Stadion

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
efeneJGH
Junior

Re: Stadion

#5051 Postautor: efeneJGH » 2 grudnia 2012, o 16:30

nie wierzę że dożyłem czasów gdy chłopcy z PiSu wymyślil coś rozsądnego...nowy stadion to takie polskie "zastaw się a postaw się"...

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#5052 Postautor: kibicLBN » 2 grudnia 2012, o 16:35

Jak mówiłem, że stadion nie powstanie to nikt nie chciał wierzyć, bo kontrakt podpisany, przetarg był itd. A wygląda na to, że chyba wcale nie pisałem bzdur...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

meesha
Trener
Kontakt:

#5053 Postautor: meesha » 2 grudnia 2012, o 16:44

Jakby to od takich panów Gąbków miał zależeć rozwój Lublina to byśmy tu mieli jak u Kononowicza :D
A stadion i tak powstanie :p
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#5054 Postautor: Hela » 2 grudnia 2012, o 16:56

kibicLBN pisze:Jak mówiłem, że stadion nie powstanie to nikt nie chciał wierzyć, bo kontrakt podpisany, przetarg był itd. A wygląda na to, że chyba wcale nie pisałem bzdur...

Nie. Wygląda na to, że niektórzy chcą wrócić do Lublina jako miasta "wsamraśnego", gdzie nic się nie da, nie opłaca, za dużo kosztuje.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

efeneJGH
Junior

#5055 Postautor: efeneJGH » 2 grudnia 2012, o 17:25

czemu uważacie że jeśli ktoś jest przeciwny budowie stadionu to jest przeciwko wszystkim inwestycjom?
może lepiej przesunąć 15-20 mln na modernizację stadionu miejskiego a resztę przeznaczyć na coś bardziej
rozsądnego jak np. centrum nauki - zarabia na siebie i przyciąga turystów promując miasto lepiej niż nażelowani grajkowie...

Shack
Administrator

#5056 Postautor: Shack » 2 grudnia 2012, o 17:46

dlatego ze kazde wieksze miasto powinno miec przyzwoity stadion, dlatego ze kupe kasy wpakowane zostalo w projekty, dlatego ze sa na to pieniadze z UE, dlatego ze na zymuntowskich i tak sie nie da postawic przyzwoitego stadionu z zapleczem, i jeszcze sporo innych.

efeneJGH
Junior

#5057 Postautor: efeneJGH » 2 grudnia 2012, o 17:49

a co to znaczy "kazde wieksze miasto powinno miec przyzwoity stadion"? pytam powaznie... :D

Shack
Administrator

#5058 Postautor: Shack » 2 grudnia 2012, o 17:51

znaczy dokladnie to co przeczytales, nie rozumiem pytania, w jakims innym jezyku pisze ?

Koper
Trener
Kontakt:

#5059 Postautor: Koper » 2 grudnia 2012, o 17:55

efeneJGH pisze:może lepiej przesunąć 15-20 mln na modernizację stadionu miejskiego a resztę przeznaczyć na coś bardziej
rozsądnego jak np. centrum nauki - zarabia na siebie i przyciąga turystów promując miasto lepiej niż nażelowani grajkowie...

Twoim zdaniem jest to banalne aby przesunąć jakiekolwiek środki ze stadionu przy Krochmalnej w momencie kiedy został już wybrany wykonawca w przetargu na zasadzie "Zaprojektuj i zbuduj" ?

Shack
Administrator

#5060 Postautor: Shack » 2 grudnia 2012, o 17:59

radny pis moze bzdury opowiadac, to czemu nie on ?

efeneJGH
Junior

#5061 Postautor: efeneJGH » 2 grudnia 2012, o 18:03

nie wiem czy to jest banalne czy nie ale wiem że pusty (500 osób na 15 tysięcznym stadionie będzie śmieszne) , drogi w utrzymaniu i typowo piłkarski stadion jest w Lublinie zbędny...no chyba że po to żeby po prostu BYŁ bo tak POWINNO być w każdym większym mieście...

