił, a że podstawówka przerosła jego możliwości intelektualne to teraz produkuje się w takich szmatławcach jak weszlo.

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#5153 Postautor: KosaRKS » 4 grudnia 2012, o 16:08

może najpierw przeczytaj jego książkę, lub chociaż felietony właśnie z weszło, ostatecznie nawet obejrzyj w niedziele cafe futbol i posłuchaj jak się wypowiada, a dopiero potem pisz o czyichś możliwościach intelektualnych ;]

istred pisze:To ta strona na której Kowalczyk i jego świta się produkuje?
Dzięki, ale oszczędzę sobie tej wątpliwej przyjemności.

'nie znam się, to się wypowiem', hehe spoko ;]
Naczelny obrońca Karola Barana.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#5154 Postautor: istred » 4 grudnia 2012, o 16:09

A myślisz, że opinię wyrobiłem sobie na podstawie wikipedii czy na podstawie jego gry w piłkę nożną? :roll:

BR
Senior

#5155 Postautor: BR » 4 grudnia 2012, o 16:15

Jest lotnisko, będzie stadion, więc czekam tylko na odpowiednią osobę która zacznie organizować koncerty i festiwale. Żal, że mieszkańcy naszego regionu aby coś zobaczyć muszą jeździć do Katowic, Łodzi, Gdańska, Wrocławia, Warszawy itp.

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#5156 Postautor: KosaRKS » 4 grudnia 2012, o 16:15

nie wiem jak wyrobiłeś sobie opinię o nim i szczerze mało mnie to obchodzi. i kończę ten rozpoczęty przez Ciebie offtop, bo Kowal nijak się ma do naszego stadionu ;]
Naczelny obrońca Karola Barana.

efeneJGH
Junior

#5157 Postautor: efeneJGH » 4 grudnia 2012, o 17:08

istred pisze:Wojciech Kowalczyk, taki piłkarz z lat 90 tych. Masz prawo go nie znać, bo swój talent bardzo szybko przepił, a że podstawówka przerosła jego możliwości intelektualne to teraz produkuje się w takich szmatławcach jak weszlo.

artykuł podesłał mi jakiś czas temu znajomy z Urzędu Miasta jako demotywator, którym przerzucają się znudzeni urzędnicy i szczerze mówiąc nawet nie zwróciłem uwagi że Kowal ma z tym coś wspólnego...artykuł to suche fakty więc opinia na temat kariery i osobowości gościa nie ma tu znaczenia...

Awatar użytkownika
istred
Trener

#5158 Postautor: istred » 4 grudnia 2012, o 17:35

Suche fakty? Może masz jakiś problem z rozróżnieniem opinii od faktu? :)
Masz suche fakty:
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... isla_.html

Dla porównania:
Weszło:
Stadion Narodowy też nie dość, że na siebie nie zarabia, to jeszcze przynosi wstyd.
"Fakt" plus opinia.
Stadion Narodowy kosztuje nas 18 milionów rocznie, o ile nic się na nim nie dzieje – aż do 30 milionów, jeśli organizowane są na nim imprezy.
Stadion Narodowy funkcjonuje od 10 miesięcy. Jak myślisz, w jaki sposób obliczyli ile kosztuje jego utrzymanie "rocznie" i to w dwóch wariantach - gdy coś się na nim dzieje i gdy nic się na nim nie dzieje? :)
Problem w tym, że mowa o kosztach czysto technicznych, a przecież dochodzą jeszcze koszty sprowadzania gwiazd. Madonna nie przyjechała po to, żeby przejechać się metrem na Młociny (bla bla bla)
Organizatorem koncertu Madonny była spółka Live Nations i jakie honorarium dostała gwiazda nie ma najmniejszego związku z kosztami funkcjonowania stadionu.
Najgorsza jest sytuacja oczywiście z obiektem w Warszawie, bo to jest jedyny stadion, na którym meczów nie rozgrywa żadna drużyna i na którym tak z grubsza po prostu non-stop wieje nudą.
Suchy fakt.
Anglicy wyjechali i… to by było na tyle. Więcej wielkich meczów już nie będzie, przynajmniej do czasu eliminacji mistrzostw Europy 2016.
Kolejny suchy fakt :)

A teraz trochę prawdziwych informacji:
W pierwszych dziesięciu miesiącach tego roku koszty funkcjonowania Stadionu Narodowego wyniosły 19 mln zł, a dochody to 19,5 mln zł - podaje Katarzyna Kochaniak, rzeczniczka Ministerstwa Sportu.
Kto jest bardziej wiarygodny, niepodpisany autor artykułu na weszło czy rzecznik MS, który pośrednio zarządza stadionem?
Ministerstwo Sportu podlicza, że od lipca 2011 do października 2012 roku na stadionie odbyły się 22 imprezy masowe z udziałem ponad 1,4 mln widzów.
Na rok 2013 na Narodowym zakontraktowano dotąd 45 imprez, w tym 27 takich, które zajmą cały stadion.
Ale nie... przecież redaktorzy weszlo napisali, że na SN nic się nie dzieje i wieje nudą :)

