Sponsor tytularny KMŻ - Lubelski Węgiel Bogdanka

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Remus
Senior

Re: Sponsor tytularny KMŻ - Lubelski Węgiel Bogdanka

#251 Postautor: Remus » 30 listopada 2012, o 15:17

A właśnie że jest na miejscu. Żuk obiecywał milion złotych i na obietnicach się skończyło. Fakt, miasto przekazało dość znaczne środki na klub ale nie milion tylko znacznie mniej i o te właśnie "mniej" się rozbiega.
Obrazek

jerry78
Trener

#252 Postautor: jerry78 » 30 listopada 2012, o 15:30

No właśnie Hela. Co miałaś na myśli pisząc?
Nie zabrakło kasy z miasta, uwierz na słowo.

Prezydent Żuk pisze:Staramy się pomóc KMŻ. Z budżetu miasta klub żużlowy otrzyma milion złotych na promocję Lublina poprzez sport.

http://m.lublin.gazeta.pl/lublin/1,1067 ... miary.html

Dostał KMŻ tyle, czy my może czegoś nie wiemy? P. Sprawka mówił, że klub otrzymał niecałe pół miliona.

No chyba, że ta kwota była uzależniona od spełnienia poniższych warunków:
Prezydent Żuk pisze:KMŻ musi jednak pozyskać sponsorów. Wsparcie od sponsora głównego, czyli Lubelskiego Węgla Bogdanka nie wystarczy. Według mnie klub powinien przestać funkcjonować jako stowarzyszenie i docelowo przekształcić się w spółkę. Taka forma działalności jest bardziej transparentna dla sponsorów, którzy w obecnych realiach nie dają pieniędzy do wydania i są bardzo wymagający. Ich interesuje los każdej złotówki - na co została wydana, w jaki sposób i jaki efekt marketingowy dzięki temu osiągają.

Klub faktycznie ich nie spełnił, więc może to zdecydowało???

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#253 Postautor: $korzen$ » 30 listopada 2012, o 16:05

A mnie baaaardzo niepokoi ponizszy cytat:

Pierwszych umów z zawodnikami na sezon 2013 kibice mogą spodziewać się dopiero pod koniec grudnia. - To jest uzależnione od faktu, że dopiero po ustaleniu miejskiego budżetu będziemy wiedzieć jaką pomoc dostaniemy od miasta. To okaże się dopiero około 20 grudnia - mówi Sprawka.

Jak ktos czyta dokladnie forum to zrozumie do czego zmierzam.

Awatar użytkownika
DrPaiHiWo
Senior

#254 Postautor: DrPaiHiWo » 30 listopada 2012, o 16:42

Walka o ekstraligę w oparciu o miejski budżet, tego jeszcze nie było :)
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#255 Postautor: tezetomaniak » 30 listopada 2012, o 16:48

Walka o ekstralige, dobre 8)

Awatar użytkownika
DrPaiHiWo
Senior

#256 Postautor: DrPaiHiWo » 30 listopada 2012, o 16:50

Tzn nikt nie powiedział ,że liga w której będziemy jeździć za rok nie będzie ekstra !
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld

Czarek
Trener

#257 Postautor: Czarek » 30 listopada 2012, o 17:37

Kasa z miasta jest, ale na SPR, którego osiągnięcia są ważne jak mistrzostwo Polski przedszkolaków w składaniu modeli samolotów i dlatego oglądają je tłumy kibiców, a wśród nich chyba także fani żużla, bo nie widzę na forum słowa sprzeciwu wobec finansowaniu tych bab.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#258 Postautor: radonis » 30 listopada 2012, o 18:52

Czarek weź się ugryź co?

