Sponsor tytularny KMŻ - Lubelski Węgiel Bogdanka
Re: Sponsor tytularny KMŻ - Lubelski Węgiel Bogdanka
Podobno wsparcie na poziomie zeszlego sezonu, wiec jak miasto nie sypnie to wraz srodek tabeli nas czeka.
i pula za wygranie ligi 
Jest też inna opcja - pozyskać nowych sponsorów.
No właśnie,tylko należy pamiętać ze deklaracje Miasta też nie zawsze przekładają sie na rzeczywistość,patrz ubiegły rok.
Miał być milion, a ile było?
Ale na dziś najwazniejsza jest decyzja Bogdanki!
Gratulacje dla wszystkich osób które sie do tego przyczyniły .
Miał być milion, a ile było?
Ale na dziś najwazniejsza jest decyzja Bogdanki!
Gratulacje dla wszystkich osób które sie do tego przyczyniły .
Oczywiscie, ja sie z tego bardzo ciesze bo bez Bogdanki przyszlo by nam ogladac Czechowicza i inne wynalazki. No ale na fajerwerki nastawiac sie nie radze, teraz trzeba z calych sil trzymac kciuki za Miskowiaka.
istred pisze:Jest też inna opcja - pozyskać nowych sponsorów.
Albo jeszcze inna - założyć nowy klub i znaleźć sponsorów na 10 milionów, albo i "pitnaście". Przecież to takie proste
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
konferencja trwa,skończyła się?był ktoś?co nawijali?jakieś konkrety?
Nabijaczu postow wystarczy zerknac wyzej, wiecej konkretow chyba nie potrzeba?
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Dziś prezes Stopa oficjalnie poinformował, poza tym że sponsoring dla klubu żużlowego i piłkarskiego pozostaje na takim samym poziomie jak w sezonie 2012, to również że Bogdanka wycofuje się ze sponsorowania KM Cross a więc wykrakaliśmy to tutaj na forum. Po konferencji prezes Stopa otrzymał od przedstawiciela kibiców taki szalik:

Co ciekawe dodał, że będzie się starał aby GKS Bogdanka powrócił do nazwy Górnik, więc to może być dobry sygnał odnośnie szansy na powrót do nazwy Motor
Co ciekawe dodał, że będzie się starał aby GKS Bogdanka powrócił do nazwy Górnik, więc to może być dobry sygnał odnośnie szansy na powrót do nazwy Motor
Ostatnio zmieniony 30 listopada 2012, o 13:28 przez Koper, łącznie zmieniany 1 raz.
meesha pisze:istred pisze:Jest też inna opcja - pozyskać nowych sponsorów.
Albo jeszcze inna - założyć nowy klub i znaleźć sponsorów na 10 milionów, albo i "pitnaście". Przecież to takie prosteNa samym tym forum widzę potencjalnych kilkunastu przyszłych prezesów, którzy Sprawkę nakryliby czapką
A ilu specjalistów mamy na trybunach, którzy tu się nie ujawniają :p
Ale dlaczego mnie atakujesz?
Czy ja gdzieś napisałem, że to jest proste? Czy napisałem, że sam bym znalazł sponsorów? Daruj sobie takie posty, które kompletnie nie wnoszą nic do dyskusji.
$korzen$ pisze:Podobno wsparcie na poziomie zeszlego sezonu, wiec jak miasto nie sypnie to wraz srodek tabeli nas czeka.
to są według Ciebie konkrety?nie rozśmieszaj mnie...
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Nie drapcie się dziewczyny
@ efeneJGH, w moim poście masz konkret
@ efeneJGH, w moim poście masz konkret
meesha pisze:istred pisze:Jest też inna opcja - pozyskać nowych sponsorów.
Albo jeszcze inna - założyć nowy klub i znaleźć sponsorów na 10 milionów, albo i "pitnaście". Przecież to takie prosteNa samym tym forum widzę potencjalnych kilkunastu przyszłych prezesów, którzy Sprawkę nakryliby czapką
A ilu specjalistów mamy na trybunach, którzy tu się nie ujawniają :p
Otóż to. Trzeba znaleźć sponsorów. Bo przecież każdy kto zakłada firmę, myśli od razu co by tu sponsorować
Trzeba planować budżet tylko na pewnych pieniądzach. Ale jednocześnie klub nie może zostawać w tyle za rywalami.
Trzeba zadbać o nawierzchnie itp. ale zawodników trzeba wziąć jak najlepszych.
Trzeba wynegocjować ceny niskie, najlepiej niższe od rywali, bo przecież przejażdżki po 500km to dodatkowy atut w negocjacjach.
A no i trzeba kupić takich zawodników, których kibice zdzierżą. A jak wybierzesz jakiegoś Miśka zamiast uwielbianego przez kibiców dziadka, to lepiej, żeby ten Misiek był najlepszy w lidze
Wszyscy to wiemy. Takie niby proste, tylko dlaczego cholerka nikt nie stara się nawet pomóc klubowi. Może nawet po pewnym czasie miałby z tej pomocy korzyści
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
istred pisze:Ale dlaczego mnie atakujesz?
Czy ja gdzieś napisałem, że to jest proste? Czy napisałem, że sam bym znalazł sponsorów? Daruj sobie takie posty, które kompletnie nie wnoszą nic do dyskusji.