Shack
Administrator

#5062 Postautor: Shack » 2 grudnia 2012, o 18:11

dokladnie, powinien byc i bedzie. A moze kiedys bedzie na nim komplet na pilce ? a moze jakis koncert ?

efeneJGH
Junior

#5063 Postautor: efeneJGH » 2 grudnia 2012, o 18:17

może,może,może...chociaż w sumie jak się wydaje publiczne pieniążki to kogo obchodzi czy inwestycja ma sens...

Shack
Administrator

#5064 Postautor: Shack » 2 grudnia 2012, o 18:21

sprawdz najpierw ile ten stadion kosztuje nas a ile daje UE

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#5065 Postautor: luCas » 2 grudnia 2012, o 18:28

Rozumiem, ze Unia tez dorzuci euraski na jego utrzymanie.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

efeneJGH
Junior

#5066 Postautor: efeneJGH » 2 grudnia 2012, o 18:33

i kupi prawdziwych grajków żeby było co oglądać...

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#5067 Postautor: kibicLBN » 2 grudnia 2012, o 18:41

meesha pisze:Jakby to od takich panów Gąbków miał zależeć rozwój Lublina to byśmy tu mieli jak u Kononowicza :D
A stadion i tak powstanie :p

Nawet nie wiesz jak chcę żebyś miał rację, ale póki nie ujrzę stadionu to nie uwierzę.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Shack
Administrator

#5068 Postautor: Shack » 2 grudnia 2012, o 19:23

luCas pisze:Rozumiem, ze Unia tez dorzuci euraski na jego utrzymanie.

nie, dorzucisz Ty i ja i każdy po trochu. Tak samo jak na utrzymanie obwodnicy, lotniska, przewozów PKP, MPK, CSK i wielu innych.

jerry78
Trener

#5069 Postautor: jerry78 » 2 grudnia 2012, o 19:41

Radni PIS zamiast coś robić pożytecznego to znowu przeszkadzają i mieszają. Nie dość, że ich prezydent Pruszkowski zmarnował 8 lat swoich rządów, zafundował 8 lat stagnacji naszego miasta, to utrudniają Żukowi nadrobić te wszystkie zaniedbania. Wiadomo, że teraz jest tysiące potrzeb, ale to właśnie wynika z tego, o czym wcześniej pisałem. Jakby te wszystkie inwestycje były rozłożone na kilkanaście lat w czasie, nikt by pewnie teraz nie marudził na budowę stadionu. Cóż zrobić, że wszystko się skumulowało: lotnisko, obwodnica, drogi dojazdowe do obwodnicy, stadion, basen olimpijski. Wszystko to kosztuje, ale wszystko to jest b. potrzebne do rozwoju miasta, infrastruktury, kultury i sportu.

Awatar użytkownika
Popek
Senior

#5070 Postautor: Popek » 2 grudnia 2012, o 20:05

Stadion jest bardzo potrzebny. Na pewno nikt nie zainwestuje wiekszych pieniedzy w piłkarski Motor jesli beda grali na takiej ruinie jak Zygmuntowskie. A stadion sie troche buduje i nigdy nie wiadomo kiedy moze byc potrzebny, a jak bedzie to sie go nagle nie "dorobi". Jak nie wykorzystaja terenow na Krochmalnej na stadion to na miejscu zniszczonej nowoczesnej cukrowni powstanie jakis supermarket, dlatego chociazby niech bedzie tam stadion. W Białymstoku maja stadion na ponad 30 000 ludzi, a my nie mamy prawie nic. Jak ktos uwaza ze stadion nie potrzebny bo sa wazniejsze rzeczy to rownie dobrze tak mozna powiedziec o wszystkim. Ja np. nie korzystam prawie nigdy z MPK i jak dla mnie moga zamknac MPK i pieniadze z tego tytulu przeznaczyc na jeden sezon dla klubu zuzlowego, bo dla mnie to korzystniej. I tak samo z 1000 innych rzeczy jak dla mnie niepotrzebnych w miescie.
Niektorzy nie rozumieja ze trzeba dawac przyklad i isc za trendem inwestycyjnym, zeby nie byc wiecznie na zadupiu Polski, kalkulujac jedynie czy przyniesie dochod czy nie ,bo niektore pieniadze wydaje sie po prostu na zaspokojenie potrzeb obywateli takich jak np. nowy stadion czy dla innych remont teatru.