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#259 Postautor: Egon » 30 listopada 2012, o 19:54

istred pisze:Warto zauważyć dwie kwestie.
Po pierwsze, budżet może nie zostać uchwalony w grudniu. Wydaje mi się, że w poprzednich latach uchwalanie budżetu ciągnęło się dość długo (do połowy stycznia...?).
Po drugie, w budżecie prawdopodobnie nie będzie zapisana konkretna kwota przeznaczona "na KMŻ", tylko będą środki przeznaczone na promocję, na sport kwalifikowany czy w jakiś podobny sposób zapisane. Kiedyś te środki dzieliła jakaś komisja i dopiero wtedy było wiadomo ile dostaje KMŻ. Teraz nie wiem jak się to odbywa, ale nie sądzę, żeby z budżetu wynikała konkretna kwota jaką otrzyma KMŻ w przyszłym roku.

Raz wcześniej raz później, ale konkretne kwoty przeznaczone dla konkretnych klubów w ostatnich trzech latach nie pojawiały się wcześniej niż w dwóch ostatnich tygodniach stycznia.
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

jerry78
Trener

#260 Postautor: jerry78 » 30 listopada 2012, o 20:00

jerry78 pisze:Ekipa z iTVL była i kręciła materiał z konferencji, więc należy się spodziewać, że niedługo (jak tylko zmontują) będzie cała konferencja do obejrzenia.

Jakby co to już jest urywek konferencji i wywiad ze Sprawką
http://sport.itvl.pl/news/lw-bogdanka-n ... -kmz-i-gks

miedziany
Senior

#261 Postautor: miedziany » 30 listopada 2012, o 20:22

Z linka który który wkleił jerry wynika tyle co nic. Nie podpidaliśmy żadnej umowy, nie jest znana dokładna kwota inwestycji Bogdanki, zwykłe deklaracje słowne. Chociaż zawsze to coś.
Spodobały mi się słowa Stopy o tym iż LW chce promować lokalnych zawodników, a nie wydawać kasę na gwiazdy :)

efeneJGH
Junior

#262 Postautor: efeneJGH » 30 listopada 2012, o 20:29

oby nie oznaczało to powrotu trumińskiego i piszcza... :lol:
jedziemy wiec wariant oszczędnościowy - wychowankami? :lol:

miedziany
Senior

#263 Postautor: miedziany » 30 listopada 2012, o 20:31

To bardziej tyczyło się klubu piłkarskiego, ale sam fakt że takie słowa padły jest dla nas czymś dyskomfortowym.

Ps. Mogła by Bogdanka położyć nacisk na szkółkę :D

Koper
Trener
Kontakt:

#264 Postautor: Koper » 30 listopada 2012, o 20:36

efeneJGH pisze:oby nie oznaczało to powrotu trumińskiego i piszcza... :lol:

Podałeś nazwiska wychowanków, którzy zakończyli kariery. To oznacza tylko jedno: jeśli chcemy jechać wychowankami musimy założyć długofalowy program wychowania nowych, a o takim programie nie było dziś ani słowa, a nawet padło stwierdzenie z ust prezesa Stopy, że zaangażowanie Bogdanki w sezonie 2013 będzie dotyczyć tylko i wyłącznie drużyny startującej w rozgrywkach I ligi, a nie szkółki żużlowej...

Awatar użytkownika
DrPaiHiWo
Senior

#265 Postautor: DrPaiHiWo » 30 listopada 2012, o 20:42

Mnie zastanawia jeszcze jedna rzecz. O tym że Bogdanka będzie jeszcze w przyszłym sezonie było raczej wiadome. Kwestią problemową z tego co się orientuję było "czy walczyć o ekstraligę jeśli Bogdanka miałaby nas opuścić?" I tak na dobrą sprawę cigąle guzik wiadomo, bo ta konferencja nic ani nie potwierdziła ani nie zaprzeczyła, a kwestii żużla tylko potwierdziła to na co była podpisana już umowa.

Koper
Trener
Kontakt:

#266 Postautor: Koper » 30 listopada 2012, o 20:47

A ja byłem przekonany, że umowa z Bogdanką podpisywana jest przed każdym kolejnym sezonem.

jerry78
Trener

#267 Postautor: jerry78 » 30 listopada 2012, o 20:48

Koper pisze:
efeneJGH pisze:oby nie oznaczało to powrotu trumińskiego i piszcza... :lol:

Podałeś nazwiska wychowanków, którzy zakończyli kariery. To oznacza tylko jedno: jeśli chcemy jechać wychowankami musimy założyć długofalowy program wychowania nowych, a o takim programie nie było dziś ani słowa, a nawet padło stwierdzenie z ust prezesa Stopy, że zaangażowanie Bogdanki w sezonie 2013 będzie dotyczyć tylko i wyłącznie drużyny startującej w rozgrywkach I ligi, a nie szkółki żużlowej...