Ale czytaj sobie dalej artykuły anonimowych autorów na weszlo, w których podane są "suche fakty".
Na zdrowie :)

efeneJGH
Junior

#5159 Postautor: efeneJGH » 4 grudnia 2012, o 17:57

kolejny brak zrozumienia w czytaniu...Stadion Narodowy nie jest zadnym przykładem bo co tu porównywać Warszawę i Lublin i Stadion Miejski ze Stadionem Narodowym...wiadomo że Narodowy przyciągnie sporo imprez, że to stolica, że to i tamto... itd...poczytaj jednak o Wrocławiu a później syp faktami...

zresztą co do narodowego to cytuję za ta samą gazetą co Istred:

"Mały minusik

Jeśli od podanych jako dochód stadionu 19,5 mln zł odejmie się koszty jego funkcjonowania (19 mln zł), rzeczywiście mamy mały plusik. Ale gdyby pamiętać tylko o tym, co warszawiacy musieli zapłacić, by stadion mógł zadziałać i zarabiać, od razu robi się większy minusik.
Uwierzę, że Stadion Narodowy naprawdę zarabia, dopiero wtedy, kiedy każdy będzie mógł korzystać z atrakcji tętniącego życiem miasta wokół niego. Na razie Stadion City od czterech lat pozostaje na obrazkach. Nikt niczego nie zamierza realizować z tych planów. Wokół stadionu nie ma żadnych atrakcji, a na nim samym za rzadko coś się dzieje. To jest niepowetowana i niczym nieusprawiedliwiona strata. Największa. Bo wydać 2 mld zł, by wyjść mniej więcej na zero, brzmi jak skecz z Monty Pythona. "

a my pewnie nawet na zero nie wyjdziemy...

Awatar użytkownika
istred
Trener

#5160 Postautor: istred » 4 grudnia 2012, o 18:08

I wracamy do punktu wyjścia.
Stadionu nie buduje się w celu zarabiania grubych milionów, tylko z innych powodów.

To co przytoczyłem świadczy o tym, że po pierwsze stadion nie musi przynosić strat jak cały czas twierdzisz, a po drugie że źródło, na podstawie którego ogłaszasz swoje rewelacja jest dość kiepskie.

Z mojej strony to koniec dyskusji.

efeneJGH
Junior

#5161 Postautor: efeneJGH » 4 grudnia 2012, o 18:28

no to jeśli stadiony buduje się nie po to żeby zarabiały ale np. służyły ludziom to poczytaj czym to się kończy:

http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,3577 ... ienia.html

pozdrawiam i nie życzę tego Lublinowi...

harry
Trener

#5162 Postautor: harry » 4 grudnia 2012, o 20:44

A ty czytałeś ten tekst? Czy tylko go oczami przerzuciłeś?
Nijak on się ma do twoich lansowanych tutaj tez. Wynika z niego jedno. Ktoś bardzo ładnie się bawił za pieniadze podatników. To znaczy nic nie robił z głową i sprawa się rypła. Teraz dopiero jak pełne majtki trzeba szukać oszczędności i mysleć co robić ze stadionem. A już hasło, że spółka zalega z płatnościami dla doradców imprez po prostu mnie rozwaliło. Kolejna głupota urzędników do kwadratu albo raczej znowu biznesiki kolesiowe. Tak własnie się kończy brak profesjonalnego zarzadzania takim tworem jak stadion. I o tym jest ten artykuł.
Poza tym jeszcze mała uwaga. Ty dajesz jakies kiepskie przykład ze stadionów TRZY razy wiekszych od tego co ma być w Lub linie. A to sa trzy razy większe koszty.
A o sensie istnienia stadionu bardzo ładnie napisał Egon. I jak zwykle nic sensownego mu nie odpowiedziałeś.
Na szczęście stadion będzie.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

efeneJGH
Junior

#5163 Postautor: efeneJGH » 4 grudnia 2012, o 21:00

stadiony większe bo miasta większe ale też większe prawdopodobieństwo znalezienia kogoś kto dobrze zna się na zarządzaniu takim miejscem...i co?i nic...długi,kłopoty,puste trybuny,parę imprez ze stratą...rozumiem że sugerujesz że w Lublinie będzie inaczej, kompetentni urzędnicy, zero kolesiostwa ,świetne imprezy a geniusze zarządzania już pchają się do pomocy...cud , miód i malina...z taką wyobraźnią można napisać kolejne tomy Harrego Pottera...
Egonowi nie odpisuję bo nie widzę jego postów od pewnego czasu a jedynie szlaczki... :(

Koper
Trener
Kontakt:

#5164 Postautor: Koper » 4 grudnia 2012, o 21:03

harry pisze:Na szczęście stadion będzie.
Powiedziałbym będą dwa stadiony : jeden piłkarski wybudowany od nowa przy ul. Krochmalnej i drugi żużlowy gruntownie zmodernizowany przy Al. Zygmuntowskich. Ten drugi ma szanse na modernizację jeśli prace będą etapowane w kolejnych budżetach miasta, trybuna po trybunie tak jak robią to w Rzeszowie, jak zrobili to na dwa razy w Gorzowie.

efeneJGH
Junior

#5165 Postautor: efeneJGH » 4 grudnia 2012, o 21:05

i to co pisze Koper to jedyny plus tej zabawy w nowy stadion...

ermen
Zawodowiec

#5166 Postautor: ermen » 4 grudnia 2012, o 21:12

Proszę Was, nie odpisujcie mu już, bo to się nigdy nie skończy...