Akurat nie Ciebie miałem tu głównie na myśli. A czy wnoszą coś? Pewnie nic. Tak samo jak pisanie w każdym poście, że trzeba wywalić Sprawkę i Wojciechowskiego, a nastanie "eldorado". A już to przy tylu prezesach poprzednich słyszałem, że śmiech mnie pusty ogarnia...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
a więc wsparcie na poziomie zeszłego roku...chyba trochę mało jeśli mamy iść na E-ligę...patrząc na słabe wsparcie żużla (w odniesieniu do możliwości) oraz koniec sponsoringu dla motocyklistów można podejrzewać że będą kasę ładować w kopaczy 
miasto buduje naszym grajkom stadion a na żużel rzuca ochłapy...ech dziwne czasy...
miasto buduje naszym grajkom stadion a na żużel rzuca ochłapy...ech dziwne czasy...
Wsparcie na przyszly seozn takie samo jak w tym - OK, mozna odetchnac z ulga. Ale co z zaleglosciami z tego sezonu?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
mało? jeszcze dwie godziny temu wszyscy drżeli czy będzie choćby złotówka a tutaj mało... ech niektórym to się nigdy nie dogodzi.
czytaj ze zrozumieniem: mało jeśli mamy walczyć o awans...
efeneJGH pisze:co nawijali?jakieś konkrety?
Ekipa z iTVL była i kręciła materiał z konferencji, więc należy się spodziewać, że niedługo (jak tylko zmontują) będzie cała konferencja do obejrzenia.
Sprawka: ze sprzedaży biletów, programów, pamiątek i od mniejszych oraz średnich sponsorów otrzymaliśmy półtora miliona złotych.
Motor mocny
Czyli w przybliżeniu można przyjąć, że przychody wyniosły ok. 2,5 mln zł. Na tyle był szacowany budżet przed sezonem. Po stronie przychodów zabrakło więcej kasy od miasta, za to z biletów mogło wpaść więcej niż zakładano. I wszystko by się ładnie spięło, gdyby ci nasi psotnicy nie natłukli aż tylu punktów - 846 z bonusami :p
meesha pisze:Czyli w przybliżeniu można przyjąć, że przychody wyniosły ok. 2,5 mln zł. Na tyle był szacowany budżet przed sezonem. Po stronie przychodów zabrakło więcej kasy od miasta, za to z biletów mogło wpaść więcej niż zakładano. I wszystko by się ładnie spięło, gdyby ci nasi psotnicy nie natłukli aż tylu punktów - 846 z bonusami :p
Nie masz racji. Z biletów klub zarobił kilkadziesiąt procent więcej niż założył w budżecie.
Nie zabrakło kasy z miasta, uwierz na słowo. Temat jest delikatny więc nie ma sensu go wywlekać bo zaraz zaczniemy wojnę lubelsko-lubelską. Ale mówienie czegokolwiek złego na miasto, czy Żuka, który nie dotrzymał słowa jest po prostu nie na miejscu.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Nie wiem czy miałeś mnie głównie na myśli czy tylko trochę, ale wciąż nie rozumiem po co ta ironia pod zacytowanym moim postem.Akurat nie Ciebie miałem tu głównie na myśli. A czy wnoszą coś? Pewnie nic. Tak samo jak pisanie w każdym poście, że trzeba wywalić Sprawkę i Wojciechowskiego, a nastanie "eldorado". A już to przy tylu prezesach poprzednich słyszałem, że śmiech mnie pusty ogarnia...
Osób, o których piszesz jest na forum raptem kilka (nie sądzę żebym się do nich zaliczał) i nikt ich poważnie nie traktuje.
Sprawka na konferencji powiedział:
Warto zauważyć dwie kwestie.Pierwszych umów z zawodnikami na sezon 2013 kibice mogą spodziewać się dopiero pod koniec grudnia. - To jest uzależnione od faktu, że dopiero po ustaleniu miejskiego budżetu będziemy wiedzieć jaką pomoc dostaniemy od miasta. To okaże się dopiero około 20 grudnia - mówi Sprawka.
Po pierwsze, budżet może nie zostać uchwalony w grudniu. Wydaje mi się, że w poprzednich latach uchwalanie budżetu ciągnęło się dość długo (do połowy stycznia...?).
Po drugie, w budżecie prawdopodobnie nie będzie zapisana konkretna kwota przeznaczona "na KMŻ", tylko będą środki przeznaczone na promocję, na sport kwalifikowany czy w jakiś podobny sposób zapisane. Kiedyś te środki dzieliła jakaś komisja i dopiero wtedy było wiadomo ile dostaje KMŻ. Teraz nie wiem jak się to odbywa, ale nie sądzę, żeby z budżetu wynikała konkretna kwota jaką otrzyma KMŻ w przyszłym roku.
Można zauważyć jeszcze trzecie
Pewnie istnieje już jakiś projekt budżetu na przyszły rok i jest to jakiś punkt odniesienia. Oczywiście nie jest to nic pewnego, ale przypuszczam, że pod koniec stycznia też nie będzie nic wiadomo na 100 %.
Sprawka powiedział też:
Cóż, koszty ustalone będą chyba dopiero za rok, a ich jakiś projekt będzie można zrobić dopiero po podpisaniu kontraktów, nie przed- To prawda, tak będzie musiało się stać - potwierdza prezes Sprawka. - Będziemy też musieli poczekać z podpisywaniem kontraktów, bo nie podpiszę żadnej umowy dopóki nie będę miał jasno określonych przychodów i kosztów. Nie zamierzam tworzyć wirtualnych kontraktów - stanowczo twierdzi sternik LW KMŻ.
Ostatnio zmieniony 30 listopada 2012, o 15:24 przez istred, łącznie zmieniany 1 raz.