Ooo Koper, nie tak szybko. Ostatnio słyszałem, że Piszcz szykuje się ostro do jazdy w przyszłym sezonie w polskiej lidze... :)

miedziany pisze:Z linka który który wkleił jerry wynika tyle co nic. Nie podpidaliśmy żadnej umowy, nie jest znana dokładna kwota inwestycji Bogdanki, zwykłe deklaracje słowne.

Może podpisanie umowy nastąpi w hali MOSiR za tydzień? Zgaduję, bo nie wiem czy tak będzie. W każdym razie tam raczej jest odpowiedniejsze miejsce do tego.

Koper
Trener
Kontakt:

#268 Postautor: Koper » 30 listopada 2012, o 20:53

jerry78 pisze:Ooo Koper, nie tak szybko. Ostatnio słyszałem, że Piszcz szykuje się ostro do jazdy w przyszłym sezonie w polskiej lidze... :)

A ja słyszałem że dał już sobie spokój po ostatniej kontuzji.

efeneJGH
Junior

#269 Postautor: efeneJGH » 30 listopada 2012, o 20:54

z jednej strony nie ma co narzekać i należy cieszyć się że jest sponsor strategiczny ale z drugiej sponsoring na takim samym poziomie finansowym jak rok wcześniej, brak strategii na następne lata, brak zainteresowania szkółką to dość niepokojące zjawiska...
na to wszystko nakłada się otwarcie lotniska (a więc olbrzymie środki na jego utrzymanie z kasy miasta przez kilka lat) , budowa stadionu i jego późniejsze utrzymanie oraz cięcia w funduszach europejskich...żużel przy tym wszystkim może stać się jedynie kulą u nogi... :(

jerry78
Trener

#270 Postautor: jerry78 » 30 listopada 2012, o 20:56

Koper pisze:
jerry78 pisze:Ooo Koper, nie tak szybko. Ostatnio słyszałem, że Piszcz szykuje się ostro do jazdy w przyszłym sezonie w polskiej lidze... :)

A ja słyszałem że dał już sobie spokój po ostatniej kontuzji.

No to maksymalnie w ciągu dwóch miesięcy zobaczymy kto ma lepsze info :) Oczywiście Tomek może chcieć, a jego nikt może nie widzieć w składzie, w każdym razie wiem, że się szykuje.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#271 Postautor: Cz@rek » 30 listopada 2012, o 21:57

Akurat fakt otwarcia lotniska moze nam tylko pomóc w negocjacjach z niektórymi zawodnikami 8)

Koper
Trener
Kontakt:

#272 Postautor: Koper » 30 listopada 2012, o 22:00

To już takie klasyczne narzekanie na wszystko, nawet lotnisko nie pasuje bo...może negatywnie wpłynąć na żużel...O LOSIE ! :)

efeneJGH
Junior

#273 Postautor: efeneJGH » 30 listopada 2012, o 22:18

kto napisał że lotnisko nie pasuje?chodzi jedynie o to że miasto będzie długie lata dokładać grubą kasę na coś co jest ważniejsze niż żużel...a jak nie będzie kasy z miasta to możesz negocjować z Juchą - on dojedzie trolejbusem , jemu lotnisko nie potrzebne...

miedziany
Senior

#274 Postautor: miedziany » 30 listopada 2012, o 22:30

efeneJGH marudzisz, trochę więcej optymizmu.

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#275 Postautor: mustafa » 1 grudnia 2012, o 02:28

Piszcza widuję codziennie biegającego po ulicy, bo akurat złożyło się że mieszka 4 domy ode mnie. Widuję go również co drugi dzień na siłowni. Wiec myślę że będzie dobrze przygotowany do nowego sezonu :)