"... mądremu wystarczą dwa słowa.......................... " jak powiedział Sofronow
Każdemu jego Everest...

efeneJGH
Junior

#5167 Postautor: efeneJGH » 4 grudnia 2012, o 21:18

Proszę Was , przyjmijmy jeden słuszny punkt widzenia i zachwycajmy się nim...

"wśród setki ludzi znajdzie się może jeden, z którym warto podyskutować. Reszta niech mówi, co chce, bowiem ludzie maja prawo byc glupimi" jak powiedział Schopenhauer...

harry
Trener

#5168 Postautor: harry » 4 grudnia 2012, o 21:26

efeneJGH pisze:stadiony większe bo miasta większe ale też większe prawdopodobieństwo znalezienia kogoś kto dobrze zna się na zarządzaniu takim miejscem...i co?i nic...długi,kłopoty,puste trybuny,parę imprez ze stratą...rozumiem że sugerujesz że w Lublinie będzie inaczej, kompetentni urzędnicy, zero kolesiostwa ,świetne imprezy a geniusze zarządzania już pchają się do pomocy...cud , miód i malina...z taką wyobraźnią można napisać kolejne tomy Harrego Pottera...
Egonowi nie odpisuję bo nie widzę jego postów od pewnego czasu a jedynie szlaczki... :(

Faktycznie Ermen ma racje. Ty kompletnie nic nie rozumiesz. Tobie chodzi tylko i wyłącznie o popisywanie się swoja mądrości ą. Pewnie tą od Schopenhauera :twisted: :lol:
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

efeneJGH
Junior

#5169 Postautor: efeneJGH » 4 grudnia 2012, o 21:31

przepraszam że śmiałem mieć inne zdanie...stadion w Lublinie jest bardzo potrzebny i będzie naszą chlubą i sławą przez lata..amen...

PS: a jeśli myśli i wiedza Schopenhaurea to wstyd to tylko współczuć...

harry
Trener

#5170 Postautor: harry » 4 grudnia 2012, o 21:34

Wstyd to sie do niego porównywać...
Trzeba najpierw coś sobą zaprezentować.

efeneJGH
Junior

#5171 Postautor: efeneJGH » 4 grudnia 2012, o 21:35

wstyd to kraść i oceniać kogoś kogo się nie zna...
a do tego we wrzuconym cytacie znaleźć porównywanie się do jego autora...

harry
Trener

#5172 Postautor: harry » 4 grudnia 2012, o 21:41

Chyba wszyscy na tym forum poznali ciebie wystarczajaco dobrze. A ten cytat o jednym mądrym na sto...
Gratuluje dobrego samopoczucia nowy Schopenhaurze. Tak trzymać.

efeneJGH
Junior

#5173 Postautor: efeneJGH » 4 grudnia 2012, o 21:46

teraz do każdego kto wrzucił jakiś cytat na forum pisz imieniem jego autora...
poznać kogoś przez forum....dobre...uśmiałem się do łez...duży chłopiec a takie banialuki pisze...
bez odbioru, idę się pośmiać a ty Harry poczytaj jakiegoś filozofa do poduszki...

harry
Trener

#5174 Postautor: harry » 4 grudnia 2012, o 21:58

Jeden na forum filozof mi ( i nie tylko pewnie mi) już wystarczy. Po tych twoich wywodach nie tęsknię za poznawaniem.
Smiej się do łez, może przestaniesz nas katować.
Zapisz się na forum przeciwników nowych stadionów lub zwolenników starych klepisk i zapyziałych miasteczek bo tu poklasku nie znajdziesz. To zdecydowana większość chce ogladać mecze w cywilizowanych warunkach.

Awatar użytkownika
Chaser
Junior

#5175 Postautor: Chaser » 4 grudnia 2012, o 22:10

Nowy stadion żużlowy tak, nowy stadion piłkarski nie. Rozumiem, że wszyscy tu obecni wolą oglądać żużel niż piłkę to skąd ten kompleks niższości? kibicom piłki się należy, a nam nie? A no tak zapomniałem, że już za projekt zapłacili. :roll: Jak to powiedział pewien człowiek 8 lat temu "za mojego życia stadionu w Lublinie nie będzie" dodam, że jeszcze paru lat do pięćdziesiątki mu brakuje. ( i wygląda całkiem zdrowo 8) )