Shack
Administrator

#5071 Postautor: Shack » 2 grudnia 2012, o 20:08

tyle dobrego, że nie maja nic do powiedzenia. Kompromitują się i milkną jak Tułajew z Podzamczem. Kolejne wybory przedłużą kadencje Żuka a oni będą mogli sobie pokrzyczeć 13 grudnia w Wawie i walczyć o swoja wolność i niepodległość.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#5072 Postautor: RadeKas » 2 grudnia 2012, o 20:28

Mam nadzieje, ze przed wyborami miasto przypomni nazwiska tych geniuszy. Tak, zeby ludzie pamietali na kogo nie glosowac.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Koper
Trener
Kontakt:

#5073 Postautor: Koper » 2 grudnia 2012, o 20:38

Popek pisze:W Białymstoku maja stadion na ponad 30 000 ludzi

Że co... :?: :?: :shock: Podziel tą liczbę przez 5 i wówczas uzyskasz właściwą aktualną pojemność stadionu w Białymstoku :)

Docelowo też nie przekroczy 30 000:
http://stadiony.net/w_budowie/pol/stadi ... ialymstoku

Awatar użytkownika
Chaser
Junior

#5074 Postautor: Chaser » 2 grudnia 2012, o 21:59

Jeżeli już zmarnowało się 17 mln to nie znaczy, że trzeba zmarnować kolejne 120. Przecież budowanie stadionu piłkarskiego w Lublinie to jakiś żart, frekwencja powyżej 1000 będzie tylko na pierwszych paru meczach bo ludzie będą chcieli sobie zobaczyć stadion, a później wszystko wróci do normy czyli 500 osób i rokrocznie miasto wyda z 1 mln złotych na utrzymanie czegoś co z żadnego punktu widzenia nie ma sensu( ekonomicznego, promocyjnego, komunikacyjnego, kulturalnego żadnego). Podajcie mi jeden k*rwa jeden powód dla którego chcecie żeby nasze pieniądze były na to marnowane? Tylko nie piszcie o jakiejś promocji Lublina błagam was. Jeżeli Warszawa, Gdańsk czy Wrocław marnują pieniądze na utrzymanie tych stadionów, a kiedy próbują tam zorganizować jakiś koncert czy coś takiego to miasta muszą jeszcze więcej kasy dopłacać niż gdy stadiony stoją puste(!!! jak nie wierzycie to sobie w internecie poczytajcie) to czy wy myślicie, że w Lublinie stadion utrzyma się sam :shock: ? Ale nie, niech budują, fajnie będzie popatrzeć. I błagam was przestańcie się kłócić kto jest lepszy platforma czy pis bo są tak samo żenujący razem z resztą tych pajaców z naszej szopki politycznej.

efeneJGH
Junior

#5075 Postautor: efeneJGH » 2 grudnia 2012, o 22:06

jerry78 pisze:Radni PIS zamiast coś robić pożytecznego to znowu przeszkadzają i mieszają. Nie dość, że ich prezydent Pruszkowski zmarnował 8 lat swoich rządów, zafundował 8 lat stagnacji naszego miasta, to utrudniają Żukowi nadrobić te wszystkie zaniedbania. Wiadomo, że teraz jest tysiące potrzeb, ale to właśnie wynika z tego, o czym wcześniej pisałem. Jakby te wszystkie inwestycje były rozłożone na kilkanaście lat w czasie, nikt by pewnie teraz nie marudził na budowę stadionu. Cóż zrobić, że wszystko się skumulowało: lotnisko, obwodnica, drogi dojazdowe do obwodnicy, stadion, basen olimpijski. Wszystko to kosztuje, ale wszystko to jest b. potrzebne do rozwoju miasta, infrastruktury, kultury i sportu.

prawie 100% racji...boję się jednak że tak droga w budowie jak i utrzymaniu inwestycja jak typowo piłkarski stadion nie będzie miał adekwatnego wpływu na rozwój Lublina...nie znam miasta gdzie zbudowano stadion i pojawił się dzięki temu sponsor dla grajków,którzy następnie zaczęli odnosić sukcesy i awansowali wyżej...w wielu miastach dzieje się dokładnie odwrotnie jak np. w Białymstoku, Zabrzu,Bielsku Białej...najpierw dobra gra, sponsor a później stadion...